tempuser wrote:Ovo je bio samo jedan primjer. Za 5 milja ne postoji najbolj izbor, postoji samo najbolji auto koji naleti. Osim sto je skuplji vracamo se na pocetak price, da li je za 5k KM bolje kupiti 13 god staru A170 na nepoznatim brojem km (tu je red velicina vec 300k km) ili Accenta sa 100k km manje?! Danas je ta A klasa sipaj i vozi, a sta sutra?Aqua_S wrote:Ovog Mercedesa je mogao kupiti za 5 do 5,5 hiljada..registrovanog godinu, sipaj i vozi. Provjericu mu ako hoce jel auto jos u opciji jer je dato u zamjenu za skuplje jednoj auto kući, sigurno je najbolji izbor za te pare.tempuser wrote:Decko hoce da se uklopi do 5 milja, vjerovatno stari daje 2/3 para (ili sve) pa mu diktira sta da kupi. Nema tu boljeg ili losijeg dizela, bolje ili losije marke, tu se ceka da se pojavi konkretno dobar auto bez obzira na marku i model i ne treba imati predrasuda. Jaranica nedavno prodavala 206 HDI, 2001 ili 2002. god, 1. vlasnica, klima, 2 x podizaci, nesto oko 150k KM otprilike za te pare. Takav se auto ganja. Sta znaci sto je neki HDI bolji od 1.,5 dCI kad naletis na 1,5 dCI Clia sam 2 x manje km nego HDI za iste pare? Da ne proklinjes dan kad si kupio auto, tebi je sve u igri, od svih poemutih pa do npr. ovakvog necega:
http://www.olx.ba/artikal/17454837/hyun ... eno-kango/
Ako u tu cifru zeli da uklopi dizela koji je pri tome mladalacki i sminka time sebi smanjuje sanse da nadje dobar auto, a povecava sanse da se za*ebe momacki!
ja se ne bih javljao na temu, da ne znam o kakvom autu je riječ, koliko ima pređenih i sto je najbitnije o vlasniku koji ga je vozio 9 godina.
a jel mislis da se bilo koji juznokorejac tih godina moze porediti sa autom njemackog najcjenjenijeg proizvodjaca? i ne bih se vise javljao..momku sretno sto god da kupi..nek mu bude hairli...