Plata, troškovi života, koliko nam treba...?
Moderator: anex
- sheilak
#701 Re: Kolika vam je plata?
Preimenujte temu u zelje i pozdravi (r)
-
Edin25
#702 Re: Kolika vam je plata?
mani se zavidluka, pusti raju nek zaradjuju dok mogu 
- SpecialOffer
#703 Re: Kolika vam je plata?
.
Last edited by SpecialOffer on 18/07/2018 18:36, edited 2 times in total.
- victom
#704 Re: Kolika vam je plata?
I sretan odlazak u armiju unuku Petru žele baba Mika, tetka Svita, i strina Kula.sheilak wrote:Preimenujte temu u zelje i pozdravi (r)
Last edited by victom on 01/03/2021 05:16, edited 2 times in total.
-
Zeleni12
#705 Re: Kolika vam je plata?
Plata 700 KM, od toga 425 na racun, a ostatak na ruke.
Radno vrijeme 10 sati dnevno, od 8 do 18, s tim da od aprila do avgusta radno vrijeme prosjecno iznosi 12 sati dnevno, i za to prekovremeno mi gazda placa 50 KM mjesecno, tj. 1 KM po satu prekovremenog. Jedan slobodan dan u sedmici, posao je zahtjevan i fizicki, psihicki i cesto trazi veliku fokusiranost. U pitanju je obrtnicka djelatnost.
SSS
I da ne zaboravim, sav baksis ide gazdi, cak i u slucaju da mi musterija prilikom davanja baksisa kaze da popijem kafu.
Radno vrijeme 10 sati dnevno, od 8 do 18, s tim da od aprila do avgusta radno vrijeme prosjecno iznosi 12 sati dnevno, i za to prekovremeno mi gazda placa 50 KM mjesecno, tj. 1 KM po satu prekovremenog. Jedan slobodan dan u sedmici, posao je zahtjevan i fizicki, psihicki i cesto trazi veliku fokusiranost. U pitanju je obrtnicka djelatnost.
SSS
I da ne zaboravim, sav baksis ide gazdi, cak i u slucaju da mi musterija prilikom davanja baksisa kaze da popijem kafu.
-
detroit-mercy
#706 Re: Kolika vam je plata?
godisnjaSpecialOffer wrote:12.500 €
-
detroit-mercy
#707 Re: Kolika vam je plata?
Dobar ti gazda pravoZeleni12 wrote:Plata 700 KM, od toga 425 na racun, a ostatak na ruke.
SSS
- muz66
#708 Re: Kolika vam je plata?
U apoteci ih potrosio dabogda.Zeleni12 wrote:Plata 700 KM, od toga 425 na racun, a ostatak na ruke.
SSS
- cadburry
#709 Re: Kolika vam je plata?
muz66 wrote:U apoteci ih potrosio dabogda.Zeleni12 wrote:Plata 700 KM, od toga 425 na racun, a ostatak na ruke.
SSS
Sevap zapalit ovaj obrt.
-
Zeleni12
#710 Re: Kolika vam je plata?
I da ne bude zabune, tih 700 KM su ukupna primanja i ta primanja jesu na vrijeme.
Posto se u sklopu tog poslovnog prostora nalaze dva obrta, a jedan od njih je i automehanicarska radnja, gazda mi je odmah na pocetku ponudio besplatno servisiranje auta s tim da ja placam dijelove za auto uz popust jer njegova radnja ima rabat od prodavnica autodijelova 25-30 posto na autodijelove. I prvi put kad sam "besplatno" koristio tu njegovu ponudu, nakon visednevnog odlaganja, u dan koji je on predlozio, bilo je zamjena ulja, filtera zraka i filtera ulja, po nabavnim cijenama i besplatnu zamjenu, ukupno 75 KM, s tim da je filter zraka odlozen na neki drugi dan i "zaboravljen". I isti taj dan kad je zamijenjeno ulje, ostao sam u radnji do 20 sati navečer, a razlog je taj da je gazda predlozio da gume, polovne gume, koje se nalaze u podrumu prebacim vani iza radnje. Izbacio sam taj dan oko 150 guma u vremenu od 18.30 do 20. sati... I sad više ne koristim te "besplatne" usluge u njegovoj automehanicarskoj radnji i on se cudi zbog cega.
I skoro svake nedjelje ja njega vozim na autopijacu Stup sa svojim autom, naftom koju je placam, vratim se u radnju, te nakon 2-3 sata opet idem po njega. To je za njega normala da radnik trosi svoje gorivo da bi njega vozio na autopijacu.
Posto se u sklopu tog poslovnog prostora nalaze dva obrta, a jedan od njih je i automehanicarska radnja, gazda mi je odmah na pocetku ponudio besplatno servisiranje auta s tim da ja placam dijelove za auto uz popust jer njegova radnja ima rabat od prodavnica autodijelova 25-30 posto na autodijelove. I prvi put kad sam "besplatno" koristio tu njegovu ponudu, nakon visednevnog odlaganja, u dan koji je on predlozio, bilo je zamjena ulja, filtera zraka i filtera ulja, po nabavnim cijenama i besplatnu zamjenu, ukupno 75 KM, s tim da je filter zraka odlozen na neki drugi dan i "zaboravljen". I isti taj dan kad je zamijenjeno ulje, ostao sam u radnji do 20 sati navečer, a razlog je taj da je gazda predlozio da gume, polovne gume, koje se nalaze u podrumu prebacim vani iza radnje. Izbacio sam taj dan oko 150 guma u vremenu od 18.30 do 20. sati... I sad više ne koristim te "besplatne" usluge u njegovoj automehanicarskoj radnji i on se cudi zbog cega.
I skoro svake nedjelje ja njega vozim na autopijacu Stup sa svojim autom, naftom koju je placam, vratim se u radnju, te nakon 2-3 sata opet idem po njega. To je za njega normala da radnik trosi svoje gorivo da bi njega vozio na autopijacu.
- insomnia78
#712 Re: Kolika vam je plata?
Mores li na dzumu otici?
- beni-bu-man
#713 Re: Kolika vam je plata?
Ti njemu fino vaspitnu spucaj, pa vidi hocel te vise jebavat u zdrav mozakZeleni12 wrote:I da ne bude zabune, tih 700 KM su ukupna primanja i ta primanja jesu na vrijeme.
To sto je gazda znaci da te samo placa za posao a ne znaci da si njegov rob
-
Zeleni12
#714 Re: Kolika vam je plata?
Tu radim od juna prosle godine i tek kad nadjem drugi posao, vaspitne mjere dolaze u obzir.
P.S. Jos malo, pa godina dana rada kod njega, a obavezni godisnji i ne spominje i sumnjam da ce mi ga dati u tih godinu dana, tj. do juna ove godine.
P.S. Jos malo, pa godina dana rada kod njega, a obavezni godisnji i ne spominje i sumnjam da ce mi ga dati u tih godinu dana, tj. do juna ove godine.
- Gojeni H
#715 Re: Kolika vam je plata?
O visini plate mogu pricati samo s @madnerom I @detroitom. 
-
Zeleni12
#716 Re: Kolika vam je plata?
Mada mi je par puta malo falilo da ga udarim, al' sam se nekako suzdrzao.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#717 Re: Kolika vam je plata?
Šta ga imaš udarati, samo ćeš sebi belaj na vrat.
Nego, traži drugi posao, ako ikako možeš.
Eno onaj na autoputu što napravi belaj, zaspao za volanom
Ko te pita, samo tjeraj, kad bude belaj, gotovo.
Ne znam je li preživio onaj što ga je udario, uglavnom teške povrede.
Jebo te sad i posao i sve, valja s tim živjeti.
Nego, traži drugi posao, ako ikako možeš.
Eno onaj na autoputu što napravi belaj, zaspao za volanom
Ko te pita, samo tjeraj, kad bude belaj, gotovo.
Ne znam je li preživio onaj što ga je udario, uglavnom teške povrede.
Jebo te sad i posao i sve, valja s tim živjeti.
- problemnatravunu
#718 Re: Kolika vam je plata?
Kazu, osveta se servira hladna!
Kad nadjes drugi posao, spucat ga nekad letvom preko leđa i popišati, hebo on mater svoju
Naravno, nemoj da zna da si to ti uradio, jer sto rece kolega gore, samo belaj sebi navući, ali satisfakcija će biti ogromna
Kad nadjes drugi posao, spucat ga nekad letvom preko leđa i popišati, hebo on mater svoju
Naravno, nemoj da zna da si to ti uradio, jer sto rece kolega gore, samo belaj sebi navući, ali satisfakcija će biti ogromna
- insomnia78
#719 Re: Kolika vam je plata?
Dje ste vi prije tukli?
Hljeb te jebo sve neki osvetnici a 95% gazdi ko sto cojk opisa
Hljeb te jebo sve neki osvetnici a 95% gazdi ko sto cojk opisa
-
Zeleni12
#720 Re: Kolika vam je plata?
Ostaje mi da nadjem drugi posao, a do tada; "Suti i trpi"
-
Zeleni12
#721 Re: Kolika vam je plata?
I zaboravio sam reci da je gazda nedavno podigao cijene usluga u radnji i meni rekao da kada musterija pita jesu li se cijene mijenjale, treba da odgovorim da su cijene iste. Kaze gazda da se musterije prepadnu kad im kazes da je poskupilo.
Gazda ima izgrađen karakter da trazi da lazem musterijama.
Gazda ima izgrađen karakter da trazi da lazem musterijama.
-
Zeleni12
#722 Re: Kolika vam je plata?
Osim po imenu, ni po cemu drugom nije musliman i nije hadžija, ako na to aludiras, sto ne znaci da nema namjeru ici na hadz. Otac mu jest hadzija.insomnia78 wrote:Mores li na dzumu otici?
- vjesticanametli
#723 Re: Kolika vam je plata?
Fuj pa to objesit treba.....
-
Puf
#724 Re: Kolika vam je plata?
Ja ne znam sta se toliko cudite, kao da zivite na Marsu, a ne u Bosni. Pa ljudi moji bez pretjerivanja ovakvih je brat bratu 70% "gazda"