Cigarete, odvikavanje
Moderator: anex
- bakterija
#701 Re: Cigarete, odvikavanje
Ja nisam uspjela prestati pusiti nikad, i nekad imam osjecaj da sam pravi rob... A iskreno, nisam ni pokusala i ne bih mogla zamisliti kafu bez cigareta. Sto na kraju znaci ne piti kafu, kako zivjeti bez kafe u Bosni!?!?
- chuchumbamayumbe
#702 Re: Cigarete, odvikavanje
Pusio sam nekoliko godina, pa prestao nekoliko godina, pa opet poceo ima nekoliko godina...
Opet se kanim da prestanem, ali jednom zauvijek.
Opet se kanim da prestanem, ali jednom zauvijek.
-
njonjica
#703 Re: Cigarete, odvikavanje
I ja sam tako mislila....medjutim, sad kafa ima puniji, ljepsi ukus koji je cigareta kvarila.bakterija wrote:Ja nisam uspjela prestati pusiti nikad, i nekad imam osjecaj da sam pravi rob... A iskreno, nisam ni pokusala i ne bih mogla zamisliti kafu bez cigareta. Sto na kraju znaci ne piti kafu, kako zivjeti bez kafe u Bosni!?!?
-
charade
#704 Re: Cigarete, odvikavanje
..
Last edited by charade on 20/05/2013 12:50, edited 1 time in total.
- chuchumbamayumbe
#705 Re: Cigarete, odvikavanje
I sam sam ti taki...charade wrote:Iz svog licnog iskustva mogu reci da, kad jednom odlucite da prestanete pusiti, najvaznije je niposto, ali bas niposto, ne pasti u iskusenje i ne zapaliti onu jednu cigaretu da vas zelja mine![]()
Ja sam nekad davno prestala pusiti. Cak nije bilo ni jako tesko, nikada nisam ni pozeljela da zapalim. I tako punih pet godina. Nakon jednog ruznog dogadjaja sam onako bezveze sa prijateljicom zapalila jednu cigaretu uz kafu. Ta jedna je vukla drugu, a ona trecu itd ...Nije proslo ni mjesec dana, a ja sam opet bila strastveni pusac. Sad se ponovo odvikavam i puno mi je teze nego prvi put. A sve radi one jedne bezvezne cigare
-
alanford78
#706 Re: Cigarete, odvikavanje
ulazimo vec u 9 mjesec od kako ne pusimo i ja i zena. Bio sam strastveni pusac 2,5 kutije na dan sa 36 godina a poceo u 14 god. a tako bezveze prestali i ja i ona. Nekad u januaru posla zena u prvu smjenu i ujutro oko 6 zapalila dok se sminkala a ja spavao i onda mi taj miris ujutro tako zasmrdio da me je cak probudio. Zena otisla i vratila se ja nisam zapalio onda i ona je samo bacila i hvala dragom Alahu /Bogu do dan danas.Trebam napomenuti da sam prije toga probao razlicite flastere, akupunkturu i razlicite seminare ali nista.
Treci dan sam kupio biciklo i od tada redovno ga vozimo, i tvrdim da nam je puno pomogao sto se tice ovisnosti....Rezultat nakon 9 mjeseci- bolje mirisem, bolji apetit cak jedem stvari koje nikad nisam mogao, bolje ukus osjecam i sto je najvaznije bolje se osjecam i kilaza je na normali.
Zato nabavite si biciklo i svaki dan pravac priroda i pedaljajte i vidjet cete kako se brzo izbacuje ono sto ste godinama skupljali u plucima.
p.s. jedino kad se smota malo tesko
mala sala
Treci dan sam kupio biciklo i od tada redovno ga vozimo, i tvrdim da nam je puno pomogao sto se tice ovisnosti....Rezultat nakon 9 mjeseci- bolje mirisem, bolji apetit cak jedem stvari koje nikad nisam mogao, bolje ukus osjecam i sto je najvaznije bolje se osjecam i kilaza je na normali.
Zato nabavite si biciklo i svaki dan pravac priroda i pedaljajte i vidjet cete kako se brzo izbacuje ono sto ste godinama skupljali u plucima.
p.s. jedino kad se smota malo tesko
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#707 Re: Cigarete, odvikavanje
joj haveru moja mati me smarala svojim novootkrivenim poboljšanim čulom njuhaalanford78 wrote:ulazimo vec u 9 mjesec od kako ne pusimo i ja i zena. Bio sam strastveni pusac 2,5 kutije na dan sa 36 godina a poceo u 14 god. a tako bezveze prestali i ja i ona. Nekad u januaru posla zena u prvu smjenu i ujutro oko 6 zapalila dok se sminkala a ja spavao i onda mi taj miris ujutro tako zasmrdio da me je cak probudio. Zena otisla i vratila se ja nisam zapalio onda i ona je samo bacila i hvala dragom Alahu /Bogu do dan danas.Trebam napomenuti da sam prije toga probao razlicite flastere, akupunkturu i razlicite seminare ali nista.
p.s. jedino kad se smota malo tesko![]()
mala sala
-
zenicanin 1979
#708 Re: Cigarete, odvikavanje
Bavi se sportombakterija wrote:Ja nisam uspjela prestati pusiti nikad, i nekad imam osjecaj da sam pravi rob... A iskreno, nisam ni pokusala i ne bih mogla zamisliti kafu bez cigareta. Sto na kraju znaci ne piti kafu, kako zivjeti bez kafe u Bosni!?!?
- taxi_driver
#709 Re: Cigarete, odvikavanje
zenicanin 1979 wrote:Bavi se sportombakterija wrote:Ja nisam uspjela prestati pusiti nikad, i nekad imam osjecaj da sam pravi rob... A iskreno, nisam ni pokusala i ne bih mogla zamisliti kafu bez cigareta. Sto na kraju znaci ne piti kafu, kako zivjeti bez kafe u Bosni!?!?
vecina profi sportista pusi tako da ti to nije neki prijedlog.
- Eweleen
#710 Re: Cigarete, odvikavanje
ovo je fakat istinataxi_driver wrote:zenicanin 1979 wrote:Bavi se sportombakterija wrote:Ja nisam uspjela prestati pusiti nikad, i nekad imam osjecaj da sam pravi rob... A iskreno, nisam ni pokusala i ne bih mogla zamisliti kafu bez cigareta. Sto na kraju znaci ne piti kafu, kako zivjeti bez kafe u Bosni!?!?
vecina profi sportista pusi tako da ti to nije neki prijedlog.
-
zenicanin 1979
#711 Re: Cigarete, odvikavanje
vecina profi sportista pusi tako da ti to nije neki prijedlog.[/quote]
ovo je fakat istina
[/quote]
Kroz bavljenje sportom ces uvidjeti koliko cigara smeta mozda te to nagovori da prestanes.Ako to ne pomogne pokusaj sa jogom ,ako to ne pomogne pokusaj se izolovati u prirodi na 20 dana i trazi od porodice tek 20 dan dodju kolima po tebe. ako i to ne pomogne upoznaj sebe kroz emocionalnu inteligenciju , ako i to ne pomogne, zatrudni ,mozda ces prestati pusiti iz ljubavi prema djetetu ,ako i to ne pomogne baci se pod auto, ako ostanes ziva, dok izadjes iz kome, neces osjecati vise nikakvu potrebu za cigarom.
ovo je fakat istina
Kroz bavljenje sportom ces uvidjeti koliko cigara smeta mozda te to nagovori da prestanes.Ako to ne pomogne pokusaj sa jogom ,ako to ne pomogne pokusaj se izolovati u prirodi na 20 dana i trazi od porodice tek 20 dan dodju kolima po tebe. ako i to ne pomogne upoznaj sebe kroz emocionalnu inteligenciju , ako i to ne pomogne, zatrudni ,mozda ces prestati pusiti iz ljubavi prema djetetu ,ako i to ne pomogne baci se pod auto, ako ostanes ziva, dok izadjes iz kome, neces osjecati vise nikakvu potrebu za cigarom.
- Eweleen
#712 Re: Cigarete, odvikavanje
ovo je fakat istinazenicanin 1979 wrote:vecina profi sportista pusi tako da ti to nije neki prijedlog.
Kroz bavljenje sportom ces uvidjeti koliko cigara smeta mozda te to nagovori da prestanes.Ako to ne pomogne pokusaj sa jogom ,ako to ne pomogne pokusaj se izolovati u prirodi na 20 dana i trazi od porodice tek 20 dan dodju kolima po tebe. ako i to ne pomogne upoznaj sebe kroz emocionalnu inteligenciju , ako i to ne pomogne, zatrudni ,mozda ces prestati pusiti iz ljubavi prema djetetu ,ako i to ne pomogne baci se pod auto, ako ostanes ziva, dok izadjes iz kome, neces osjecati vise nikakvu potrebu za cigarom.[/quote]
muško sam i ne pušim, al dobar si ti momak
-
cikavelja
#713 Re: Cigarete, odvikavanje
15-ta hefta nazdravlje mi bilo kako sam bacio, nevjerovatno kako se covjek osjeca bolje, misli ciste, hrana turbo extra dobra (jebote, kad posmislim da sam se argetom neki dan razvalio od ukusa, puna usta, mirise, mami ), jes' doduse da sam nabacio 4 kg drago mi gdje konacno mogu uzivati u hrani pa haman pretjeram ponekad ali sa ove distance, koji sam papak bio i koju kolicinu govana pojeo za vrjeme pusacke karijere, dodje mi da se ranim par puta ! Nikad vise kad bi znao da cu sutra mrjeti a da je ona ljek, sve je u glavusi, to je jedina istina.
A uzinat sebi i svom mazohizmu, vjerovali ili ne, drzim 2 otvorene kutije ispred sebe da me mame, da mi jebu zivce da me provociraju. Pa da vidim od cega sam napravljem jebem joj klicu i cigaru, jel' od govana ili od mesa. I nisam niti cu.
Znam sebe.
Ustrajte.
A uzinat sebi i svom mazohizmu, vjerovali ili ne, drzim 2 otvorene kutije ispred sebe da me mame, da mi jebu zivce da me provociraju. Pa da vidim od cega sam napravljem jebem joj klicu i cigaru, jel' od govana ili od mesa. I nisam niti cu.
Znam sebe.
Ustrajte.
-
Gospoda Ministarka
#714 Re: Cigarete, odvikavanje
.
Last edited by Gospoda Ministarka on 17/01/2012 15:21, edited 1 time in total.
- chuchumbamayumbe
#715 Re: Cigarete, odvikavanje
Ja nisam ni bachio duhan, a vec me fata kriza od same pomisli na to!Gospoda Ministarka wrote:Napisano 02.08. da sam znala kako je lako i koliko je bolje kad prestanem pusiti davno bih.Gospoda Ministarka wrote:Ex pusaci, koliko traje ova pocetna kriza gdje pred ocima jos gori posljednja cigara ?
Vec drugi dan nisam zapalila, i prosto mi se place kad pomislim na sve situacije koje ce doci u zivotu
a ja necu moc zapaliti
Vi koji prestajete, nedajte se kriza je samo prvih par dana.
-
Gospoda Ministarka
#716 Re: Cigarete, odvikavanje
.
Last edited by Gospoda Ministarka on 17/01/2012 15:22, edited 1 time in total.
- chuchumbamayumbe
#717 Re: Cigarete, odvikavanje
Kriza je samo prva 2 dana, a onda narednih 4-5 dana kroz glavu ti prode nakon jela , nakon sexa, uz kafu "odo zapalit" i tad je bitno oduprijeti se zelji.Gospoda Ministarka wrote:Ja nisam ni bachio duhan, a vec me fata kriza od same pomisli na to!chuchumbamayumbe wrote: Napisano 02.08. da sam znala kako je lako i koliko je bolje kad prestanem pusiti davno bih.
Vi koji prestajete, nedajte se kriza je samo prvih par dana.
Lako je treba samo pokusati. Ja vec cetiri i pol mjeseca nisam zapalila i kao da nikad nisam ni pusila.[/quote]
Jes, jes, meni trebalo biti lakse posto slabo pijem kafu, a i presto sam se seksati.
I ja sam prestao 2-3 godine, isto kao da nikada nisam pusio, i onda nervoza, djeca, bolnica, folovi-golovi, daj jedno da se malo smirim, sve sebi govorih nemoj bezze, tako se opet pocinje, ali dzaba.
A fakat bih morao da se kutarishem pogani, ugushi, znamo koliko je bolje bez duhana...
Sve kazem sebi danas cu, sutra cu (isto kao i sa skidanjem kila), a godine prolaze li prolaze...
- taxi_driver
#718 Re: Cigarete, odvikavanje
chuchu lako je tebi reci,ali ja sam ti kao i kolega koji rece mene uhvati kriza cim pomislim da pokusam prestati pusiti.
-
Gospoda Ministarka
#719 Re: Cigarete, odvikavanje
.
Last edited by Gospoda Ministarka on 17/01/2012 15:30, edited 1 time in total.
- taxi_driver
#720 Re: Cigarete, odvikavanje
Gospoda Ministarka wrote:A taxi_driver ti si jedan od onih kojima taxi se cuje na cigare![]()
Ma lako je, pokusaj nis neces izgubiti.
ma pokusavam evo mjesecima.I prestanem pusiti navece kad legnem do ujutro kad zapalim uz kafu.
-
Gospoda Ministarka
#721 Re: Cigarete, odvikavanje
.
Last edited by Gospoda Ministarka on 17/01/2012 15:30, edited 1 time in total.
- chuchumbamayumbe
#722 Re: Cigarete, odvikavanje
Ovo iznad sam pogresno citirao, a taj sto ga uhvati kriza od pomisli, taj sam upravo bio ja, ba.taxi_driver wrote:chuchu lako je tebi reci,ali ja sam ti kao i kolega koji rece mene uhvati kriza cim pomislim da pokusam prestati pusiti.
- taxi_driver
#723 Re: Cigarete, odvikavanje
pa jesi li prestao?chuchumbamayumbe wrote:Ovo iznad sam pogresno citirao, a taj sto ga uhvati kriza od pomisli, taj sam upravo bio ja, ba.taxi_driver wrote:chuchu lako je tebi reci,ali ja sam ti kao i kolega koji rece mene uhvati kriza cim pomislim da pokusam prestati pusiti.
- taxi_driver
#724 Re: Cigarete, odvikavanje
Gospoda Ministarka wrote:Nema pokusavanja, covjek se tako samo zavlaci.taxi_driver wrote:Gospoda Ministarka wrote:A taxi_driver ti si jedan od onih kojima taxi se cuje na cigare![]()
Ma lako je, pokusaj nis neces izgubiti.
ma pokusavam evo mjesecima.I prestanem pusiti navece kad legnem do ujutro kad zapalim uz kafu.
Sjedila sam u basti i pila kafu za to vrijeme sam uspjela ispusiti dvije cigare, nikakvu ama bas nikakvu namjeru nisam imala nit sam tih dana razmisljala da prestanem pusiti. Kad sam krenula ustala sam i na stolu ostavila pola kutije cigara i upaljac drag poklon sa ljetovanja, momak mi je rekao "Zaboravila si cigare ponijeti" rekla sam "Nisam zaboravila." I to je bilo to... tako sam prestala pusiti. Nit sam planirala nit sam razmisljla samo mi je doslo. Covjek samo sebe pati i tako stvara osjecaj da mu je cigara bitna. Pokusaj dan po dan da nezapalis.
uh, lako je vama reci.ali evo odredio sam krajnji datum prestanka i ako tad ne prestanem, necu se vise ni truditi.
-
Gospoda Ministarka
#725 Re: Cigarete, odvikavanje
A jesi li poceo?taxi_driver wrote:
uh, lako je vama reci.ali evo odredio sam krajnji datum prestanka i ako tad ne prestanem, necu se vise ni truditi.