1/8 finala: SAD - Belgija

Podforum za FIFA World Cup 2026 – pratimo sve reprezentacije, rezultate i dešavanja uz nezaobilazne forum analize “iz fotelje”, a posebno slavimo veliki uspjeh BiH koji ćemo, po običaju, stručno razraditi bolje nego stručni štab.

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

U 1/4 finala prolazi:

Poll ended at 07/07/2026 19:25

SAD
7
9%
Belgija
74
91%

Total votes: 81

Naslovnica

#701 Re: 1/8 finala: SAD - Belgija

Post by Naslovnica »

vee-jay wrote: 07/07/2026 12:10
tokio25 wrote: 07/07/2026 11:31 igraci sami nisu krivi sto imaju bolesnika za predsjednika
meni su ameri cak i simpaticni i volio bih da se fudbal kod njih razvije kao u europi
i da naprave sistem kao u europi promotion and relegation i da spoznaju sta je "prava" vrijednost a ne zatvoreni sistem kao u ostalim sportovima sto imaju

al belgija im je dobro odgovorila na lakrdiju koja se desila sa crvenim
Hahaha, gdje su Ameri ovdje bili imalo simpaticni?
100% njih se po socijalnim mrezama i intervijuima ponasa kao Dudley Dursley ili sef im Donald qrac Trump
Svi smo mi - CITAV svijet - glupi, nesposobni, ljubomorni, neobrazovani ... dok nas oni ismijavaju, rugaju nam se u lica, zajebavaju nas i prave budale od nas.

Gledao sam komentare na FOX.
Nevjerovatna gomila ograničenih retarda tamo komentariše ovaj slučaj.
Uglavnom je priča kao "nije ga namjerno ozlijedio pa to nije za kartona" do "Trump se bori za Ameriku" i slični proljevi.
A niko ustvari veze nema o fudbalu.
Horor
Osmi Socrates

#702 Re: 1/8 finala: SAD - Belgija

Post by Osmi Socrates »

Naravno da svi imaju svoj dio krivice, od prvog do zadnjeg američkog igrača, preko Pochettina, pa sve do njihovog saveza koji je cmizdrio nekim ljudima u Bijeloj Kući koji su onda sve ovo stavili na Trumpovu agendu, pa na kraju do glupavog Infantina. I ne treba zaboraviti ni pundite, a posebno Lalasa, Donovana, Holdena, Dempseya, Carli Lloyd, itd. Svi su zakuhavali. Ove neamerikance neću spominjati.

Sve ovo se moglo zaustaviti na nekom nivou. Prestani cmizdriti oko crvenog kartona i izađi na utakmicu. Nisu morali kritikovati Trumpa, sve je to moglo da se odradi i bez toga. Skoro svi ti igrači igraju ili su igrali fudbal u Evropi, najviše u Engleskoj, i morali su naučiti neki dio fudbalske kulture i fudbalskog koda.

Pochettino se toliko kune u engleski fudbal, a da se ovako ponaša. Prije sam mislio da bih volio da se jednom vrati u Tottenham, sad, neka hvala, ne treba više nikad. Trudio se čitavo vrijeme da politika ne igra ulogu dok on vodi njihovu reprezentaciju, izbjegavao je, i na kraju je pao zbog gluposti. Sa druge strane, Garcia je izjavio da mu je Balogun prišao nakon utakmice i on ga je utješio i rekao mu da on ništa nije kriv. Ali, naravno da je kriv.

Nezabilježeno je da je čitav svijet navijao za Belgiju. Trossard je izjavio da je čitav skandal značajno promjenio atmosferu u njihovoj svlačionici, nije im ni trebao team talk.

I na kraju su Belgijanci izašli bez De Bruynea, Dokua i Lukakua na njih, i taj sastav ih je demolirao. Ovaj gol Lukakua na kraju je samo šlag na tortu. Ili onaj potez Dokua pred kraj utakmice, gdje duboko u svojoj polovini prebacuje loptu preko američkog igrača i između trojice Amerikanaca je savršeno dočekuje i smiruje. Neki mi pričaju da je tada Holden razočaranim glasom počeo u prenosu da govori o tehničkoj superiornosti Belgijanaca nad Amerikancima. :lol:
LSD

#703 Re: 1/8 finala: SAD - Belgija

Post by LSD »

Americki retardi su ucinili da citav svijet navija za belgijance :lol: :lol: e treba i za to biti talentovan.
dembele

#704 Re: 1/8 finala: SAD - Belgija

Post by dembele »

Trebalo im je na kraju utakmice umjesto Take me home pustiti od Azre "Kurvini sinovi". To je prava pjesma za ovu reprenzetaciju.
Toffee karamela

#705 Re: 1/8 finala: SAD - Belgija

Post by Toffee karamela »

oni su se glat ponadali finalu ako ne i peharu u njihovim šapama :lol:

podlegli su maga-rećoj atmosferi loženja i samohvalisanja bez ikakvog uporišta u realnosti

selektor je možda i znao pravo stanje stvari ali je mudro šutio mada ga to ne amnestira od kukavičluka

šta kaže, tehnička superiornost Belgijanaca nad njima? nad njima je svaka evropska repka superiornija uključujući i San Marino i Farska ostrva.

polakomili su se za zaradom kad su skontali koje se cifre vrte u evropskom fudbalu, to je "korijen" te njihove iznenadne ljubavi prema ovom sportu. mada neću griješiti dušu, ima dosta muškaraca/djece/žena koji ga vole i igraju od srca, ne bih znala da nije par dokumentaraca osvanulo na sportskim kanalima.
dulekrele

#706 Re: 1/8 finala: SAD - Belgija

Post by dulekrele »

Naslovnica wrote: 07/07/2026 12:50
vee-jay wrote: 07/07/2026 12:10
tokio25 wrote: 07/07/2026 11:31 igraci sami nisu krivi sto imaju bolesnika za predsjednika
meni su ameri cak i simpaticni i volio bih da se fudbal kod njih razvije kao u europi
i da naprave sistem kao u europi promotion and relegation i da spoznaju sta je "prava" vrijednost a ne zatvoreni sistem kao u ostalim sportovima sto imaju

al belgija im je dobro odgovorila na lakrdiju koja se desila sa crvenim
Hahaha, gdje su Ameri ovdje bili imalo simpaticni?
100% njih se po socijalnim mrezama i intervijuima ponasa kao Dudley Dursley ili sef im Donald qrac Trump
Svi smo mi - CITAV svijet - glupi, nesposobni, ljubomorni, neobrazovani ... dok nas oni ismijavaju, rugaju nam se u lica, zajebavaju nas i prave budale od nas.

Gledao sam komentare na FOX.
Nevjerovatna gomila ograničenih retarda tamo komentariše ovaj slučaj.
Uglavnom je priča kao "nije ga namjerno ozlijedio pa to nije za kartona" do "Trump se bori za Ameriku" i slični proljevi.
A niko ustvari veze nema o fudbalu.
Horor
Isto srpski informer. :lol:
SmokingMan

#707 Re: 1/8 finala: SAD - Belgija

Post by SmokingMan »

Po meni je Canada bila najrealniji domaćin, znali su svoj domet i to je bilo to.
istra_hr

#708 Re: 1/8 finala: SAD - Belgija

Post by istra_hr »

LSD wrote: 07/07/2026 13:08 Americki retardi su ucinili da citav svijet navija za belgijance :lol: :lol: e treba i za to biti talentovan.
Image
Osmi Socrates

#709 Re: 1/8 finala: SAD - Belgija

Post by Osmi Socrates »

Kanada je časno ispala od boljeg tima. Postigli su za njih najveći uspjeh na SP. Selektor je malo lud, al' hajde.

Meksikanci su takođe časno ispali. Poginuli su za dres, i držali su utakmicu tijesnom. Nisu, kao što je slučaj sa mnogim latinoameričkim reprezentacijama, pogotovo kad im ne ide, nikad igrali prljavo. Ni kad su dobijali ni kad su gubili. Protiv Ekvadora su ratovali, ali takva je obostrano bila utakmica. Ovo svjetsko prvenstvo jeste malo žešće što se tiče fizičke igre. Treba to uzeti u obzir. Reprezentacije su se morale privići na to.

Interesantan detalj sa te meksičke utakmice je da je meksički selektor u pola utakmice tražio od Bellinghama da mu na kraju utakmice pokloni dres. :lol: Još se rezultat lomio. A onda tu dolazi i Gordon i Agguire ga časti psovkama. :lol: Sve kroz šalu, naravno.
Last edited by Osmi Socrates on 07/07/2026 13:54, edited 2 times in total.
Edin H.

#710 Re: 1/8 finala: SAD - Belgija

Post by Edin H. »

Mislim da su američki igrači bili potreseni i dekoncentrirani zbog nepravednog crvenog kartona, tako da to ni Trump nije mogao popraviti.
detroit-mercy

#711 Re: 1/8 finala: SAD - Belgija

Post by detroit-mercy »

Toffee karamela wrote: 07/07/2026 13:20 oni su se glat ponadali finalu ako ne i peharu u njihovim šapama :lol:

podlegli su maga-rećoj atmosferi loženja i samohvalisanja bez ikakvog uporišta u realnosti

selektor je možda i znao pravo stanje stvari ali je mudro šutio mada ga to ne amnestira od kukavičluka

šta kaže, tehnička superiornost Belgijanaca nad njima? nad njima je svaka evropska repka superiornija uključujući i San Marino i Farska ostrva.

polakomili su se za zaradom kad su skontali koje se cifre vrte u evropskom fudbalu, to je "korijen" te njihove iznenadne ljubavi prema ovom sportu. mada neću griješiti dušu, ima dosta muškaraca/djece/žena koji ga vole i igraju od srca, ne bih znala da nije par dokumentaraca osvanulo na sportskim kanalima.
Jebi ga, kako mi onda izgubismo sa igracem vise :skoljka:.
Sad ne treba srati, nisu losa repka atletski ali cim nalete na malo jaci vezni red pogube se.
Ja sam rekao odmah poslije tekme sa nama, prva repka sa jacim veznim redom i gotovi su.
Nas je problem bio da nemamo vezni red :skoljka:.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#712 Re: 1/8 finala: SAD - Belgija

Post by Bobi »

vee-jay

#713 Re: 1/8 finala: SAD - Belgija

Post by vee-jay »

Edin H. wrote: 07/07/2026 13:47 Mislim da su američki igrači bili potreseni i dekoncentrirani zbog nepravednog crvenog kartona, tako da to ni Trump nije mogao popraviti.
ja mislim da se jos nisu bili navikli na hydration break :D
Toffee karamela

#714 Re: 1/8 finala: SAD - Belgija

detroit-mercy wrote: 07/07/2026 14:03
Toffee karamela wrote: 07/07/2026 13:20 oni su se glat ponadali finalu ako ne i peharu u njihovim šapama :lol:

Jebi ga, kako mi onda izgubismo sa igracem vise :skoljka:.
Sad ne treba srati, nisu losa repka atletski ali cim nalete na malo jaci vezni red pogube se.
Ja sam rekao odmah poslije tekme sa nama, prva repka sa jacim veznim redom i gotovi su.
Nas je problem bio da nemamo vezni red :skoljka:.
neću da ispadnem unpatriotic pa zato nas ne spomenuh

o našem veznom redu bolje ništa ne reći

nevjerovatno mi je kad starija djeca krenu u te naše škole fudbala da ih ne nauče primiti - smiriti - dodati loptu...lopta im mora biti produžetak noge, kao dio krampona...odrasli ljudi dođu na SP, ne znaju loptu dodati osim svom saigraču na 5 m od sebe

svašta mi je prolazilo kroz glavu od one utakmice, pa čak i to da su primili novac od Amera, tj. da ga je primio Vico i neka hunta okolo njega...izašli da se predaju, pogotovo nakon poluvremena
dale cooper

#715 Re: 1/8 finala: SAD - Belgija

Post by dale cooper »

Nisam sinoć nažalost izdržao da pogledam utakmicu, ali bilo je divno pročitati jutros da su Belgijanci Amere odučili od fudbala. :D
omar little

#716 Re: 1/8 finala: SAD - Belgija

Post by omar little »

svi se raduju, likuju, ljudi jeste li vi vidjeli belgijski treci gol? :D ono zlata vriijedi.

DonieBrasco

#717 Re: 1/8 finala: SAD - Belgija

Post by DonieBrasco »

Cijeli im se svijet smije kako su glupi.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#718 Re: 1/8 finala: SAD - Belgija

Post by pici »

Image

karma is bitch :lol:
Toffee karamela

#719 Re: 1/8 finala: SAD - Belgija

golman im je legendaran...jedan od boljih opisa :lol:

Image
dale cooper

#720 Re: 1/8 finala: SAD - Belgija

Post by dale cooper »

omar little wrote: 07/07/2026 14:54 svi se raduju, likuju, ljudi jeste li vi vidjeli belgijski treci gol? :D ono zlata vriijedi.

Sad baš malo gledam highlightse... :D :thumbup:
Toffee karamela

#721 Re: 1/8 finala: SAD - Belgija

pici wrote: 07/07/2026 14:58 Image

treba se ušutjeti dok se sudija ne domogne Jordana :run:
turbofolk

#722 Re: 1/8 finala: SAD - Belgija

Post by turbofolk »

pici wrote: 07/07/2026 14:58
Spoiler
Show
Image
Sad će iščaprkat da je to protivno pravilima, navodno je originalnu odjavu, a i sam prenos utakmice imao Stjepan Balog (un) :D na HRT-u

https://www.klix.ba/sport/nogomet/komen ... /260707014
turbofolk

#723 Re: 1/8 finala: SAD - Belgija

Post by turbofolk »

A gledam ni Iranci ne ostaju dužni. Oni, nakon Belgije, možda i ponajviše imaju razloga da se raduju ispadanju domaće selekcije na ovakav način. Emocije prema USA su dijametralno suprotne od onih koje imaju prema drugom domaćinu, Meksiku

https://www.klix.ba/sport/nogomet/geopo ... /260707120
last mohicans

#724 Re: 1/8 finala: SAD - Belgija

Post by last mohicans »

Gledam reprizu, 15 min, sastavili se s loptom nisu. Ta američka napuhana sila, jesu glupost napravili, kao sto samo ta nacija zna napraviti. Naložili su Belgiju da lete.
DonieBrasco

#725 Re: 1/8 finala: SAD - Belgija

Post by DonieBrasco »

Steta sto nasi nisu malo pametnije usli u utakmicu mogli smo ih uzeti.
Locked