Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
stakasa

#701 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by stakasa »

DzordzHodzic wrote:
moonca wrote:@Bloo

..sve sto si navela da to rade jer su na fiksnom dohotku -ja ti isto mogu navesti sve redom - da radi zena(usa) - koja ima svoj poslovni prostor od kojeg zivi i nije mali '

kupuje hranu sa kuponima, dolazi na pijacu na kraju radnog vremena jer daju jeftino cak i djaba ,oblaci se u second hand shop , jer nadje sto zeli ,
..itd...
Pa sto odmah nisi rekla.
Bloo reci nani i dedi da odahnu, i u americi ih ima sto prezivljavaju.
:D
Neka dzordzu, zakocenuh se
moonca

#702 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by moonca »

...nema vam pomoci ... :)
Sanjarko

#703 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by Sanjarko »

Kod mene je laicki, jednostavno. + i -. Vecina je u - a nekako na 0 zavrsi tako sto ili neko doturi dodatno sredstva povremeno ili ima dugove, vecinom prema komunalnim preduzecima.
zlo zlo

#704 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by zlo zlo »

btw. monika ovdje ti na placu pri kraju radnog vremena ne daju jeftinije ni besplatno, malo poškrope vodom i prodat će sutra ili neki drugi dan to :mrgreen: vidjela si onu moju sliku raspadnutih jagoda u bingu i komentare ljudi da su to za prebirati jagode :lol:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#705 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by mk ultra »

zlo zlo wrote:btw. monika ovdje ti na placu pri kraju radnog vremena ne daju jeftinije ni besplatno, malo poškrope vodom i prodat će sutra ili neki drugi dan to :mrgreen: vidjela si onu moju sliku raspadnutih jagoda u bingu i komentare ljudi da su to za prebirati jagode :lol:
Bingo ima najlošije voće i povrće koje mozeš naći u prodaji.
mirsek

#706 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by mirsek »

mk ultra wrote:
zlo zlo wrote:btw. monika ovdje ti na placu pri kraju radnog vremena ne daju jeftinije ni besplatno, malo poškrope vodom i prodat će sutra ili neki drugi dan to :mrgreen: vidjela si onu moju sliku raspadnutih jagoda u bingu i komentare ljudi da su to za prebirati jagode :lol:
Bingo ima najlošije voće i povrće koje mozeš naći u prodaji.
:thumbup:
Kad se ljeti nakupe rojevi muha oko polugnjilih ananasa ili breskvi, to je ljepota za vidjeti.
zlo zlo

#707 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by zlo zlo »

to svakako, ali su najjeftiniji i ljudi prebiru po tom gnjilom voću i kupuju, jer jeftinije malo, i to samo malo a gnjilo je. :mrgreen:

to je jad, što je nagore toliko je eskaliralo to da ljudi više ne znaju da žive u bijedi jer kažu imam što jesti ovaj mjesec, ima onih kojima je gore, tako da sebe ne mogu smatrati da loše žive, ima gorih, meni je još super i provede se život tako, u neznanju. A nemaju ni osnove.

i što je najgore, rade, nisu to socijalni slučaji u pitanju, nego radni ljudi.
Fudo387

#708 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by Fudo387 »

zlo zlo wrote:jel to onom iz jamerike kablovska luksuz? :lol: :lol: ima li je on? :lol:
Imam.
A da nije mozda potreba bez koje ne mozes?
Naravno da je luksuz.
Ako bi mi uticala na budzet za hranu istog momenta bih je iskljucio.
Ja ne mogu da vjerujem sta citam, ponekad mislim da se samo dobro zajebajete.
moonca

#709 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by moonca »

zlo zlo wrote:to svakako, ali su najjeftiniji i ljudi prebiru po tom gnjilom voću i kupuju, jer jeftinije malo, i to samo malo a gnjilo je. :mrgreen:

.
.. da , ljudi ce probrati i platiti nizu cijenu za to -no, firma zbog loseg odnosa ili radnika koji je bio zaduzen da se brine o povrcu i vocu, ce imati gubitak -koji se direktno odrazava i na place zaposlenih...
wewa

#710 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by wewa »

moonca wrote:Nije, ali se za zivota pripremish za to.

Ako si tokom rada , putovao, trosio sve sto zaradish...po kojoj logici bi trebao tako i u penziji... :zoka:
Ima nas koji smo prezivjeli rat i pocinjali od nule...
moonca

#711 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by moonca »

wewa wrote:
moonca wrote:Nije, ali se za zivota pripremish za to.

Ako si tokom rada , putovao, trosio sve sto zaradish...po kojoj logici bi trebao tako i u penziji... :zoka:
Ima nas koji smo prezivjeli rat i pocinjali od nule...
Svi ste vi krenuli od nule --- i treba vremena da se dodje na neki nivo. Vrlo tesko je ovako pisanjem uvaziti sva gledista, razloge .....jedno je jasno Bosna je na dnu , mada je lijepa -treba to iskoristiti.
zlo zlo

#712 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by zlo zlo »

Fudo387 wrote:
zlo zlo wrote:jel to onom iz jamerike kablovska luksuz? :lol: :lol: ima li je on? :lol:
Imam.
Naravno da je luksuz.
znaci 30 maraka za nekoliko kanala da može gledati čovjek koji ne izlazi jer nema je luksuz??? :-)
zlo zlo

#713 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by zlo zlo »

moonca wrote:
zlo zlo wrote:to svakako, ali su najjeftiniji i ljudi prebiru po tom gnjilom voću i kupuju, jer jeftinije malo, i to samo malo a gnjilo je. :mrgreen:

.
.. da , ljudi ce probrati i platiti nizu cijenu za to -no, firma zbog loseg odnosa ili radnika koji je bio zaduzen da se brine o povrcu i vocu, ce imati gubitak -koji se direktno odrazava i na place zaposlenih...
pa place su im ionako minimalne.
Nema razloga da paze, neće im biti bolje.
wewa

#714 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by wewa »

Uz duzno postovanje, nije tesko nego gadljivo citati sta sve pisete vi koji ste izgubili svaki dodir sa stvarnosti u bivsoj vam domovini.
Fudo387

#715 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by Fudo387 »

zlo zlo wrote:
Fudo387 wrote:
Imam.
Naravno da je luksuz.
znaci 30 maraka za nekoliko kanala da može gledati čovjek koji ne izlazi jer nema je luksuz??? :-)
Kako da ti nacrtam?
Entertainment.
Zabava.
To su stvari koje spadaju pod luksuz, bez obzira koliko simbolicno kostalo.
moonca

#716 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by moonca »

wewa wrote:Uz duzno postovanje, nije tesko nego gadljivo citati sta sve pisete vi koji ste izgubili svaki dodir sa stvarnosti u bivsoj vam domovini.
Zao mi je sto ti je ovo citanje gadljivo- zna i zivot biti takav- treba biti pozitivan i iz svake moguce situacije izvuci nesto dobo ri znati/ htjeti ga iskoristiti.
Fudo387

#717 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by Fudo387 »

wewa wrote:Uz duzno postovanje, nije tesko nego gadljivo citati sta sve pisete vi koji ste izgubili svaki dodir sa stvarnosti u bivsoj vam domovini.
Na koga se ovo konkretno odnosi?
zlo zlo

#718 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by zlo zlo »

Fudo387 wrote:
Kako da ti nacrtam?
Entertainment.
Zabava.
tv je zabava??

što bogati da rade ljudi, nemaju para da se prevode, izlaze po kafićima, izlaze na aktivnosti, izlete, putovanja, tv nije zabava, nego jebena potreba da proguraju dan.
a s antenom mogu uhvatiti 2-3 kanala na kojima nemaju ništa.
moonca

#719 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by moonca »

zlo zlo wrote:
moonca wrote:

.
pa place su im ionako minimalne.
Nema razloga da paze, neće im biti bolje.
.Ne znamo mi to ... ne mogu ni 'oni' bez radnika imati sto su zamislili---

pisala sam negdje - u Starbacksu poceli davati djaba vodu, dakle dobiju led , cup, slamcicu - pitam momka zasto to rade .. nije znao odgovotiti ali je dodao- sta me briga -nije moja firma.. :twisted: e, to je stav koji neki dobiju sto i zele drugima...
Fudo387

#720 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by Fudo387 »

zlo zlo wrote:
Fudo387 wrote:
Kako da ti nacrtam?
Entertainment.
Zabava.
tv je zabava??

što bogati da rade ljudi, nemaju para da se prevode, izlaze po kafićima, izlaze na aktivnosti, izlete, putovanja, tv nije zabava, nego jebena potreba da proguraju dan.
Ja kad sam bio dijete imao sam tv koji je mogao piciti samo dva kanala na kojima nije bilo nista, i tako citava drzava.
Cuj da pregura dan saltajuc kanale...kakva ti je to teorija, budibogsnama.
deer_hunter

#721 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by deer_hunter »

Maraschino wrote:
edo_79 wrote:
Primanja 900KM:
- 350 kredit stambeni
- 150 režije
- 100 hrana
- 100 gorivo
- 100 poguraj starce (jer imaju minimalne penzije, jednu stari da za lijekove, a drugom stara krpi rupe u budžetu)
- 100 odjeća i obuća

Ostane: 0 KM
Pokvari se auto - zavali se do plate, hoćeš sebi nešto vanserijski kupit - nemoj sad vidjećemo od iduće plate, pokvari se mobitel - jebigica tako ti grah pao, hoćeš sat - ne treba mi sat jer imam na mobitelu, i šta nam ostane. Ništa ne ostane, a gdje mi je more - o moru i ne razmišljam jer NEMERE
Tih 900 ili 1000KM je vrednija nego 2.500-3.000 € u D ili NL
Ovo je sala, jel tako?? Samac u Njemackoj sa platom 2500 eura ustedi ovih 1000 KM svaki mjesec bez ikakvih problema, o 3000 eura da ne pricam...pod uslovom da mu prvi komsija nije Thomas Muller :wink:
zlo zlo

#722 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by zlo zlo »

Fudo387 wrote:
zlo zlo wrote:
Fudo387 wrote:
Kako da ti nacrtam?
Entertainment.
Zabava.
tv je zabava??

Ja kad sam bio dijete imao sam tv koji je mogao piciti samo dva kanala na kojima nije bilo nista, i tako citava drzava.
Cuj da pregura dan saltajuc kanale...kakva ti je to teorija, budibogsnama.
razlika je baš u tome cijela država je imala tako prije 40 god, sad nije tako, sad imaju puno više a tebi je luksuz dat penzioneru da ima neku minimalnu kablovsku.

Nego što drugo rade penzioneri koji nemaju ništa?? nego šaltaju tv i žive preko sapunica.
Bloo
Globalna šefica

#723 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by Bloo »

Nek igraju sah u parku i hrane golubove. Ha ja.
macchiato

#724 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by macchiato »

Ništa, penzioneri izgleda trebaju samo leći u grob i čekati da odapnu.

Čuj kablovska od jebenih 30 maraka jebeni luksuz. :-)

Deda sam živi od nekih 500 maraka mjesečno (nešto mu i sinovi pripomognu iako ni oni ne mogu puno dati jer svi imaju porodice), dok se sve poplaća, pokupuje hrana, lijekovi, higijenske potrepštine, ne ostane mu maltene ništa iako se maksimalno trudi "stegnuti kaiš" koliko god je to moguće. Za rođendan mi daje dvadeset maraka, kaže izvini sine što ne mogu više, a ja sa nekim grčem u želudcu uzimam i kažem "ma nema veze deda, nisi ni ovo morao".
Nije vidio mora, skoro će pa i 30 godina. Pa i oni jedno-dvodnevni izleti na more za penzionere koštaju, ne može se sa deset maraka u novčaniku nigdje otići, pa čak ni na običan izlet u obližnji grad. Možda ode četiri-pet puta mjesečno u kafić popiti pivu/kafu sa društvom i to mu je sva životna razonoda.

Zato 80% vremena provodi nad tim jebenim tv-om i jebenom kablovskom, jer mora nečim ubiti vrijeme.

Sreća pa su makar u Jugi i majka i on uživali i proputovali preko pola Evrope, svake godine se išlo na zimovanje i ljetovanje. Što se ove usrane države tiče, mogao je dosad krepati da mu ipak djeca ne pripomognu da izgura mjesec.
insomnia78

#725 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by insomnia78 »

Al si cvaju uredno uzeo
Locked