Ništa, penzioneri izgleda trebaju samo leći u grob i čekati da odapnu.
Čuj kablovska od jebenih 30 maraka jebeni luksuz.
Deda sam živi od nekih 500 maraka mjesečno (nešto mu i sinovi pripomognu iako ni oni ne mogu puno dati jer svi imaju porodice), dok se sve poplaća, pokupuje hrana, lijekovi, higijenske potrepštine, ne ostane mu maltene ništa iako se maksimalno trudi "stegnuti kaiš" koliko god je to moguće. Za rođendan mi daje dvadeset maraka, kaže izvini sine što ne mogu više, a ja sa nekim grčem u želudcu uzimam i kažem "ma nema veze deda, nisi ni ovo morao".
Nije vidio mora, skoro će pa i 30 godina. Pa i oni jedno-dvodnevni izleti na more za penzionere koštaju, ne može se sa deset maraka u novčaniku nigdje otići, pa čak ni na običan izlet u obližnji grad. Možda ode četiri-pet puta mjesečno u kafić popiti pivu/kafu sa društvom i to mu je sva životna razonoda.
Zato 80% vremena provodi nad tim jebenim tv-om i jebenom kablovskom, jer mora nečim ubiti vrijeme.
Sreća pa su makar u Jugi i majka i on uživali i proputovali preko pola Evrope, svake godine se išlo na zimovanje i ljetovanje. Što se ove usrane države tiče, mogao je dosad krepati da mu ipak djeca ne pripomognu da izgura mjesec.