Beatrice_22 wrote:iako sama nisam bas nesto takvo iskusila - to osjecanje, saznanje, pa makar i beskorisno: "on me voli" zenama znaci mnogo. ne znam zasto.
nije sa njom, ali je voli; sa drugom je, ali je voli; sam je ali je voli...
ludo je i meni, ali iz nekih razloga, mnoge zene koje poznajem smatraju to vaznim...
ja ne mislim da je to saznanje, niti osjecaj...to je odbrambeni mehanizam, utjeha

jer je puno lakse sebi (a i drugima) reci ma on mene voli ALI....i onda milion razloga i izgovora sto on nije s njom ili zasto je ne tretira kako treba
tako slusas neku zensku osobu, i onda pogledas sazaljive poglede onih koji je slusaju i vidis im u ocima ono "sipak ono nju voli, ali eto jadnica sta ce nek tako misli i dalje"...

e meni je to sazaljenje gore nego ista drugo
a i inace za proces preboljenja neke osobe, posebno kad smo "ostavljeni" ja mislim da je puno efikasnija taktika suocavanje sa cinjenicama onako hladno, okrutno "on mene ne voli. ali ja sam super. znaci idemo dalje dok se ne susretnemo s nekim ko ce me voliti zbog toga sto uvidja koliko sam ja super"

i tako sebi ponavljas svaki dan

jer ovo gore navedeno samo produzava agoniju i daje lazne nade
a plus, ako jednog dana i docekas taj momenat da ti on pocne valjati neke supljake tipa "ma ja sam tebe uvijek volio, i dalje te volim, ali...." i onda izgovori svi slicni onima koje mi zene izmislimo same u glavi, e onda mu se fino mozes nasmijati slatko, onako bez zlobe, jer ti vise ne znaci ama bas nista....e taj momenat je sladji nego bilo sta drugo