Hakiz wrote:Euridika wrote:
Još jedan koji ne poznaje žensku anatomiju. Mliječne žlijezde su u dojkama, ne u bradavicama.
Ni Adam nije nosio skoro ništa. Ni Eva. Hoćemo li svi hodati sa smokvinim listom ispod pupka (za žene i preko grudi)? I šta da radimo kad upekne minus?

Nije problem prirodi bio smjestiti mliječne žlijezde negdje drugo u tijelu da nije postojala evolutivna potreba za seksualnom privlačnosti. Pa je priroda spojila dvije funkcije u jednu. Bradavice su kao cucla da dijete može u usta uzeti izvor hrane, ne kao mjesto na kojem su mliječne žlijezde.
Koliko ja znam i žene koje su ravne kao daska imaju mliječne žlijezde, i nisam još naišao da to da se dokazalo žene sa većim grudima imaju više mlijeka od žena sa malim grudima. To je dovoljan dokaz da su grudi, možda i primarno, seksualni alat.
Ta potreba za ponižavanjem i pametovanjem izgleda da vam radi brže od mozga.
Adam i Eva su hodali bez smokvinog lista.
Dok Evi, dakle ženi, nije udarilo u glavu da pametuje. Ako postoji dokaz za to da žena treba da šuti i da ništa ne pokušava, to je ono šta je Eva uradila.
Jesu li mliječne žlijezde mogle biti i negdje drugo u tijelu? - Sigurno da jesu, mogle su nam i uši biti na koljenima. A što nisu, pa ne znam, tako odredio Bog/evolucija (šta već preferiraš). Sigurno je ovako bilo efikasnije (u funkcionalnom smislu, ne estetskom), nego da je raspored bio drukčiji.
Da li iz toga direktno slijedi da su mliječne žlijezde u dojkama da bi muškarcima bile seksualno privlačne? - Ni pod razno. To je inače svojstveno samo ljudima, nijedna druga životinjska vrsta to ne smatra faktorom seksualne privlačnosti (koliko mi je poznato). A čak ni svi muškarci ne doživljavaju grudi na isti način. Neko preferira zadnjicu, neko lice, neko kosu, neko noge (nožne prste) itd.
Svaka žena se rađa sa nerazvijenim mliječnim žlijezdama koje svoj prvi, mali razvoj doživljavaju u periodu puberteta. Pravi razvoj mliječnih žlijezda nastupa tek u periodu trudnoće, tj. dojenja (posebno prve trudnoće). Nijedna žena ne ostane ravna kao daska u periodu trudnoće i dojenja, onda kad je razvoj mliječnih žlijezda na svom vrhuncu, tako da priča da grudi postoje primarno kao seksualni alat nema apsolutno nikakvog smisla. Primarna i najbitnija uloga grudi je stvaranje mlijeka i hranjenje beba. A sve ostalo je sekundarno i promjenljivo (opet ću ponoviti da nisu svakom muškarcu grudi najveći ženski atribut). Količina mlijeka ovisi od niza faktora, prije svega od potreba bebe za hranom. A ono što jeste istina je da količina mlijeka itekako utiče na veličinu grudi, tj. što se više mlijeka proizvede, to grudi budu veće (dok se ne isprazne). I sve to nema nikakve veze sa veličinom grudi žene prije i nakon trudnoće.
Ovo boldirano - pripazi malo na izražavanje. Ovo već graniči sa uvredom.