.

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
fatamorgana

#701 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by fatamorgana »

Asfalt boys. ;-)
amrica

#702 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by amrica »

Nidje zeMska na temi :shock:
Samo muski po kafanama hodali, ccccc

U nekim od ovih nikad nisam bila, daleko mi, a kod Naila nisam jer mi je preblizu :D

Stari sat, Carli, Modena, Bel Amy, .... OK

Fale mi na spisku Bugatti, Muppett, Cenga...
muha_sa

#703 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by muha_sa »

kako nema žena--ima Mika Pekarova :D

uh.otkad nisam na ovoj temi biJo :D
muha_sa

#704 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by muha_sa »

HAVANA wrote:Kush mi na rod :shock: :lol: :lol: pike mi ko nakav rodjak dodje :lol:
birvaktile se Punga predstavljo ko Mujkic-Pike :lol:
vala je i licio na njega i palilo mu kod batre :D
poznanik

#705 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by poznanik »

muha_sa wrote:birvaktile se Punga predstavljo ko Mujkic-Pike :lol:
Punga i Zeka...
Chisum

#706 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Chisum »

amrica wrote:Nidje zeMska na temi :shock:

U nekim od ovih nikad nisam bila, daleko mi, a kod Naila nisam jer mi je preblizu :D

Pa hajde Amrice, lutko, daj nam koju pricu iz vaseg zenskog ugla...

Pa zar mislis da smo mi tek onako isli u kafane i klubove?.... :-D Osim druzenja, pijancenja i batina, bilo je tu "tihe patnje" na bacanje... uzvracenih i neuzvracenih ljubavi koliko hoces.... :-D

Evo, bas me zanima - kako smo mi vama izgledali? Sa onim interesantnim frizuricama, repicima, sarenim shuljama? :lol:

(dobro, sad, mene repovi nikada nisu propaljivali, ali nije da nije bilo moderno :lol: )
amrica

#707 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by amrica »

Chisum wrote:
amrica wrote:Nidje zeMska na temi :shock:

Pa hajde Amrice, lutko, daj nam koju pricu iz vaseg zenskog ugla...

Pa zar mislis da smo mi tek onako isli u kafane i klubove?.... :-D Osim druzenja, pijancenja i batina, bilo je tu "tihe patnje" na bacanje... uzvracenih i neuzvracenih ljubavi koliko hoces.... :-D

Evo, bas me zanima - kako smo mi vama izgledali? Sa onim interesantnim frizuricama, repicima, sarenim shuljama? :lol:

(dobro, sad, mene repovi nikada nisu propaljivali, ali nije da nije bilo moderno :lol: )
:shock: :-)

A ne znam sta da ti kazem, ono sto me interesiralo su leviske (wranglerke i sl...), i adekvatna jakna, spenserice, vimbldonke, tankerica :mrgreen: (u gimnazijsko doba), malo duza kosa... a sminka, sarenilo, fuZbalerke :lol: :lol: bijele carape, spicoke,... 0 bodova. Samo su kaubojke mogle proci. :lol:
muha_sa

#708 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by muha_sa »

nešto smo se ušutili na ovoj temi :D valjda se ispucali :D

nego--kako smo se naucili plivat--jel na miljacki il negdje drugdje :?: :D
evo ja--mene su velka raja bacili u ovo jezero kad sam imo jedno 6-7.godina i tako se naucih---to je bila praksa u raji--da te bace i ti se batrgaj a ako zatreba oni su tu da te vade :lol:

eh :-D ovako je nekad izgledala plaža i jezero na bentbaši :-D
Image
poznanik

#709 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by poznanik »

muha_sa wrote: nego--kako smo se naucili plivat--jel na miljacki il negdje drugdje :?: :D
Na Golubnjaku :D
muha_sa

#710 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by muha_sa »

poznanik wrote:
muha_sa wrote: nego--kako smo se naucili plivat--jel na miljacki il negdje drugdje :?: :D
:thumbup:

eeeeeeeeeeee :-) lijepa vremena :-D pa skakanje na oficirskom-sa stjene --na vugla :D
poznanik

#711 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by poznanik »

muha_sa wrote:
poznanik wrote:

eeeeeeeeeeee :-) lijepa vremena :-D pa skakanje na oficirskom-sa stjene --na vugla :D
Plitko :oops: Na Golubnjaku bilo dublje, a s vrha strašno :D Bila ona mala izbočina, pa odatle :D
muha_sa

#712 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by muha_sa »

khm :-) sad više ne znam :lol: znam da smo skakali na glavu sa neke stjene al sad ne znam jel to bilo na golubnjaku il oficirskom :D ko kad je prošlo hejbet godina--a ja ometuzalemio :lol:
moram ovu sliku pocalit radi mladje raje :D
Image
jedna tamo

#713 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by jedna tamo »

:lol:
Moket

#714 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Moket »

Evo kupališta uzvodno: Pod branom (a.k.a. nova), Brzaci, Stara brana, Golubnjak, (iako ja se ne sječam da se neko tamo okupao), Malo jezero, Oficirsko, Zeleni vir. Eto kol`ko se ja sječam.
muha_sa

#715 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by muha_sa »

Moket wrote:Evo kupališta uzvodno: Pod branom (a.k.a. nova), Brzaci, Stara brana, Golubnjak, (iako ja se ne sječam da se neko tamo okupao), Malo jezero, Oficirsko, Zeleni vir. Eto kol`ko se ja sječam.
ima nas starijih :D mašala :D

Sarajmen---u moj vakat je vala bilo do Marijin dvora :D hvala bogu pa se i proširi i produži :D
Edin H.

#716 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Edin H. »

U moje vrijeme raja su isla na remo da se kupaju :oops: i na Zetru :D
muha_sa

#717 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by muha_sa »

Edin H. wrote:U moje vrijeme raja su isla na remo da se kupaju :oops: i na Zetru :D

bilo je jezero gdje je danas parking stadiona Koševo.

da se pofalim :D - i mi išli na more :D cirom-od Capljine do Dubrovnika-pa izadjemo crni ko da smo ugalj kopali :D
Edin H.

#718 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Edin H. »

Ja sam mislio na bazen za Zetri, nisam ni znao da je tamo bilo jezero .

Lijepo bi bilo vidjeti neku sliku.
muha_sa

#719 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by muha_sa »

Edin H. wrote:Ja sam mislio na bazen za Zetri, nisam ni znao da je tamo bilo jezero .

Image
poznanik

#720 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by poznanik »

muha_sa wrote:
Edin H. wrote:Ja sam mislio na bazen za Zetri, nisam ni znao da je tamo bilo jezero .

Image

Jesi ovo ti u vodi muha, ko da gledam da jesi, ovaj mali bez kose...ošišo babo na nulu, bježo mu mali iz škole i išo povazdan na bazen :lol:
muha_sa

#721 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by muha_sa »

poznanik wrote:
muha_sa wrote:

Image

Jesi ovo ti u vodi muha, ko da gledam da jesi, ovaj mali bez kose...ošišo babo na nulu, bježo mu mali iz škole i išo povazdan na bazen :lol:
:lol:
žiku mi glave :D

uh--zajebah temu :-)

lijepo se i na ovo podsjetit--da ova omladina procita kako nam je lijepo bilo dok nismo imali ova cuda od tehnike.
-kako smo se lijepo družili--nije se imalo bog zna šta al nam je lijepo bilo.
-koji je merak bio otic na bazene-na bembaši--pa se nema za kartu a Zagorica tad držo kafanu na bazenu--sve bilo ogradjeno žicanom ogradom a mi zaplivamo u jezeru pa se fataj ograde te se nekako prošnjiramo nutra :D

eto,vrnuh se na temu :D pomenuh Zagoricu---vala pomenut cu i Peru koji je držo kafanu na Darivi--Pero bio tad motociklisticki as--pa kad on na motoru caršijom prozuji nama se na kuci stakla tresu :D
muha_sa

#722 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by muha_sa »

Sarajmen wrote:Image

Uploaded with ImageShack.us

Kažu bio jači od Ćente...
oooooo--moj Novica :-D eeee,lijep vakat bijaše :-D
šta li je sa njim :?:
braca

#723 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by braca »

Gdje nadje Todora?

Za Centu ne znam, ali znam da je sa Celom Mucom bila marisana koja se je razvukla od Pofalica, preko Bristola do Malte i nazad.....

Dok je Todor bio vrhunski judista, specijalac za parter, brat mu Novak je takodjer trenirao, ali nista nije napravio, ali' je bio jak i zajeban....sa druge strane, Novak bio miran, a Todor volio udarati raju i kad je neko bio kriv i kada nije......jbga....doduse, volio je marati samo papke i to mu je bila specijalnost......
ladyada

#724 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by ladyada »

Nekako s proljeća wrote:Jah...

Generacija ljudi koje pominjete su pripadali gradskom miljeu a moglo ih se naći u tadašnjim kafićima ''Stari sat'' kod Neđe Alihodzića u Logavinoj ulici ili kod Beneta na Baščaršiji, ili kod Piketa i Mede, u ''Čarli'', kod Nede u ''Evergrin'' preko puta Vijećnice, u ''Gaj'' kod Naila na Skenderiji....
Sarajevske gazde su se trudile da privuku sportske asove...pa kada je Davorin Popović otvorio kafić ''Davor'' na Marindvoru tu je mogao vidjeti košarkaški dvojac šampionske Bosne Mirzu i Varaju ...neki od konobara i šankera iz ''Davora'' su i sami otvorili svoje objekte npr. Ogi je otvorio ''Pikolo'' na uglu Titove i Logavine....kod Beneta u ''Modeni'' do Malih daira, iza ćevabdzinice Sebilj su sjedili i bokseri i košarkaši kao što su Asim Smajić ili golemi Čečur, Vječo Tolj... dok bi se on spretno probijao između asova Selje kao što su bili Škija, Hadzija, Čobo, Sepi, Boško, Tica, Velija....vičući :''la pardon, la pardon i bene, bene'' i tako je u raji ostalo to kod Beneta..

Kod Piketa i Mede se išlo tek nakon ćevapa pojedenih prekoputa u ''Želji'' kod Šahina i Hasana.Vlasnici kafića Pike , braća Fikret i Midhat Mujkić su imali privilegiju da im stalni gost bude Safet Sušić. Po jednoj legendi Pape je upravo tu stavio potpis na predugovor sa milanskim Interom, pa potom i FC Torinom. Izbio je i nepotreban internacionalni spor oko toga...

U Novom Sarajevu je bio kafe ''Bel ami'' i tu se pio samo viski što je značilo ''taraba za kokuze''. U Šerbin ''Plava tačka '' bi znao navratiti Ivica Osim a nije bilo pametno tražiti belaja u toj kafani jer je gazda bio prijatelj sa Soldom, Škrbom Tekačem, Talićem i ostalim dizačima tegova sa kojima je trenirao u baraci na stadionu Grbavica.
U ''Veronu '' kod Mede i Radeta Savare su izlazila raja sa Malte i Hrasnog a brat konobara Savića- Savare , Ebeći znao je satima zabavljati društvo pa i pjesmom ili recitacijom Jesenjina..
Na Čengić-Vili se išlo u ''Cepelin'' kod Pere...pričaju, sada buregdzije u Beogradu.U ''Cepelinu'' je zaštitni znak bio Dragan Vikić prvak YU u karateu...
Nekadašnji golman Refik Muftić je otvorio kafić na Alipašinu...pa zatim Mile Mrnjavac lijepo uređen kafić ''Borsalino'' sa Jasminom Erovićem, kao glavnim konobarom i zaštitnikom za red i mir ...

Iz knjige ''Teferič na ničijoj zemlji'' Zdravko Lipovac. str 94
kad procita ova imena kafica naumpade mi nesto da pitam .......... na hrasnom je bila konoba krajem osamdest godina bila je klopa i nezaboravna begova corba .......... cesto smo nalijetali u sitne sate , :D elem nije vazno ....... zna li neko kako se zvala ta konoba i njen vlasnik ........... mutan tip totalno ............
Nekako s proljeća

#725 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Nekako s proljeća »

Novica Todorović Todor je tokom rata u BiH primio i hranio u svojoj kući u Mladenovcu preko 70 izbjeglica iz Sarajeva. Tamo već odavno živi. Nemam više nikakvih info u vezi njega...
Last edited by Nekako s proljeća on 26/11/2010 13:21, edited 1 time in total.
Post Reply