Sarajevski taksisti- dno dna
- sparky
#701 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
vjeruj mi da je ipak taksista bolje prosao. sreca pa u ovom gradu jos ima ljudi koji razmisljaju kao normalni (imao sam 3 saputnika ukupne mase preko 300kg i visine oko 6 metara
ali je sreca njegova sto mi auto ima 2/3 vrata)

-
nedzadrk
#702 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
eh odradi me sinoc za 1 Km umjesto 3 naplati 4 od skenderije do TZB kod katedrale..kasno skontah a mrak .munja.ba wrote:nije sa taxi nego divljak, takodje sam imao scenu sa doticnimblack wrote:tamnoplavi Golf IV TA015425 evo da znate za jos jednog uhljupa
edit: zaboravih napisati da je Golf IV karavan
- Zox
#703 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ja sam presretan veceras. Stojim ispred Bosnjackog, iza katedrale, i na onom stajalistu se zaustavlja neki taxi koji nije sarajevo, s neka dva putnika. ja kontam da ce ih tu istovariti i masem, medjutim covjek je samo stao na semafor. nastavlja dalje i pokazuje mi da je iza njega jos jedan taxi, a ja njemu pokazujem na napis na vozilu, da je sarajevo taxi i da ga ne zelim zaustaviti. taj sarajevo taxi staje, otvara vrata i kaze "sta je glavonja, picka ti materina", a ja i njemu pokazujem na natpis. da je stao, vrlo rado bih se pobio s njim, jer ja mozda jesam glavonja, ali on je zabrekao i nepokretan. drago mi je, u svakom slucaju, sto je skontao zasto je izgubio musteriju, i drago mi je sto mu je bilo tako krivo.
- poznanik
#704 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Nelegalno vozilo "Sarajevo-taxi" - pred kućom, juče... Logavina 53

- ChataDodajStaHoces
#705 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ljetos sam koristio Paju za gotovo sve voznje. Jednu vecer zovem ja njih i kao par minuta treba da dodju, a pritom prilazi nelegalni taxi (nema normalne tablice) i pita trebam li voznju. Reko hvala ne treba, cekam Paju ali sam zapamtio broj taksija i natpis neki lijevi. Ode lik bez problema, i nastavim ja svojim putem u Pajin taxi. Elem govorim liku u taxiju, jer sam primjetio da je ovaj parkirao nekih 30metara ispred, da je lik nelegalni i da prijavi svojim, jer znam da policija kazne pise za to i da je krivicno djelo. Lik uzima mobitel sto mi je cudno bilo i umjesto da okrene dispecera i prijavi to, zove lika koji mi je stao ranije i govori "Haveru ba, de pomjeri to auto, ofiran si pravo, evo te prijavljuju ovdje." Tad sam rekao da mi se iskreno hebe za svakog od njih...
-
felichi
#706 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
taxisti se posebno osokole kada vide mladeg momka ili djevojku u kolima
sigurno nece pljuvati po sajbi nekoj kockastoj glavi u zajebanim kolima
sigurno nece pljuvati po sajbi nekoj kockastoj glavi u zajebanim kolima
- Jara
#707 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Drug moj, kako sjesti u taksi a vozača nema'? Ovaj što je "naletio" i "primio me", saznao je kud ću ( u Vogošću) tek kad uđoh u vozilo. Dakle, nije bila relacija u pitanju - nego kao da su u štrajku...sparky wrote:pa druze i ti stvarno ne razmisljas. zar ne znas da na tom standu smijes sjesti u vozilo samo ako ces ici do aerodroma ili u najlosijem slucaju makar do OtokeJara wrote:Štand kod Latinske ćuprije, 7 taksija bez vozača. Jedan se vozač naslonio na zid uz Miljacku, kaže momentalno neće nikud. Pitam gdje su ostali, kaže otišli zajedno na kafu. Pojavi se jedan od vozača, sjednem i pitam što nema nikog, kaže "pa mora se kafa popit' i popričat' "...![]()
posto "gospoda" na tom standu u 90% slucajeva ne zele da voze do Jarcedola,Hrida,Mahmutovca,Sirokace...naselja zbog kojih taj stand i postoji.
ne znam cini li se meni ali izgleda da u vozilima sa tog standa uopste ne rade taksimetri,jos nikad nisam vidio da je neki upaljen...
- johntra
#708 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ma joj...ja se njihovog kukavičluka nagledam svaki dan i noć...imam pogled na štand ispred Palme i uvijek kad neko od raje iz zgrade ili neko ko stane pet minuta na štand da nešto završi, dobije porciju čorbe od taksista..bla,bla,bla...
Ali, zato kad naveče dođu likovi sa bijesnim autima, il su kockaste glave ili likovi koji fakat imaju para, te kad im se parkiraju na štand sa autima od pet metara, onda šute ko miševi...Isto tako sam neku noć prisustvovao sceni kod štanda u Štrosi, lik parkirava Mečku ispred štanda, neki kockasti šminker, kad mu takso još govori priđi bliže trotoaru da može bus proći, a kad neko stane ispred njih u običnom autu i to je još u njemu, odmah vika, dreka, galama...bla,bla,bla...
Ali, zato kad naveče dođu likovi sa bijesnim autima, il su kockaste glave ili likovi koji fakat imaju para, te kad im se parkiraju na štand sa autima od pet metara, onda šute ko miševi...Isto tako sam neku noć prisustvovao sceni kod štanda u Štrosi, lik parkirava Mečku ispred štanda, neki kockasti šminker, kad mu takso još govori priđi bliže trotoaru da može bus proći, a kad neko stane ispred njih u običnom autu i to je još u njemu, odmah vika, dreka, galama...bla,bla,bla...
- BHF_Manijak
#709 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ovo vec primjecujem nekoliko puta, pa koja je to smjelost i bezobrazluk pas im mater da svaki put mi zaokruzi cijenu papak a ni ne pita??? I to sve oni supci iz Sa taksija!!!
Nit ono pita "izvini mogu li naplatiti toliko i toliko, nemam sitno da ti vratim" vec normala uzme 20,30KF, nije mi zbog tih feninga, ko ih jebe, nego ne mogu da vjerujem koliko je to bezorabzno, ako je voznja 5,70KM hladno naplati 6, vraca 4KM bez ikakve ispirke! A jeste, gori ja levat sto sutim!
Tek me huja uhvati kad izadjem iz vozila, debili papanski!
- sanjoNL
#710 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Moze mi neko reci koja je cijena kad ides taksijem sa Aerodroma Sarajevo za Mostar?
Posto sam kontao da dodjem za mjesec-dva pa razmatram taksijem do Mostara.
-
Dava
#711 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
seka wrote:Sto ne upitas, kao ja, nakon zaokruzenja: " A zhvaka?"BHF_Manijak wrote:Ovo vec primjecujem nekoliko puta, pa koja je to smjelost i bezobrazluk pas im mater da svaki put mi zaokruzi cijenu papak a ni ne pita??? I to sve oni supci iz Sa taksija!!!![]()
![]()
Nit ono pita "izvini mogu li naplatiti toliko i toliko, nemam sitno da ti vratim" vec normala uzme 20,30KF, nije mi zbog tih feninga, ko ih jebe, nego ne mogu da vjerujem koliko je to bezorabzno, ako je voznja 5,70KM hladno naplati 6, vraca 4KM bez ikakve ispirke! A jeste, gori ja levat sto sutim!
![]()
Tek me huja uhvati kad izadjem iz vozila, debili papanski!
![]()
- van Basten
#712 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
skuplje nego avionska karta do Sarajeva. Razmatraj odmah druge opcijesanjoNL wrote:Moze mi neko reci koja je cijena kad ides taksijem sa Aerodroma Sarajevo za Mostar?
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#713 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Isplatnije ti je uzeti rent a car na aerodromu...sanjoNL wrote:Moze mi neko reci koja je cijena kad ides taksijem sa Aerodroma Sarajevo za Mostar?
- duminjo
#714 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
"ako me jednom zajebes ti si kriv, ako me drugi put zajebes, ja sam kriv"
kad bi ovo bila parola svih gradjana sarajevo, mislim da bi sa-taxi sutra propao
kad bi ovo bila parola svih gradjana sarajevo, mislim da bi sa-taxi sutra propao
- starii
#715 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
pravilo broj 1. kad vozis u sarajevu nikad ne staji iza sarajevotaksija,bar se domakni 10 metara, inace je sarajevo taksi odron treba ih zatvoriti kao i grasmuha_sa wrote:cetvero oci otvorite kad vozite iza njihdosta ih se namjerno podmece da ih neko spuca--u cemu je fol nije mi jasno al eto
- daxon
#716 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ima raje sa foruma koji su nezaposleni, a imaju auto, svatko će te od njih za stotinjak +/- maraka prevesti do Mostara.sanjoNL wrote:Moze mi neko reci koja je cijena kad ides taksijem sa Aerodroma Sarajevo za Mostar?
Ukoliko si zainterosovan za takvu opciju, napiši to, sigurno će ti se netko zainteresovan sa foruma javiti.
- Pasiflora
#717 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ovo ti je super varijanta - SA taxi ce te odrati!daxon wrote:Ima raje sa foruma koji su nezaposleni, a imaju auto, svatko će te od njih za stotinjak +/- maraka prevesti do Mostara.sanjoNL wrote:Moze mi neko reci koja je cijena kad ides taksijem sa Aerodroma Sarajevo za Mostar?
Ukoliko si zainterosovan za takvu opciju, napiši to, sigurno će ti se netko zainteresovan sa foruma javiti.
- mali Ninja
#718 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
u svakom slucaju mu je to bolje.daxon wrote:Ima raje sa foruma koji su nezaposleni, a imaju auto, svatko će te od njih za stotinjak +/- maraka prevesti do Mostara.sanjoNL wrote:Moze mi neko reci koja je cijena kad ides taksijem sa Aerodroma Sarajevo za Mostar?
- kurty
#719 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
prica mi rodjak koji je bio u Moskvi... Rekli mu iz firme da ce ga tamo cekati njihov taksista... i kad je sletio, ragledavao po aerodromu, kad ide neki ciko i nosi papir sa rodjakovim imenom... i sjeo je on u taksi i puna dva sata mu je trebalo do hotela... nakon par dana, vakat kuci, i ceka on tog taksistu, pa ga nema, nema...i sta ce, nego na svoju odgovornost zaustavi taksi... kad nakon pola sata voznje taksi ga dovuce pred aerodrom...seka wrote:
p.s. ne zelim da ocrnim sve sarajevske taxiste ... poznata cinjenica je, i u zapadnim metropolama, da pale nepoznavaoce terena.
znaci svagdje ima takvih
- sanjoNL
#720 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Hvala vam na odgovorima. Mislim da cu ici za ovu opciju, samo jos nisam siguran. Budem li onda cu ovdje upitati nekoga!daxon wrote:Ima raje sa foruma koji su nezaposleni, a imaju auto, svatko će te od njih za stotinjak +/- maraka prevesti do Mostara.sanjoNL wrote:Moze mi neko reci koja je cijena kad ides taksijem sa Aerodroma Sarajevo za Mostar?
Hvala.
- HAVANA
#721 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ja vazda mimo svijeta
Nit me ko zapalio,nit me ko pokuso zapalit,nit sam se s kim svadjo
Jes me jedan pakshu od crvenog zapalio za telefon,jebaji ga, pjan bio,ispo mi...smijem se zaklet kod njega u autu...kazu nije,haj reko,pjan,mozda i nije...
-
Dava
#722 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Mah, ima tu svega i svacega.
Pitam se kako je strancima, kad sjednu i provozaju ih kroz sve ulice i ulicice do cilja ..... nakon slijetanja i pokusaja voznje kojekuda, odustao nakon mog uputstva kud' da vozi.
p.s. ne zelim da ocrnim sve sarajevske taxiste ... poznata cinjenica je, i u zapadnim metropolama, da pale nepoznavaoce terena.[/quote]
Ja se sad prekontavam sam sa sobom i ako cu da budem iskren vjerovatno bi i ja vozao okolokole .Sta ces recesija
Seko svaka cast za zvaku nasmijala si me pravo
P.S. A hej zamisli da te poljubio i rekao evo ti zvaka
Hihihi sala mala 
Pitam se kako je strancima, kad sjednu i provozaju ih kroz sve ulice i ulicice do cilja ..... nakon slijetanja i pokusaja voznje kojekuda, odustao nakon mog uputstva kud' da vozi.
p.s. ne zelim da ocrnim sve sarajevske taxiste ... poznata cinjenica je, i u zapadnim metropolama, da pale nepoznavaoce terena.[/quote]
Ja se sad prekontavam sam sa sobom i ako cu da budem iskren vjerovatno bi i ja vozao okolokole .Sta ces recesija
P.S. A hej zamisli da te poljubio i rekao evo ti zvaka
-
Dava
#723 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
seka wrote:Kontradiktorno.HAVANA wrote:Ja vazda mimo svijetaNit me ko zapalio,nit me ko pokuso zapalit,nit sam se s kim svadjo
Jes me jedan pakshu od crvenog zapalio za telefon,jebaji ga, pjan bio,ispo mi...smijem se zaklet kod njega u autu...kazu nije,haj reko,pjan,mozda i nije...
![]()
Gdje ces zant' kad si p'jan k'o ona stvarje l' te 'ko zapalio
![]()
p.s. @Dava
-
Jean
#724 Vožnja u sarajevskim taxijima
Dragi forumaši,
desila mi se jutros jedna neugodna situacija. Kada sam sjela u taksi rekla sam vozaču željenu destinaciju i kuda želim da me vozi, tačnije htjela sam da me vozi kroz Vilsonovo šetalište (razlog manja gužva), no on je to odbio, kao "znam ja da je isto, minut manje više" i vozio me glavnom cestom,.... žurila sam i nisam imala vremena da potražim novi taksi, pa me zanima, da li vozač ipak odlučuje kojom će rutom voziti ili se ipak mora poštovati riječ onoga koji plaća, iako on ne vozi?
Da li ovakve "slučajeve" prijaviti i kome?
desila mi se jutros jedna neugodna situacija. Kada sam sjela u taksi rekla sam vozaču željenu destinaciju i kuda želim da me vozi, tačnije htjela sam da me vozi kroz Vilsonovo šetalište (razlog manja gužva), no on je to odbio, kao "znam ja da je isto, minut manje više" i vozio me glavnom cestom,.... žurila sam i nisam imala vremena da potražim novi taksi, pa me zanima, da li vozač ipak odlučuje kojom će rutom voziti ili se ipak mora poštovati riječ onoga koji plaća, iako on ne vozi?
Da li ovakve "slučajeve" prijaviti i kome?
-
Balkanski_sindrom
#725 Re: Vožnja u sarajevskim taxijima
eh ti bi da se vozas za 5 km i da postavljas uslove voznje.....ne moze i jare i pare....kad bude startna tarifa u taksiju nekih 10-15 km, onda mozes da zahtjevas slicne uslove..Barem je to moje razmisljanje....