18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Bakir1
#701 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
Ali taj dio ne prolazi kroz Vranduk, iz pravca zenice lijevom obalom
- Optimist
#702 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
Naravno, familija Begic koja drzi Almy i citavu grupaciju ostalih kcerki firmi, a koja opet zaposljava hiljade radnika.un1ted wrote:Ne moze se pustiti kroz Vranduk, jer mještani ne dozvoljavaju. Imaju nekog jakog baju koji se pita za sve
- Bakir1
#703 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
Od jutros 10 min cekao 
- studiorum_tuzlaensis
#704 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
Da li bi vi pustili da Vam pored kuće lokalni putem 24/7 jednu godinu i po, prolaze šleperi? Još će im nakon toga ostaviti satran most i cestu.
Podržavam mještane jer se bore za svoj život i zdravlje.
- Bakir1
#705 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
A sta mislis kuda su isli auti dok se pravio autoput?
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#706 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
Ne bih naravo, imaju avio liniju, neka idu tako.studiorum_tuzlaensis wrote:Da li bi vi pustili da Vam pored kuće lokalni putem 24/7 jednu godinu i po, prolaze šleperi? Još će im nakon toga ostaviti satran most i cestu.
- studiorum_tuzlaensis
#707 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
Problem je dosta širi i kompleksniji da bi se riješio tako što će se preusmjeriti saobraćaj neuslovnom cestom. Ovo se moglo uraditi na milion boljih načina, zato podržavam reakciju lokalaca koji su trebali postati kolateralna šteta.
Da su pustili kako hoće oni gore, ne bi bilo nikakve reakcije i sve bi prošlo bez ikakve pompe.
Ovako je samo isplivala na površinu prljavšina i nestručnost u radu ministra Denisa Lasića, kao i JP Ceste kao Investitora i Heringa kao izvođača. Dalje, stvoren je kakav takav pritisak, dosta ljudi je dokumenovalo ovaj neprofesionalizam i ogorčenje se proširilo i na poslodavce i obične ljude.
Također se nadam da će ovaj narod kraktotrajnog pamćenja na narednim izborima KONAČNO skontati zbog koga i zašto da su stajali satima u koloni pred Vrandukom i Crnajom. Razloge ovdje znamo, ne moramo ih ponavljati.
Da su pustili kako hoće oni gore, ne bi bilo nikakve reakcije i sve bi prošlo bez ikakve pompe.
Ovako je samo isplivala na površinu prljavšina i nestručnost u radu ministra Denisa Lasića, kao i JP Ceste kao Investitora i Heringa kao izvođača. Dalje, stvoren je kakav takav pritisak, dosta ljudi je dokumenovalo ovaj neprofesionalizam i ogorčenje se proširilo i na poslodavce i obične ljude.
Također se nadam da će ovaj narod kraktotrajnog pamćenja na narednim izborima KONAČNO skontati zbog koga i zašto da su stajali satima u koloni pred Vrandukom i Crnajom. Razloge ovdje znamo, ne moramo ih ponavljati.
-
kakavdanakneiskustvu
#708 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
studiorum_tuzlaensis wrote:Problem je dosta širi i kompleksniji da bi se riješio tako što će se preusmjeriti saobraćaj neuslovnom cestom. Ovo se moglo uraditi na milion boljih načina, zato podržavam reakciju lokalaca koji su trebali postati kolateralna šteta.
džaba se nadaš
-
kakavdanakneiskustvu
-
kakavdanakneiskustvu
- Travnički Noćni Šetač
#711 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
Kažu u tekstu aktuelni radovi na relaciji Donji Vakuf - Travnik... misli se na most Komar a tu je aktuelno samo da čuvar sjedi u kontejneru i pokretni semafor radi i više nigdje nikogakakavdanakneiskustvu wrote:https://www.zenit.ba/u-tunelu-vranduk-o ... 6YTytiuNfg
...
A i ovo oko Viteza... i sada se zaglavi od Fisa do raskrsnice, mogu misliti kako će to biti naizmjenice jednom trakom...
- studiorum_tuzlaensis
#712 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
Tenderi po mjeri Izvođača, hvala JP Ceste Federacije. 
Dobra para, a rok još bolji, u prosjeku oko godinu i pol za jedan objekat.
Dobra para, a rok još bolji, u prosjeku oko godinu i pol za jedan objekat.
- Optimist
#713 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
Logicno, treba znati cuvati posao. Kako bi to izgledalo da zavrse prije roka.
- kokuz_sa
#714 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
To ce zavrsit oko novih izbora..Travnički Noćni Šetač wrote:Kažu u tekstu aktuelni radovi na relaciji Donji Vakuf - Travnik... misli se na most Komar a tu je aktuelno samo da čuvar sjedi u kontejneru i pokretni semafor radi i više nigdje nikogakakavdanakneiskustvu wrote:https://www.zenit.ba/u-tunelu-vranduk-o ... 6YTytiuNfg
...
A i ovo oko Viteza... i sada se zaglavi od Fisa do raskrsnice, mogu misliti kako će to biti naizmjenice jednom trakom...
Isto kao i parking u travniku sto unistise i ostavise njivu
-
kakavdanakneiskustvu
- B6Redhell
#716 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
Pišaj tu neku policiju kad ovakvim kazne ne daje...
ja sam prije sedmicu dana. Skoro na samom ulazu u tunel prije mosta zbog ovakvih izasao u suprotnu traku. Hajd sad prodji. Neki kombi. Počeše mlatiti rukama. Kolona skonta i niko ih nije htio pustiti nazad. Auto do auta suzbijeno. Do prvog kamiona nisu se mogli vratiti nazad
Policije naravno nigdje.
- B6Redhell
#717 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
To kod mosta komar i nije lose. Kolona do 10 vozila maksmilano. Hladovina brdo suma uzivancija. Brzo ide.Travnički Noćni Šetač wrote:Kažu u tekstu aktuelni radovi na relaciji Donji Vakuf - Travnik... misli se na most Komar a tu je aktuelno samo da čuvar sjedi u kontejneru i pokretni semafor radi i više nigdje nikogakakavdanakneiskustvu wrote:https://www.zenit.ba/u-tunelu-vranduk-o ... 6YTytiuNfg
...
Vitez je prica sama za sebe. Za plakati normalnim danima. Da ne pricamo o radovima.
-
kakavdanakneiskustvu
#718 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
B6Redhell wrote:Pišaj tu neku policiju kad ovakvim kazne ne daje...
ja sam prije sedmicu dana. Skoro na samom ulazu u tunel prije mosta zbog ovakvih izasao u suprotnu traku. Hajd sad prodji. Neki kombi. Počeše mlatiti rukama. Kolona skonta i niko ih nije htio pustiti nazad. Auto do auta suzbijeno. Do prvog kamiona nisu se mogli vratiti nazad
Policije naravno nigdje.
tesko da policije moze biti cijelom duzinom kolone
- Travnički Noćni Šetač
#719 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
Ali nema razloga ni 10 vozila ni 5 minuta pauze... trebali su zavrsiti za tri mjeseca , proslo je devet... i proci ce jos ko zna koliko jer radovi uglavnom stoje...B6Redhell wrote:
To kod mosta komar i nije lose. Kolona do 10 vozila maksmilano. Hladovina brdo suma uzivancija. Brzo ide.
Vitez je prica sama za sebe. Za plakati normalnim danima. Da ne pricamo o radovima.
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#720 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
Gdje i sta tacno rade kod FIS-a ?
-
Throttle
#721 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
Rade kod semafora u Vitezu, gdje je bila kamera, valjda to
Radi se vec godinu dana mozda
Radi se vec godinu dana mozda
- dustaban
#722 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
Zbog ovog sranja na Vranduku stvarno treba nekome jebat mater!
Sunce ti jebem kad su onomad ruseni mostovi bolje su rjesavali problem, oni UNPROFORCI sa onom inzinjerijom su napravili rjesenja koja su postavljali za dan a trajala godinama. Zasto se sad nije napravio neki ponton preko Bosne odma iza tunela?!
Ili nesta drugo, nije mi posao da o tom ja brinem ima ko je placen. A nije kurcom mrdno, vec je napravio saobracajni kolaps od godinu dana.
I haj mu ne jebi mater!
Sunce ti jebem kad su onomad ruseni mostovi bolje su rjesavali problem, oni UNPROFORCI sa onom inzinjerijom su napravili rjesenja koja su postavljali za dan a trajala godinama. Zasto se sad nije napravio neki ponton preko Bosne odma iza tunela?!
Ili nesta drugo, nije mi posao da o tom ja brinem ima ko je placen. A nije kurcom mrdno, vec je napravio saobracajni kolaps od godinu dana.
I haj mu ne jebi mater!
- Haris.ba
#723 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
Mnogo ce se uzbuditi nekonzbog izljeva bjesa na forumu. Ja gledam hoce li iko ista u realnom zivotu uraditi.
Malo se bunili stanovnici ojolnih naselja. Neki uspjeli, neki malo manje.
U to je to.
Siguran sam da se radi slijedecih 30 godina isto bi bilo. Malo majku, malo oca. A odgovorni ce penziju zaraditi i nista se nece nasekirati.
Malo se bunili stanovnici ojolnih naselja. Neki uspjeli, neki malo manje.
U to je to.
Siguran sam da se radi slijedecih 30 godina isto bi bilo. Malo majku, malo oca. A odgovorni ce penziju zaraditi i nista se nece nasekirati.
- B6Redhell
#724 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
Jasta je.Bakir1 wrote:ne idu na more u neum, ali koriste BiH kao tranzit.
ako mi nemamo sta vidjeti u ovoj zemlji ne znaci da neko drugi isto tako razmislja.
mostar destinacija broj 1, a nemate pojma koliko ih se sjati u visokom...
jucer u koloni je bilo 35% auta sa stranim tablicama, dijaspore ima nesto, ali isto tako barem 5 auta sam vidio sa ruskim tablicama
Evo ga sa m5 iz majčice rusije. Licno slikato juce u blagaju...

- Optimist
#725 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
To nam je spreca dosao. 
Sta mu je ovo na zadnjoj sajbi, kao neka dodatna antena?
Sta mu je ovo na zadnjoj sajbi, kao neka dodatna antena?