Da. Sve zavisi od odnosa snaga. Svi okrenu curak kad interes nalaze. Meni komplikuju racunicu ovi Seferovi i neki - Prava Stranka. Ne znam ni ko su. Rahmetli Mahmutovica valjda.malakh wrote:muzur otišao iz ov ilidža i sda dobila još jednog vijećnika. šanse da se na ilidži dogodi prevrat su nikakve, jer se sbb drži sda, a ponekad im u pomoć ulete vreto i lemezan iz naše stranke. naravno, po potrebi, kada zaškripi.
Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
-
jefff
#701 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#702 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
malakh wrote:neka njega ovdje gdje jeste, jer gdje njegove kleptomanske ruke zagrabe, tu više ni feninzi ne dolaze.
neka puni i hajca ego ovim šamaranjem sdaovaca i dobar je.
- kmirsad
#703 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
https://www.klix.ba/vijesti/bih/adem-zo ... /181227066

... multipraktik... pogodan za sve namjeneODLUKA VLADE FBIH
Adem Zolj jučer okončao mandat premijera, a danas postao izvršni direktor u Autocestama
Piše: A. D./Klix.ba
prije 8m
40 42
Adem Zolj jučer okončao mandat premijera, a danas postao izvršni direktor u Autocestama
Foto: H. M./Klix.ba
Vlada Federacije BiH na današnjoj sjednici imenovala je Adema Zolja za vršioca dužnosti izvršnog direktora u Autocestama FBiH. On je tek jučer okončao mandat premijera Kantona Sarajevo.
Kako saznajemo, Vlada ga je imenovala na funkciji izvršnog direktora za projektiranje i građenje u Autocestama FBiH. Na toj funkciji ostavku je nedavno dao Jasmin Bučo.
Inače, Zolj je prije nego što je u aprilu imenovan za premijera KS-a, bio izvršni direktor Autocesta FBiH za opće, kadrovske i pravne poslove.
Tako je Zolj, nepuna 24 sata nakon što je ostao bez funkcije premijera KS-a, budući da je jučer imenovana nova vlada s na čelu sa Edinom Fortom kao premijerom, već dobio novu funkciju. Prema toj računici nije ostao ni puni dan bez funkcije.
- Control panel
#704 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
To nam je smijesno a nije nam smijesan multipraktik jusko ministar. Ipak je on sad u vlasti sa NS, pa je to uredu. On nije multipraktik.kmirsad wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/adem-zo ... /181227066
... multipraktik... pogodan za sve namjeneODLUKA VLADE FBIH
Piše: A. D./Klix.ba
prije 8m
40 42
Foto: H. M./Klix.ba
Vlada Federacije BiH na današnjoj sjednici imenovala je Adema Zolja za vršioca dužnosti izvršnog direktora u Autocestama FBiH. On je tek jučer okončao mandat premijera Kantona Sarajevo.
Kako saznajemo, Vlada ga je imenovala na funkciji izvršnog direktora za projektiranje i građenje u Autocestama FBiH. Na toj funkciji ostavku je nedavno dao Jasmin Bučo.
Inače, Zolj je prije nego što je u aprilu imenovan za premijera KS-a, bio izvršni direktor Autocesta FBiH za opće, kadrovske i pravne poslove.
Tako je Zolj, nepuna 24 sata nakon što je ostao bez funkcije premijera KS-a, budući da je jučer imenovana nova vlada s na čelu sa Edinom Fortom kao premijerom, već dobio novu funkciju. Prema toj računici nije ostao ni puni dan bez funkcije.![]()
![]()
Na drugoj sam temi govorio o dvostrukim arsinima.
- kmirsad
#705 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Čitao sam tvoje pisanje o duplim aršinima i potpuno sam saglasan.
Ja sam pristalica NS prije svega, a BH blok smatram opravdanim jer je to jedini način bio da se zaobiđe SDA. Jusko je kandidat SBB i oni su odgovorni za njegov izbor i za eventualne duple aršine. Vaćno mi je iznad svega da takve aršine nema NS. Da ima, zadrečao bih protiv kao Damjanov Zelenko.A sbb neka radi šta misli da je za njih najbolje, Ns nema presudan uticaj na njihov izbor, kao ni na izbor ostalih članova BH bloka. A mišljenje o njihovom izboru sigurno imaju.
A o SDA aršinima, glupo je čak i pisatri...ne da su dupli... onih uopšte nemaju...odnosno ima jedan. Novac.
Ja sam pristalica NS prije svega, a BH blok smatram opravdanim jer je to jedini način bio da se zaobiđe SDA. Jusko je kandidat SBB i oni su odgovorni za njegov izbor i za eventualne duple aršine. Vaćno mi je iznad svega da takve aršine nema NS. Da ima, zadrečao bih protiv kao Damjanov Zelenko.A sbb neka radi šta misli da je za njih najbolje, Ns nema presudan uticaj na njihov izbor, kao ni na izbor ostalih članova BH bloka. A mišljenje o njihovom izboru sigurno imaju.
A o SDA aršinima, glupo je čak i pisatri...ne da su dupli... onih uopšte nemaju...odnosno ima jedan. Novac.
-
kakavdanakneiskustvu
- JThomas
#707 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/101 ... ocemo.html
kako drukčije ovo shvatiti? 
a da jesu bilo bi u redu"Nisu nikada uputili pravi poziv zbog toga nisu poželjan partner", rekao je Konaković.
- Control panel
#708 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
JThomas wrote:http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/101 ... ocemo.html
a da jesu bilo bi u redu"Nisu nikada uputili pravi poziv zbog toga nisu poželjan partner", rekao je Konaković.kako drukčije ovo shvatiti?
“Jučer, za vrijeme jedne pauze, Konaković je rekao ispred mikrofona koji je ostao uključen, "razbit ćemo mi njih...sada možemo raditi šta hoćemo", a iz konteksta se jasno vidi da je prijetnju uputio svojim dojučeranjim stranačkim kolegamma iz SDA.”
Konaković je danas potvrdio izrečenu prijetnju no pokušao se "izvaditi" ogradom kako je rekao "razbiti ćemo mi njih našim djelima", što je notorna laž neprimjerena jednom hadžiji - makar bio i hadžija-džabija.
Cuo sam ovo i konakovic je rekao od rijeci do rijeci:
“Razbit cemo mi njih, razbit, nasim djelima, ubit”
Slobodna bosna laze ko pas.
- Leverage
#709 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
"Nisu nikada uputili pravi poziv zbog toga nisu poželjan partner", slagala je sda-bosna.ba da je rekao Konaković.
Ja sam osupnut
Ja sam osupnut
- madner
#710 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Kifla skuplja pluseve za njet. 
- JThomas
#711 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
eto neka je izmišljeno, a mislite li vi fakat da se on nikad neće njima vratiti? 
- madner
#712 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Nece, trenutno je neprijatelj broj 1.
Nije NS opasna za SDA, skupovi biraca se ne poklapaju. NiP je opasan. Samo je opasnost da nece biti nista bolji.
Nije NS opasna za SDA, skupovi biraca se ne poklapaju. NiP je opasan. Samo je opasnost da nece biti nista bolji.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#713 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
naravno da slobodna bosna laže. evo tačno što je čovjek rekao, ali moram priznati da je to bio solidan udbaški pokušaj spina.
ovim potezima sda sama sebe prikazuje lažovima i onima koji podvaljuju.
https://youtu.be/DfQHLRZ7SwU?t=4460
ovim potezima sda sama sebe prikazuje lažovima i onima koji podvaljuju.
https://youtu.be/DfQHLRZ7SwU?t=4460
-
jefff
#714 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Kifloni je za sve do sada mogao optuziti SDA. Od sada...
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
#715 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
može optužiti sda, zato što su kantonom vladali preko 20 godinajefff wrote:Kifloni je za sve do sada mogao optuziti SDA. Od sada...
- JThomas
#716 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
može. ali nekad će se i vratiti 
- malakh
#717 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
ako ovako nastavi, povratak bi mogao biti na velika vrata.JThomas wrote:može. ali nekad će se i vratiti
čovjek je doktor nauka ove igrice i asim sarajlić i ostala klika koja hara sarajevom su male mace za njega. ako ja, koji ga očima ne mogu smisliti, to kažem za njega, onda ti je sve jasno.
- Control panel
#718 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Nesto kontam nakon radeljasa u skupstni nije moglo i ne moze gore, kad ono udjose nekakvi bizoni i plehe u skupstinu. E reko to je to. Dno je dotaknuto. Kad ono u skupstinu udjose patriote i pitaju nas dje si bio...
Sva sreca pa ne osvojise vlast, ko zna mozda se ne bi zavrsilo samo na pitanju.
Crno nam se pise ako hajdarevicka, devic, campara, aljovic, tokicka, hodzicka, hasagicka budu odredjivali kako cemo se ponasati i oni budu odredjivali ko je patriota.
Sva sreca pa ne osvojise vlast, ko zna mozda se ne bi zavrsilo samo na pitanju.
Crno nam se pise ako hajdarevicka, devic, campara, aljovic, tokicka, hodzicka, hasagicka budu odredjivali kako cemo se ponasati i oni budu odredjivali ko je patriota.
- Banksy
#719 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Izgleda da hoće. Izjava možda nije sasvim tačna, ali je dovoljno nejasna i dvosmislena, a nije morala biti takva. Do jučer, znamo, nije imao problem da rezolutno iskaže svoje mišljenje.JThomas wrote:može. ali nekad će se i vratiti
Ako ga Fahro ne preduhitri, a izgleda da se zagrijava. Bude li SDA s SBB-om napravila federalni nivo, sve kantonalne većine će se srušiti u roku od mjesec dana.
-
A_A_AKCIJA
#720 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Sve je ovo postSDA sindrom, gdje svi sjedimo i ne vjerujemo da su konačno opozicija.
Sve je moguće, naravno, ali kako i pod kojim uvjetima.
Da se sutra SDA probudi i kaže, stvarno, hajde da od ove države napravimo nešto, da ukinemo korupciju, da uvedemo vladavinu prava, jednakost za sve, socijalnu državu, pohapsimo kriminalce, poradimo na ekonomiji... Ja bih odmah pristao.
I hiljade naših svakodnevno pristaju, jer takva stranka postoji u jednoj drugoj državi i zove se CDU (Kršćanska Demokratska Unija, da vas podsjetim), a država Njemačka.
U našoj realnosti, vidim Dinu da se vraća u okrilje te stranke, ako bude živ, sa nekih 86 godina, kao veteran koji je počeo promjene. Mislim da nema bolje pobjede od preobraćenja tvog protivnika umjesto klasičnog poraza.
Do tada, zapnimo i potrudimo se svi da nova vlada ne bude kao prijašnje. NiP je u predizbornoj kampanji insistirao na konceptu javne revizije koja uključuje i građane. Nemojmo im dopustiti da se pokvare, jer je to proces koji je neminovan. On se može samo usporiti povratnom spregom građana.Ukazivanjem na svaki pogrešan potez i insistiranjem na boljem.
To isto znači da građani Sarajeva većinski ne žele SDA i oni koji se priklone (SBB, DF) će sigurno potpisati brisanje sa sljedećih izbora, a na račun NiP i NS. Trenutnoj većini treba pomoći da se zadrži taj naboj, a ne da sve padne u zaborav poslije izbora, kao do sada. Ako se tako odradi, jako teško će iko istupiti iz većine.
Klimava stolica takođe, novoj vladi može biti motiv da daju sve i najbolje od sebe. Neće više imati šansu, ako se opuste.
Sve je moguće, naravno, ali kako i pod kojim uvjetima.
Da se sutra SDA probudi i kaže, stvarno, hajde da od ove države napravimo nešto, da ukinemo korupciju, da uvedemo vladavinu prava, jednakost za sve, socijalnu državu, pohapsimo kriminalce, poradimo na ekonomiji... Ja bih odmah pristao.
I hiljade naših svakodnevno pristaju, jer takva stranka postoji u jednoj drugoj državi i zove se CDU (Kršćanska Demokratska Unija, da vas podsjetim), a država Njemačka.
U našoj realnosti, vidim Dinu da se vraća u okrilje te stranke, ako bude živ, sa nekih 86 godina, kao veteran koji je počeo promjene. Mislim da nema bolje pobjede od preobraćenja tvog protivnika umjesto klasičnog poraza.
Do tada, zapnimo i potrudimo se svi da nova vlada ne bude kao prijašnje. NiP je u predizbornoj kampanji insistirao na konceptu javne revizije koja uključuje i građane. Nemojmo im dopustiti da se pokvare, jer je to proces koji je neminovan. On se može samo usporiti povratnom spregom građana.Ukazivanjem na svaki pogrešan potez i insistiranjem na boljem.
To isto znači da građani Sarajeva većinski ne žele SDA i oni koji se priklone (SBB, DF) će sigurno potpisati brisanje sa sljedećih izbora, a na račun NiP i NS. Trenutnoj većini treba pomoći da se zadrži taj naboj, a ne da sve padne u zaborav poslije izbora, kao do sada. Ako se tako odradi, jako teško će iko istupiti iz većine.
Klimava stolica takođe, novoj vladi može biti motiv da daju sve i najbolje od sebe. Neće više imati šansu, ako se opuste.
-
hizo ramidovic
- Alfons Kauders
#722 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
SDA će ovaj pokušaj vlade i koalicije razvaliti prije februara.
Zapravo, možda neće ni morati, jer svi znamo da se radi o strankama i pojedincima koji neće biti u stanju sastaviti više od 3-4 mjeseca bez da se opet međusobno popičkaraju i onda uđu u vlast s SDA.
Zapravo, možda neće ni morati, jer svi znamo da se radi o strankama i pojedincima koji neće biti u stanju sastaviti više od 3-4 mjeseca bez da se opet međusobno popičkaraju i onda uđu u vlast s SDA.
- kmirsad
#723 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Alfons Kauders wrote:SDA će ovaj pokušaj vlade i koalicije razvaliti prije februara.
SDA neće ovaj pokušaj vlade i koalicije razvaliti prije kraja mandata.
Zapravo, možda neće ni pokušati, jer svi znamo da se radi o strankama i pojedincima koji su u stanju sastaviti više od 4 godine bez da se međusobno popičkaraju i za cijeli život spriječe SDA da ikada više dođe na vlast .
Evo obojica dadosmo ne argumentirane izjave.
Čija ima veču težinu.
Ko će biti u pravu.
Doduše ti imaš duži forumaški staž od mene.
Ja mislim da imam duži životni staž.
-
jefff
- malakh
#725 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
jučer je sbb svima dao do znanja da će biti dio većine u federalnom parlamentu i da će ponovo tikve saditi sa sda i da bi vlada bih mogla biti ista, uz male korekcije.
pretpostavljam da će isto biti na drzavnom nivou, ali i ocekujem da će sbb u kantonu sarajevo prodati postojeću koaliciju i staviti svoj zastupnike na raspolaganje sdau.
ono sto ohrabruje u kantonu sarajevo jeste nepostojanje nezavisnog bloka i pda i ovi koji su sada tu, mi djeluju puno pošteniji od pobrojanih.
ali kako saznajem, u postojecoj koaliciji u kantonu sarajevo doslo je do sukoba na relaciji nbl-sdp i da je nbl uslovio sdp i sve ucijenio napustanjem koalicije.
pretpostavljam da će isto biti na drzavnom nivou, ali i ocekujem da će sbb u kantonu sarajevo prodati postojeću koaliciju i staviti svoj zastupnike na raspolaganje sdau.
ono sto ohrabruje u kantonu sarajevo jeste nepostojanje nezavisnog bloka i pda i ovi koji su sada tu, mi djeluju puno pošteniji od pobrojanih.
ali kako saznajem, u postojecoj koaliciji u kantonu sarajevo doslo je do sukoba na relaciji nbl-sdp i da je nbl uslovio sdp i sve ucijenio napustanjem koalicije.