Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Bodkin wrote:
Nikad se nece diskusija zavrsiti. Sva trojica imaju argumente da budu najbolji. Rafa manje od druge dvojice. Znaci mozete more postova napisati, onaj drugi nece ni milimetar od svog misljenja. I to je ok
Dosta mu što je kralj šljake
Najpoštenije je da sva trojica podijele pijedestal, ali...
Bodkin wrote:
Nikad se nece diskusija zavrsiti. Sva trojica imaju argumente da budu najbolji. Rafa manje od druge dvojice. Znaci mozete more postova napisati, onaj drugi nece ni milimetar od svog misljenja. I to je ok
Zajebi ba. Ne mogu trojica biti najbolji. New age equality crap
Federer je naredao GS dok mu je najveca konkurencija bio andy rodick . Kad su ova dvojica dosla na scenu nije se bas nesto proslavio, kolko ih je osvojio poslije 2010? Mozda 4 ako i tolko. Nadal i Djokovic su znaci osvajali kad je zestoka konkurencija bila, mora se i to gledati. U tenisu je bar lagano birati ko je najbolji, samo saberes GS i to je to nema tu puno price.
Bodkin wrote:
Zajebi ba. Ne mogu trojica biti najbolji. New age equality crap
Kažem najpoštenije.
A ono, tebi će biti i dalje Novak, meni Roger, ultimi Rafa...
Rob_Atl wrote:Federer je naredao GS dok mu je najveca konkurencija bio andy rodick . Kad su ova dvojica dosla na scenu nije se bas nesto proslavio, kolko ih je osvojio poslije 2010? Mozda 4 ako i tolko. Nadal i Djokovic su znaci osvajali kad je zestoka konkurencija bila, mora se i to gledati. U tenisu je bar lagano birati ko je najbolji, samo saberes GS i to je to nema tu puno price.
Lijepi Google, fino kaže da je Roger imao 4 titule kad je Rafa uzeo prvi RG. Prije prvog Novakovog je imao 12.
ultima_palabra wrote:Novak ima ofanzivu, ali nema neki flashy udarac koji bi privukao prosjecnog pratioca tenisa, kao Fedov ili Rafin forhend, ili cak Delpov forhend i Stanov bekhend. Jos kad gledas personality koji se ubio za holivudskog negativca i naslijedje zemlje iz koje dolazi, nije cudno sto ga publika ne mirise
Ali s druge stane, covjek nema slabosti kad je u top formi, to se mora priznati. Za ovakve uslove koji su danas na Touru, najblizi je savrsenstvu. Roger ipak igra igru iz malo starijeg vakta, a Rafa je savrsen samo na jednoj podlozi, sa koje nekad uspije prebaciti samopouzdanje i na druge.
Ništa od toga ne osporavam Ultima, sve je tačno, i Roger i Rafa su zbog specifičnije tehnike atraktivniji teniseri što se svakako može zaključiti na osnovu mišljenja većeg broja ljubitelja tenisa, bez obzira na to što se ukusi razlikuju i što pojedinima može i Novakov tenis biti atraktivniji.
No osvrćem se na to da ljudi miješaju atraktivnost sa efikasnošću, te da se vode logikom da je znak kvaliteta samo ultra agresivni stil igre. I dok je jako impresivno kada neko može zabiti viner iz svake pozicije poput Federera, jednako je impresivno kada igrač može odigrati 10 različitih forhenda i bekenda u poenu i sve ih slati dovoljno duboko i u svim pravcima da iznudi grešku protivniku, da ga natjera da se brani, da ga fizički slomi ili da eventualno dobije kraću lopticu za lagani viner. A to je ono što Novak radi zahvaljujući nenormalnoj tehnici i opcijama koje ima u svojim udarcima.
Ljudi vazda kritikuju next gen, a pricaju o zestokoj konkurenciji xd Evo zivo me zanima o kakvoj konkurenciji pricate. Nadal recimo ne moze meda na tvrdjim podlogama vec 6g.Zadnji spacan gs turnir koji je odigrao a da nije rg je onaj USO 2013.Osvojio je isti turnir 2017. al tu mu se prosralo sa zdrijebom, jer nije morao igrat sa top25 igracem. Sta pricate ba vi ljudi. Pa jedino Federer uopste izaziva Djokovica a frajeru je skoro 40 godina I uz sve to su ovog opet vile pronosale jucer. Da je odlican teniser jeste, ali malo i previse svrsavate na njega.
MensurM wrote:Đoković je u finalima svojih 16 osvojenih gs turnira pobjeđivao igrača prosječnog renkinga 5.3. Samo je AO 2008 osvojio protiv tenisača van Top 10.
Nadal je u svojih 18 naslova pobjeđivao tenisača prosječnog renkinga 6.9., a 3 puta je trofeje osvajao protiv tenisača van Top 10.
Federer je za svojih 20 titula u finalima dobivao tenisača prosječnog renkinga 14.9, a protiv tenisača van Top 10 do trofeja je dolazio 4 puta.
Booooooooolest
Evo i ja da se kopiram.
Federer je 6 od svojih 20 Slamova osvojio a da je morao pobijediti jednog od dvojca Đoković/Nadal, što će reći da je čak 14 Slamova osvojio a da njih nije imao na putu.
Nadal je, pak, od 18 osvojenih titula 13 puta morao pobijeđivati Federera ili Novaka, dok je Novak od 16 titula čak 12 puta morao ići preko jednog od njih dvojice.
Znači, kombinovano su obojica osvojili 9 Slamova s lakšom konkurencijom i čak i kad im spojiš te titule dobiješ manji broj od Federerovih Slamova osvojenih na isti način (9<14).
Istovremeno, osvojeni Slamovi preko jednog iz Velike trojke - Đoković 12, Nadal 13, Federer 6.
Najbolje da se uvede koeficijent kao u fudbalu.
Ono, lige petice imaju koeficijent 1, pa onda one nešto slabije 1.5, treća liga 2.0.
Pa da Rogerovih 20 titula pomnožimo sa tim koeficijentom i da ispadne nekih 11.5.
Tomahawk11 wrote:Najbolje da se uvede koeficijent kao u fudbalu.
Ono, lige petice imaju koeficijent 1, pa onda one nešto slabije 1.5, treća liga 2.0.
Pa da Rogerovih 20 titula pomnožimo sa tim koeficijentom i da ispadne nekih 11.5.
Super ideja. Nije isto biti prvak u Engleskoj i u Litvaniji. Vamo osvajaš titule protiv Cityja i Chelseaja, a vamo protiv Suduve.
Ideja je super, samo sam bio malo ironičan.
U tenisu nema te podjele niti tog sistema.
Samo primjećujem koliko se trudite obezvrijediti GS-ove onog koji ih trenutno ima najviše.
Tomahawk11 wrote:Međutim, vidim da radite isto kao i svi što brane svoje miljenike.
Sve što radim jeste da argumentacijom potkrepljujem ono što mislim, odnosno tvrdim. A argumentacija je gore navedena.
Da je Federer do većine svojih trofeja došao kao Novak ili Rafa, onda ni ja ne bi mogao misliti to što mislim niti tvrditi to što tvrdim.
Ne znam, ja sam stekao utisak da jučer tokom meča pričaš da je Roger taj koji je bolji, da on diktira igru i da bi Novak trebao zapeti da dobije meč. I ok, zapelo je, ali po meni to nije promijenilo sliku jučerašnjeg meča. Tebi, vidim, jeste.
Tomahawk11 wrote:Ne znam, ja sam stekao utisak da jučer tokom meča pričaš da je Roger taj koji je bolji, da on diktira igru i da bi Novak trebao zapeti da dobije meč. I ok, zapelo je, ali po meni to nije promijenilo sliku jučerašnjeg meča. Tebi, vidim, jeste.
Jesam li išta od toga demantovao? I jeste bio bolji, sa aspekta nivoa igre ovo mu je jedan od najbolje odigranih mečeva koje sam vidio.
Ali kakvu sliku je trebalo promijeniti?
Lik ga je dobio spasivši dvije vezane meč lopte po treći put u njihovim okršajima na Slamovima. Dobio ga je po treći put na njegovom Wimblednu i to u finalu istog. Šta ja to onda trebam zanemariti da bi mi slika meča ostala nepromijenjena? Spašavanje meč lopti, ubijanje u tiebreakovima, mentalnu stabilnost?
Tomahawk11 wrote:Ne znam, ja sam stekao utisak da jučer tokom meča pričaš da je Roger taj koji je bolji, da on diktira igru i da bi Novak trebao zapeti da dobije meč. I ok, zapelo je, ali po meni to nije promijenilo sliku jučerašnjeg meča. Tebi, vidim, jeste.
Jesam li išta od toga demantovao? I jeste bio bolji, sa aspekta nivoa igre ovo mu je jedan od najbolje odigranih mečeva koje sam vidio.
Ali kakvu sliku je trebalo promijeniti?
Lik ga je dobio spasivši dvije vezane meč lopte po treći put u njihovim okršajima na Slamovima. Dobio ga je po treći put na njegovom Wimblednu i to u finalu istog. Šta ja to onda trebam zanemariti da bi mi slika meča ostala nepromijenjena? Spašavanje meč lopti, ubijanje u tiebreakovima, mentalnu stabilnost?
Meni je glupo ovo uvođenje tb u 5. Setu.
Tb mi je ekvivalent pucanju penala.
Ja bih lično volio da to nisu uvodili, al ne bih poistovjećivao tiebreak sa lutrijom.
Razlika je samo što moraš kvalitetnije odigrati svaki poen i što je pritisak veći. A to podiže ulog.
Činjenica da Novak u tri tiebreaka nije napravio niti jednu neiznuđenu grešku, a Federer 11 dovoljno govori o tome. Nije to sreća, već kako se nosiš sa pritiskom i kako igraš.