Bosanska piramida Sunca vol.5

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Locked
Shoshana

Post by Shoshana »

veseoko_kukulamovic wrote:
Shoshana wrote:
veseoko_kukulamovic wrote:Inžinjerska analiza Torpakalija, tunela i doline piramida

Hrvoje Zujić, dipl.ing.el., Osijek

http://www.galaksija.com/planeta/pirami ... _zujic.htm:
Ho-će-mo još! Ho-će-mo još! :faraon: :bih: :faraon1:
:shock: :shock: Pa ovo je prevazislo i smijanje i plakanje...
E moja Shoshana...
A da tek vidiš kako Hrvoje buba kad mu nije po volji:

http://antibarbarorum.blogspot.com/

:faraon: :bih: :faraon1:
Pobogu :shock:

Pa ja stvarno nemam rijeci... Je li ovo neka zajebancija ili je Hrvoje stvarno mentol i to tezi oblik :? :? Meni je stvarno tesko povjerovati da neko ko ima 5 grama mozga, dva sata skole i tri minute kucnog odgoja moze onakvo nesto napisati.... Hrvoju pothitno treba pomoci - tako sto ce mu se nabaviti bijela kosulja bez rukava... :oops:

Nego, ko je Aquamundi i ko je Zoka? (moj kompjuter je jos uvijek u komadima na stolu, samo se ponekad uvalim na sinov - pa ne stignem sve upratiti)
walkabout

Post by walkabout »

Javio se Kemica, kaze:

"Moram tise pozalit, eno iona moja Mensura pobacala sve knjige od Ivana Supeka niz potok, kaze hoce samo da cita posljednji krik naucne znanosti, nasega Hrvoja! :shock:
A ija sam malo prohlupo - kamenoresce i zidare sam poco zvat programeri!"

:run:
Princess Fiona

Post by Princess Fiona »

Shoshana wrote:
Shoshana wrote: :shock: :shock: Pa ovo je prevazislo i smijanje i plakanje...
E moja Shoshana...
A da tek vidiš kako Hrvoje buba kad mu nije po volji:

http://antibarbarorum.blogspot.com/

Pobogu :shock:

Pa ja stvarno nemam rijeci... Je li ovo neka zajebancija ili je Hrvoje stvarno mentol i to tezi oblik :? :? Meni je stvarno tesko povjerovati da neko ko ima 5 grama mozga, dva sata skole i tri minute kucnog odgoja moze onakvo nesto napisati.... Hrvoju pothitno treba pomoci - tako sto ce mu se nabaviti bijela kosulja bez rukava... :oops:

Nego, ko je Aquamundi i ko je Zoka? (moj kompjuter je jos uvijek u komadima na stolu, samo se ponekad uvalim na sinov - pa ne stignem sve upratiti)

To su oni sa antenom (od stojadina... k'o sto neko napisa ranije)

http://www.aquamundilife.com/gallery.html

Ne mozes ove gluposti ni upratit' vise... :roll:
danas

Post by danas »

is this for real :shock: :shock: :shock: :?
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

danas wrote:is this for real :shock: :shock: :shock: :?
ja ne razumijem vise ko je ko protiv koga/cega :roll:

moze li mi neko makar okvirno objasniti ko su ovi likovi i sta hoce...
danas

Post by danas »

dawn_upon_dawn wrote:

a ko ce ga znat vise :D vibracije sa visocice ocigledno uzrokuju masovnu psihozu :D
veseoko_kukulamovic

Post by veseoko_kukulamovic »

dawn_upon_dawn wrote:

Vrlo jednostavno.

Izvjesni međunarodni stručnjaci koji su uključeni u najveći multidisciplinarni projekt na svijetu, Global Klimatronix (http://piramidasunca.ba/ba/index.php?op ... Itemid=113) & Digitalne Rašlje (http://www.aquamundilife.com/gallery.html) hoće da začepe usta blogerima.

Zašto?

Zato što šačica blogera ugrožava najveći geo-arheološki projekt na svijetu. Par blogova ne da da se historija piše ispočetka, dokle samo ide taj kriminal i bezobrazluk.

Evo jednog lijepog objašnjenja iz pera trećeg međunarodnog stručnjaka uključenog u projekt:

http://www.collective.bloger.hr/post/re ... 96809.aspx

Neregistrirani

Post by Neregistrirani »

Shoshana wrote: Pobogu :shock:

Ah, Hrvoje... zbirka bisera: http://piramidasunca.ba/ba/index.php?op ... &Itemid=26
Uz pomoć elementa koji opskrbljuje naše Sunce (vodik), I sjedinjujući energiju univerzuma s energijom zemlje, drevni su Egipćani vibracijsku energiju pretvarali u mikrovalnu energiju.
Konstruktori su morali inducirati vibracije u piramidi koje su bile u skladu s harmonijskim rezonantnim vibracijama Zemlje. Kad bi piramida vibrirala u skladu sa zemljinim pulsom, postajala je oscilator i mogla je podržavati prijenos energije iz zemlje uz malo ili nimalo reakcije. Tri manje piramide s istočne strane velike piramide, možda su se koristile za pomaganje u postizanju rezonancije, baš kao što danas koristimo manje benzinske motore za pokretanje diesel motora.
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

´Vidjet cete vi kad Semir naftu nadje :oops:
bc_chupo

Post by bc_chupo »

FASCINIRANI IZNAD OČEKIVANJA
15.08.2007

-„Nakon obilaska piramide Mjeseca ubijeđen sam da postoje očiti dokazi rada ljudskih ruku. Kao član Izvršnog odjela penzionera (umirovljenika) Općine Tuzla prenijeću da sam se lično uvjerio u postojanje piramida“.

Ibrahim Mujobašić Član NPU Općine Tuzla

„Mi vjerujemo u piramide, ovo su makar djelomično strukture izgrađene ljudskom rukom.One tvore geometrijsku strukturu sličnu Fikorencovoj spirali. Ovdje sam drugi put, ovaj put sa svojom prijateljicom. Ona je također imresionirana ovim mjestom i onime što sam joj rekla prije. Već sam o piramidama pričala u Njemačkoj i napisala mali članak o njima.

Za mene nema sumnji da su ovo piramide koje su gradile drevne civilizacije prije mnogo hiljada godina. Mislim da je piramida Sunca najvažnija u ovom kompleksu, jer u sebi ima breču kao materijal koji je korišten u njenoj konstrukciji.To je piramida koja nedostaje da formira trougao (jednakostranični).Čekam da iskopavanja počnu većim intezitetom i planiram se vratiti još nekoliko puta da pokažem prijateljima nalazišta. Fondaciji želim veliku sreću i novac da što prije nastavi sa iskopavanjima.Ljudi ovdje su sjajni! Mogu napisati još hiljade stvari o ovome ali kada ponovo dođem nastavit ću“.

Jens Behler-Njemačka

„Slušala o svemu ovome jesam. Fascinirana iznad očekivanja. Ljudska ruka vođena Božijom prirodnošću bez sumnje nagradila je ovu zemlju nečim divnim i iznad svega zanimljivim. Puno sreće u daljem radu i saznanjima, pa makar i ne bile pretpostavke tačne, nešto je tu“.

Selimca Milić
Neregistrirani

Post by Neregistrirani »

bc_chupo

Post by bc_chupo »

ko se zadnji smije najsladje se smije :D
Neregistrirani

Post by Neregistrirani »

Jah....

Nego, sinoc je na stranici Fondacije objavljen jos jedan u moru isjecaka iz novina, koje objavljuju, jer nemaju sta drugo. Medjutim, ovaj je do jutros nestao, jer su se garant prekontali i shvatili da sami sebe ukopavaju objavljivanjem areholoskih nalaza na drugim lokacijama u BiH, gdje se bez pompe, kamera i TV serijala, provodi prava arheologija i iskopavaju pravi nalazi za koje se zna i sta su i od kada su.

Isjecak je sacuvan, naravno: http://img490.imageshack.us/img490/570/ ... 012ta4.jpg , a za ona koje interesuje vise mogu procitati ovdje http://www.nezavisne.com/vijesti.php?vi ... 25&meni=15

Zamijenjen je vijescu o brojevima telefona koje mozete pozvati kako biste donirali lovu za "projekat" - ipak je ta informacija bitnija od arheoloskih pronalazaka u ovoj zemlji. http://piramidasunca.ba/ba/index.php?op ... &Itemid=26 Cijene su, pretpostavljam, bez PDV-a.
Neregistrirani

Post by Neregistrirani »

Zamijenjen je vijescu o brojevima telefona koje mozete pozvati kako biste donirali lovu za "projekat" - ipak je ta informacija bitnija od arheoloskih pronalazaka u ovoj zemlji. http://piramidasunca.ba/ba/index.php?op ... &Itemid=26 Cijene su, pretpostavljam, bez PDV-a.
veseoko_kukulamovic

bc_chupo wrote:ko se zadnji smije najsladje se smije :D
Ili nije skont'o vic. Ima i ta opcija. A um treba da bude otvoren za nove spoznaje. Jel tako.

Neregistrirani, vidio sam i ja da je ta vijest o paleolitskom oruđu sklonjena brže-bolje. Moguće zato da se niko ne sjeti one emisije Face To Face u kojoj je izvjesna gospođa arheologinja (inače stručnjak za prethistoriju) objašnjavala da su ovi prostori bili naseljeni prije mnogo desetina hiljada godina, a gospodin Osmanagić joj rekao kako će on njoj objasniti sve to isponove.

Ko hoće, neka se podsjeti ovdje:

http://www.alternativnahistorija.com/AH8main.htm

Ne može brate sad neko paleolitsko oruđe i neandertalci od prije 40.000 godina, kad je tad bila Atlantida i visokorazvijena civilizacija Prailira!

Image

HoustonPiramidiot

Post by HoustonPiramidiot »

bc_chupo wrote:ko se zadnji smije najsladje se smije :D
Ili nije skont'o vic. Ima i ta opcija. A um treba da bude otvoren za nove spoznaje. Jel tako.

Neregistrirani, vidio sam i ja da je ta vijest o paleolitskom oruđu sklonjena brže-bolje. Moguće zato da se niko ne sjeti one emisije Face To Face u kojoj je izvjesna gospođa arheologinja (inače stručnjak za prethistoriju) objašnjavala da su ovi prostori bili naseljeni prije mnogo desetina hiljada godina, a gospodin Osmanagić joj rekao kako će on njoj objasniti sve to isponove.

Pitao sam ga ja jednom zasto ne objavljuje i one nalaze koji se ne slazu s njegovom hipotezom, kad vec insistira na svom naucnog pristupu. Kaze: Ja dokazujem da piramide postoje a ne da ne postoje.

To je jedan sasvim novi naucni metod: Pravi-se-da-ne-vidis. Treba to patentirat.

I cuj - dokazuje. Ja mislio davno dokazano, jos kad je knjiga ispisivana.
twat

Post by twat »

6000km za 20 kanti za smece. Bruka i sramota! :x
twat

Post by twat »

bc_chupo wrote:Image
Evo ih ovdje, dali macani 6000 bonova za dvaje's kanti za smece po Visocici.

Da Bog da im kusur za ukopa trebo!
Djubrad :x
Neregistrirani

Post by Neregistrirani »

Rekoh vec negdje na komentarima kako se oni ne mogu dogovoriti ni koja je cifra izbrojana za kante. Negdje pisu 5500 km, negdje 6000 KM.
http://piramidasunca.ba/ba/index.php?op ... &Itemid=26
http://www.turizam-zdk.net/web-bos/inde ... ?l=1&a=100

Ali su se dobro i sjetili, nakon godina bacanja smeca kako se gdje stiglo: http://img383.imageshack.us/img383/372/garbage8zr.jpg
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

hebo lud zbunjenog :-? :shock: :? :roll: :sad: :o
veseoko_kukulamovic

Pa ne mogu im sms-at 6.000 maraka, znate li vi koliko je to sms-anja?!

http://piramidasunca.ba/ba/index.php?op ... 8&Itemid=1

Nego brate fino eto postavite par kanti, sljedeće će bit deset klupa na lokalitetima (da turisti mogu dahnut) - 10.000 maraka, itd. APP maaajka.

Piramidos

Post by Piramidos »

Image

SENZACIONALNO OTKRIĆE U ZEMALJSKOM MUZEJU!!!

SARAJEVO – Tim stručnjaka Fondacije „Arheološki park: Piramida Sunca“ došao je jučer do još jednog spektakularnog civilizacijskog proboja u shvaćanju ukupne misterioznosti historije Bosne i Hercegovine: otkrića neobjašnjivih kamenih megalita u dvorištu Zemaljskog muzeja u Sarajevu!

„Kažem ja juće Ahmedu hajmo ba poslije konferencije malo prošetat Zilki pod nosom kroz muzej ćisto da joj napakostimo. On prvo nije htjeo jer kaže da ne ide u muzeje iz principa, al sam ga ja srećom nagovorio. Što kažem srećom? E pa da nismo otišli ne bi nikad otkrili ovo važno civilizacijsko otkriće!“, rekao je Jovo J. našoj nezavisnoj reporterki Sabini A. koja se slučajno zatekla baš s njima na licu mjesta.

„Istina je, ja prvo nisam htjeo da idem, šta ja imam tražit u nekom elitistićkom muzeju, nisam u životu nogom kroćio ni u jedan. Princip je princip. Al eto nagovori me Jovo, jer nije daleko od UNITIC-a gdje smo držali konferenciju za štampu. I šta imamo vidit! Ma šokiro sam se! Velićanstveni kameni megaliti! Misteriozno poredani! Odma sam skonto da je u pitanju rjeć o nekoj strukturi iz drevne prošlosti o kojoj mi ništa ne znamo! Da baš vidimo kako će nam sad reć da je ovo priroda napravila!“, dodao je Ahmed B., prekaljeni istraživač bosanskih misterija.

Odmah smo zatražili i mišljenje gospodina Semira O. o ovom nevjerovatnom arheološkom otkriću. On je našoj nezavisnoj novinarki rekao: „Zakljućak. Vidite da su nas lagali. Historija će se morat pisat ispoćetka. Kakvi su to strućnjaci kad cjeli život tu rade, idu na poso svaki dan, stoji im to pod prozorom, a oni ne vide. Sreća pa neko iz Fondacije ode u taj muzej jer inaće svjet nikad ne bi sazno istinu.“

Na novinarkino objektivno pitanje da li je tu možda riječ o megalitima koji su se otkorljali s neke od bosanskih piramida, gospodin Semir O. je odgovorio s oprezom pravog naučnika koji prvo radi istraživanja a tek onda postavlja hipotezu:

„Vidite, vi ste to dobro objektivno primjetili. Mogli bi to biti misteriozni megaliti koji su se skotrljali s neke piramide. Ali koje piramide? Jer visoćke piramide su daleko od ovog lokaliteta. I pravi naućnik odma gleda dalje, neku drugu mogućnost, da proširi svoje znanje. A ne da se drži samo jednog ortodoksnog, zatvorenog pristupa. Ne može se zabit glava u pjesak i reć to ne postoji. Tako sam i ja proširio svoje poglede i moje ekspertno oko je odma primjetilo da se nedaleko od lokaliteta diže jedna piramidalna struktura koja je inaće poznata pod imenom brdo Hum. Ali ne bi htjeo donosit brzoplete zakljućke. Zna se koja je prava multidisciplinarna procedura: prvo ide objavljivanje knjige sa dokazima, zatim moramo ovaj lokalitet zaštitit, napravit projekt, onda zovnut poznate strućnjake iz svjeta da se u njega ukljuće, i na kraju zatražiti podršku od Vlade. Jer ovo je tako veliko otkriće da će trebat godine i godine da dođemo do prave istine.“

Naša nezavisna novinarka je na objektivan način kakav se prakticira u profesionalnom novinarstvu upitala gospodina Semira O. da li za ove misteriozne kamene megalite u dvorištu Zemaljskog muzeja postoji i neko alternativno objašnjenje. On je na to odgovorio:

„Naravno. Uvijek postoji neka alternativna historija. Vidite, po kolićini ovih neobjašnjivih i do sad nepoznatih kamenih megalita, koji su pravilno poredani, reklo bi se da je rjeć o nekoj većoj kamenoj formaciji. Ali tek ćemo jednim arheološkim iskopavanjem na lokalitetu moć doć do pravih dimenzija ove misteriozne strukture. Sve ukazuje na to da je na tom lokalitetu neka nepoznata i davno išćezla civilizacija podigla ogroman energetski hram uz pomoć nama nepoznatih graditeljskih tehnologija. Radi se o bosanskom Stonhenđu koji je stariji i veći od engleskog Stonhenđa, kao što su naše piramide veće i starije of egipatskih piramida. Ćinjenica da su okupacijske austrougarske vlasti baš na tom mjestu kasnije napravile Zemaljski muzej potvrđuje onaj naš davno doneseni zakljućak o zavjeri elita i njihovom sakrivanju prave historije ćovjećanstva od obićnog ćovjeka. Pogledajte samo kako su oni sagradili taj muzej, sa zgradama okolo ovih megalita, tako da ih obićan ćovjek sa ulice ne vidi. Kad se samo sjetim koliko sam ja puta tuda prošo autom a nisam ni znao da tu leži takva tajna! Ono što nisu mogli da sakriju, što je ostalo ispred muzeja, to su posadili živicu da izraste i sakrije megalite od pogleda. Ali historija će se morat pisat ispoćetka.“

Glas o jučerašnjem otkriću stručnjaka Fondacije „Arheološki park: Piramida Sunca“ brzo se proširio u bosanskohercegovačkoj javnosti, pa je u raznim dnevnim novinama već jutros osvanulo nekoliko javnih anketa putem kojih su građani iznijeli svoje ogorčenje na foteljaše iz Zemaljskog muzeja. I mnogi istaknuti intelektualci oglasili su se ovim povodom, a premijeru Vlade Federacije BiH, gospodinu Nedžadu B., upućeno je otvoreno pismo, u kojem, među ostalim, piše:

„BiH je civilizacijsko ćudo kulturoloških resursa. Galileo, Da Vinći, Đordano i Tesla da to mogu vidit, pali bi u bandak. Međutim, ovo je nova dimenzija Bosne gdje se pokazuje da je ona civilizacijski fenomen. Pred nama su višemilenijumske neobjašnjive stvari u pogledu graditeljstva. Sve je ovo djelo visokosofisticiranog ćovjeka. Međutim, neprijatelji Bosne ne biraju sredstva ni naćin da sprjeće arheološka otkrića. Oni nisu sposobni ni da prepoznaju misteriozne civilizacijske fenomene u vlastitom dvorištu. Zato mi tražimo od Vlade da smijeni s radnih mjesta ove nesposobne foteljaše, a da na ćelo Zemaljskog muzeja stavi gospodina Semira O. Zašto? Pa, Sam O. (Semir O., op.a.) se drznuo da kaže kako smo vjekovima/stoljećima varani. DA, VARANI. Alternativna historija je danas tu da kaže, ali i pokaže, kako su nas prevarili. I evo, konaćno je dokazano da su nas foteljaši iz Zemaljskog muzeja, ti elitistićki neprijatelji Bosne, varali. Zašto nikad nisu istražili ove misteriozne megalite u vlastitom dvorištu? Šta su to oni sakrili od nas? Vrijeme je da podržimo htijenja i želje ćovjeka Semira usmjerene stvaranju bosanskohercegovaćke zbilje koja neće biti opterećena kompleksima nauke.“

Naša nezavisna novinarka zatražila je reakciju na ove vijesti i od Evropske arheološke asocijacije, no umjesto odgovora dobila je samo poruku sekretarice da je ova institucija privremeno zatvorena, budući da je više članova istovremeno zatražilo medicinski tretman usljed naprsnuća trbušnih stijenki od smijeha.

Istovremeno, državne strukture su prepoznale civilizacijski značaj ovog najnovijeg otkrića Fondacije „Arheološki park: Piramida Sunca“, pa je iz ureda premijera Nedžada B. stigao dopis da će se pronaći mehanizam koji će Fondaciji omogućiti pokretanje istraživačkih radova u dvorištu Zemaljskog muzeja, dok je iz ureda gospodina Harisa S. stigao vrlo jezgrovit odgovor:

„Civilizacijski fenomeni su vazda pravo dobri za biznisa.“

U međuvremenu, ugledni istraživač Fondacije, gospodin Goran Č. entuzijastično se priprema za nove radne pobjede:

„Fondacijin multidisciplinarni tim arheo-veterinara je po Ahmedovim uputama lociro jedno magare iz sela Ginje u blizini Visokog koje ima probleme s mokraćnim mjehurom pa ćemo ga sutra provodat oko ovih misterioznih megalita, da vidimo ima li zraćenja po onoj narodnoj legendi da ovo kamenje ljeći upale. To će bit naše preliminarno rekognosticiranje terena da vidimo jel šta zraći, dok ne stignu ekipe strućnjaka s njihovim savremenim aparatima za snimanje energetskih anomalija. Ovdje smo na tragu nećeg velićanstvenog jer nisam ni na Google-u mogo nać, a kuco sam i malim i velkim slovima. Nadam se samo da neće opet doć do situacije gdje će iz nas izlazit glupost a drugi je, nažalost, podržavat.“
razbijač_magle

Post by razbijač_magle »

oplakah :lol: :thumbup:
HoustonPiramidiot

Post by HoustonPiramidiot »

Piramidos wrote:
SENZACIONALNO OTKRIĆE U ZEMALJSKOM MUZEJU!!!

SARAJEVO – Tim stručnjaka Fondacije „Arheološki park: Piramida Sunca“ došao je jučer do još jednog spektakularnog civilizacijskog proboja u shvaćanju ukupne misterioznosti historije Bosne i Hercegovine: otkrića neobjašnjivih kamenih megalita u dvorištu Zemaljskog muzeja u Sarajevu!
Piramidos, vrlo smijesno. Uprskah i monitor i tastaturu i misa, onako multidisciplinarno!
Neregistrirani

Post by Neregistrirani »

Zivio cache , nisu svi biseri izgubljeni - medju njima i taj post!
Locked