SPC je direktni krivac za sve ratove i zlocone 90ih pa na ovamo. Zlocinacka institucija pod kapom drzavnog aparata koja potpiruje sve probleme.
Prove me wrong.
SPC je direktni krivac za sve ratove i zlocone 90ih pa na ovamo. Zlocinacka institucija pod kapom drzavnog aparata koja potpiruje sve probleme.
Jesi li to zabrinutsagosen wrote: ↑26/12/2022 17:40 al eo, nisam fan manipulatora i spinera vucica, ali sta kosovska strana u stvari želi? oni neće da pristanu na novu "republiku srpsku" na kosovu..ali bi htjeli MEĐUSOBNO PRIZNANJE, ko da srbiji treba njihovo priznanje pa eto medjusobno priznanje. Jesu spremni kakav ustupak napraviti da dobiju clanstvo u UN, da ih prizna ovo jos pola svijeta sto nije? nisu XD jbg jako oni vode pregovore, a ciljevi maksimalisticki, tako je i slobo pregovarao na kosovuiz ove pozicije, ni gore ni dole, niti ce ih iko vise priznati ko nije do sad, eventualno moze jos ko povuci priznanje.. eto skoro 15 godina otkad su "nezavisni" jesu li uradili sta..osim heljp nato heljp amerika? ovaj kurti je budaletina da nema veće, jos ce prepizdit i amerima
![]()
Zna se sa kojom namjerom je krenuo i skidam kapu za zabranu.
spc je direktan saucesnik genocida pocinjenih 90tih, da ima imalo pravde, toj zlocinackoj organizciji bi bilo zabranjeno ikakvo djelovanje van pasaluka
Nema to veze sa odnosom pojedinac / institucija, niti je njemu zabranjeno samo zato što je iz SPC. Postoji TAČAN razlog zašto mu je uskraćen ulaz. Pokušali su dogovor s njim, on je odbio. Porfirije je imao šansu da doprinese smirenju situacije i uđe na Kosovo čista obraza, nije ju iskoristio, kao što sam ranije rekao:
tranquil wrote: ↑26/12/2022 19:41 Kosovo trenutno ima problem sa barikadama koje su na sjeveru zemlje digle kriminalne grupe.
SPC je dala izjave kojima podržava te rušioce poretka u njima susjednoj državi.
Sve što je kosovska vlast tražila od Porfirija, kao zvaničnika SPC, je da se ogradi od te podrške odmetnicima, i time doprinese deeskalaciji situacije.
On je to odbio.
Posjeta mu je, u skladu s tim, s pravom uskraćena. Dakle ne zato što je pravoslavno svešteno lice, kako on to pokušava predstaviti, nego zato što je uticajna osoba koja podržava podrivanje države za koju traži ulazak.
Može Kosovo biti srce svetoslavlja, ali ako podrivaš neku državu, ona ima pravo da ti zabrani ulaz. Kosovo je s njim već pokušalo sličan dogovor kakav ti predlažeš (vidi moj raniji citat), i on je odbio. Kraj priče. Neće niti jedan huškač dobiti popust na osnovu mantije.
Ne tipka on to sam, hebe ga win 11 i sama "tipkovnica"skafiskafsnjak wrote: ↑26/12/2022 20:52 Koji likovi borave na ovom forumu ....cuj Kosoovo srce svetosavlja![]()
![]()
![]()
Paaa ???
Isto ce sutra biti dajte entitet hrvatima radi gospe u MedjugorjuMr.Sojic wrote: ↑26/12/2022 21:02Ne tipka on to sam, hebe ga win 11 i sama "tipkovnica"skafiskafsnjak wrote: ↑26/12/2022 20:52 Koji likovi borave na ovom forumu ....cuj Kosoovo srce svetosavlja![]()
![]()
![]()
Paaa ???![]()
Vidio si da je sam pisao da je sa win 11 u "drugoj vremenskoj zoni"![]()
Srpskom patrijarhu nije zabranjeno kretanje po Kosovu, nije mu zabranjen ulazak, već kosovska vlast od Patrijarha traži da upotrijebi svoj utjecaj na njegove sveštenike na Kosovu da prestanu sa hučkaškom retorikom, i sličnom. A on to neće

Dogodine su oni suncokreti negdje u njivama Ukrajine..
Srbi su se ocito nalozili na rat i sad samo traze povod kako bi ispalo da "nisu oni prvi". Sad bi volili da im neko svata ubije nego pare dobit. Ovdje se rat izbjeci nazalost ne moze, jer ocito je da ovi to zele. Proslo 30 godina, smjenila se generacija, nova omladina je zedna. Citav zivot ih uce tome i sad je dosao vakat da se izive. Ukrajina je bila zanimljiva ali to je tamo negdje i ne moze zadovoljiti sve.