Sa-x liga, komentari

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
cyprus

Post by cyprus »

Eto, bi efikasno kolo. Čestitke pobjednicima, posebno elSaiku koji iz egzila vodi svoj klub vrlo uspješno. :D

Derbi začelja bi upravo prema očekivanju, da nije bonus tipa bilo bi 0-0. Eto od ovog kola ja zvanično preuzimam fenjer. Al eto i sljedeće kolo opet igram derbi začelja, valjda će mi se sreća već jednom osmjehnut.

P.S. Ma vjecnobordo, nije mi mrsko ovo vodit i pisat, jer nekako više uživam u vođenju lige nego pogađanju parova. :D

P.P.S. I nek neko požuri sa postavljanjem parova. Pls ne ostavljajte taj poso meni. :)
van Basten

Post by van Basten »

eto u ljepotici kola izvukoh bod na gostovanju... sa ovakvim sistemom takmičenja uz bonus par za domaćina, svaki gostujući bod zlata vrijedi. Sada još to potvrditi iduće kolo kući :-D
Eto šta ti je igra... kući "milion" šansi za jedan gol i tri boda, u gostima otvoreno za tri gola i jedan bod.
AjdinBSC

Post by AjdinBSC »

Jaguar84 wrote:Samo jedno pitanje kako sam ja jedanesti sa 10 bodova i 16 pogodjenih parova a Edoxx deseti sa isto toliko bodova i 11 pogodjenih parova?
Promjena pravila ili???
STELA :D :D :D :D :D
-danTe-

Post by -danTe- »

svaka cast
razvalio si me
AjdinBSC

Post by AjdinBSC »

Eno postavljeni su parovi za ovo kolo ono elSaik sastavio sve :-D
cyprus

Post by cyprus »

Jaguar84 wrote:Samo jedno pitanje kako sam ja jedanesti sa 10 bodova i 16 pogodjenih parova a Edoxx deseti sa isto toliko bodova i 11 pogodjenih parova?
Promjena pravila ili???
To je zato što te Edoxx pobjedio u direktnom duelu, a to ima prednost nad "gol razlikom".
cyprus

Post by cyprus »

AjdinBSC wrote:Eno postavljeni su parovi za ovo kolo ono elSaik sastavio sve :-D
Jes sve je ono super samo što nam je malo otežo poso, ne može se sad copy/paste parovi, nego ih moramo pisat ponovo. :-) :D
AjdinBSC

Post by AjdinBSC »

cyprus wrote:
AjdinBSC wrote:Eno postavljeni su parovi za ovo kolo ono elSaik sastavio sve :-D
Jes sve je ono super samo što nam je malo otežo poso, ne može se sad copy/paste parovi, nego ih moramo pisat ponovo. :-) :D
To on sve da nas dekocentrise :D :D :D :D
van Basten

Post by van Basten »

a kad će se elSaik vratiti u svom punom obliku? :D
Iako se mora priznati da je i kao "duh" poprilično aktivan :lol:
cyprus

Post by cyprus »

Jaguar84 wrote:
cyprus wrote:
Promjena pravila ili???
To je zato što te Edoxx pobjedio u direktnom duelu, a to ima prednost nad "gol razlikom".
A to znaci, a ja sam mislio da se medjusobni duel gleda na kraju prvenstva a sada gol razlika, nema veze bice bolje valjda bezze mi se vidjet u onom crvenom odjeljku za otpisane :lol: :lol:
Ma vas troje sa 10 bodova ste odigrali sve međusobne susrete zato vam se to pika, da ne bude nedoumica i zabuna. Da kojim slučajem Neelix i Edoxxx nisu još odigrali svoj susret, e onda bi se gledo broj pogođenih parova. :)
cyprus

Post by cyprus »

Dobih informaciju (valjda je pouzdana) da je Edoxxx banovan. Pa evo pitam imal iko njegov msn da javi meni ili elSaiku (koji bi trebo da se vrati sutra) na pp. :D
Hantraga

Post by Hantraga »

Treba naci rezervni portal, gdje se mogu postirati parovi igraca koji su banirani...

Na taj nacin cemo rjesiti problem baniranja, za one koji moraju svoje utakmice igrati na neutralnom terenu... :D
vjecnobordo

Post by vjecnobordo »

Hantraga wrote:Treba naci rezervni portal, gdje se mogu postirati parovi igraca koji su banirani...

Na taj nacin cemo rjesiti problem baniranja, za one koji moraju svoje utakmice igrati na neutralnom terenu... :D
Bio je neki blog.........
darius_maximus

Post by darius_maximus »

Cestitke Neelixu na pobjedi, iako je fulio bonus tip... :D

Btw. posto sam kao zadnju utakmicu provjerio CSKA - Rubin Kazan, moram reci da su igrali Rubin Kazan - CSKA, znaci CSKA je gostovao... ;)
Odmah da se ogradim, ne napadam nikoga, i sam sam jednom zeznuo, znam da se moze stosta cudnog desiti... Desi se, rekoh samo da se malo pozalim, u losoj formi sam... :D :-) :D
vjecnobordo

Post by vjecnobordo »

ima i odgodjenih utakimica u Italiji koje stvaraju probleme oko rezultata, a čini mi se da sam zijanio ovo kolo. na poluvremenu sam gubio 2-0 i napustio stadion. Ne znam kako je zavrsilo. HANTRAGA, jesi sračunao??? :D
elSaik

Post by elSaik »

Napokon sam se vratio. :-)

Ljudi, prije svega da vam se izvinim, ukoliko je neko igrao par Rubin - CSKA, zaista je na siteu pisalo da je CSKA domaćin. Izvinjavam se. ;)

I da, skinut je ban i Edoxxx-u, koji zbog toga nažalost izgubi dvije utakmice, ali jbg... :D

Slijede Pravilnik, rezultati i tabela... ;)
elSaik

Post by elSaik »

elSaik

Post by elSaik »

TABELE NAKON 10 ODIGRANIH KOLA
Image

FORMA IGRAČA U 10 ODIGRANIH KOLA
Image

---------------------------------------------
U mojim tabelama prednost ima gol-razlika. Međutim, na kraju polusezone i sezone će se raspored praviti onako kako je zapisano u Pravilniku.
---------------------------------------------
6.17. U slučaju jednakog broja bodova između 2 i više takmičara prednost na tabeli se odlučuje na osnovu drugih faktora.

6.18. Faktori, po važnosti su:
1. Međusobni skor;
2. Broj pogođenih parova;
3. Gol - razlika.

Pravilnik, I izdanje, str. 9
van Basten

Post by van Basten »

pošto je u ovu srijedu zbog reprezentativnih susreta ponuda siromašna, da ne kažem nikakva, predlažem da nam iduće kolo bude na rasporedu u subotu?
Hantraga

Post by Hantraga »

vjecnobordo wrote:ima i odgodjenih utakimica u Italiji koje stvaraju probleme oko rezultata, a čini mi se da sam zijanio ovo kolo. na poluvremenu sam gubio 2-0 i napustio stadion. Ne znam kako je zavrsilo. HANTRAGA, jesi sračunao??? :D
Pobjedio sam 3:1, cak bez Bonus tipa...Jel sam bas za Bonus izabro Inter - Lazio...

A jos me zakinuse za CSKA... :D

JA samo pisem propuste Saveza, ako se sampionska titula bude odlucivala u jedan bod ili gol razlike...Bice zalbi disciplinskoj komisiji...

Samo moram unajmiti dva advokaza...Jedan za orginalni pravilnik, i jedan za ovaj drugi... :lol: :lol:
elSaik

Post by elSaik »

Hantraga wrote:
vjecnobordo wrote:ima i odgodjenih utakimica u Italiji koje stvaraju probleme oko rezultata, a čini mi se da sam zijanio ovo kolo. na poluvremenu sam gubio 2-0 i napustio stadion. Ne znam kako je zavrsilo. HANTRAGA, jesi sračunao??? :D
Pobjedio sam 3:1, cak bez Bonus tipa...Jel sam bas za Bonus izabro Inter - Lazio...

A jos me zakinuse za CSKA... :D

JA samo pisem propuste Saveza, ako se sampionska titula bude odlucivala u jedan bod ili gol razlike...Bice zalbi disciplinskoj komisiji...

Samo moram unajmiti dva advokaza...Jedan za orginalni pravilnik, i jedan za ovaj drugi... :lol: :lol:
Da, da... unajmi i trećeg da objasni toj dvojici da je pravilnik isti, samo malo "uljepšan" u drugoj verziji... :zzzz:

I da, šampionska se titula neće morati odlučivati u gol ili bod jer ću vas ostaviti jedno 6-7 bodova... :oops:
elSaik

Post by elSaik »

Treba nam treći član Izvršnog odbora, tj. onaj član koji će nam pisati ponudu. Ima li ko da se nudi za tu funkciju?
Hantraga

Post by Hantraga »

elSaik wrote:Treba nam treći član Izvršnog odbora, tj. onaj član koji će nam pisati ponudu. Ima li ko da se nudi za tu funkciju?
Slab sam funkcioner, bolji sam kriticar...

Prema tome ostajem pri sadasnjoj poziciji... :D
elSaik

Post by elSaik »

Hantraga wrote:
elSaik wrote:Treba nam treći član Izvršnog odbora, tj. onaj član koji će nam pisati ponudu. Ima li ko da se nudi za tu funkciju?
Slab sam funkcioner, bolji sam kriticar...

Prema tome ostajem pri sadasnjoj poziciji... :D
Pazi samo da te kritikovanje ne dođe glave... :oops:
Nego, ima li šta u srijedu da se igra? Nek neko stavi parove...
vjecnobordo

Post by vjecnobordo »

Hantraga cestitke na pobjedi :D Ja sam imao niz teskih utakmica, igraci su umorni i nisu mogli pružiti dostojan otpor. A Boga mi bi moglo biti gutavo, ne samo oko titule nego i oko opstanka jer su svi tu negdje i jos se niko ne odvaja.
Jos da pitam gospodu iz Saveza ima li pauze poslije prvog djela prvenstva???
Post Reply