Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
dacina_curica

Post by dacina_curica »

E ovako :D ....u pitanju je scamorza affumicata (Arslan je u pravu kao i uvijek :-) ), kupujem je u jednoj lokalnoj italijanskoj radnji skroz povoljno tako da je sad trpam u sve zivo :-) :lol: ......inace prije sto sam pronasla ovaj sir koristila sam dimljenu Gaudu (za taj "ekstra smek") :) .....BTW. to je ionako izmisljen recept tako da je improvizacija svakako dobrodosla.....(sledeci put probam sa spinatom :D )

sir izgleda ovako i super njam, njam je :D :D :D (donijet cu nam jednu "gajbu" kad budemo isli kod mamice na rucak :D )
Image
anais_nin

Post by anais_nin »

dacina_curica wrote:E ovako :D ....u pitanju je scamorza affumicata (Arslan je u pravu kao i uvijek :-) ), kupujem je u jednoj lokalnoj italijanskoj radnji skroz povoljno tako da je sad trpam u sve zivo :-) :lol: ......inace prije sto sam pronasla ovaj sir koristila sam dimljenu Gaudu (za taj "ekstra smek") :) .....BTW. to je ionako izmisljen recept tako da je improvizacija svakako dobrodosla.....(sledeci put probam sa spinatom :D )

sir izgleda ovako i super njam, njam je :D :D :D (donijet cu nam jednu "gajbu" kad budemo isli kod mamice na rucak :D )
Image
njam :D voljem sir :D jos da neko hoce potkuhat pogacu uz ovo :D (dadla bih ovde onog smajlija sto se oblizuje) :lol:

p.s. mici, i ja planiram ovaj tvoj bulgur praviti iduce sedmice, vec sam najavila ukucanima :lol: :D
dacina_curica

Post by dacina_curica »

:lol: i kod mene je micikin bulgur na "to do list" za predstojeci vikend.....fakat mrak izgleda......sad cemo promijeniti ime temi u "postavite sliku vaseg bulgura ala micika" :-) :D
pitt

Post by pitt »

Dacina....sinoc sam za desert nakon iftara imao Crispy Baked Bananas. pravoooo dobro. Super bi ti i za Dadu bilo kad bude mogao.
Uzmes 2 banane i prepolovis ih i polovice namazes (ili umocis) u med. U jednu posudu pomjesas cereal (moze honey bunch of oats sa bedemima ili neki drugi mix sa nuts) i pola kasige cinnamona. Onako namazane banane u to uvaljas ko za pohovanje. U tepsiju stavis folije i nda te banane u rernu na jedno 15 min (375 F) dok banane ne budu meke. Pravooo dobro....i ukusno. nikakvih masti i zezancija. Naravno ako si kao ja.....kada serviras navaljas tonu slaga i sve zalijes onim dulce de leche hershijevim sirupom. Njam..... :D:D
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

pitt wrote:Dacina....sinoc sam za desert nakon iftara imao Crispy Baked Bananas. pravoooo dobro. Super bi ti i za Dadu bilo kad bude mogao.
Uzmes 2 banane i prepolovis ih i polovice namazes (ili umocis) u med. U jednu posudu pomjesas cereal (moze honey bunch of oats sa bedemima ili neki drugi mix (a koji bogati :? :D )sa nuts) i pola kasige cinnamona. Onako namazane banane u to uvaljas (a u sta :? :D )ko za pohovanje. U tepsiju stavis folije i nda te banane u rernu na jedno 15 min (375 F) dok banane ne budu meke. Pravooo dobro....i ukusno. nikakvih masti i zezancija. Naravno ako si kao ja.....kada serviras navaljas tonu slaga i sve zalijes onim dulce de leche hershijevim sirupom. Njam..... :D:D
la`ko mi je za vas kad imate svasta u AmeriKi sto mi :? nemamo. :D
de ovo chupki prevedi, da bezze ne listam po rijecniku kad znam da to tamo necu naci. :sad: :sad:

(sve nepoznato podvuceno, a crveno znaci da sam se :shock: zabezeknula :D citajuci :sad: :D :lol: :lol: )

:D :D
dacina_curica

Post by dacina_curica »

uuuuu, sto to dobro zvuci.....napravim ja to sebi (Dado jos ne smije, pogotovo ne med :-) ), taman sutra idem u kupovinu pa cu dodati pahuljice na shopping listu :-)

onaj Dulce de leche sirup mi je mrak.....ja obavezno ubacim malo u toplu cokoladu, pa malo slaga i opet d.d.l. preko toga......njam, njam....

trenutno sam se ufurala u pravljenje "slatka".....neki dan sam pravila od smokava (gdje smajo sto se oblizuje), ovaj vikend pravim od malina :D .....joj bicu k'o ladja :-) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ps. javi mi ako volis pumpkin bread, posaljem ti ovaj moj recept...jednostavan a prste da polizes :D
dacina_curica

Post by dacina_curica »

cHupjahalic@ wrote: la`ko mi je za vas kad imate svasta u AmeriKi sto mi :? nemamo. :D
de ovo chupki prevedi, da bezze ne listam po rijecniku kad znam da to tamo necu naci. :sad: :sad:

(sve nepoznato podvuceno, a crveno znaci da sam se :shock: zabezeknula :D citajuci :sad: :D :lol: :lol: )

:D :D
da Dado posalje svojoj tanti sve ove sastojke da ona plaho ne zahmeti? :D :kiss:
Tesssa

Post by Tesssa »

Ima ovo i kod nas :D Pahuljice sa medom i bademima, cimet (koji je meni licno jedina mana ovom receptu :D ).
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

@d_c tjerate me da jos podjem gledati avionske karte pa da vam dodjem u Ameriku i da se i ja konacno jednom u zivotu najedem k`o insan. :D :lol: :lol:
pitt

Post by pitt »

Cereal - one pahuljice za sabaha :D

Image

drugi mix= kao gore neki da ima tih oraha i badema u sebi

cinnamon - cimet

u sta- pa banane natopljene medom uvaljas u smjesu cereal i cimeta.

dulce de lece - sirup slican karameli, jedan od najboljih prozivoda iz Argentine ikada :D:D

Image
pitt

Post by pitt »

dinchy84 wrote:Ima ovo i kod nas :D Pahuljice sa medom i bademima, cimet (koji je meni licno jedina mana ovom receptu :D ).
ni ja nisam bas neki ljubitelj cimeta....al mozes vjerovatno zamjeniti sa vanilijom ili brown sugar.

Evo recept na engleskom

http://www.kraftfoods.com/main.aspx?s=r ... 67&e=email

i kako izgleda......samo sto se kod mene nista nije vidjelo od slaga i dulce de lece :D:D

Image
dacina_curica

Post by dacina_curica »

@ pitt: ja ovo sutra pravim, evo krenula voda na usta :-) :-) :-)

@ chupki: kupuj kartu i zovi kad krenes.....a ja evo vec spremam "menu" za tvoju posjetu :D :D :D :D :D
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

@pitt napredujes, sad si pravi kuhar. :D (zahmetila sam te.... zezala sam se malo :) :) (malo pretjerano :D ), ali posto si ti dusa od pitt-a :D znala sam da ces objasniti :D ).

@d_c reci ti malom dadi da mu je "tanti" u Skandinaviji plaho nezgodno kad vidi sta drugi pripremaju. :D
Tesssa

Post by Tesssa »

pitt wrote:
dinchy84 wrote:Ima ovo i kod nas :D Pahuljice sa medom i bademima, cimet (koji je meni licno jedina mana ovom receptu :D ).
ni ja nisam bas neki ljubitelj cimeta....al mozes vjerovatno zamjeniti sa vanilijom ili brown sugar.

Evo recept na engleskom

http://www.kraftfoods.com/main.aspx?s=r ... 67&e=email

i kako izgleda......samo sto se kod mene nista nije vidjelo od slaga i dulce de lece :D:D

Image
volila sam ja cimet, do prije jedno godinu dana i male nezgode sa zlatnom tequilom i cimetom :-)

I ja cu sutra ovo da pravim, zvuci bas primamljivo :D
pitt

Post by pitt »

evo dacina......ovo ja smlatim za noc nekad :D:D

Image

a situp na sve zivo stavljam, apple pie, sladoled, cheesecake,......dulce de leche latte mi je zakon u starbacksu :D:D
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

cheesecake je dobar, ALIIIIII sadrzi puno kalorija. :roll:
dacina_curica

Post by dacina_curica »

@pitt: pa sto ne "reknes" da volis Starbucks, da ti bolan kupona posaljem :-) :-) :-) (znas da moj dzuvegija radi za njih) :-) :D ......a taj sladoled je samo malo dobar :-) :-) :-) :-) :-)

@chupki....Dado kaze da ti nema sta biti neprijatno neg' spakuj kasiku i viljusku (nemoj noz, nece ti dati u avion) i hajd' ovamo :D :D :D
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

pitt wrote:evo dacina......ovo ja smlatim za noc nekad :D:D

Image

a situp na sve zivo stavljam, apple pie, sladoled, cheesecake,......dulce de leche latte mi je zakon u starbacksu :D:D
i ti si neka zesca poguzija :oops:
dacina_curica

Post by dacina_curica »

a sada da vise ne zachatavam, evo sta sam pravila sinoc za veceru (ali nisam uspjela slikati kako treba jer dok sam dosla do aparata onaj moj mamlaz vec sve raskupus'o) :x

nesto izmedju musake i lazanje (sa patlidzanima) :-) :-) :-)

patlidzan "malo" ogulila, isjekla na tanke kriske, posolila i ostavila da se ocijedi.....nakom nekih 30 minuta oprala te kriske, osusila kuhinjskim papirom i poredala u pleh (veliki, tanki), poprskala sa malo maslinovog ulja, so+biber i zapekla u rerni 10-ak minuta.....tikvice isjekla na tanke kriske, zacinila i zapekla na isti nacin.....

u tavi na maslinovom ulju prvo isprzila mljevenu tucevinu, ocijedila, ostavila u zdjeli sa strane.....u istoj tavi proprzila sitno isjeckani patlidzan, tikvice, gljive i paprike....vratila meso u tavu i na kraju dodala sitko sjeceni paradajz.......

u vatrostalnu zdjelu "redala" red tikvica i patlidzana, red "filovanja" ha dok ne nestane "necega" :-) :-) ....sve to na kraju zalila sa smjesom od 1 jajeta, 150g ricotta sira, 150g kisele pavlake i posula sa malo rendanog sira......zapekla u rerni i voila (slika je bezze :()

Image
Last edited by dacina_curica on 28/09/2007 14:06, edited 1 time in total.
pitt

Post by pitt »

cHupjahalic@ wrote:cheesecake je dobar, ALIIIIII sadrzi puno kalorija. :roll:
ma mozes naci i one low fat .......ili jedan komad regularnog....u mjesec dana :D:D:D

eh da znas kako je meni proci kraj Cheesecake factory :( :roll:

Image
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

@pitt bas takvih kolaca ima ovdje i neki dan ih pitam (k`o poguzija :D ) gdje ih kuhaju. kaze mi: u Americi. :shock:
a ja opet ne mogu da vjerujem pa :shock: .

ne kontam i dalje kako ih dovezu ovamo a da onako dobro izgledaju a i okus im fantastican.

p.s. meni je najbolji cheesecake kad ga ja licno sredim (imam super recept, pa ako neko hoce mogu ga ubaciti ovdje). :)
Tesssa

Post by Tesssa »

meni licno najbolje torte od sira kod nas:

http://www.torte-i-to.ba/ponuda.php
dacina_curica

Post by dacina_curica »

kacaj recept chupki :D .....moj svekar obozava cheesecake, taman da mu napravim po novom receptu :D
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

dacina_curica wrote:kacaj recept chupki :D .....moj svekar obozava cheesecake, taman da mu napravim po novom receptu :D
kad odem do stana (posto u njemu ne zivim trenutno) pokusat cu u podrumu naci knjigu od recepata i odmah ovdje napisem (ovih narednih dana to mogu uraditi).
lagan je za pripremiti ali je predivan (a tek da vidis kako lijepo izgleda). :)
pitt

Post by pitt »

joj meni su ovi slabost :D:D

White Chocolate and Raspberry
Image

Tiramisu Cheesecake
Image
Last edited by pitt on 27/09/2007 20:01, edited 1 time in total.
Post Reply