last mohicans wrote: ↑13/07/2026 12:02
Joj picija, napravit će Terminatora X. Je li tebi IT inače struka ili sve to radiš iz ćeifa?
da, kompovi su mi i strast i struka, mada sam se bio zadnjih godina ohladio, sve se svelo na ljepu grafiku i brz prock, medjutim sa AI-jem sam se trgnuo, ono ko uspavana ljepotica

... zaista pruza ti ogromne mogucnosti, samo malo znanja i poleta i mozes cuda napraviti. Trenutno se mogu igre u rangu PS2 napraviti, videa i slike sta pozelis, kodovi i aplikacije isto, statistika, arhiva, istrazivanja, ma cudo, zaista cudo. Bio sam sa chatgpt-om prije koji mjesec polemisao oko daljnjeg razvoja i slozili smo se, nece zli AI ili roboti-kiborzi predstavljati opasnost, vec informacije. Neces moci ubjediti ili dokazati da je video, slika, mail itd fake ili stvaran. To dovodi do meteza i haosa i mogu biti nesagledive posljedice.
i da ovaj kineski
koristi dok jos mozes jer izgleda da ce kinezi zavrnuti pipu zapadnjacima... cold AI rat je vec u toku... ozbiljno, bez zajbancije... nije strasno al bit ce sve manje besplato a sve vise na pretplatu.
edit: na kineskim AI kada sastavljas promt moras naglasiti koja etnicka grupa je, recimo europljanka caucasian, latino, african itd jer po defautu kada staviš napravi sliku djevojke, on je pravi u asian stilu

... et to nista vise.