Paypal u Bosni i Hercegovini
Moderator: anex
- Globus
#701 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Citat sa druge teme osoba me savjetovala davno a ja nisam jos polozio novce na paypal account
"Kada imaš gotovu karticu, možeš je registrovati na PayPal i onda preko toga plaćati rpeko interneta. Dakel, regsitruješ broj kartice (16-cifreni) i caj cvv broj (li je ccv, nebitno) kod (3 cifre, piše na kartici poslije tih 16) na stranici PayPala, odaberes username, mail adresu... Moraš imati par KM na kartici jer ti PayPal odmah skine vrijednost 1,95 USD.
Za dan-dva nazoveš banku na 033 75 50 10, izdiktiraš svoj broj kartice i zamoliš ih da ti daju četverocifreni kod koji se nalazi pored PayPal transakcije od 1,95 USD. Onda odeš na stranicu PayPala, ukucaš taj kod i tako si verificirao račun i možeš plaćati preko payPala."
Jel i dan danas isto tako ?
"Kada imaš gotovu karticu, možeš je registrovati na PayPal i onda preko toga plaćati rpeko interneta. Dakel, regsitruješ broj kartice (16-cifreni) i caj cvv broj (li je ccv, nebitno) kod (3 cifre, piše na kartici poslije tih 16) na stranici PayPala, odaberes username, mail adresu... Moraš imati par KM na kartici jer ti PayPal odmah skine vrijednost 1,95 USD.
Za dan-dva nazoveš banku na 033 75 50 10, izdiktiraš svoj broj kartice i zamoliš ih da ti daju četverocifreni kod koji se nalazi pored PayPal transakcije od 1,95 USD. Onda odeš na stranicu PayPala, ukucaš taj kod i tako si verificirao račun i možeš plaćati preko payPala."
- playerX
#702 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Nema to veze s tim, za to moraš otići u banku i pitati zašto su ti onemogućene transakcije van BiH. To je isključivo do banke, kao što ti i sama poruka kaže.Globus wrote:"This credit card has been denied by the bank that issued your credit card. For details on why your card was denied, please contact your credit card issuer's customer service department. Or, you may want to try adding a different credit card."
Jel to zato sto nemam nista na kartici ? Rajfajzen Visa Electron da ne bude zabune ... obavljo sam sa njom vec neke transakcije preko neta ..
- playerX
#703 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Ne postoji, nažalost.tare... wrote:a jel postoji mogucnost da sa paypal racuna uplatimo na moneybookers pa sa njega na karticu i tako dobijemo lovu sa paypala na kk
- playerX
#704 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Jeste, to je proces verifikacije, s tim što sam ja taj kod pročitao sa izvoda.Globus wrote:Citat sa druge teme osoba me savjetovala davno a ja nisam jos polozio novce na paypal account
- Globus
#705 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Bilo je do toga sto nisam imao nista na kartici danas sam uplatio i ev sad sam uspio ...playerX wrote:Nema to veze s tim, za to moraš otići u banku i pitati zašto su ti onemogućene transakcije van BiH. To je isključivo do banke, kao što ti i sama poruka kaže.Globus wrote:"This credit card has been denied by the bank that issued your credit card. For details on why your card was denied, please contact your credit card issuer's customer service department. Or, you may want to try adding a different credit card."
Jel to zato sto nemam nista na kartici ? Rajfajzen Visa Electron da ne bude zabune ... obavljo sam sa njom vec neke transakcije preko neta ..
- Globus
#706 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Ev verifikovo sam ovaj kod i dalje nemam nista na racunu (pisalo da ce bit prebaceno onih 1.95 $ ) i ne mogu kad odem na add funds pise da ne mogu ...
-
Akibh
#707 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Nebitno sto je stanje na Pay pal-u 0, bitno je da ima para na kartici koje ce Pay Pal povuci nakon kupovine/transakcije...Globus wrote:Ev verifikovo sam ovaj kod i dalje nemam nista na racunu (pisalo da ce bit prebaceno onih 1.95 $ ) i ne mogu kad odem na add funds pise da ne mogu ...
- Globus
#708 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Hmmm pa zar ne treba prvo da ih prebacim na paypal pa onda tamo da sa njima manipulisem ... znaci idem ono send money ... i onda ce on skinut sa kartice ? ... Ako je tako onda ovo sto ej na paypalu sluzi samo kad se prima novac sto kod nas nije moguce ?
-
Delfin27
#709 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Paypal je samo posrednik u plaćanju između tebe i tvoje kartice i prodavača i njegovog računa - kartice. Dakle u momentu kada nesto kupuješ Paypal uspostavlja vezu sa tvojom karticom provjerava da li moze rezervisati-povuči dovoljna novčana sredstva sa nje za tvoju kupovinu i onda vrši transfer para sa tvoje kartice na na račun prodavača.
- burekodsira
#710 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
nije samo posrednik, posto pare i preko racuna na paypal mozes uplatiti i onda je paypal takodje racun na kojem imas para. isto tako kad primas uplatu ona ti legne na paypal racun pa je ti posle mozes ili potrositi direktno s paypala ili povuci na bankovni racun.
-
Delfin27
#711 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Moze van BiH, ali nisam siguran za BiH jer na mom racunu kada zelim da dodam pare (Add Funds) pise sljedece:
PayPal does not currently offer the ability to add funds from your bank account.
When you make a payment, PayPal charges the buyer's credit card and instantly credits the seller's PayPal account.
Dakle kod nas je samo posrednik između moje kartice kao kupca i PayPal racuna prodavača
Dodouše kod mene je obican account, mozda treba napraviti nadogradnju.
PayPal does not currently offer the ability to add funds from your bank account.
When you make a payment, PayPal charges the buyer's credit card and instantly credits the seller's PayPal account.
Dakle kod nas je samo posrednik između moje kartice kao kupca i PayPal racuna prodavača
Dodouše kod mene je obican account, mozda treba napraviti nadogradnju.
- Globus
#712 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Jos ja nisam ni citao ono sto pise kad se ide na add funds .. samo procitam ono not available i konto da ne moze .. al paypal je samo posrednik.. sinoc sam platio na ebay nesto i povuklo mi je pare sa kartice ...
- respo
#713 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
e zanima me ima li ko iz sa da je "nakacen" na ebay
ovako nesporazumom su mi blokirali ebay nalog
pa bi zamolio nekog da mi naruci nesto preko ebay-a ja mu odmah to platim i jos 50 maraka za uslugu
jeli neko zainteresovan?
pa bi zamolio nekog da mi naruci nesto preko ebay-a ja mu odmah to platim i jos 50 maraka za uslugu
jeli neko zainteresovan?
-
bullmastiff
#714 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
jesma ja ako se ne salisrespo wrote:e zanima me ima li ko iz sa da je "nakacen" na ebay
jeli neko zainteresovan?
ali zasto ejdnostavn one otvoris novi nalog*
-
ipal_76
#715 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
vidim da ima puno ljudi koji koriste PayPal vec duze vrijeme za placanje izvan BIH.
ja sam se tek registrovao i cekam da mi chargaju onih 1.95 USD pa da idem dalje.
Interesuje me slijedece, moram da platim depozit za smjestaj u New Yorku. Covjek mi je poslao svoj e-mail, i ja cu da mu uplatim. On bi meni trebao da vrati taj depozit ukoliko apartman u kojem cu biti smjesten bude u stanju u kakvom je bio kada sam ga preuzeo. Moje pitanje je da li on moze da mi vrati tu lovu, ili to stoji kod mene na racunu?
da li neko ima iskustva sa koristenjem ovog servisa za placanje depozita?
ja sam se tek registrovao i cekam da mi chargaju onih 1.95 USD pa da idem dalje.
Interesuje me slijedece, moram da platim depozit za smjestaj u New Yorku. Covjek mi je poslao svoj e-mail, i ja cu da mu uplatim. On bi meni trebao da vrati taj depozit ukoliko apartman u kojem cu biti smjesten bude u stanju u kakvom je bio kada sam ga preuzeo. Moje pitanje je da li on moze da mi vrati tu lovu, ili to stoji kod mene na racunu?
da li neko ima iskustva sa koristenjem ovog servisa za placanje depozita?
- respo
#716 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
ne moze probao sambullmastiff wrote:jesma ja ako se ne salisrespo wrote:e zanima me ima li ko iz sa da je "nakacen" na ebay
jeli neko zainteresovan?
ali zasto ejdnostavn one otvoris novi nalog*
vjerovatno imaju podatke tamo pa prepozna i kaze vec ima u bazi podataka
zasto bi se salio
treba mi to
i kad platim tih 50 jeftinije me izadje nego da narucujem ovdje preko nekoga jer je to ovdje 320 i jos postarina s tim da peglaju te sad nemaju na stanju te ovo te ono
a ovako je 100 eura nek je jos 100 maraka postarina i ta usluga izadje me 300 sve ukupno
p.s. pokusat cu na mamu
Last edited by respo on 12/11/2009 17:21, edited 1 time in total.
- Globus
#717 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
I ja sam bio reg i nesto sam htio uzet al kad mi je dosla postarina preko 300 $ a to sto sam uzeo 50 $ promjeno podatke na tom akauntu i registrovo novi
I sad imam jedan artikal neplacen i isteklo vrijeme placanja i ne mislim ga platit jer mi onaj od koga sam kupio odgovaro na pitanja nakon 10 dana
al tad sam bio mlad i neiskusan sad prvo komunikacija sa prodavcem pa onda ostalo
I iz tailanda hong konga i tamo te zemlje kazu da do nas stigne za 40-45 dana
- respo
#718 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
znam sigurno da postarina nece biti toliko nego do nekih 50 maraka eventualno 100 i opet izadje 350 a ovamo gdje sam "narucivao" 320 bez postarine a onaj moze spucati kako mu se cefne kad ti donese na vrata
- Globus
#719 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Pa ako se racuna 11 % poreza i 17 % pdv onda je to na 200 KM jos 56 KM I jos postarina .. ali nije mi jasno negdje sam procitao da carinici ne citaju racun nego gledaju i od sebe procjenjuju 
- respo
#720 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
ako je veci paket onda mozda ocarine mozda ne i postarinu po kilazi racunaju uglavnom
to je ono redovno a moze se naci da bubne onako postrainu i carinu
sve zavisi kakav mu je taj dan valjda
ja dobio iz fr onako srednja velicina i nije bilo carine drug dobio iz amerike cini mi se rucni sat bezveze neki ocarinjen a isto tako drugi dobio ipod i jos neku skupu zajebanciju isto bez carine
a ovo moje je 3 kile tesko al je malo kabasto tako da bi tako mozda carinu naplatili a mozda i ne bi ko zna
ja bi licno volio nek naplati jer sam onda cist kako god okrenes
to je ono redovno a moze se naci da bubne onako postrainu i carinu
sve zavisi kakav mu je taj dan valjda
ja dobio iz fr onako srednja velicina i nije bilo carine drug dobio iz amerike cini mi se rucni sat bezveze neki ocarinjen a isto tako drugi dobio ipod i jos neku skupu zajebanciju isto bez carine
a ovo moje je 3 kile tesko al je malo kabasto tako da bi tako mozda carinu naplatili a mozda i ne bi ko zna
ja bi licno volio nek naplati jer sam onda cist kako god okrenes
- Globus
#721 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
A dobro postarina to cu platit onom ko mi salje ako kupujem preko ebay .... zanima me samo ovo na carini kako odredjuju 11 % i 17 % od koje cijene jel on iz glave vadi cijenu tj "buba" ili treba biti racun i sa racuna procita ...
- respo
#722 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
ma kakav racun ja digao paket u posti samo priznanica da je dignuto
a postarina fazoni i to oni naplacuju kako im se cefne uz carinu
a postarina fazoni i to oni naplacuju kako im se cefne uz carinu
- Atzzo
#723 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
This credit card has been denied by the bank that issued your credit card. For details on why your card was denied, please contact your credit card issuer's customer service department. Or, you may want to try adding a different credit card.
registrovao sam se - dao im imejl i stavio šifru. Sad oću nešto da kupim al ovo se pojavi kad pošaljem broj kartice.
Radio sam ovo: Link a card to make an instant payment.
Kako da se plaćanje nastavi, da mi oduzmu dogovorenu sumu sa kartice?
registrovao sam se - dao im imejl i stavio šifru. Sad oću nešto da kupim al ovo se pojavi kad pošaljem broj kartice.
- Globus
#724 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Kakvu sifru ? Kada se registrujes tek moras sacekat dan dva i onda nazvati banku ili otici po izvod i pored transakcije one gdje pise paypal procitas ili ako nazoves oni ti procitaju 4 broja i to ukucas da potvrdis i onda mozes placati ... Ako si uradio to i dalje ne moze onda mozda nemas nista na kartici ( meni se to desilo ) a ako imas onda zovi banku ....Atzzo wrote:This credit card has been denied by the bank that issued your credit card. For details on why your card was denied, please contact your credit card issuer's customer service department. Or, you may want to try adding a different credit card.
- Atzzo
#725 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Šifra - za pristup - sign in u paypal.com, ta šifra.
Imam para na kartici. Kad kupujem traži 16 brojeva tj. broj kartice i traži tri zadnja broja kod potpisa na kartici. A gdje da ukucam ta 4 broja?
Imam para na kartici. Kad kupujem traži 16 brojeva tj. broj kartice i traži tri zadnja broja kod potpisa na kartici. A gdje da ukucam ta 4 broja?