Ljubomora je teska bolestludost wrote: Gadite mi se gospodo iz Fondacije, gadite mi se neviđeno.
Bosanska piramida Sunca vol.2
Moderator: Chloe
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
saki put kad procitamo tvoj post, treba nam 5-10 minuta da odgovorimo jer moramo otrchati do WCa da povratimo...ludost wrote:Jel ti to čak 4 minute trebalo za ovaj odgovor, Ludvig?
Provaljeni ste a da svjesni niste.
eto ti odgovor, haman ko da si ga ti pisao...
gadis mi se ludosti, gadis
-
novel
mIRCerka wrote:saki put kad procitamo tvoj post, treba nam 5-10 minuta da odgovorimo jer moramo otrchati do WCa da povratimo...ludost wrote:Jel ti to čak 4 minute trebalo za ovaj odgovor, Ludvig?
eto ti odgovor, haman ko da si ga ti pisao...
gadis mi se ludosti, gadis:D:D:D
- stickitout
ZahvaljujemEl-bosniaco wrote:stickout svaka cast za slike jesi ti sliko ovo, jesu li ovo od danas slike ???
Drug jedan slikao juce ujutro
Sve su iskopine na mjestima gdje su sondama otkrili da nesto ima
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
Da li se to prepoznaje neki strah od tih demonstracija ili je strah od broja ljudi koji bi se mogao vidjeti na tim demosntracijama sto bi totalno unistilo teorije da svijet tome ne vjeruje. Ne boj se siguran sam da i ako ih bude da tu nece biti vise od 20-tak ljudi jer mi nismo drustvo koje zna na taj nacin da izrazi svoja negodovanja. Onaj sjajni momak Stolac92 vec dugo vremena poziva na demonstracije za vaznije stvari pa su uglavnom jadni penzioneri bili ti koji su dosli. I sebe ubrajam u te smradove koji se nisu pojavljivali. Bez ljutnje ali niko ti ziv vise ne moze povjerovati da ti nisi bio direktno involviran u ovaj projekat jer otprilike ovo gadjenje mi lici na ono koje smo imali prema fasistima u proslom ratu. Za mene licno bi bio veci Semirov blam da se nije pojavio niti jedan politicar ili neka javna licnost.ludost wrote:Ma ovo je fakat presmiješno!
Jebote, iskopava se najveća, najstarija i najvažnija piramida na svijetu, ali bez ijednog jedincatog pravog arheologa.
Al' je zato proparadiralo metar političara, lafo slučajno baš sad pred izbore!
I sve neke slučajnosti. Eto, tako je slučajno federalni premijer Hadžipašić nenajavljen banuo na Visočicu i k'o usput upozorio Osmanagića na neke 'kancelarijske intelektualce' - dan prije izjave bh. arheologa i historičara.
A danas je isto tako nenajavljeno i k'o slučajno na Visočicu banuo federalni potpredsjednik Džihanović - nakon što je sinoć objavljen poziv na subotnje demonstracije ispred Zemaljskog muzeja.
Šta je, frka je, al' malo veća od planirane? Treba malo loptu spustit, dogovorit se da ne izmakne kontroli? Jer treba ubleha da potraje?
Jer k'o sasvim slučajno od jutros pa sve do sad nema nikakvog službenog izjašnjenja ni Osmanagića ni Fondacije prema najavi ovih demonstracija, a oni su prvi koji bi - u interesu naroda koji tako jako patriotski ljube - trebali objaviti svoj stav o tome!
Jedino me još zanima kad će se večeras Cernica opet javit ovdje na forumu da nam obznani volju naroda.
Ma providno je ovo k'o celofan, i ne znam šta se više ovdje naprđujemo o arheologiji i satelitima i govnima, kapu skidam Muratu Sabanovicu, ovo je samo i jedino politika.
Gadite mi se gospodo iz Fondacije, gadite mi se neviđeno.
Cinjenica je da ljudi hoce (a i imaju svoje demokrtasko pravo) da vjeruju u to i sva ispitivanja na bilo kojem cosku BiH pokazuju da ih je puno vise nego onih koji spoticu noge ili samo jednostavno kazu "ja u to ne vjerujem".
I ovdje se vodi rasprava danima i danima ali bez ijednog pravog arheologa a koliko vidim dosta vas ima koji se gadjate terminima.
Mene i dalje interesuje sta je ispod te zemlje jer je vise nego ocito da ima puno vise nego sto nam je ispricala aneks8komisija i od onoga sto je zastitila.
-
ludvig
Ludost provalio nekogludost wrote:Jel ti to čak 4 minute trebalo za ovaj odgovor, Ludvig?
Nego, obzirom da nisam dobio odgovor, da ponovim pitanje:
Zasto niko u javnosti ne pobija Osmanagiceve argumente, nego se sve svodi na ublehas, ameter i sl.
Ovdje na forumu mozemo da procitamo dosta gluposti, dosta teksta kojim se trude da pobiju, ali zasto niko ama bas niko u JAVNOST ne izadje sa obaranjem argumenata?
-
Prenj
hrasno38 wrote: Da li se to prepoznaje neki strah od tih demonstracija ili je strah od broja ljudi koji bi se mogao vidjeti na tim demosntracijama sto bi totalno unistilo teorije da svijet tome ne vjeruje. Ne boj se siguran sam da i ako ih bude da tu nece biti vise od 20-tak ljudi jer mi nismo drustvo koje zna na taj nacin da izrazi svoja negodovanja. Onaj sjajni momak Stolac92 vec dugo vremena poziva na demonstracije za vaznije stvari pa su uglavnom jadni penzioneri bili ti koji su dosli. I sebe ubrajam u te smradove koji se nisu pojavljivali. Bez ljutnje ali niko ti ziv vise ne moze povjerovati da ti nisi bio direktno involviran u ovaj projekat jer otprilike ovo gadjenje mi lici na ono koje smo imali prema fasistima u proslom ratu. Za mene licno bi bio veci Semirov blam da se nije pojavio niti jedan politicar ili neka javna licnost.
Cinjenica je da ljudi hoce (a i imaju svoje demokrtasko pravo) da vjeruju u to i sva ispitivanja na bilo kojem cosku BiH pokazuju da ih je puno vise nego onih koji spoticu noge ili samo jednostavno kazu "ja u to ne vjerujem".
I ovdje se vodi rasprava danima i danima ali bez ijednog pravog arheologa a koliko vidim dosta vas ima koji se gadjate terminima.
Mene i dalje interesuje sta je ispod te zemlje jer je vise nego ocito da ima puno vise nego sto nam je ispricala aneks8komisija i od onoga sto je zastitila.
Naprotiv.
Sva desavanja oko piramide su primjer zloupotrebe i izigravanja demokratije i pravljenja precica i izigravananja postojecih zakona tako karakteristicnim za zemlje koje grcaju u korupciji.
Da li te je ikad kopkalo zasto je Semir O. nakon "15 godina istrazivanja po cijelome svijetu" odabrao bas zemlju Bosnu za mjesto svog PRVOG arheoloskog rada?
-
Prenj
Da citas, umjesto sto preskaces, nasao bi obilje toga. Ovako ...ludvig wrote:Ludost provalio nekogludost wrote:Jel ti to čak 4 minute trebalo za ovaj odgovor, Ludvig?
Provaljeni ste a da svjesni niste.![]()
Dobar vic, nema sta
![]()
Zasto niko u javnosti ne pobija Osmanagiceve argumente, nego se sve svodi na ublehas, ameter i sl.
Ovdje na forumu mozemo da procitamo dosta gluposti, dosta teksta kojim se trude da pobiju, ali zasto niko ama bas niko u JAVNOST ne izadje sa obaranjem argumenata?
-
ludvig
Ok, daj link gdje je neki naucnik oborio Osmanagiceve argumente?Prenj wrote:Da citas, umjesto sto preskaces, nasao bi obilje toga. Ovako ...ludvig wrote:Ludost provalio nekogludost wrote:Jel ti to čak 4 minute trebalo za ovaj odgovor, Ludvig?
Provaljeni ste a da svjesni niste.![]()
Dobar vic, nema sta
![]()
- kriticarka_nikova

Rodjen pod sretnom zvjezdom magicnom,
ali nad ovom zemljom generalno tragicnom,
cemu sam blizi- triput pogadjaj.
Neko nad nama vrsi oglede.
Hajde, usudi se i pogledaj u poglede,
ovdje je osmjeh - dogadjaj.
URL=http://www.slibe.com]
[/URL]U supak kosmosa smo upali.
Mnogi su domobranci zauvjek prolupali.
Caruje virus apatije.
Al' ti na mene stavi upitnik,
pa rekni: dal' ti bata djeluje k'o gubitnik?
Ma nema sanse, sta ti je?
URL=http://www.slibe.com]
[/URL]Ja nisam luzer, o naprotiv, meni je osmjeh lajt-motiv.
Ja nisam luzer, ja imam nas, a za svijet - ko te pita?
Ja nisam cedo prosjeka, mene ne vuce oseka.
S tobom je tretman poseban, svaki je dan dolce vita,
i svud je Hollywood.

Namlatim mjesecno sest maraka,
bude za cipolku i frtalj kile cvaraka.
Olos mi veze ometa.
Ali kad dodjem kuci, tu si ti.
E, tu ce PIRAMIDICU malo teze srusiti
- to im je izvan dometa.
-
Prenj
Da krenemo od doktora Smailbegovica ...ludvig wrote:Ok, daj link gdje je neki naucnik oborio Osmanagiceve argumente?Prenj wrote:
Da citas, umjesto sto preskaces, nasao bi obilje toga. Ovako ...
http://www.cyberbulevar.com/forum/viewt ... &start=125
Njegove preliminarne i vrlo nepouzdane rezultate daljinskog osmatranja Semir O. svo vrijeme koristi kao krunske dokaze postojanja piramide.
Je li to naucni metod?
-
ludvig
Ponovicu pitanje:Prenj wrote:Da krenemo od doktora Smailbegovica ...ludvig wrote:Ok, daj link gdje je neki naucnik oborio Osmanagiceve argumente?Prenj wrote:
Da citas, umjesto sto preskaces, nasao bi obilje toga. Ovako ...
Njegove preliminarne i vrlo nepouzdane rezultate daljinskog osmatranja Semir O. svo vrijeme koristi kao krunske dokaze postojanja piramide.
Je li to naucni metod?
daj link gdje je neki naucnik oborio Osmanagiceve argumente?
Ili si obicni lazov?
-
Piramidos
Hocel taj odgovor Semire( Cernice) , ili opet papagaji za tebe da odgovorePiramidos wrote:o pa semire osmanagicu vi ste opet ovde koja cast za forum i sve nas koji smo ovde. ja bi bi vam postavio par pitanja posto ovi vasi papagaji nisu u stanju da odgovore pa ako ste raspolozeni mozda nam vi date objasnjenja.cernica wrote:PODRSKA ZA SEMIRA OSMANAGICA
I
Ekipa potpisnika peticije, odnosno vecinom drzavno-budzetskih naucnih radnika Zemaljskog Muzeja BiH, namjeravaju zaustaviti istrazivanja na terenu Visocica. U tom smislu naum im je zloupotrijebiti Ministarstvo za kulturu I sport. Ukoliko im to podje za rukom, za nasih zivota tu se vise nista kopati nece! I tajna ce ostati I dalje zaogrnuta zemljom I velom misterije. Ovi idioti imaju moc da pokrenu ljude u ministarstvu I zakonski zabrane sve daljnje radove.
II
Mi , koji se ponosimo svojom zemljom, sto svijet napokon sa velikom paznjom I interesovanjem danas prica o BOSNI (zahvaljujuci Semiru I piramidama) za mnoge na ovom forumu smo nacionalisti.
Sjecam se kako je neko kritikovao Semira sto je piramidama dao nazive “bosanska” jer kako kaze: “uplice nacionalna osjecanja u sve ovo”. (A ne smeta im kad se koriste termini “egipatske” “meksicke” “kineske”…).
Kako bi talijani nazvali piramidu da su je otkrili u Italiji? Bili bi bili nacionalisti ako joj dadnu prefiks “talijanska”?
Eh, oni to mogu, ali zato smo MI nacionalisti sto zelimo da koristimo “bosanska”, jeli? Da nam se “komsijski” narodi ne uvrijede, a? Svaka drzava na zapadu koristi I najmanju svoju sitnicu da od toga naprave nacionalni praznik I dozivljaj (od parkovskih klupa do nekih “naj” jagoda), a Bosancima se prigovara sto od Piramida (I to kakvih ) spominju rijec Bosna “I uplicu nacionalno”. I imaju pravo jos reci da smo MI nacionalisti a ne ONI ?!
(ah, da sjecam se, to je bio onaj Vuk Bacanovic ili Legolas, a I ona “A” mu se pridruzila & Co.)
III
Stoga,
Upucujem JAVNI POZIV …
…za sve bosanske patriote, sve ljude dobre volje, da…
…u ovu SUBOTU u tri (3) sata poslije podne, izadju ispred zgrade Zemaljskog Muzeja BiH na velike DEMONSTRACIJE protiv tzv. Istrazivaca - “foteljasa”, koji zele da nam zabrane daljnja iskopavanja u Visokom.
Ucinimo to vec sada jer sutra moze biti kasno! Ako na vrijeme pokazemo svoju odlucnost I snagu to ih moze zaustaviti. Ponesite Bosanske zastave, transparente I megafone. Svoju volju moramo pokazati!
Prenesite I postirajte ovaj POZIV sto vise mozete, na sto vise mjesta (radio programe, web magazine I internet stranice…) kako bi se u sto vecem broju okupili na DEMONSTRACIJI “PODRSKA ZA SEMIRA OSMANAGICA” I iskazali podrsku jedinom covjeku koji pokrenuo nesto tako veliko, sto je pronio glas o Bosni sirom svijeta! Sto niko do sada toliko uradio nije.
Vidimo sa ispred zgrade ZEMALJSKI MUZEJ - SUBOTA U 3 SATA POSLIJE PODNE
vas citatStećaka tamo nema kao ni grobnica.
odavde
http://www.visoko.co.ba/index.php?subac ... =&ucat=10&
I. pa mozeteli reci gdje su skeleti koje ste nasli, koja se metoda koristila u odredjivanju starosti, i zasto se ovoliko dugo ceka na taj odgovor.
II. ako ste vi nevladina udruga kako ljudi iz te iste vlade sjede u vasoj udrugi i ako sve je volonterski, nane kuhaju pite i peku se cevapi gdje ide 300000€ sredstava koje ste odredili za prvu godinu.
vidim pozivate narod na okupljanje to je legitimno i cak sta vise podrzavam i ja isto samo sto naglasavam prvo bi trebali ici ispred skupstine gdje sjede haveri od HODOVICA vaseg mentora da njih pitamo,
1.zasto nasi ocevi, majke, nane, djedovi, nemjau penziju na vrijeme
2. zasto vojni invalidi nemaju nikakve uslove za zivot
3. zasto djeca poginulih boraca moraju da prose po cesti
4.zasto izbjeglice jos uvjek su izbjeglice
5. itd ...itd....
hvala vam unaprijed na odgovoru.
p.s. prijateljski savjet promjenite ove papgaje na forumu vrlo su slabi pogotovo ludvig
-
Prenj
Ti diskutovati ili vrijedjati?ludvig wrote:Ponovicu pitanje:Prenj wrote:Da krenemo od doktora Smailbegovica ...ludvig wrote: Ok, daj link gdje je neki naucnik oborio Osmanagiceve argumente?
Je li to naucni metod?
Ili si obicni lazov?
Na spomenutom linku mozes procitati da se autor famozne daljinske analize ogradio od bilo kakvih defitivnih zakljucaka.
A sta pise na siteu Fondacije?
-
ludvig
ludvig wrote:
Ponovicu pitanje:
Ili si obicni lazov?
Nemas link niti jednog naucnika koji obara Osmanagiceve argumente? Slagao si da ima obilje toga?prenj wrote: Ti diskutovati ili vrijedjati?
Na spomenutom linku mozes procitati da se autor famozne daljinske analize ogradio od bilo kakvih defitivnih zakljucaka.
Lazove...
-
car-x
bilo bi interesantno u neka doba da se vidi (naravno, kad sva frka prodje, posto smo mi narod ponekad sklon i nasilju i sumnjam da bi neki ucesnici ove diskusije mogli zadrzati dostojanstvo i ko "ljudi" diskutovati, a ne sacekati nekog ispred haustora, jer se ne slazu s njegovim stavovima) ko je ko u ovoj prici i na koji nacin su povezani sa fondacijom, a na koji sa "stabom" naucnika..
znanost, ludost, cernica, piramidos, prenj, ludvig, el-bosniaco..
-
ludvig
Nisam povezan sa fondacijom ni na koji nacin. Cak Osmanagica ne poznajem licno.car-x wrote:bilo bi interesantno u neka doba da se vidi (naravno, kad sva frka prodje, posto smo mi narod ponekad sklon i nasilju i sumnjam da bi neki ucesnici ove diskusije mogli zadrzati dostojanstvo i ko "ljudi" diskutovati, a ne sacekati nekog ispred haustora, jer se ne slazu s njegovim stavovima) ko je ko u ovoj prici i na koji nacin su povezani sa fondacijom, a na koji sa "stabom" naucnika..
Moj stav je da trebamo fondaciju pustiti da radi, nista ne mozemo da izgubimo, a puno toga mozemo da dobijemo.
-
kub lajkan
cernica wrote:PODRSKA ZA SEMIRA OSMANAGICA
I
Ekipa potpisnika peticije, odnosno vecinom drzavno-budzetskih naucnih radnika Zemaljskog Muzeja BiH, namjeravaju zaustaviti istrazivanja na terenu Visocica. U tom smislu naum im je zloupotrijebiti Ministarstvo za kulturu I sport. Ukoliko im to podje za rukom, za nasih zivota tu se vise nista kopati nece! I tajna ce ostati I dalje zaogrnuta zemljom I velom misterije. Ovi idioti imaju moc da pokrenu ljude u ministarstvu I zakonski zabrane sve daljnje radove.
II
Mi , koji se ponosimo svojom zemljom, sto svijet napokon sa velikom paznjom I interesovanjem danas prica o BOSNI (zahvaljujuci Semiru I piramidama) za mnoge na ovom forumu smo nacionalisti.
Sjecam se kako je neko kritikovao Semira sto je piramidama dao nazive “bosanska” jer kako kaze: “uplice nacionalna osjecanja u sve ovo”. (A ne smeta im kad se koriste termini “egipatske” “meksicke” “kineske”…).
Kako bi talijani nazvali piramidu da su je otkrili u Italiji? Bili bi bili nacionalisti ako joj dadnu prefiks “talijanska”?
Eh, oni to mogu, ali zato smo MI nacionalisti sto zelimo da koristimo “bosanska”, jeli? Da nam se “komsijski” narodi ne uvrijede, a? Svaka drzava na zapadu koristi I najmanju svoju sitnicu da od toga naprave nacionalni praznik I dozivljaj (od parkovskih klupa do nekih “naj” jagoda), a Bosancima se prigovara sto od Piramida (I to kakvih ) spominju rijec Bosna “I uplicu nacionalno”. I imaju pravo jos reci da smo MI nacionalisti a ne ONI ?!
(ah, da sjecam se, to je bio onaj Vuk Bacanovic ili Legolas, a I ona “A” mu se pridruzila & Co.)
III
Stoga,
Upucujem JAVNI POZIV …
…za sve bosanske patriote, sve ljude dobre volje, da…
…u ovu SUBOTU u tri (3) sata poslije podne, izadju ispred zgrade Zemaljskog Muzeja BiH na velike DEMONSTRACIJE protiv tzv. Istrazivaca - “foteljasa”, koji zele da nam zabrane daljnja iskopavanja u Visokom.
Ucinimo to vec sada jer sutra moze biti kasno! Ako na vrijeme pokazemo svoju odlucnost I snagu to ih moze zaustaviti. Ponesite Bosanske zastave, transparente I megafone. Svoju volju moramo pokazati!
Prenesite I postirajte ovaj POZIV sto vise mozete, na sto vise mjesta (radio programe, web magazine I internet stranice…) kako bi se u sto vecem broju okupili na DEMONSTRACIJI “PODRSKA ZA SEMIRA OSMANAGICA” I iskazali podrsku jedinom covjeku koji pokrenuo nesto tako veliko, sto je pronio glas o Bosni sirom svijeta! Sto niko do sada toliko uradio nije.
Vidimo sa ispred zgrade ZEMALJSKI MUZEJ - SUBOTA U 3 SATA POSLIJE PODNE
Ja idiotluka Tito dragi...
Utjesite me da ovo Nadrealisti opet nesto snimaju...
-
El-bosniaco
sta je daje ovo se mora iskopat , pa makar rimska utvrda bila
new photos

platoue of the pyramid

stone from platoe of the pyramid

scripts in the stone

new photos

platoue of the pyramid

stone from platoe of the pyramid

scripts in the stone

- Vodenjak
Sa eventualnom piramidom cemo sasvim sigurno nesto dobiti..Prenj wrote:Teorija o blagostanju koje ce automatski zavladati cim se iskopa najveca, najstarija, najsve-piramida je tek fenomen posebne vrste.
Ako neko hoce da se bavi detaljnijim studijama utjecaja bogatih arheoloskih nalazista na dobrobit lokalnog stanovnistva, preporucujem za 'case study', Napulj i okolinu.
Tesko da jos negdje, u razvijenom dijelu svijeta, da ima vecih arheoloskih cuda i siromasnijeg naroda na jednom mjestu.
Ako nista drugo, a ono novu deponiju smeca jer je otprilike na tom nivou nas odnos prema kulturno-istorijskim objektima!
-
Prenj
Tvoje rijeci i forumska nepristojnost tebi na obraz.ludvig wrote:ludvig wrote:
Ponovicu pitanje:
Ili si obicni lazov?Nemas link niti jednog naucnika koji obara Osmanagiceve argumente? Slagao si da ima obilje toga?prenj wrote: Ti diskutovati ili vrijedjati?
Lazove...
Jedno po jedno. Ova se trakavica od teme i jeste oduzila ovoliko zato sto se neprestano skace s teme na temu.
Drzimo se daljinske analize ...
Gornji link pokazuje da su analizu, koju je i sam njen autor, dr Smailbegovic, oznacio preliminarnom i ogranicenom, Semir & Co iskoristili kao jedan od krunskih dokaza postojanja piramide.
A rezultate radarskih osmatranja niko nikad nije ni vidio. Hodovic spominje nekakve 'japance'. KOJE JAPANCE?
- seljak_cojek
Ma taman da otkopaju i samog Keopsa vratili bi ga nazad i zatrpali jer, on jednostavno ne može biti tu.El-bosniaco wrote:sta je daje ovo se mora iskopat , pa makar rimska utvrda bila
Ovo me podsjeća na onu priču o naučniku koga su probudili da mu pokažu neku čudnu ribu, a on onako bunovan samo kaže "Takva riba ne postoji", okrene se na drugu stranu i nastavi spavati.
-
Piramidos
hahaahahhaludvig wrote:Nisam povezan sa fondacijom ni na koji nacin. Cak Osmanagica ne poznajem licno.car-x wrote:bilo bi interesantno u neka doba da se vidi (naravno, kad sva frka prodje, posto smo mi narod ponekad sklon i nasilju i sumnjam da bi neki ucesnici ove diskusije mogli zadrzati dostojanstvo i ko "ljudi" diskutovati, a ne sacekati nekog ispred haustora, jer se ne slazu s njegovim stavovima) ko je ko u ovoj prici i na koji nacin su povezani sa fondacijom, a na koji sa "stabom" naucnika..
Moj stav je da trebamo fondaciju pustiti da radi, nista ne mozemo da izgubimo, a puno toga mozemo da dobijemo.