"Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post Reply
seln

#701 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by seln »

KatarinaKosaca wrote:
seln wrote:
KatarinaKosaca wrote:Austrijanac, odakle ti znas gdje sam ja bila?
Evo, odgovori: jesi li bila na liniji kao borac?
Ako kazes da jesi, vjerovacu ti i necu dalje pitati.
I ovo "Austrijanac" bi haman trebala biti neka uvreda, sta li?
Jebi ga, nismo se stigli svi uhljebiti poslije rata, morao je neko i raditi.
ko si, ba, ti da ja tebi svoj identitet pred forumom dajem? Ko? Sta si se ufur'o? Revizija?
Nesto te srklet uhvatio... nisam pitao za identitet, vec prosto: jesi li bila na liniji?
Ne interesuje me ime, prezime, broj licne karte... samo reci jesi li bila na liniji?
seln

#702 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by seln »

nepoznati988 wrote:
silo, pa što te nismo imali 93, i beč bi zauzeli, ali ne kao dezerteri i migranti nego vojno.
pa intelektualac, kakve veze imaju ovi što su otišli poslije rata sa dezerterima?
U cemu imali? U igranju Counter Strike, jer to je jedini rat koji si ti vido.
Pa, nepismeni, iz mog komsiluka vise nemas ni deset ljudi koji su ostali... svi smo otisli, od 97 pa nadalje.
Po tebi, i mi smo dezerteri. Sta ces, nema svako jasle.
seln

#703 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by seln »

nepoznati988 wrote:
seln wrote:[

Idi kuci, balavce, pa zovi "sine" koga god hoces.
Ti mozda jesi musko (bioloski, kako ti kazes), ali rata definitivno nisi vidio.
I ne dozvoljavam da mi balavi pacovi dijele lekcije.
haj ti ispoliraj koju halu, to će te malo smiriti.
Haj se ti ponovo kloniraj kad te banuju.
seln

#704 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by seln »

KatarinaKosaca wrote:ti si vidio rata :lol: :lol: Na Tv iz Ostereich
Kako god ti kazes-... ipak, reci nam, jesi li bila na liniji?
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#705 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by KatarinaKosaca »

seln wrote: Nesto te srklet uhvatio... nisam pitao za identitet, vec prosto: jesi li bila na liniji?
Ne interesuje me ime, prezime, broj licne karte... samo reci jesi li bila na liniji?
Jiok, bio ovaj Amer sa teme, zkatni ljiljan. I dijete. I dijete koje je bilo u ratu i nena koja je kuhala grah ima pravo za dezeryera reci da je to ato jest... dezerter. I nisi ko da ti mene kao ispitujes, a ja tebi kao odgovaram na pitanja.
nepoznati988

#706 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by nepoznati988 »

seln wrote:
nepoznati988 wrote:
silo, pa što te nismo imali 93, i beč bi zauzeli, ali ne kao dezerteri i migranti nego vojno.
pa intelektualac, kakve veze imaju ovi što su otišli poslije rata sa dezerterima?
Pa, nepismeni, iz mog komsiluka vise nemas ni deset ljudi koji su ostali... svi smo otisli, od 97 pa nadalje.
ja sam fakat mislio da diskutujem sa osobom prosječne inteligencije.
seln

#707 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by seln »

KatarinaKosaca wrote:
seln wrote: Nesto te srklet uhvatio... nisam pitao za identitet, vec prosto: jesi li bila na liniji?
Jiok, bio ovaj Amer sa teme, zkatni ljiljan. I dijete. I dijete koje je bilo u ratu i nena koja je kuhala grah ima pravo za dezeryera reci da je to ato jest... dezerter. I nisi ko da ti mene kao ispitujes, a ja tebi kao odgovaram na pitanja.
Dakle, bila si na liniji?
Ok, svaka cast. Imas puno pravo da proziva spobjegulje.
seln

#708 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by seln »

nepoznati988 wrote:
seln wrote:
nepoznati988 wrote:
ja sam fakat mislio da diskutujem sa osobom prosječne inteligencije.
Da bi mislio, potreban ti je mozak.
Over and out... tebi nije nikakav problem opet se klonirati, ali ja ne zelim ban.
nepoznati988

#709 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by nepoznati988 »

KatarinaKosaca wrote:[
naložio se da je kakav profesor, inteligencija...
KatarinaKosaca

#710 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by KatarinaKosaca »

nepoznati988 wrote:
KatarinaKosaca wrote:[
naložio se da je kakav profesor, inteligencija...
Udarna Becka...
nepoznati988

#711 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by nepoznati988 »

seln wrote:[q
Da bi mislio, potreban ti je mozak.
Over and out... tebi nije nikakav problem opet se klonirati, ali ja ne zelim ban.
a imamo i napredak u razmišljanju. ipak diskusija nije bila 100% uzaludna. aferim.
strong69

#712 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by strong69 »

Pitanje je relevantno ako vazi za sve. Ako je isljucivi vlasnik na relevantnost ovog pitanja jedna stranka onda ovo pitanje nije relevantno. Vrijeme prolazi i proslo je vec mnogo godina od zavrsetka rata i mnogo je onih koji su bili vani tokom agresije na BiH a bili su maloljetni i vratili su se u BiH. Podlijezu li oni ovom pitanju "gdje su bili ´92."
KatarinaKosaca

#713 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by KatarinaKosaca »

strong69 wrote:Pitanje je relevantno ako vazi za sve. Ako je isljucivi vlasnik na relevantnost ovog pitanja jedna stranka onda ovo pitanje nije relevantno. Vrijeme prolazi i proslo je vec mnogo godina od zavrsetka rata i mnogo je onih koji su bili vani tokom agresije na BiH a bili su maloljetni i vratili su se u BiH. Podlijezu li oni ovom pitanju "gdje su bili ´92."
ne. Samo vojni obveznici koje zakon jasno definira. SFRJ zakon koji su preuzele sve republike. Sa ostatkom posta se slazem. Vazi za sve.
nepoznati988

#714 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by nepoznati988 »

strong69 wrote:Pitanje je relevantno ako vazi za sve. Ako je isljucivi vlasnik na relevantnost ovog pitanja jedna stranka onda ovo pitanje nije relevantno.
nije niti može biti.
strong69 wrote: Vrijeme prolazi i proslo je vec mnogo godina od zavrsetka rata i mnogo je onih koji su bili vani tokom agresije na BiH a bili su maloljetni i vratili su se u BiH. Podlijezu li oni ovom pitanju "gdje su bili ´92."
naravno da ne podliježu. dezerter je osoba koja je u vrijeme mobilizacije bila vojno sposobna a ispalila se.
Point.

#715 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by Point. »

KatarinaKosaca wrote:
Point. wrote: Pa jeste li vi zehre normalni?
Jok, ti si. Sto vrijedjas borce, ranjenike, nase mrtve. Sto nisu izvukli guzicu kao vi da nam sad objasnite pogubnosti vojne strategije. I oko ljubimore... 94 izasla kroz tunel. Sto, ne tice te se. Sa dozvolom. Vratila se. Kroz 3 zemlje prosla gdje bi mi morali dati azil. Vratila se kroz tunel. Toliko o ljubomori. Postoji i etika koliko god tebi bila nepoznat pojam.
Jesi, prala si suđe u ratu i sad prozivaš raju. Nebitna si, shvati to. Jedina koja vrijeđa si ti, i to vrijeđaš sve one koji su jedva živu glavu izvukli iz okupiranih mjesta i koji su proživjeli i logore i ubistva svojih najmilijih a sad ih ti prozivaš jer nisu imali morala da se vrate i brane tvoju čaršiju. Vama kojima je Bosna od Baščaršijie do Čengić Vile i vama što boli kita za ostatak Bosne, a posebno onaj dio koji je rs sada, sad držite moralne pridike i trabunjate i dezerterstvu bez da i znate tačno značenje te riječi.

I hvala mom ocu, što je nakon što je bio isprebijan par puta od četnika i koji je spavao po šumama okolo BL da ne ide u rezervni sastav JNA da puca na dvojicu braće u Travniku, što nije odlučio da se vrati da se bori za nezahvalna derišta poput tebe da mu sad pametuju i ostavio kosti negdje u tvojoj avliji, nego je spasio sebe i svoju familiju a i svoje koji su ostali u BiH i nisu mogli izaći, šaljući im pare kroz raznorazne načine da ne skapaju od gladi. Vidiš, pametnice, postoji razni vid borbe, a ne samo pušku na rame sa tri metka pa ko živ ko mrtav.
KatarinaKosaca

#716 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by KatarinaKosaca »

Ako postoji, onda je i pranje sudja nacin borbe. A vase price o konvojima pomoci, zaslugama.. mi je.... Oca ti nisam spominjala. Izbjegavam ista licno u diskusiji..
sumirprimus

#717 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by sumirprimus »

92ge nisam bio u sarajvu, a 2019te bi volio bit u njemackoj! :kiss:
svecka ne dolazi u obzir, alkohol preskup za moj ukus i rezervoar.
mO k3

#718 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by mO k3 »

svadja gdje je ko bio 92 , gdje ce ti biti 2025, 2030 gdje ce vam djeca biti bolje se to pitajte ... hocete li imati sta jesti ?....

Stidim se ovdje za pojedine
sumirprimus

#719 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by sumirprimus »

a 2019ta. vlast nije formiraTa sve u zastoju,opsti moral na nisokm nivou, da nas nema trebalo bi nas izmislit :D
mO k3

#720 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by mO k3 »

sumirprimus wrote:a 2019ta. vlast nije formiraTa sve u zastoju,opsti moral na nisokm nivou, da nas nema trebalo bi nas izmislit :D
:thumbup: .... strasno
insomnia78

#721 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by insomnia78 »

Point. wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Point. wrote: Pa jeste li vi zehre normalni?
Jok, ti si. Sto vrijedjas borce, ranjenike, nase mrtve. Sto nisu izvukli guzicu kao vi da nam sad objasnite pogubnosti vojne strategije. I oko ljubimore... 94 izasla kroz tunel. Sto, ne tice te se. Sa dozvolom. Vratila se. Kroz 3 zemlje prosla gdje bi mi morali dati azil. Vratila se kroz tunel. Toliko o ljubomori. Postoji i etika koliko god tebi bila nepoznat pojam.
Jesi, prala si suđe u ratu i sad prozivaš raju. Nebitna si, shvati to. Jedina koja vrijeđa si ti, i to vrijeđaš sve one koji su jedva živu glavu izvukli iz okupiranih mjesta i koji su proživjeli i logore i ubistva svojih najmilijih a sad ih ti prozivaš jer nisu imali morala da se vrate i brane tvoju čaršiju. Vama kojima je Bosna od Baščaršijie do Čengić Vile i vama što boli kita za ostatak Bosne, a posebno onaj dio koji je rs sada, sad držite moralne pridike i trabunjate i dezerterstvu bez da i znate tačno značenje te riječi.

I hvala mom ocu, što je nakon što je bio isprebijan par puta od četnika i koji je spavao po šumama okolo BL da ne ide u rezervni sastav JNA da puca na dvojicu braće u Travniku, što nije odlučio da se vrati da se bori za nezahvalna derišta poput tebe da mu sad pametuju i ostavio kosti negdje u tvojoj avliji, nego je spasio sebe i svoju familiju a i svoje koji su ostali u BiH i nisu mogli izaći, šaljući im pare kroz raznorazne načine da ne skapaju od gladi. Vidiš, pametnice, postoji razni vid borbe, a ne samo pušku na rame sa tri metka pa ko živ ko mrtav.
Pa realno ako nema tih koji s puskom na ramenu i tri metka stanu na crtu nece imati kome ni slati
mO k3

#722 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by mO k3 »

mislim da je vrijeme da se tema pod kljuc stavi , nikuda ne vodi
sumirprimus

#723 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by sumirprimus »

flešbekovi.
gasi motaj kljucaj.
sinuhe

#724 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by sinuhe »

Neodredjena prica o nekolicini naravno neimenovanih povratnika iz Njemacke koji su pokupovali Sarajevo '97. Ali vazan je narativ jer u Bosni uvijek mora biti obespravljenih.
nepoznati988

#725 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by nepoznati988 »

Point. wrote:[

Trebao je neko i suđe prati ili možda misliš da vojska može jesti iz ubuđalog? da su dotični branili svoju čaršiju ne bi sada bila rs. nije valjda da sada dijaspora nije zadovoljna borbom ovih što su ostali da brane bih? možda imate nekih primjedbi? možda je trebalo srčanije jurišati?
Point. wrote:
ranit ću se. pravo je pitanje šta vi sada hoćete? otišli ste, bosnu ostavili četnicima, ne razumijem potrebu da uopće sada dolazite u bosnu?
Post Reply