sir izgleda ovako i super njam, njam je
Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Moderator: anex
- dacina_curica
E ovako
....u pitanju je scamorza affumicata (Arslan je u pravu kao i uvijek
), kupujem je u jednoj lokalnoj italijanskoj radnji skroz povoljno tako da je sad trpam u sve zivo
......inace prije sto sam pronasla ovaj sir koristila sam dimljenu Gaudu (za taj "ekstra smek")
.....BTW. to je ionako izmisljen recept tako da je improvizacija svakako dobrodosla.....(sledeci put probam sa spinatom
)
(donijet cu nam jednu "gajbu" kad budemo isli kod mamice na rucak
)

- anais_nin
njamdacina_curica wrote:E ovako....u pitanju je scamorza affumicata (Arslan je u pravu kao i uvijek
), kupujem je u jednoj lokalnoj italijanskoj radnji skroz povoljno tako da je sad trpam u sve zivo
![]()
......inace prije sto sam pronasla ovaj sir koristila sam dimljenu Gaudu (za taj "ekstra smek")
.....BTW. to je ionako izmisljen recept tako da je improvizacija svakako dobrodosla.....(sledeci put probam sa spinatom
)
sir izgleda ovako i super njam, njam je![]()
![]()
(donijet cu nam jednu "gajbu" kad budemo isli kod mamice na rucak
)
p.s. mici, i ja planiram ovaj tvoj bulgur praviti iduce sedmice, vec sam najavila ukucanima
- dacina_curica
- pitt
Dacina....sinoc sam za desert nakon iftara imao Crispy Baked Bananas. pravoooo dobro. Super bi ti i za Dadu bilo kad bude mogao.
Uzmes 2 banane i prepolovis ih i polovice namazes (ili umocis) u med. U jednu posudu pomjesas cereal (moze honey bunch of oats sa bedemima ili neki drugi mix sa nuts) i pola kasige cinnamona. Onako namazane banane u to uvaljas ko za pohovanje. U tepsiju stavis folije i nda te banane u rernu na jedno 15 min (375 F) dok banane ne budu meke. Pravooo dobro....i ukusno. nikakvih masti i zezancija. Naravno ako si kao ja.....kada serviras navaljas tonu slaga i sve zalijes onim dulce de leche hershijevim sirupom. Njam.....
:D
Uzmes 2 banane i prepolovis ih i polovice namazes (ili umocis) u med. U jednu posudu pomjesas cereal (moze honey bunch of oats sa bedemima ili neki drugi mix sa nuts) i pola kasige cinnamona. Onako namazane banane u to uvaljas ko za pohovanje. U tepsiju stavis folije i nda te banane u rernu na jedno 15 min (375 F) dok banane ne budu meke. Pravooo dobro....i ukusno. nikakvih masti i zezancija. Naravno ako si kao ja.....kada serviras navaljas tonu slaga i sve zalijes onim dulce de leche hershijevim sirupom. Njam.....
- cHupjahalic@
la`ko mi je za vas kad imate svasta u AmeriKi sto mipitt wrote:Dacina....sinoc sam za desert nakon iftara imao Crispy Baked Bananas. pravoooo dobro. Super bi ti i za Dadu bilo kad bude mogao.
Uzmes 2 banane i prepolovis ih i polovice namazes (ili umocis) u med. U jednu posudu pomjesas cereal (moze honey bunch of oats sa bedemima ili neki drugi mix (a koji bogati![]()
)sa nuts) i pola kasige cinnamona. Onako namazane banane u to uvaljas (a u sta
![]()
)ko za pohovanje. U tepsiju stavis folije i nda te banane u rernu na jedno 15 min (375 F) dok banane ne budu meke. Pravooo dobro....i ukusno. nikakvih masti i zezancija. Naravno ako si kao ja.....kada serviras navaljas tonu slaga i sve zalijes onim dulce de leche hershijevim sirupom. Njam.....
de ovo chupki prevedi, da bezze ne listam po rijecniku kad znam da to tamo necu naci.
(sve nepoznato podvuceno, a crveno znaci da sam se
- dacina_curica
uuuuu, sto to dobro zvuci.....napravim ja to sebi (Dado jos ne smije, pogotovo ne med
), taman sutra idem u kupovinu pa cu dodati pahuljice na shopping listu
onaj Dulce de leche sirup mi je mrak.....ja obavezno ubacim malo u toplu cokoladu, pa malo slaga i opet d.d.l. preko toga......njam, njam....
trenutno sam se ufurala u pravljenje "slatka".....neki dan sam pravila od smokava (gdje smajo sto se oblizuje), ovaj vikend pravim od malina
.....joj bicu k'o ladja
ps. javi mi ako volis pumpkin bread, posaljem ti ovaj moj recept...jednostavan a prste da polizes
onaj Dulce de leche sirup mi je mrak.....ja obavezno ubacim malo u toplu cokoladu, pa malo slaga i opet d.d.l. preko toga......njam, njam....
trenutno sam se ufurala u pravljenje "slatka".....neki dan sam pravila od smokava (gdje smajo sto se oblizuje), ovaj vikend pravim od malina
ps. javi mi ako volis pumpkin bread, posaljem ti ovaj moj recept...jednostavan a prste da polizes
- dacina_curica
da Dado posalje svojoj tanti sve ove sastojke da ona plaho ne zahmeti?cHupjahalic@ wrote: la`ko mi je za vas kad imate svasta u AmeriKi sto minemamo.
![]()
de ovo chupki prevedi, da bezze ne listam po rijecniku kad znam da to tamo necu naci.![]()
![]()
(sve nepoznato podvuceno, a crveno znaci da sam sezabezeknula
citajuci
![]()
![]()
![]()
)
![]()
- cHupjahalic@
@d_c tjerate me da jos podjem gledati avionske karte pa da vam dodjem u Ameriku i da se i ja konacno jednom u zivotu najedem k`o insan.

- pitt
Cereal - one pahuljice za sabaha 

drugi mix= kao gore neki da ima tih oraha i badema u sebi
cinnamon - cimet
u sta- pa banane natopljene medom uvaljas u smjesu cereal i cimeta.
dulce de lece - sirup slican karameli, jedan od najboljih prozivoda iz Argentine ikada

drugi mix= kao gore neki da ima tih oraha i badema u sebi
cinnamon - cimet
u sta- pa banane natopljene medom uvaljas u smjesu cereal i cimeta.
dulce de lece - sirup slican karameli, jedan od najboljih prozivoda iz Argentine ikada

- pitt
ni ja nisam bas neki ljubitelj cimeta....al mozes vjerovatno zamjeniti sa vanilijom ili brown sugar.dinchy84 wrote:Ima ovo i kod nasPahuljice sa medom i bademima, cimet (koji je meni licno jedina mana ovom receptu
).
Evo recept na engleskom
http://www.kraftfoods.com/main.aspx?s=r ... 67&e=email
i kako izgleda......samo sto se kod mene nista nije vidjelo od slaga i dulce de lece

- dacina_curica
@ pitt: ja ovo sutra pravim, evo krenula voda na usta
@ chupki: kupuj kartu i zovi kad krenes.....a ja evo vec spremam "menu" za tvoju posjetu

@ chupki: kupuj kartu i zovi kad krenes.....a ja evo vec spremam "menu" za tvoju posjetu
- cHupjahalic@
@pitt napredujes, sad si pravi kuhar.
(zahmetila sam te.... zezala sam se malo
(malo pretjerano
), ali posto si ti dusa od pitt-a
znala sam da ces objasniti
).
@d_c reci ti malom dadi da mu je "tanti" u Skandinaviji plaho nezgodno kad vidi sta drugi pripremaju.
@d_c reci ti malom dadi da mu je "tanti" u Skandinaviji plaho nezgodno kad vidi sta drugi pripremaju.
- Tesssa
volila sam ja cimet, do prije jedno godinu dana i male nezgode sa zlatnom tequilom i cimetompitt wrote:ni ja nisam bas neki ljubitelj cimeta....al mozes vjerovatno zamjeniti sa vanilijom ili brown sugar.dinchy84 wrote:Ima ovo i kod nasPahuljice sa medom i bademima, cimet (koji je meni licno jedina mana ovom receptu
).
Evo recept na engleskom
http://www.kraftfoods.com/main.aspx?s=r ... 67&e=email
i kako izgleda......samo sto se kod mene nista nije vidjelo od slaga i dulce de lece:D
I ja cu sutra ovo da pravim, zvuci bas primamljivo
- cHupjahalic@
cheesecake je dobar, ALIIIIII sadrzi puno kalorija. 
- dacina_curica
@pitt: pa sto ne "reknes" da volis Starbucks, da ti bolan kupona posaljem
(znas da moj dzuvegija radi za njih)
......a taj sladoled je samo malo dobar
@chupki....Dado kaze da ti nema sta biti neprijatno neg' spakuj kasiku i viljusku (nemoj noz, nece ti dati u avion) i hajd' ovamo

@chupki....Dado kaze da ti nema sta biti neprijatno neg' spakuj kasiku i viljusku (nemoj noz, nece ti dati u avion) i hajd' ovamo
-
mamica papucarka
i ti si neka zesca poguzijapitt wrote:evo dacina......ovo ja smlatim za noc nekad:D
a situp na sve zivo stavljam, apple pie, sladoled, cheesecake,......dulce de leche latte mi je zakon u starbacksu:D
- dacina_curica
a sada da vise ne zachatavam, evo sta sam pravila sinoc za veceru (ali nisam uspjela slikati kako treba jer dok sam dosla do aparata onaj moj mamlaz vec sve raskupus'o)
nesto izmedju musake i lazanje (sa patlidzanima)
patlidzan "malo" ogulila, isjekla na tanke kriske, posolila i ostavila da se ocijedi.....nakom nekih 30 minuta oprala te kriske, osusila kuhinjskim papirom i poredala u pleh (veliki, tanki), poprskala sa malo maslinovog ulja, so+biber i zapekla u rerni 10-ak minuta.....tikvice isjekla na tanke kriske, zacinila i zapekla na isti nacin.....
u tavi na maslinovom ulju prvo isprzila mljevenu tucevinu, ocijedila, ostavila u zdjeli sa strane.....u istoj tavi proprzila sitno isjeckani patlidzan, tikvice, gljive i paprike....vratila meso u tavu i na kraju dodala sitko sjeceni paradajz.......
u vatrostalnu zdjelu "redala" red tikvica i patlidzana, red "filovanja" ha dok ne nestane "necega"
....sve to na kraju zalila sa smjesom od 1 jajeta, 150g ricotta sira, 150g kisele pavlake i posula sa malo rendanog sira......zapekla u rerni i voila (slika je bezze
)

nesto izmedju musake i lazanje (sa patlidzanima)
patlidzan "malo" ogulila, isjekla na tanke kriske, posolila i ostavila da se ocijedi.....nakom nekih 30 minuta oprala te kriske, osusila kuhinjskim papirom i poredala u pleh (veliki, tanki), poprskala sa malo maslinovog ulja, so+biber i zapekla u rerni 10-ak minuta.....tikvice isjekla na tanke kriske, zacinila i zapekla na isti nacin.....
u tavi na maslinovom ulju prvo isprzila mljevenu tucevinu, ocijedila, ostavila u zdjeli sa strane.....u istoj tavi proprzila sitno isjeckani patlidzan, tikvice, gljive i paprike....vratila meso u tavu i na kraju dodala sitko sjeceni paradajz.......
u vatrostalnu zdjelu "redala" red tikvica i patlidzana, red "filovanja" ha dok ne nestane "necega"

Last edited by dacina_curica on 28/09/2007 14:06, edited 1 time in total.
- cHupjahalic@
@pitt bas takvih kolaca ima ovdje i neki dan ih pitam (k`o poguzija
) gdje ih kuhaju. kaze mi: u Americi.
a ja opet ne mogu da vjerujem pa
.
ne kontam i dalje kako ih dovezu ovamo a da onako dobro izgledaju a i okus im fantastican.
p.s. meni je najbolji cheesecake kad ga ja licno sredim (imam super recept, pa ako neko hoce mogu ga ubaciti ovdje).
a ja opet ne mogu da vjerujem pa
ne kontam i dalje kako ih dovezu ovamo a da onako dobro izgledaju a i okus im fantastican.
p.s. meni je najbolji cheesecake kad ga ja licno sredim (imam super recept, pa ako neko hoce mogu ga ubaciti ovdje).
- dacina_curica
kacaj recept chupki
.....moj svekar obozava cheesecake, taman da mu napravim po novom receptu 
- cHupjahalic@
kad odem do stana (posto u njemu ne zivim trenutno) pokusat cu u podrumu naci knjigu od recepata i odmah ovdje napisem (ovih narednih dana to mogu uraditi).dacina_curica wrote:kacaj recept chupki.....moj svekar obozava cheesecake, taman da mu napravim po novom receptu
lagan je za pripremiti ali je predivan (a tek da vidis kako lijepo izgleda).