baš svakaedu wrote:i treba mu svaka dati..vodolija_33 wrote:jes' valamIRCerka wrote: ma jel edo, mora da valja![]()
![]()
N-GODISNJI PAKETI ZA DJECU KOJA NEMAJU...
-
vodolija_33
-
G.O.D.
SPISAK POTREBNIH LIJEKOVA I STVARI ZA AMBULANTU:
SANITETSKI MATERIJAL:
-tuferi
-flasteri
-alkohol
-rivanol
-bivacin sprej
-bivacin prah
-toplomjer
ANALGETICI:
-analgin
-baralgin
-brufen
-voltaren
-kofan
ANTIPIRETICI:
-paracetamol
-lekadol
ANTIBIOTICI:
-penbritin 250 i 500 mg
-eritromicin 250 i 500 mg
-bactrim 480
-ceporex 250 i 500 mg
-cixlav 625 i 1000 mg
-vibramicin
-bronhobos capsule i sirup
SEDATIVI:
-apaurin 5 i 2 mg
-melleril 25 mg
-melerette 10 mg
-kreme za ruke
-cinkova krema za herpes
-sirup protiv kaslja herbion
-rhinostop za hunjavicu
Potrepstine lijekova za mjedenicu.
spisak je blago opsiran,ali ovo nije naredjenje da se MORA prikupiti sve sa spiska...ukoliko se skupi dio ovoga bice odlicno!Ove stavke nisu jeftine pa zbog toga opet apelujem na forumase da se pridruze ovoj humanoj akciji,ako nista neka svako od nas bar zaviri u svoju kutijicu sa lijekovima i naci ce se nesto od ovih stvarcica sa ovog spiska...
UNAPRIJED HVALA!
pozdrav G.O.D.
SANITETSKI MATERIJAL:
-tuferi
-flasteri
-alkohol
-rivanol
-bivacin sprej
-bivacin prah
-toplomjer
ANALGETICI:
-analgin
-baralgin
-brufen
-voltaren
-kofan
ANTIPIRETICI:
-paracetamol
-lekadol
ANTIBIOTICI:
-penbritin 250 i 500 mg
-eritromicin 250 i 500 mg
-bactrim 480
-ceporex 250 i 500 mg
-cixlav 625 i 1000 mg
-vibramicin
-bronhobos capsule i sirup
SEDATIVI:
-apaurin 5 i 2 mg
-melleril 25 mg
-melerette 10 mg
-kreme za ruke
-cinkova krema za herpes
-sirup protiv kaslja herbion
-rhinostop za hunjavicu
Potrepstine lijekova za mjedenicu.
spisak je blago opsiran,ali ovo nije naredjenje da se MORA prikupiti sve sa spiska...ukoliko se skupi dio ovoga bice odlicno!Ove stavke nisu jeftine pa zbog toga opet apelujem na forumase da se pridruze ovoj humanoj akciji,ako nista neka svako od nas bar zaviri u svoju kutijicu sa lijekovima i naci ce se nesto od ovih stvarcica sa ovog spiska...
UNAPRIJED HVALA!
pozdrav G.O.D.
- daduli_sa
Niko mi iz Apoteka Sarajevo ([email protected]) u toku danasnjeg dana nije odgovorio na mail od petka po pitanju cijena lijekova.
Poslao sam novi mail sa novim spiskom na adresu [email protected] koja je postavljena kod dijela gdje stoji
"Služba za strucno - informativne poslove i razvoj / Informacijski centar za lijekove. U ovom centru se mogu dobiti sve informacije o lijekovima na kontakt telefone i e-mail..."
Poslao sam novi mail sa novim spiskom na adresu [email protected] koja je postavljena kod dijela gdje stoji
"Služba za strucno - informativne poslove i razvoj / Informacijski centar za lijekove. U ovom centru se mogu dobiti sve informacije o lijekovima na kontakt telefone i e-mail..."
-
denga
#714 N-GODISNJI PAKETI ZA DJECU KOJA NEMAJU...
Upravo sam procitala dio odgovora...nisam imala vremena za sve jer su ljudi jako vrijedni, dakle, izvinjenje ako pitam vec odgovoreno.
Da li se moze doc pred ekonomiju u cetvrtak i tad dati novac?
Gdje ste odlucili dati skupljena sredstva?
Imaju li forumasi ista protiv ako jedna novinarka oslobodjenja poprati sretni dogadjaj, ako imate onda nista, samo dolazim dati novac, a ako je ok da se pojavim sa svojim aparaticem to bi bilo super jer ova akcija je stvarno vrijedna paznje...
Imaju li forumasi ista protiv ako jedna novinarka oslobodjenja poprati sretni dogadjaj, ako imate onda nista, samo dolazim dati novac, a ako je ok da se pojavim sa svojim aparaticem to bi bilo super jer ova akcija je stvarno vrijedna paznje...
- bpsang
#716 Re: N-GODISNJI PAKETI ZA DJECU KOJA NEMAJU...
DAdenga wrote:Upravo sam procitala dio odgovora...nisam imala vremena za sve jer su ljudi jako vrijedni, dakle, izvinjenje ako pitam vec odgovoreno.
I DOBRODOSLA
-
denga
#718 N-GODISNJI PAKETI ZA DJECU KOJA NEMAJU...
dakle za sve trebam pitat mirci.
ok, hvala dobri ljudi
jel mi od mirci treba i sluzbeni pristanak za medijsko eksponiranje forumasa-dobrotvora?
ok, hvala dobri ljudi
jel mi od mirci treba i sluzbeni pristanak za medijsko eksponiranje forumasa-dobrotvora?
-
denga
#721 N-GODISNJI PAKETI ZA DJECU KOJA NEMAJU...
ok, onda cu ja da vas malo poguram i napisem sutra kako ide ta akcija i da ljudi dodju sa novcanicima pred ekonomiju u cetvrtak u 18 sati
mozda i upali, otkud znam....samo mi molim vas javite gdje idu pare da znam napisati, ljude to uvijek interesuje...
- stella_k
#722 Re: N-GODISNJI PAKETI ZA DJECU KOJA NEMAJU...
Ne znam za taj clanak, ali vise informacija..ovdje:denga wrote:ok, onda cu ja da vas malo poguram i napisem sutra kako ide ta akcija i da ljudi dodju sa novcanicima pred ekonomiju u cetvrtak u 18 satimozda i upali, otkud znam....samo mi molim vas javite gdje idu pare da znam napisati, ljude to uvijek interesuje...
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=21529

-
denga
#724 N-GODISNJI PAKETI ZA DJECU KOJA NEMAJU...
procitala i odgovorila na neke... puno hvala...