Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Moenx wrote:
Kako to da imamo Dodikove BOsnjake recimo Kusturica Galijasevic a Bakirovih Srba Hrvata nema
Pitanje je bitno zato i Dodik misli da moze dominirati sa BiH
Fakat taj odnos Sdp Sda krve se a recimo Sdp Hdz ili Sdp Snsd tu u sustini i na kraju nema neke posebne tenzije
A to je najbitnije
I onda adresa politickog djelovanja ne BOsnjaka u FBiH uvijek biva Sdp
I to je nesto sto nije bas Ok.Jer ponavljam Dodikovi Bosnjaci Hrvati postoje
Kusturica nije nikakav Dodikov Bošnjak.
Čovjek se zove Nemanja i izjašnjava se kao Srbin.
Slabo pratiš...
Svejedno valjda je bio nekad i sa te pozicije on pametuje Bosnjacima pa tako iato bi i neki Srbin mogao ali da je bas ono autenticno uz Bakira
Znam da zvucim cudno ali to su pravila igre koje Dodik postavlja
Uostalom mozda odvajanje velikih ljudi kao Lazovic i Komsica od sdp price ide u tom smjeru
Zasto Miro i Ivo ne vi presli u Sda i ppkazali kako su Bosnjaci prihvatljivi
Nadam se da ce me ne Bosnjaci na forumu pravino shvatit
cyprus wrote:Ne djeluje mi da je ovo tempirano i unaprijed smišljeno... Također, ne vjerujem da postoje ozbiljni planovi za uključivanje većeg broja ne-Bošnjaka u stranku (teško mi je zamislit nešto poput toga)... Ovo je ad hoc povlačenje ručne i stavljanje brnjice ekstremistima iz vlastitih redova, jer je izgleda postalo očigledno da stvari izmiču kontroli... Doduše, vjerovatno na nečiji mig, savjet ili upozorenje - dal iz međunarodne zajednice, dal možda od Komšića kao koalicijskog partnera, ili nekog unutar stranke ko ima gram mozga...
Kako god, pohvale je vrijedno... Bit će zanimljivo pratiti kako će se ponašat ova ultradesna struja u narednom periodu...
Bake, dobrodošo u jugobalije
Podrzavam i ja ovu izjavu iako mu ne vjerujem ni sekunde da je iskren ali mozda ostatak samrica shvate poruku kao i glasaci
Cuj da budemo vise bosanci pa neke ce na forumu srce opaliti
Pa i Alija je to pricao pred kraj, sljedeci popis 2% bosnjaka
hAZNADAR vec priprema prigodni uvod i istorijski osvrt.
Konačno dobra izjava Baketa.
Nadam se da će forumska elita FGR-a prihvatiti ovu izjavu o promjenama kao dobru stvar a ne u startu odjebati i osuditi na propast. Jedino će vrijeme pokazati je li ova priča šuplja ili za ozbilje. Uglavnom je za
HAVANA wrote:Trebo bi ja zenu dje uvalit,vidis ti to,moglo bi se cvaknut par milja mjesecno. Jel i ona spada pod ove alijine? Eki alijini srbi. Joj lude zemlje braco mila.
muha_sa wrote:
milja maraka za neopravdan izlazak na izbore paŠ vidjet ima li ih ko animirat
Cuj "neopravdan izlazak na izbore"?!
nije ti jasno ne može glasac bit u bolnici, na službenom putu..........................
Valjda bi, onda, trebalo glasiti: "Milja maraka za neopravdan NEizlazak na izbore", a ne "neopravdan izlazak na izbore"?! Ovo tvoje bi podrazumijevalo izlazak na izbore bez nekog valjanog razloga.
salik79 wrote:
Valjda bi, onda, trebalo glasiti: "Milja maraka za neopravdan NEizlazak na izbore", a ne "neopravdan izlazak na izbore"?! Ovo tvoje bi podrazumijevalo izlazak na izbore bez nekog valjanog razloga.
Point. wrote:Konačno dobra izjava Baketa.
Nadam se da će forumska elita FGR-a prihvatiti ovu izjavu o promjenama kao dobru stvar a ne u startu odjebati i osuditi na propast. Jedino će vrijeme pokazati je li ova priča šuplja ili za ozbilje. Uglavnom je za
salik79 wrote:
salik79 wrote:
Point. wrote:Konačno dobra izjava Baketa.
Pa nije ovo prvi put da je Bake izjavio nešto na ovom fonu. Pa je li govorio o potrebi uvođenja kvota unutar SDA za nebošnjake......sad, da li laže ili stvarno misli tako pokazat će vrijeme....
Naš uticaj je ograničen samo na Bošnjake, moramo ličiti na ovu zemlju, biti više Bosanci, proširiti uticaj i u hrvatski i srpski korpus. Bosanska brava se otvara ključem sa tri zupca. Mi imamo samo jedan, bošnjački, i ma kako on veliki bio, nedostaju još dva - rekao je Izetbegović.
Nije dovoljno da su sa nama samo Čedo i Ivica. I u Armiji BiH nije bio samo poneki Srbin i Hrvat. I kada su mogli sa nama da krvare za ovu zemlju, mogu itekako da budu sa nama i u ovoj stranci. Vrijeme je da se od bošnjačke krene ka bosanskoj stranci - naglasio je predsjedik SDA.
Bilo bi efektnije i efikasnije da je vrh stranke, ili on sam, osudio lupetanja svojih kantonalnih poslanika. Ali ne. Umjesto toga, Salko Zildžić, šef njegovog omladinskog pogona tu huškačku, šovinističku izjavu jasno i glasno javno podržava i ponovo šalje istu poruku.
I sve to uz nalog ili amin vrha stranke.
Ukratko, dok visoko organizirano i vrlo opasno već mjesecima sam lijepi mete na čelo svim sarajevskim nebošnjacima koji nisu dio njegovog političkog koncepta, što kroz svoje medije, što kroz svoju stranku i omladinu, što sam, svojim huškačkim kvalifikacijama, on tobože poziva te iste nebošnjake da mu se pridruže. Glasan smijeh i(li) tih podsmijeh je jedini moguć odgovor na to licemjerje.
kakavdanakneiskustvu wrote:
šta je reć,kakva priča?
Ukratko, ako me sjećanje dobro služi, ide ovako:
Otac mu je poznati i priznati oftamolog, rat proveo u Sarajevu. Tokom opsade puno mu je pomagao jedan čovjek (Esad, čini mi se) oko nabavke hrane, ogrjeva itd. Nakon rata, Peđin otac otišao u Ameriku zatim u Afriku gdje je liječio očne bolesti.
Poslije se ponovo se vratio u Sarajevo. Jedne prilike na klinici su mu doveli momčića sa bolešću oka koju niko nije mogao da izliječi i sa skoro sigurnim gubitkom vida. Temeljem svog iskustva, prepoznao je koja je bolest bila u pitanju te je sam napravio lijek, s obzirom da ga ovdje nije mogao pronaći. Uglavnom, uspjeo je izliječiti tog momka, a nakon izlječenja se ispostavilo da je on, ustvari, Esadov unuk...
Banksy wrote:Bilo bi efektnije i efikasnije da je vrh stranke, ili on sam, osudio lupetanja svojih kantonalnih poslanika. Ali ne. Umjesto toga, Salko Zildžić, šef njegovog omladinskog pogona tu huškačku, šovinističku izjavu jasno i glasno javno podržava i ponovo šalje istu poruku.
I sve to uz nalog ili amin vrha stranke.
Ukratko, dok visoko organizirano i vrlo opasno već mjesecima sam lijepi mete na čelo svim sarajevskim nebošnjacima koji nisu dio njegovog političkog koncepta, što kroz svoje medije, što kroz svoju stranku i omladinu, što sam, svojim huškačkim kvalifikacijama, on tobože poziva te iste nebošnjake da mu se pridruže. Glasan smijeh i(li) tih podsmijeh je jedini moguć odgovor na to licemjerje.
Bodkin wrote:
Naravno. Eto vec ide “sto toliko o samri, idi baci neki post na spomenik i na vstv”
Niko normalan nece reci pozitivno na spomenik. Ovdje he vec druga prica
Bodkin wrote:
Naravno. Eto vec ide “sto toliko o samri, idi baci neki post na spomenik i na vstv”
Bodkin wrote:
I sta si napisao na temi o Drazi?
Nista. Imas ti da pises do ujutro
Zna se sta su prioriteti tj. selektivna percepcija i lazna principijelnost.
tandmand wrote:Vidi se da čita forum. Kritika je pozitivno djelovala. Bakir prelazi u FGR.
Okolnosti u kojima živimo, problematika koju rješavamo se ubrzano mijenjaju. Potrebno je da se i SDA mijenja, podmlađuje, prilagođava. Vrijeme je za nova lica i za nove stranačke dokumente, prije svega za novi Statut SDA. Molim vas da svi pomognete kako bismo valjano prepoznali probleme u organizaciji i funkcionisanju SDA, i otklonili ih kroz novi Statut. SDA struktura je ostarila, postala je glomazna, inertna, dopustili smo kumulaciju funkcija.
Naš uticaj je ograničen samo na Bošnjake, moramo ličiti na ovu zemlju, biti više Bosanci, proširiti uticaj i u hrvatski i srpski korpus. Bosanska brava se otvara ključem sa tri zupca. Mi imamo samo jedan, bošnjački, i ma kako on veliki bio, nedostaju još dva - rekao je Izetbegović.
Nije dovoljno da su sa nama samo Čedo i Ivica. I u Armiji BiH nije bio samo poneki Srbin i Hrvat. I kada su mogli sa nama da krvare za ovu zemlju, mogu itekako da budu sa nama i u ovoj stranci. Vrijeme je da se od bošnjačke krene ka bosanskoj stranci - naglasio je predsjedik SDA.
Bake i SDA-ovci su u stanju svasta reci a malo toga uraditi. Al' haj, da vidimo...
Za pocetak bi bilo dobro kada pro-BiH nebosnjake ne bi vrijedjali na etnickoj osnovi, narocito preko svojih medija.
PS
Promijenio sam naziv teme, mozda je ovako prikladnije.
tandmand wrote:Vidi se da čita forum. Kritika je pozitivno djelovala. Bakir prelazi u FGR.
Okolnosti u kojima živimo, problematika koju rješavamo se ubrzano mijenjaju. Potrebno je da se i SDA mijenja, podmlađuje, prilagođava. Vrijeme je za nova lica i za nove stranačke dokumente, prije svega za novi Statut SDA. Molim vas da svi pomognete kako bismo valjano prepoznali probleme u organizaciji i funkcionisanju SDA, i otklonili ih kroz novi Statut. SDA struktura je ostarila, postala je glomazna, inertna, dopustili smo kumulaciju funkcija.
Bake i SDA-ovci su u stanju svasta reci a malo toga uraditi. Al' haj, da vidimo...
Za pocetak bi bilo dobro kada pro-BiH nebosnjake ne bi vrijedjali na etnickoj osnovi, narocito preko svojih medija.
PS
Promijenio sam naziv teme, mozda je ovako prikladnije.
Ovo ti je sada odlican naziv i ti si to lijeo smislio bas