Ljubav kad predjes tridesetu

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#701 Re: Ljubav kad predjes tridesetu

Post by Truba »

Ramzess Veliki wrote:
Black swan wrote:nije to to
to je isto kao da ti voliš sve motore svijeta :D
ili svu djecu

džaba... ali imaš jedan-dva motora i i isto tako djece za života
Volio sam samo dva ... i ovaj zadnji sam zadržao, još uvijek ga volim. Ostali motori mi nisu previše interesantni, ali priznajem da volim zajahati svaki. :D
voliš zajahati ali to nije ljubav
8)
Ramzess Veliki

#702 Re: Ljubav kad predjes tridesetu

Post by Ramzess Veliki »

Black swan wrote:
Ramzess Veliki wrote:
Black swan wrote:nije to to
to je isto kao da ti voliš sve motore svijeta :D
ili svu djecu

džaba... ali imaš jedan-dva motora i i isto tako djece za života
Volio sam samo dva ... i ovaj zadnji sam zadržao, još uvijek ga volim. Ostali motori mi nisu previše interesantni, ali priznajem da volim zajahati svaki. :D
voliš zajahati ali to nije ljubav
8)
Nije ... to je radoznalost. :D
Ramzess Veliki

#703 Re: Ljubav kad predjes tridesetu

Post by Ramzess Veliki »

MissGump wrote:
Ramzess Veliki wrote:Ljubav poslije tridesete, četrdesete, pedesete je rasterećena mladalačke zanesenosti i neiskustva. Zrelija je i opuštenija, manje agresivna i sa manje očekivanja. Rasterećenija je i od pretjerane ljubomore i posesivnosti. Više poštuje tuđe potrebe i daje se opreznije, ali stabilnije.
sjoooj frajera i mudrosti, ženi me evo odmah, ostavljam i čo'eka za tebe :D
Bona zar ne čitaš moje postove - u sretnom sam braku sa motorom ... :oops:
MissGump

#704 Re: Ljubav kad predjes tridesetu

Post by MissGump »

Ramzess Veliki wrote:
MissGump wrote:
Ramzess Veliki wrote:Ljubav poslije tridesete, četrdesete, pedesete je rasterećena mladalačke zanesenosti i neiskustva. Zrelija je i opuštenija, manje agresivna i sa manje očekivanja. Rasterećenija je i od pretjerane ljubomore i posesivnosti. Više poštuje tuđe potrebe i daje se opreznije, ali stabilnije.
sjoooj frajera i mudrosti, ženi me evo odmah, ostavljam i čo'eka za tebe :D
Bona zar ne čitaš moje postove - u sretnom sam braku sa motorom ... :oops:
ne može bit' 'vako savršeno a ne zauzeto <3
gotovo ja se zaljubila :lol:
Ramzess Veliki

#705 Re: Ljubav kad predjes tridesetu

Post by Ramzess Veliki »

MissGump wrote:
Ramzess Veliki wrote:Bona zar ne čitaš moje postove - u sretnom sam braku sa motorom ... :oops:
ne može bit' 'vako savršeno a ne zauzeto <3
gotovo ja se zaljubila :lol:
Znao sam ... čim se pravim pametan neki belaj me snađe. :twisted:
A draga mi na remontu kod Brzog ... zalegla po klocevima ... kako sad da uteknem ??? :sad:
MissGump

#706 Re: Ljubav kad predjes tridesetu

Post by MissGump »

Ramzess Veliki wrote: Znao sam ... čim se pravim pametan neki belaj me snađe. :twisted:
A draga mi na remontu kod Brzog ... zalegla po klocevima ... kako sad da uteknem ??? :sad:
čekaj da ti pročačkam po postovima, možda nađem nešto ono šovinistički do jaja pa me ohladi

drugi put pazi da ne zagineš 'vako negdje
CoCoLoCo

#707 Re: Ljubav kad predjes tridesetu

Post by CoCoLoCo »

krvava wrote:Procitah na jednom.ar.portalu sad: Ljubav koja se rodi u glavi je zdrava ljubav, a ljubav koja se rodi u srcu je lijepa ljubav!
Ja ipak biram ovu prvu! :)
Imal kakva da se radja u gachama, ako ima, pik moja!!!
Amy82

#708 Re: Ljubav kad predjes tridesetu

Post by Amy82 »

Iskopah ja staru temu, nesto me puklo danas :mrgreen:

Da li je ko našao ljubav nakon tridesete? :oops1:

Ja ovih dana bas gubim nadu i motivaciju. Kad vratim film, ne znam u sta su mi prosle 20te, proletile dok kazes keks :mrgreen: . Mada kad vidim ove generacije danasnje kako zive i sta rade u ranim 20tim, nekako mi drago sto je to iza mene i sto sam "odrasla" u nekim normalnijim vremenima. Prvu ozbiljnu vezu imala na drugoj godini faksa. On bio 4 godine stariji. Hemija strasna bila, ali i ljubomore i svadja, sad to sve izgleda smijesno ali tad smo to sve shvatali ozbiljno. Timing is a bitch, da smo se kasnije upoznali vjerovatno bi drugacije zavrsilo... Nakon toga dugo bila sama, ali mi bilo lijepo. Zavrsis faks, pocnes radit, izlazis, druzis se, ma ljepota i dok se okrenes tebi 28-29 :mrgreen: Onda upoznas nekog i mislis to je to, da bi se nakon 2 godine ispostavilo da je on totalni kreten koji vara i laze ko pasce. Onda godinu dana ne mozes sebi doci i ne zelis nikog i nista ni na mapi. Ali hajde i to sve prodje i jedno jutro skontas da te vise ne boli...i kako bi bilo lijepo da sad opet nekog upoznas i pocnes ispocetka. I tako se opet malo "aktiviras", izlasci, neke kafe, upoznavanje, dopisivanje, Viber, Facebook :D i shvatis da je sve to suplje i prazno i da ti je muka od tog prividnog kontakta s ljudima. Da iskrenosti vise nema, da ti nije jasno sta ljudi danas uopste traze i ocekuju. Svi su sebicni, kalkulisu, sve je povrsno, polovicno, mlako, svi se boje da se prepuste, da uloze sebe i svoje vrijeme... kao da svi misle da ce propustiti nesto bolje, "neka te u rezervi"...s jedne strane neiskrenost, varanje, petljavine, s druge strane materijalni interes, ko ti je tata, kolika ti je plata, imas li kredit/stan itd....

Ne znam da li ovo ima smisla sto pisem, ali meni je malo muka i nekako se vise ne snalazim u svemu :unesvijest:

Ali hajde on the bright side, danas je petak, sunce sija, ziva i zdrava, mozda i nije sve tako crno kako ponekad izgleda :kafa1: :hulahop:
JanuaryJones

#709 Re: Ljubav kad predjes tridesetu

Post by JanuaryJones »

A jesu li se sve jaranice poudale već? Obično je to problem kad se okreće novi list.

Sent from my iPad using Tapatalk
Amy82

#710 Re: Ljubav kad predjes tridesetu

Post by Amy82 »

Nisu, možda 70% :D
JanuaryJones

#711 Re: Ljubav kad predjes tridesetu

Post by JanuaryJones »

Amy82 wrote:Nisu, možda 70% :D
I sa tih 70% sad imaš malo zajedničkog. One brinu o kući, mužu, djeci. Vrte se u krugovima mladih mama, brinu o pedijatrima, namirnicama, cijeni pelena i izletima van grada itd. Tebi ostaje da pronađeš novi 'klub' (što je teško, da se razumijemo) preko neke zajedničke tačke interesovanja ... biciklo, planinarenje ili šta te već zanima. Tebi osvježenje, nova lica, nova energija...a možda i nova ljubav. Nije nemoguće. Bitno se maknuti od starih ljudi i starog kruga, koji se nažalost vrti u krug.

Truba

#712 Re: Ljubav kad predjes tridesetu

Post by Truba »

baš je nekakav dan danas valjda petak pa se nešto očekuje kao da se dogodi ali ništa...
ako ti je to godište u broju situacija još uvijek nije alarmantna...
međutim ako nešto želiš promijeniti ne smiješ raditi iste stvari kao do sada :D
tako da nešto moraš mijenjati... najbolje je sve...od mjesta izlaska...pa lupam do frizure :D

sljedeći put kad se nađeš s frajkom odmah moraš ispipati po brzom postupku gdje se vidi za 10 godina :D
ma znaš već sve te floskule ne moram ponavljati...
uglavnom ako racionalno pristupiš osobi za 15 dana sve možeš skontati ne moraš čekati 2 godine da se otkrije
osim ako nije oskarovac što se glume tiče
malo je glupo reći ali ne treba ti svemirska ljubav niti ćeš je moći naći rijetkost...osim ako si superlagač same sebe :D
treba ti neko ko ima iste planove ko ti sa mrvicom poštovanja i khemije :D te naravno elemenata za otpočinjanje zajedničkog života bez muke života u hobitskoj rupi

pojma nemam šta rekoh sada ali eto :D
ultima_palabra

#713 Re: Ljubav kad predjes tridesetu

Post by ultima_palabra »

Ne može se tražiti ljubav, ona tebe nađe :D
Amy82

#714 Re: Ljubav kad predjes tridesetu

Post by Amy82 »

JanuaryJones wrote:
Amy82 wrote:Nisu, možda 70% :D
I sa tih 70% sad imaš malo zajedničkog. One brinu o kući, mužu, djeci. Vrte se u krugovima mladih mama, brinu o pedijatrima, namirnicama, cijeni pelena i izletima van grada itd. Tebi ostaje da pronađeš novi 'klub' (što je teško, da se razumijemo) preko neke zajedničke tačke interesovanja ... biciklo, planinarenje ili šta te već zanima. Tebi osvježenje, nova lica, nova energija...a možda i nova ljubav. Nije nemoguće. Bitno se maknuti od starih ljudi i starog kruga, koji se nažalost vrti u krug.

Ma dobro, nije bas ni da svima problemi prestaju kad se udaju, ima i tu svega, od neplodnosti i doktora, kredita i kuknjave, razvoda nakon par mjeseci braka, svaleranja itd....ali ima i nekoliko pozitivnih primjera, a se nadje dvoje ljudi, da su iskreni i posveceni...ne znam, cudna neka vremena dosla :-)
Jokericious

#715 Re: Ljubav kad predjes tridesetu

Post by Jokericious »

Odavno smo zakljucili da zenama preko 30 pada vrijednost. Zato ti je teze sada naci nekoga. Trebala si vise paznje na karakter obracati kod likova sa kojima si bila a ne na neke druge stvari.
Amy82

#716 Re: Ljubav kad predjes tridesetu

Post by Amy82 »

Jokericious wrote:Odavno smo zakljucili da zenama preko 30 pada vrijednost. Zato ti je teze sada naci nekoga. Trebala si vise paznje na karakter obracati kod likova sa kojima si bila a ne na neke druge stvari.
Nema nista od tog shoulda, woulda, coulda blabla :mrgreen:
prog321

#717 Re: Ljubav kad predjes tridesetu

Post by prog321 »

Jokericious wrote:Odavno smo zakljucili da zenama preko 30 pada vrijednost. Zato ti je teze sada naci nekoga. Trebala si vise paznje na karakter obracati kod likova sa kojima si bila a ne na neke druge stvari.

Strmoglavo pada.
Iako ima dobro-odrzivih starijih seksica.
Ali kada prodje maca od 20g pored njih, vidi se razlika. ;-)
Jokericious

#718 Re: Ljubav kad predjes tridesetu

Post by Jokericious »

Amy82 wrote:
Nema nista od tog shoulda, woulda, coulda blabla :mrgreen:
:mrgreen:

Reci mi na sta si obracala paznju kad si birala partnere? Obicno zene dok su mladje gledaju samo izgled i drustveni status. Kasnije dodje kajanje.
Najbolje je rano naci neku normalnu osobu za sebe. U srednjoj skoli se najljepse ljubavi radjaju. :thumbup:
Truba

#719 Re: Ljubav kad predjes tridesetu

Post by Truba »

ovo je klasični cry for help :D ajmo zatrpajte joj inbox da se cura osjeti ponovo živom :D

samo kulturne poruke molim i bez ljigavosti :D
mushkile chibira

#720 Re: Ljubav kad predjes tridesetu

Post by mushkile chibira »

:run:
Last edited by mushkile chibira on 11/01/2015 11:41, edited 1 time in total.
Amy82

#721 Re: Ljubav kad predjes tridesetu

Post by Amy82 »

[q
Last edited by Amy82 on 11/09/2018 11:13, edited 2 times in total.
spacek

#722 Re: Ljubav kad predjes tridesetu

Post by spacek »

...
Last edited by spacek on 22/04/2016 23:53, edited 1 time in total.
Amy82

#723 Re: Ljubav kad predjes tridesetu

Post by Amy82 »

....
Last edited by Amy82 on 20/10/2019 15:01, edited 1 time in total.
dječak sa šibicama

#724 Re: Ljubav kad predjes tridesetu

Post by dječak sa šibicama »

Black swan wrote:ovo je klasični cry for help :D ajmo zatrpajte joj inbox da se cura osjeti ponovo živom :D

samo kulturne poruke molim i bez ljigavosti :D
Ja vec poslao slike u kupacim... jebiga sad :sad:
prog321

#725 Re: Ljubav kad predjes tridesetu

Post by prog321 »

Amy82 wrote: Hahaaa, nije majke mi, nego mi nesto doslo, a gledala sam sinoc oficir i Žentlmen na tv mozda je zato :mrgreen: :mrgreen:

ehhh,, da si svjesna koliko je brakova taj film unistio.. :roll:
Post Reply