Sarajevo Construction

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
OldMayor

#701 Re: Sarajevo Construction

Post by OldMayor »

VjecitiStudent wrote:
OldMayor wrote:Postaviti kamere, ogradu. Nece mozda sprijeciti lopova, ali ce sigurno otjerati pofin dio da tu unistava.

I uostalom, tu ce biti puno sadrzaja i ne vidim problem da se agnazuje jedan strazar. To je nikakav trosak, a ustede su ogromne od potencijalne stete koju mogu nanijeti lopovi.
Sa ovakvom neradničkom policijom, ni sto kamera pomoći neće.
Ne bih bas rekao. Na Dobrinji 5 u onom novom parku imaju kamere i nisam primjetio da je ista pokvareno, osim poneka ona djecija igracka, koju su djeca igrajuci pokvarila, jer je park cesto prepun djece.

Sve ostalo stoji kako stoji, klupe nisu pokvarene, drveca nisu pocupana itd.

Ne znam, ali kamera + 1 cuvar i ne bi trebalo biti puno stete.
VjecitiStudent

#702 Re: Sarajevo Construction

Post by VjecitiStudent »

Sliver wrote:
OldMayor wrote:Ovaj bazen bi bio pun pogodak. Kakve veze ima sto sezona traje 3 mjeseca? Pa nije ni izgradnja otvorenog i zatvorenog bazena isto. Ko da terme nesto zarade kad nije sezona, i njima je ljeto udarno.

Dobrinji fali ovakvog sadrzaja, previse je ljudi dole koncentrisano.

Samo ako nije jos jedna od ubleha. Jer ovaj isti nacelnik rece da je rijesio izgradnju Bauhausa, a tamo i dalje ona poljana stoji prazna.
Ne bi trebalo biti ubleha. Prosle godine negdje u julu su ispitivalil teren za taj bazen, tad sam prvi put i cuo za tu namjeru. pravo sam nestrpljiv
Koliko su tek nestrpljivi oni koji čekaju Koldžinu dvoranu., puno jednostavniji i puno jeftiniji projekat, koji nikako da se dovrši.
OldMayor

#703 Re: Sarajevo Construction

Post by OldMayor »

Sliver wrote:
OldMayor wrote:Ovaj bazen bi bio pun pogodak. Kakve veze ima sto sezona traje 3 mjeseca? Pa nije ni izgradnja otvorenog i zatvorenog bazena isto. Ko da terme nesto zarade kad nije sezona, i njima je ljeto udarno.

Dobrinji fali ovakvog sadrzaja, previse je ljudi dole koncentrisano.

Samo ako nije jos jedna od ubleha. Jer ovaj isti nacelnik rece da je rijesio izgradnju Bauhausa, a tamo i dalje ona poljana stoji prazna.
Ne bi trebalo biti ubleha. Prosle godine negdje u julu su ispitivalil teren za taj bazen, tad sam prvi put i cuo za tu namjeru. pravo sam nestrpljiv
Ma pratim i ja ovaj projekat, znam da su bas prosle godine nesto spominjali. Bilo bi dobro da se ovo zavrsi, ali obzirom da su lokalni izbori za 2 godine :D taman ce tad bit i gotovo. :-D

Ne znam eto koliko je izvodivo, ali ocito ce ta bazen - ploha biti multifunkcionalna. Tako da nece biti problem ta 3 mjeseca kupanja, jer ce se moci koristiti i ostatak godine.
Idejnim projektom je planirano da bazen služi kao jedna multifunkcionalna ploha, koja u toku zime može biti pretvorena u klizalište, a u periodu u kojem nije moguće kupanje na otvorenom, moći će se koristiti kao sportska ploha za košarku, odbojku, mali nogomet i sl. Bit će to jedan novi kvalitetan sadržaj za Općinu Novi Grad, ali i za grad Sarajevo.
Logovan

#704 Re: Sarajevo Construction

Post by Logovan »

VjecitiStudent wrote:
Logovan wrote:
weredsf wrote: Ove godine se pravi 7-8 igralista u Novom Gradu, ja mislim da je to sasvim pristojna cifra
Daj Bože da se naprave ti tereni. Ako budu dva - tri dobro će biti. Samo se nadam da neće biti napravljeni preko one stvari.

@archi_a Koja istina jebo te. :-)
Osim tih stražara, treba postaviti i jedno desetak kamera. :skoljka: U Sarajevu nemaju ni dva terena kako Bog zapovijeda. Čim napraviš neki teren odmah to stoka razbije i poruši.
Ko da je Sarajevo jedini grad sa ovakvim problemom.
Igrališta se u mnogim gradovima vani obavezno ograde i onda zaključavaju kad padne mrak. Ko se zatekne unutra nakon toga, plaća kaznu.
Ali ko da je kod nas naplati? Policija, koja ne kažnjava bespravno parkirana auta pred vlastitim nosom?
Zar je bitno jesmo li ili ne jedini sa ovakvim problemom? Iskreno mene ne interesuje kako je u ostalim gradovima. Hoću da moj grad ima terene da se može odigrati košarke i fudbala.
To zaključavanje kad padne mrak je uredu, neka i kod nas bude tako ali ako bi se to već radilo onda se tereni moraju održavati što bolje.
weredsf

#705 Re: Sarajevo Construction

Post by weredsf »

OldMayor wrote:Postaviti kamere, ogradu. Nece mozda sprijeciti lopova, ali ce sigurno otjerati pofin dio da tu unistava.

I uostalom, tu ce biti puno sadrzaja i ne vidim problem da se agnazuje jedan strazar. To je nikakav trosak, a ustede su ogromne od potencijalne stete koju mogu nanijeti lopovi.
http://www.novigradsarajevo.ba/mobile/v ... t_id=10021

Evo kamera
Logovan

#706 Re: Sarajevo Construction

Post by Logovan »

Završena izgradnja stambene zgrade kod hotela Bristol, useljenje u maju
http://www.klix.ba/biznis/zavrsena-izgr ... 40414104#1
O'zone
Globalni moderator

#707 Re: Sarajevo Construction

Post by O'zone »

Na lokaciji Marijin Dvor u Sarajevu, počela je izgradnja objekta koji će po završetku imati površinu od 6.300 kvadratnih metara, a čiji je investitor Bau-Herc d.o.o. Sarajevo.

Projektant je arhitektonski studio GRUPA ARH na čelu sa arhitektom Seadom Gološem.

“Investitor još uvijek nije odlučio da li će to biti dominantno poslovni ili stambeni objekat. Mislim da bi bilo zgodnije da to bude poslovni objekat, ali investitor će dati zadnju riječ”, rekao je Gološ za Klix.ba.

Budući objekat će se nalaziti na spoju ulica Kotromanićeva i Hiseta, u neposrednoj blizini Sarajevo City Centra, odnosno objekta DVOR Luxury Apartments.

"Teško je izdefinirati koje će boje biti fasada, ali ono što možemo reći jeste da će fasada biti dupla, te da će na vanjskoj strani najvjerovatnije biti u staklu ili nekoj vrsti mreže. Zbog toga će ova zgrada više izgledati kao poslovna”, istakao je Gološ.

Spratnost objekta je prizemlje sa šest etaža, a dovršetak radova predviđen je za kraj 2016. godine.

U fotogaleriji pogledajte dvije idejne varijante rješenja fasade.
Nismo sigurni šta će biti a bogami ni kako će izgledati ali bitno je da se radi :lol: :lol: :lol:

http://www.klix.ba/biznis/investicije/n ... 0415100#10
VjecitiStudent

#708 Re: Sarajevo Construction

Post by VjecitiStudent »

Bitno je da smo zapišali, a urbanistički plan ćemo svakako naknadno naštimati.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#709 Re: Sarajevo Construction

Post by mk ultra »

FLAK tower... :lol:
StupskaBitanga

#710 Re: Sarajevo Construction

Post by StupskaBitanga »

VjecitiStudent wrote:Bitno je da smo zapišali, a urbanistički plan ćemo svakako naknadno naštimati.
inshallah, đućur Allahu, akoBogda :thumbup:
saibaba

#711 Re: Sarajevo Construction

Post by saibaba »

O'zone wrote:
Na lokaciji Marijin Dvor u Sarajevu, počela je izgradnja objekta koji će po završetku imati površinu od 6.300 kvadratnih metara, a čiji je investitor Bau-Herc d.o.o. Sarajevo.

Projektant je arhitektonski studio GRUPA ARH na čelu sa arhitektom Seadom Gološem.

“Investitor još uvijek nije odlučio da li će to biti dominantno poslovni ili stambeni objekat. Mislim da bi bilo zgodnije da to bude poslovni objekat, ali investitor će dati zadnju riječ”, rekao je Gološ za Klix.ba.

Budući objekat će se nalaziti na spoju ulica Kotromanićeva i Hiseta, u neposrednoj blizini Sarajevo City Centra, odnosno objekta DVOR Luxury Apartments.

"Teško je izdefinirati koje će boje biti fasada, ali ono što možemo reći jeste da će fasada biti dupla, te da će na vanjskoj strani najvjerovatnije biti u staklu ili nekoj vrsti mreže. Zbog toga će ova zgrada više izgledati kao poslovna”, istakao je Gološ.

Spratnost objekta je prizemlje sa šest etaža, a dovršetak radova predviđen je za kraj 2016. godine.

Nismo sigurni šta će biti a bogami ni kako će izgledati ali bitno je da se radi :lol: :lol: :lol:

Mozda jedna smjesna opaska.... kako dobise dozvolu za gradnju ? Zar nema neki urbanisticki plan koji regulise sta se tu gradi ?
Ambrozija

#712 Re: Sarajevo Construction

Post by Ambrozija »

Postavili su skele na hotel Zagreb? Da li se konacno obnavlja ili?
neki

#713 Re: Sarajevo Construction

Post by neki »

saibaba wrote:
O'zone wrote:

Mozda jedna smjesna opaska.... kako dobise dozvolu za gradnju ? Zar nema neki urbanisticki plan koji regulise sta se tu gradi ?
NAravno da postoji...bemti drzavu u kojoj je moguce ovo gore izjaviti za objekat koji se vec izvodi.
Al bitno je da su nama Dodik, Sejdic i Finci najveci problemi
akcid

#714 Re: Sarajevo Construction

Post by akcid »

Ambrozija wrote:Postavili su skele na hotel Zagreb? Da li se konacno obnavlja ili?
Narkomani sele iz prizemlja na više nivoe :D
Wind

#715 Re: Sarajevo Construction

Post by Wind »

:lol:
saibaba

#716 Re: Sarajevo Construction

Post by saibaba »

Nije mi jasna jedna stvar... zasto ne raspisu medjunardoni tender ...
Lokacija ta i ta, predvidjena spratnost tolika... namjena ta i ta ... rok izgradnje toliki .... bla bla tender i ko ponudi nabolje uslove gradi ...
Da privucemo ozbiljne ivestitore a ne ove lokalne ublehase sto pocnu zgradu pa sta ispadne ...
Wind

#717 Re: Sarajevo Construction

Post by Wind »

Pa to moze samo za opcinsku/drzavnu zemlju koje nema. Kakvi tenderi kad su ljudi kupili plac od privatne osobe. Kako i za koliko su ga kupili.....e o tome se moze pricati....
saibaba

#718 Re: Sarajevo Construction

Post by saibaba »

Ja sam mislio da je opstnsko ili od neke drzavne firme ...
Uostalom drzava odnosno kanton moze izvrsiti eksproprijaciju zemlje koja je od opsteg interesa ..
DaffyDuck

#719 Re: Sarajevo Construction

Post by DaffyDuck »

Sve je to od fildzan interesa.
OldMayor

#720 Re: Sarajevo Construction

Post by OldMayor »

saibaba wrote:Nije mi jasna jedna stvar... zasto ne raspisu medjunardoni tender ...
Lokacija ta i ta, predvidjena spratnost tolika... namjena ta i ta ... rok izgradnje toliki .... bla bla tender i ko ponudi nabolje uslove gradi ...
Da privucemo ozbiljne ivestitore a ne ove lokalne ublehase sto pocnu zgradu pa sta ispadne ...
To moze u normalnoj zemlji. Mi nismo normalna zemlja.

Furamo se da smo patriote, a svi podkradaju drzavu na svakom koraku. Al smo patriote, kako nismo, vidi kako navijamo za nase zmajeve.
Banksy

#721 Re: Sarajevo Construction

Post by Banksy »

saibaba wrote:
Nije mi jasna jedna stvar... zasto ne raspisu medjunardoni tender ...
:mrgreen:

Zato što se nisu za to borili.
VjecitiStudent

#722 Re: Sarajevo Construction

Post by VjecitiStudent »

Wind wrote:Pa to moze samo za opcinsku/drzavnu zemlju koje nema. Kakvi tenderi kad su ljudi kupili plac od privatne osobe. Kako i za koliko su ga kupili.....e o tome se moze pricati....
Hotel Zagreb je bio državna imovina, tek nedavno je valjda privatiziran. A i ovo gdje se gradi ova vikendica Darth Vadera je bilo državno, do nedavno je tu Rad-ov parking bio.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#723 Re: Sarajevo Construction

Post by Entropio »

VjecitiStudent wrote:
Wind wrote:Pa to moze samo za opcinsku/drzavnu zemlju koje nema. Kakvi tenderi kad su ljudi kupili plac od privatne osobe. Kako i za koliko su ga kupili.....e o tome se moze pricati....
Hotel Zagreb je bio državna imovina, tek nedavno je valjda privatiziran. A i ovo gdje se gradi ova vikendica Darth Vadera je bilo državno, do nedavno je tu Rad-ov parking bio.
Ko je novi vlasnik?
zanimljiv

#724 Re: Sarajevo Construction

Post by zanimljiv »

Definitivno nema dvorane?
http://www.sa-c.net/index.php/component ... 0/289.html

Bar nije Gološ, da i drugi dobiju priliku.

Ne sviđa mi se, ok da budu stanovi, ali zar nije planirano finansijski dio grada, dvorana klasične muzike... :sad:
DaffyDuck

#725 Re: Sarajevo Construction

Post by DaffyDuck »

zanimljiv wrote:Definitivno nema dvorane?
http://www.sa-c.net/index.php/component ... 0/289.html

Bar nije Gološ, da i drugi dobiju priliku.

Ne sviđa mi se, ok da budu stanovi, ali zar nije planirano finansijski dio grada, dvorana klasične muzike... :sad:
Mislim da je to ova parcela na cosku pored koncertne dvorane? Sve "poslovni" objekti na Marijinom dvoru
Image
Post Reply