Venecuela

Post Reply
salik79

#701 Re: Venecuela

Post by salik79 »

Leverage wrote:
salik79 wrote: A zasto ti je to bitno? Preveli su o cemu je rijec, prilog s drzavne televizije, ne vidim sta bi to ti jos kao htio. Zelis reci da si sve priloge o siromastvu u USA i VB pomno pregledao? Pa bi sada da znas o cemu i ovi pricaju i da diskutujemo?

Pitao si ima li kakav prilog o siromastvu u Iranu sa iranske TV kuce, ja postavio, i to je to... Ako ti bas, bas, bude tolika zelja da ti se prevede i to cu "srediti".
Pogledao sam prilog(e) BBC-ja kojeg držim najobjektivnijom i najbalansiranijom televizijom na svijetu i za mene BBC predstavlja osnovni izvor informacija kada su u pitanju vijesti. Vjerujem da su i ostali prilozi britanskih medija spot on, što se tiče američkih uzimam ih s rezervom dok ne pogledam, ali obzirom da ti nisi uočio neku anomaliju vjerujem da su i oni regularni.

Na tvom klipu vidim samo nekakvu priču, poput neke ankete, nigdje neke bijede, možda govornici poručuju kako u Iranu zapravo nema siromaštva, šta ja znam.
Kad odgleda haman 10 minuta priloga? Hajmo, onda, poceti od VB, dok ja prevedem ovaj prilog.

Sta velis na siromastvo u VB. Kako i da li ga je moguce, u ovakvom sistemu, rjesavati?
Leverage

#702 Re: Venecuela

Post by Leverage »

Nadzornik wrote:Nisu sanse u pitanju,to je cinjenica.

Europa trenutno nije ujedninjena tako da je činjenica da SAD ima dominantnu ulogu prema neujedinjenoj Europi. Kada Europa bude ujedinjena to će biti ubjedljivo najjači ekonomski aparat na svijetu koji će potom početi i vojno da parira SAD-u. I to bi bilo to što se tiče dominacije SAD-a. Zato je vrlo važna Bitka za Britaniju, za Britaniju kao europski stub, a ne kao američkog mlađeg brata.
Nadzornik wrote:Kraj Americke dominacije je ujedno i kraj svijeta kakvog smo do sad poznavali.

Što nužno ne mora biti loše, posebno ako se desi ovo iz prvog pasusa.
Nadzornik wrote:To Bi or Not to Bi je Americki moto koji potpuno iskljucuje ravnopravnost.
Ona nece dozvoliti da sidje sa ovog pijadestala na kojem je sad pa i po cijenu armagedona.
Ih. Mnogo uticajnija i moćnija bila je Britanska Imperija nego li je današnja SAD. Pa šta bi? Kad kucne čas neminovnost se ne može izbjeći.
Nadzornik wrote:EU nikada i nije bila jedinstvena i njoj nema jednakih jer su uvijek postojali jednakiji i oni drugi koje slepaju radi sopstvenih interesa a ne radi blakogostanja u tim nejednakijim drzavama i dobrobiti njihovog naroda.
Nije, ali je daleko ujedinjenija nego li prije 80 godina. To je nepovratan proces koji se dešava na muku i očigled mnogih van Europe, a Boga mi i u Europi.
славянин

#703 Re: Venecuela

Post by славянин »

Leverage wrote:
Nadzornik wrote:Nisu sanse u pitanju,to je cinjenica.

Europa trenutno nije ujedninjena tako da je činjenica da SAD ima dominantnu ulogu prema neujedinjenoj Europi. Kada Europa bude ujedinjena to će biti ubjedljivo najjači ekonomski aparat na svijetu koji će potom početi i vojno da parira SAD-u. I to bi bilo to što se tiče dominacije SAD-a. Zato je vrlo važna Bitka za Britaniju, za Britaniju kao europski stub, a ne kao američkog mlađeg brata.

Evropa i Amerika iako nisu blizu... stavovi,politike i kultura je blizu - neraskidive veze. :wink:
muhafuca

#704 Re: Venecuela

Post by muhafuca »

Leverage wrote:
muhafuca wrote: Unapred kontas da je neko ko cita tvoje postove nesposoban sam donjeti svoje misljenje

o tebi i tvojoj "filozofiji" pa mu trebas ti na kasikicu servirati?
Može recimo čitati sa manjom dozom pažnje, onako neobavezno, te na osnovu tvoje promašene kvalifikacije donijeti sud o mojim stavovima.

Ne želim da stvari prepustim slučaju.
Jes to na PR kursu u ambasadi naucio?
Nadzornik

#705 Re: Venecuela

Post by Nadzornik »

славянин wrote: Evropa i Amerika iako nisu blizu... stavovi,politike i kultura je blizu - neraskidive veze. :wink:
Aha,nesto slicno kao nase bratstvo i jedinstvo... :thumbup:

I sve tako dok im Nijemci ne vrate milo za drago.
славянин

#706 Re: Venecuela

Post by славянин »

Nadzornik wrote:
Aha,nesto slicno kao nase bratstvo i jedinstvo... :thumbup:

I sve tako dok im Nijemci ne vrate milo za drago.
Ako ikome ista Nijemci imaju da vracaju to je Rusima :wink:
Do tada :

:thumbup: :bih:
Leverage

#707 Re: Venecuela

Post by Leverage »

славянин wrote: Evropa i Amerika iako nisu blizu... stavovi,politike i kultura je blizu - neraskidive veze. :wink:
To je ok, zato je SAD prvi pick za partnerski odnos.

Ali ne i podanički.
Leverage

#708 Re: Venecuela

Post by Leverage »

salik79 wrote: Kad odgleda haman 10 minuta priloga? Hajmo, onda, poceti od VB, dok ja prevedem ovaj prilog.

Sta velis na siromastvo u VB. Kako i da li ga je moguce, u ovakvom sistemu, rjesavati?
PM, da se ne spama ovdje.
sumirprimus

#709 Re: Venecuela

Post by sumirprimus »

europa ako se ikad ujedini vojno, mi smo ga nadrljali, opet :D
salik79

#710 Re: Venecuela

Post by salik79 »

Zanimljiva reportaza iz 2017:

sumirprimus

#711 Re: Venecuela

Post by sumirprimus »

salice to je iblo prije dvije godine ,sad su cucnuli..
tako je kad ti drzavu vodi sofer :skoljka:
sumirprimus

#712 Re: Venecuela

Post by sumirprimus »

oni trebaju zbog sebe napravit kakve promjene nabolje, isto ko i mi,a ne zbog drugih,il da im drugi uvode promjene.
al izgleda taj hickokov film necemo gledat
salik79

#713 Re: Venecuela

Post by salik79 »

sumirprimus wrote:salice to je iblo prije dvije godine ,sad su cucnuli..
tako je kad ti drzavu vodi sofer :skoljka:
Nije dvije godine, august 2017. Ali potpuno ista tematika je i tada bila aktuelna. Zato je obradjivala svaku tezu koja se vrtila u msm.

Slozit cemo se da je Maduro za Trumpa akademik :mrgreen:
Point.

#714 Re: Venecuela

Post by Point. »

Ako su im supermarketi puni i Maduro neshvaćeni politički genije, znači li to da su se oko 3 miliona venezuelanaca ispalilo iz države po Kolumbiji, Peruu, Brazilu itd iz čista mira jer im je bilo predobro? :?
The 51st State

#715 Re: Venecuela

Post by The 51st State »

sto vise zapadne demokratije po svijetu to bolji svijet.
LBVIEW

#716 Re: Venecuela

Post by LBVIEW »

Point. wrote:Ako su im supermarketi puni i Maduro neshvaćeni politički genije, znači li to da su se oko 3 miliona venezuelanaca ispalilo iz države po Kolumbiji, Peruu, Brazilu itd iz čista mira jer im je bilo predobro? :?
Imperijalisticka propaganda, kolega.
Eno, pune plaze na Krimu turista iz Venecuele. :mrgreen:
The 51st State

#717 Re: Venecuela

Post by The 51st State »

salik79

#718 Re: Venecuela

Post by salik79 »

The 51st State wrote:malo i vedrijih prica iz venecuele

https://www.index.hr/magazin/clanak/dok ... 61553.aspx
Ako je do Nusreta - i ja sam bio kod njega. Ako treba da postavljam sliku? Imam cak i majicu s njegovim likom :mrgreen:
The 51st State

#719 Re: Venecuela

Post by The 51st State »

salik79 wrote:

Ako je do Nusreta - i ja sam bio kod njega. Ako treba da postavljam sliku? Imam cak i majicu s njegovim likom :mrgreen:
hocu reci da nije sve tako crno, ima se ipak.
Kikibombona

#720 Re: Venecuela

Post by Kikibombona »

Ista stvar u Iranu - isti rezimi

RAZUZDANI TULUMI, BIJESNI AUTI I ZABRANJENI POROCI: OVO SU STVARI KOJE NE ŽELE DA VIDITE O IRANU Bezobrazno bogati klinci iz Teherana šokiraju svijet

https://www.jutarnji.hr/life/zivotne-pr ... t/5300643/

Ista prica. Narodu se prosipa prica o nuznosti patnje radi vanjske prijetnje a djeca funkcionera zive svoj Las Vegas. Za djecu iranskih funkcionera ne vaze mulanski zakoni, to je samo za sirotinju.
salik79

#721 Re: Venecuela

Post by salik79 »

The 51st State wrote:
salik79 wrote:

hocu reci da nije sve tako crno, ima se ipak.
Kontam, ako je samo do Nuska, i trenira se u njemu:

:D
Last edited by salik79 on 05/02/2019 12:21, edited 1 time in total.
salik79

#722 Re: Venecuela

Post by salik79 »

Kikibombona wrote:

Ista stvar u Iranu - isti rezimi

RAZUZDANI TULUMI, BIJESNI AUTI I ZABRANJENI POROCI: OVO SU STVARI KOJE NE ŽELE DA VIDITE O IRANU Bezobrazno bogati klinci iz Teherana šokiraju svijet

https://www.jutarnji.hr/life/zivotne-pr ... t/5300643/

Ista prica. Narodu se prosipa prica o nuznosti patnje radi vanjske prijetnje a djeca funkcionera zive svoj Las Vegas. Za djecu iranskih funkcionera ne vaze mulanski zakoni, to je samo za sirotinju.
A da im zadiru u privatnost - bilo bi avaj, ljudska prava! Po ustavu I. R. IRAN niko nema pravo zadirati u privatnu sferu gradjana, tj. upadati u privatni posjed gradjana.

A da je ovo boldirano laz, potvrdjuje dugogodisnja robija (maksimalna zatvorska kazna) za korupciju, sina bivseg iranskog Predsjednika i predsjedavajuceg Vijeca strucnjaka, Hasemija Rafsandzanija r.a..
sumirprimus

#723 Re: Venecuela

Post by sumirprimus »

a zlatni ferari, fali mu samo jala brat :D
AleksoMKD

#724 Re: Venecuela

Post by AleksoMKD »

Gotovo je, Makedonija podrzava Gauida.

Maduro pred samoubistvom.
sumirprimus