RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Locked
mO k3

#701 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by mO k3 »

santo gral wrote:Vidim sve je razradjeno do u najsitnije detalje, ostala mi je samo jedna nepoznanica. S kim će Hrvati ovaj put?
pitanje mozes sam sebi da odgvoris
славянин

#702 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by славянин »

normala brate wrote:
NIKO TO NE RAZMIŠLJA ako se po forumu ravnaš da je nekog strah nečega i da nema spremnijih likova nego što ste vi bili 5 puta e onda je baš za jednog smajlija forumskog :mrgreen:
Normalno da ste spremniji, znas nargilu sklopit i raskolopit za 30 sekundi a rafalno 10 dimova u 6 sekundi povuci.
normala brate

#703 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by normala brate »

славянин wrote:
normala brate wrote:
NIKO TO NE RAZMIŠLJA ako se po forumu ravnaš da je nekog strah nečega i da nema spremnijih likova nego što ste vi bili 5 puta e onda je baš za jednog smajlija forumskog :mrgreen:
Normalno da ste spremniji, znas nargilu sklopit i raskolopit za 30 sekundi a rafalno 10 dimova u 6 sekundi povuci.
Kakvi stereotipi zvani nismo izašli u grad ima 20 godina.. :D
славянин

#704 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by славянин »

normala brate wrote:
O cemu ti bolan pricas , nema sluzenja vojske rijetko ko od jurisnika zna pistolj sklopiti a ne sta drugo.. Stereotip pa gdje ti zivis ? Pogledaj malo prosetaj.
normala brate

#705 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by normala brate »

славянин wrote:
normala brate wrote:
O cemu ti bolan pricas , nema sluzenja vojske rijetko ko od jurisnika zna pistolj sklopiti a ne sta drugo.. Stereotip pa gdje ti zivis ? Pogledaj malo prosetaj.
Moj ti svako malo na poligon idemo odvojen si skroz od realnosti.
славянин

#706 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by славянин »

normala brate wrote:
PPU na cahuri sta znaci ? :D
normala brate

#707 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by normala brate »

славянин wrote:
normala brate wrote:
PPU na cahuri sta znaci ? :D
Da ti kažem rekao bi mi da guglam?
славянин

#708 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by славянин »

normala brate wrote: Da ti kažem rekao bi mi da guglam?
Mozda :lol:
normala brate

#709 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by normala brate »

славянин wrote:
normala brate wrote: Da ti kažem rekao bi mi da guglam?
Mozda :lol:
U taj vrtlog ne upadam :D
mO k3

#710 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by mO k3 »

Srbi nemaju snage , bosnje malo vise .. sta me zanima sta ce biti sa srbijom hoce li se ona ponovo mjesati
normala brate

#711 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by normala brate »

mO k3 wrote:Srbi nemaju snage , bosnje malo vise .. sta me zanima sta ce biti sa srbijom hoce li se ona ponovo mjesati

Pitanje je da li ce se ikad vise rasplamsati dovoljno da budu ukljuceni.
denimb

#712 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by denimb »

славянин wrote:
normala brate wrote:
Naucit ce se bolan, ja se vratio u cetu poslije 7 dana razvodjenja straze...bio odsutan kad se ucilo o onom ruskom mitraljezu, da li je 84ka ili nesto drugo da ga hebes ne sjecam se davno je to bilo...uglavnom ulazim u ucionicu i trebam vodu objasniti i pokazati kako se rastavlja...ma digao ga na nogare i rastavio ko velki, ko ga je sastavio to ne znam :lol:
Hrmpallier

#713 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by Hrmpallier »

santo gral wrote:Vidim sve je razradjeno do u najsitnije detalje, ostala mi je samo jedna nepoznanica. S kim će Hrvati ovaj put?
Pravo pitanje je: " S kim će Hrvatska ? ". I mislim da tu nema dileme. Sa Srbijicom majkom. Jašta. Gledao sam one karte oko Brčkog, pa vidim dvije strelice. Jedna s juga, iz pravca Tuzle, a druga iz Slavonije.

Meščini da su te dvije strelice suprotstavljene. Mi iz Slavonije možemo očekivati samo granate iz PZH 2000, u službi održavanja koridora. Haj' da se ne lagimo ........ Situacija u trouglu S-H-BiH, je skoro identična onoj iz devedesetih. S i H se "ne mogu očima viditi", ali su više nego složne kad je riječ o odnosu prema BiH. Situacija u svijetu im ide na ruku. Njima je to "Sad ili nikad". Hrvatska nema šta da strahuje od Srbije. Obje zemlje populacijski koliko-toliko održava odliv iz BiH. Srbija nema niti će imati snage ( ni para ) da napadne inače relativno pristojno naoružanu Hrvatsku, pa joj RS nije neki problem. Dakle, jedini "neprijatelj" joj je BiH. O Srbiji ne treba trošiti riječi.
славянин

#714 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by славянин »

denimb wrote:
Naucit ce se bolan, ja se vratio u cetu poslije 7 dana razvodjenja straze...bio odsutan kad se ucilo o onom ruskom mitraljezu, da li je 84ka ili nesto drugo da ga hebes ne sjecam se davno je to bilo...uglavnom ulazim u ucionicu i trebam vodu objasniti i pokazati kako se rastavlja...ma digao ga na nogare i rastavio ko velki, ko ga je sastavio to ne znam :lol:
Ma ja naucit ce u hodu.. nedao bog da moraju ali eto ako bas oce da vidimo.. nedo bog.
muzicar_iz_parka

#715 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by muzicar_iz_parka »

Ideja da Srbija napane NATO članicu HR je poprilično suicidna. Nema od toga ništa pa da i Šešelj bude na vlasti.
Postoji nešto što se zove članak 5 NATOa.
Hrmpallier

#716 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by Hrmpallier »

mO k3 wrote:Srbi nemaju snage , bosnje malo vise .. sta me zanima sta ce biti sa srbijom hoce li se ona ponovo mjesati

Jedna ekonomski izmoždena Srbija daje, ne destine, nego stotine miliona € za naoružanje. Kupuje helikoptere za wojsku i policiju. Skoro podjednako helikoptera, nešto malo više za vojsku. Ergo, računa na neki brzinski prodor, blitzkrig, akcije specijalnih jedinica, diverzantske akcije u korist RS-a. Neki veći angažman sa vojskom nije u izgledu, jer se računa na kratak, oštar okršaj, poslje čega bi uslijedila akcija MZ pod kodnim nazivom "Mir, mir, mir, niko nije kriv", uz zakucavanje situacije na terenu.
Last edited by Hrmpallier on 30/01/2019 23:45, edited 2 times in total.
normala brate

#717 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by normala brate »

muzicar_iz_parka wrote:Ideja da Srbija napane NATO članicu HR je poprilično suicidna. Nema od toga ništa pa da i Šešelj bude na vlasti.
Postoji nešto što se zove članak 5 NATOa.
Nemaju kapacitet za takvu avanturu.
muzicar_iz_parka

#718 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by muzicar_iz_parka »

Hrmpallier wrote:

Jedna izmoždena Srbija daje, ne destine, nego stotine miliona € za naoružanje. Kupuje helikoptere za wojsku i policiju. Skoro podjednako helikoptera, nešto malo više za vojsku. Ergo, računa na neki brzinski prodor, blitzkrig, akcije specijalnih jedinica, diverzantske akcije u korist RS-a. Neki veći angažman sa vojskom nije u izgledu, jer se računa na kratak, oštar okršaj, poslje čega bi uslijedila akcija MZ pod kodnim nazivom "Mir, mir, mir, niko nije kriv".
Vojska Srbije je malo veće lovačko društvo.
Šta vrijedi 10 helikoptera ili koliko su već kupili?
Onim čime danas Srbija raspolaže nije ni 5% onoga šta su naslijedili iz JNA.
Nema tu kapaciteta za bilo kakvo ozbiljno ugrožavanje BiH.
normala brate

#719 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by normala brate »

santo gral wrote:Ja sam i prije imao konfuzne ideje a vi to sjebaste jos vise. Naslov kaze "...da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama" a vi odatle dodjoste do toga da će Srbija napast NATO. Prvo me prepadoste jer zivim u clanici NATO-a a drugo "hoce li uspostavljat kontrolu na vec postojecim granicama ili ce pomjerat granice"? Ako je ovo prvo onda znaci da ce voditi odbrambeni rat, a ako je drugo onda molim otvaraca teme da promijeni naslov.

Pa oni i drže granice sama tema ko tema je bespotrebna.
Fudo387

#720 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by Fudo387 »

muzicar_iz_parka wrote:
Hrmpallier wrote:

Jedna izmoždena Srbija daje, ne destine, nego stotine miliona € za naoružanje. Kupuje helikoptere za wojsku i policiju. Skoro podjednako helikoptera, nešto malo više za vojsku. Ergo, računa na neki brzinski prodor, blitzkrig, akcije specijalnih jedinica, diverzantske akcije u korist RS-a. Neki veći angažman sa vojskom nije u izgledu, jer se računa na kratak, oštar okršaj, poslje čega bi uslijedila akcija MZ pod kodnim nazivom "Mir, mir, mir, niko nije kriv".
Naravno da ima kapaciteta za ozbiljno ugrozavanje BiH.
Nemoj biti naivan.
normala brate

#721 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by normala brate »

muzicar_iz_parka wrote:
Hrmpallier wrote:

Eh ovo je vec nigdje veze napisano, Srbija ko Srbija kad bi napala mi bi bili u podređenom položaju.

Al' Srbija napasti nece i ne može avantura 90ih je prošla sad gledaju ka guzici EU.

Ja iskljucivo kad pricam o ratu pricam o domacim pricam o istočnom Sarajevu šta bi se desilo, pricam o Sarajevu koje je bolje naoružano 50 puta nego tad i govorim da bi se drugaciji rat vodio s Sarajevom koje napada ne koje je odbrambenom položaju.
Qoom

#722 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by Qoom »

Gluposti na ovoj temi, ne može stati u dva naramka.

Kakvi ratovi i kurci. Tamo gdje je privatni kapital, nema tu rata. Kao dođe neki indijanac, počne mahati praćkom i razbijati stakla po radnjama i zgradama u privatnom vlasništvu. Samo onako racionalno da se baci kont, da neko zapuca na SCC koji košta 10, 20, n miliona... nabilo bi ga na kolac i pojelo, ne bi trepno.

Rat je bio prva faza otimačine. Ovo je sada nastavak otimačine izazivanjem straha. Sad se ne otimaju fabrike, sad se oporezuju budale... po zakonu.
denimb

#723 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by denimb »

Eh ovo je vec nigdje veze napisano, Srbija ko Srbija kad bi napala mi bi bili u podređenom položaju.

Al' Srbija napasti nece i ne može avantura 90ih je prošla sad gledaju ka guzici EU.

Ja iskljucivo kad pricam o ratu pricam o domacim pricam o istočnom Sarajevu šta bi se desilo, pricam o Sarajevu koje je bolje naoružano 50 puta nego tad i govorim da bi se drugaciji rat vodio s Sarajevom koje napada ne koje je odbrambenom položaju.
Ja konto o Bosni pricamo :oops:
normala brate

#724 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by normala brate »

denimb wrote:

Sta hoces da kazes? :D
denimb

#725 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by denimb »

normala brate wrote:
denimb wrote:

Sta hoces da kazes? :D
Rap na sebe pa pravac Brcko za pocetak, ne brani se kuca ispred vrata polupat ce ti prozore, na granice pravo :D
Locked