Stani bolan ovo je igra kakve sad kolonije i hiljadu osamsto pedesetap206 wrote:njih je 80 miliona, najbliža slavenska država (osim Rusije) im je Poljska sa 40, i bilo bi sramota da nisu uspješniji od drugihFudo387 wrote:Nije to lizanje supka, nego ljudi cijene pametnog, uspjesnog, i jebem ga, najboljeg.p206 wrote:volim što ih je Meksiko dobio samo zbog ovog lizanja šupka Njemcima kad pobijede na guzove
jebe nas slavenski kompleks divljenja prema germanima
drugo, imaju najbolji geografski položaj u Evropi, ko je pročitao 2 knjige o makroekonomiji će ti reći da geografski položaj puno toga određuje
ja cijenim njihovo uređenje, ali da su oni toliko pametni i dominantni, i nisu... do 1850 su imali gradove-države i zadnji su se ujedinili kao narod (od ovih većih naroda u Evropi)...što je i razlog što su započeli ratove,jer nisu na vrijeme stekli kolonije i uticaj u svijetu kao druge velike države, a samim tim i tržište za prodaju svoje robe, ali nebitno to sada...današnja Njemačka projekat Amerike koji je morao uspjeti, jer su oni odredili da je prirodno da Njemačka bude predvodnik nove Evrope, a i tržište EU u kojem će Njemačka i njena industrija, imati prvo mjesto zbog svog centralnog položaja... to se nije svidjelo V.Britaniji što je i glavni razlog njihovog izlaska iz EU
Grupa F - Njemačka, Meksiko, Švedska, Južna Koreja
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- stakasa
#701 Re: Grupa F - Njemačka, Meksiko, Švedska, Južna Koreja
- pizarro
#702 Re: Grupa F - Njemačka, Meksiko, Švedska, Južna Koreja
i ja sam za gündogana._BataZiv_0809 wrote:Neka ovog Erdoganovog i nek igra Gomez pobogu umjesto Draxlera.pizarro wrote:govori löw da je rudy nos slomio.
eto sanse da se khedira vrati u prvih 11
umjesto draxlera vise je zasluzio da igra mali brandt a gomez moze jedino umjesto wernera.
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#703 Re: Grupa F - Njemačka, Meksiko, Švedska, Južna Koreja
Perfektan gol.Logovan wrote:![]()
![]()
- Edin H.
#704 Re: Grupa F - Njemačka, Meksiko, Švedska, Južna Koreja
bersK wrote:Hoće li mi neko reći iz kojih razloga je bilo 5 minuta nadoknade? Možda sam neku tuču propustio
German time
- stakasa
#705 Re: Grupa F - Njemačka, Meksiko, Švedska, Južna Koreja
Njemacka skripi. Kroos se je na kraju izvukao ali je prvo poluvrijeme bio skoro pa najgori. Po bokovima slabo, i Kimmich a pogotovo Hektor. Nadam se da je Draxleru ovo bilo posljednji put. Neuer skripi, nije sto je bio, i kod gola ima njegove krivice, na Toivonenu je bio igrac previse je izasao.
Nadam se da ce Reus biti bolji i bolji. I prema Werneru sam bio skeptican ali sam promjenio misljenje. Brz je, pokretan, pametno se krece, neka ga skupa sa Gomezom. Miler out, njega je Guardiola toliko ubio u pojam da se vise nikada nece vratiti.
Valjda ce razmontirat Koreju a ni u to se ne mogu zaklet. Svedska kukavicki, neznalacki. Protiv Meksika ce im sve slabosti doci do izrazaja
P.S.
Zamalo nije doslo do tuce nakon utakmice.Neko iz njemackog strucnog staba otrco do svedske klupe i provociro
Nadam se da ce Reus biti bolji i bolji. I prema Werneru sam bio skeptican ali sam promjenio misljenje. Brz je, pokretan, pametno se krece, neka ga skupa sa Gomezom. Miler out, njega je Guardiola toliko ubio u pojam da se vise nikada nece vratiti.
Valjda ce razmontirat Koreju a ni u to se ne mogu zaklet. Svedska kukavicki, neznalacki. Protiv Meksika ce im sve slabosti doci do izrazaja
P.S.
Zamalo nije doslo do tuce nakon utakmice.Neko iz njemackog strucnog staba otrco do svedske klupe i provociro
- stakasa
#706 Re: Grupa F - Njemačka, Meksiko, Švedska, Južna Koreja
UpravoAmiĐa_Idriz wrote:Muller se nakon Maracane rekreativno bavi fudbalom.
- Muhamed Đakmić
#707 Re: Grupa F - Njemačka, Meksiko, Švedska, Južna Koreja
A sto svi tvrde da je Guardiola ubio Mullera? Ubio ga je Ancelotti, najbolje brojke u karijeri je imao kod Pepa.
- pizarro
#708 Re: Grupa F - Njemačka, Meksiko, Švedska, Južna Koreja
crveni karton + izmjene gdje su igraci izlazili presporoEdin H. wrote:bersK wrote:Hoće li mi neko reći iz kojih razloga je bilo 5 minuta nadoknade? Možda sam neku tuču propustio![]()
German time
- turbofolk
#709 Re: Grupa F - Njemačka, Meksiko, Švedska, Južna Koreja
Nevezano za samu utakmicu... Gledam ovu sliku proslave Kroosovog gola, pa ne mogu da ne primjetim, dres Njemačke podsjeća na onaj od prije 28 godina na SP-u u Italiji. Očito su i ambicije iste kao i tad

- stakasa
#710 Re: Grupa F - Njemačka, Meksiko, Švedska, Južna Koreja
Sto ti je mentalitet...
Svedska televizija i strucni stab uopste ne razgovaraju o utakmici sa Njemackom, nema kuknjave o nedosudenom penalu nego potpuni fokus na Meksiku
Svedska televizija i strucni stab uopste ne razgovaraju o utakmici sa Njemackom, nema kuknjave o nedosudenom penalu nego potpuni fokus na Meksiku
- Challenger_
#711 Re: Grupa F - Njemačka, Meksiko, Švedska, Južna Koreja
stakasa wrote: P.S.
Slovenski gen.
- Challenger_
#712 Re: Grupa F - Njemačka, Meksiko, Švedska, Južna Koreja
Nego, da proslavim ovu pobjedu prigodnom muzičkom numerom.
Rammstein, "Du hast", Moskva 2016.
Rammstein, "Du hast", Moskva 2016.
- Bosanski_kralj
#713 Re: Grupa F - Njemačka, Meksiko, Švedska, Južna Koreja
Miler imao najviše ključnih dodavanja i pitate se zašto igra.
Definitivno je Low pogriješio što nije pozvao Wagnera, u ovom momentu bi odlično došao Njemačkoj. Gomez je već ostario, a Warner nije klasični napadač.
Definitivno je Low pogriješio što nije pozvao Wagnera, u ovom momentu bi odlično došao Njemačkoj. Gomez je već ostario, a Warner nije klasični napadač.
-
Mark Tven
#714 Re: Grupa F - Njemačka, Meksiko, Švedska, Južna Koreja
Vala baš. Imaš igrača više, a ti se kukavički braniš i gledaš kako da izvučeš bod.stakasa wrote:Sto ti je mentalitet...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#715 Re: Grupa F - Njemačka, Meksiko, Švedska, Južna Koreja
LupajuMuhamed Đakmić wrote:A sto svi tvrde da je Guardiola ubio Mullera?
- pirmin
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#717 Re: Grupa F - Njemačka, Meksiko, Švedska, Južna Koreja
Nije los bio Gundogan. Draksler je bio grozan.pizarro wrote:
i ja sam za gündogana.
umjesto draxlera vise je zasluzio da igra mali brandt a gomez moze jedino umjesto wernera.
A Gomez odradi puno nevidljivog posla sto je mozda smijesno reci za jednog napadaca. Ali eto samo pogledati snimak prvog njemackog gola i sve je jasno. Veze igrace za sebe i izdrzi ih na ledjima ko onomad protiv Junajteda kad je trojicu iznio na ledjima prije Olicevog gola za pobjedu.
Tako da bih ga ja ostavio u paru sa Vernerom.
- BHF_Manijak
#718 Re: Grupa F - Njemačka, Meksiko, Švedska, Južna Koreja
Nije mi iskreno jasno zasto Goretzka ne igra... Decko ubio na Kupu konfederacija.pizarro wrote:govori löw da je rudy nos slomio.
eto sanse da se khedira vrati u prvih 11
Nego doslo se i do mikro i makroekonomije dan te jebo na fudbalskim temama...
Onaj prica o prepotenciji nekakvoj, ljudi najtrofejnija evropska nacija u fudbalu... Mi se qrcimo bez icega ista. Ikad. Bosna je asmpiona ha hu... Jebo mater sta bi da smo nekad nesto osvojili, ne bi zemljom i nebesima od nas mog'o hodat.
Inace koliko god Slina odvratan bio i debil, danasnje izmjene su dobre bile.
Werner na krilu osvjezenje i valjda debil veceras vidi koliko bi mu Sane u ovakvim utakmicama donosio u odnosu na impotentnog Draxlera.
Pa cak i Brandt vise napravi od klupiranog Parizanina.
Protiv ovakvih bunekerasa Gomez mora vise igrati, jer od Wernera, kojem trebaju lopte u prostor, nema nikakve koristi, a niti je fizicki dominantan kao Mario.
Helem Reus mora igrati od prve, Brandt bolje rjesenje od Draxlera, Ozil klupa, Goretzku sad probati protiv Koreje, Mulleru jos jednu sansu dati i ako usere odigrati s Brandtom ili Werner na krilo kao veceras.
-
asdf1
#719 Re: Grupa F - Njemačka, Meksiko, Švedska, Južna Koreja
Sudija im je pomogao kad je izbacio Boatenga.
-
nelle_tz
#720 Re: Grupa F - Njemačka, Meksiko, Švedska, Južna Koreja
Nakon gola Njemacke za 2-1 doslo do naguravanja na klupama sa obje strane ( video u linku ispod)
ti, Balkanci.... cek, pa nisu Balkanci
https://www.svt.se/sport/fotboll/storbr ... skogstokig
Last edited by nelle_tz on 23/06/2018 23:43, edited 1 time in total.
-
ja71
#721 Re: Grupa F - Njemačka, Meksiko, Švedska, Južna Koreja
Evo i Nijemci su izgleda Svedjanima pokazali "orla"
pa zamalo da se pobiju

Last edited by ja71 on 23/06/2018 23:44, edited 1 time in total.
- bersK
#722 Re: Grupa F - Njemačka, Meksiko, Švedska, Južna Koreja
Nemoj tako, nisu oni prepotentninelle_tz wrote:Nakon gola Njemacke za 2-1 doslo do naguravanja na klupama sa obje strane
Umalo ne dobi po prnjoki radi kurčenja.
- Challenger_
#723 Re: Grupa F - Njemačka, Meksiko, Švedska, Južna Koreja
Švabo podjebavao, Šved reagovao. Nije ovo trebalo Nijemcima. Nisko.nelle_tz wrote:Nakon gola Njemacke za 2-1 doslo do naguravanja na klupama sa obje strane ( video u linku ispod)
- AmiĐa_Idriz
#724 Re: Grupa F - Njemačka, Meksiko, Švedska, Južna Koreja
Ma neki je to Turčin, možda Eyezil, đeće Švabo

- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#725 Re: Grupa F - Njemačka, Meksiko, Švedska, Južna Koreja
Pročita mi misaoAmiĐa_Idriz wrote:Ma neki je to Turčin, možda Eyezil, đeće Švabo![]()
Doduse onaj skroz desno je bozešva oriđiđi-Oliver Birhof
Učestvovao je i u koškanju tj. smirivao isto i protiv Argentine 2006