Sve više fufica po Sarajevu!!!

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
Euridika
Globalna šefica

#701 Re: Sve više fufica po Sarajevu!!!

Post by Euridika »

alonzo_harris wrote:Image

Ako ovo nije fufica, ne znam onda. Je li normalno da se djevojka ovako oblači za svoju matursku večer?
Nije normalno, ovo je nepristojno. Krajnji neodgoj, ali za ovo su krivi roditelji. Čuj na matursku se obući tako da ti se pola sisa vidi? :-)
Više apsolutno ništa nema mjere, ljudi su izgubili svaki osjećaj za pristojnost, odgoj, ukus i sl. Pa pobogu, na matursko te prate roditelji (nekad i šira porodica), na maturskom prisustvuju i tvoji profesori, a ti se oblačiš kao da ćeš na splav? Da ti svi pilje u poprsje? Do jučer si bila dijete (bukvalno), i odjednom preko noći žena-sirena? Ma hajte, molim vas... :twisted: :roll: :(
Tomahawk11
Globalni moderator

#702 Re: Sve više fufica po Sarajevu!!!

Post by Tomahawk11 »

Evo baš pogledah nekoliko slika sa ovogodišnje mature i jako puno ženskih persona imaju slične haljine, samo što nisu ovako mašala, pa nije toliko istaknuto.
spreca

#703 Re: Sve više fufica po Sarajevu!!!

Post by spreca »

Euridika wrote: Nije normalno, ovo je nepristojno. Krajnji neodgoj, ali za ovo su krivi roditelji. Čuj na matursku se obući tako da ti se pola sisa vidi? :-)
Više apsolutno ništa nema mjere, ljudi su izgubili svaki osjećaj za pristojnost, odgoj, ukus i sl. Pa pobogu, na matursko te prate roditelji (nekad i šira porodica), na maturskom prisustvuju i tvoji profesori, a ti se oblačiš kao da ćeš na splav? Da ti svi pilje u poprsje? Do jučer si bila dijete (bukvalno), i odjednom preko noći žena-sirena? Ma hajte, molim vas... :twisted: :roll: :(
Tako kazu sve sa malim sisama
spreca

#704 Re: Sve više fufica po Sarajevu!!!

Post by spreca »

Tomahawk11 wrote:Evo baš pogledah nekoliko slika sa ovogodišnje mature i jako puno ženskih persona imaju slične haljine, samo što nisu ovako mašala, pa nije toliko istaknuto.
ja se za ovakve omladinke ne sekiram :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#705 Re: Sve više fufica po Sarajevu!!!

Post by Tomahawk11 »

Spreča, hoćeš da kažeš, one ljubomorne su protiv :?
I muški koji su ostali kratkih rukava :mrgreen:
Euridika
Globalna šefica

#706 Re: Sve više fufica po Sarajevu!!!

Post by Euridika »

spreca wrote:
Euridika wrote: Nije normalno, ovo je nepristojno. Krajnji neodgoj, ali za ovo su krivi roditelji. Čuj na matursku se obući tako da ti se pola sisa vidi? :-)
Tako kazu sve sa malim sisama
Nije čak ni smiješno... :roll:
Euridika
Globalna šefica

#707 Re: Sve više fufica po Sarajevu!!!

Post by Euridika »

Tomahawk11 wrote:Evo baš pogledah nekoliko slika sa ovogodišnje mature i jako puno ženskih persona imaju slične haljine, samo što nisu ovako mašala, pa nije toliko istaknuto.
Ma grozno. Fuj! Sve je otišlo da ne kažem gdje... :twisted:
spreca

#708 Re: Sve više fufica po Sarajevu!!!

Post by spreca »

Tomahawk11 wrote:Spreča, hoćeš da kažeš, one ljubomorne su protiv :?
I muški koji su ostali kratkih rukava :mrgreen:
Da ..istina
spreca

#709 Re: Sve više fufica po Sarajevu!!!

Post by spreca »

Euridika wrote: Nije čak ni smiješno... :roll:
Naravno da nije smjesno jer mi i nije bila namjera da nasmejem......koliko puta sam licno cuo od onih sa malim sisama da kazu.....nisu joj vala ni dobre sise...vjerovatno su objesene ili su silikoni
superiska

#710 Re: Sve više fufica po Sarajevu!!!

Post by superiska »

Ni meni ovo nije ok, matura miša mu :shock: Bgm malo previše.

Ok mi je za spavače :)
Euridika
Globalna šefica

#711 Re: Sve više fufica po Sarajevu!!!

Post by Euridika »

spreca wrote:
Euridika wrote: Nije čak ni smiješno... :roll:
Naravno da nije smjesno jer mi i nije bila namjera da nasmejem......koliko puta sam licno cuo od onih sa malim sisama da kazu.....nisu joj vala ni dobre sise...vjerovatno su objesene ili su silikoni
Uopće me ne zanima kakve su joj grudi, boli me đon za to. Ali, komentarišem (i na to imam puno pravo) njenu kulturu u oblačenju za - pazi ovo - matursko veče. I u pravu sam.
To bi ti svoju kćerku onakvu poslao na matursko? Šta poslao, ispratio je s kezom oko glave i pustio je da se sve muško naslađuje nad njom?? Sigurno bi. :thumbup:
spreca

#712 Re: Sve više fufica po Sarajevu!!!

Post by spreca »

Euridika wrote: Uopće me ne zanima kakve su joj grudi,
da su male niko nebi ni primjetio ni komentirao
boli me đon za to. Ali, komentarišem (i na to imam puno pravo) njenu kulturu u oblačenju za - pazi ovo - matursko veče.
I u pravu sam.
To bi ti svoju kćerku onakvu poslao na matursko? Šta poslao, ispratio je s kezom oko glave i pustio je da se sve muško naslađuje nad njom?? Sigurno bi. :thumbup:
A od kud znas da je sve bilo ovako kako si napisal....mozda joj otac radio u to vreme ili ga nema...ja svojoj nebih zbranjivao
muha_sa

#713 Re: Sve više fufica po Sarajevu!!!

Post by muha_sa »

Euridika wrote:
Ma grozno. Fuj! Sve je otišlo da ne kažem gdje... :twisted:
uzori i idoli im Pinkuše i Granduše
Euridika
Globalna šefica

#714 Re: Sve više fufica po Sarajevu!!!

Post by Euridika »

Hakiz wrote:
Euridika wrote: Još jedan koji ne poznaje žensku anatomiju. Mliječne žlijezde su u dojkama, ne u bradavicama. :roll:
Ni Adam nije nosio skoro ništa. Ni Eva. Hoćemo li svi hodati sa smokvinim listom ispod pupka (za žene i preko grudi)? I šta da radimo kad upekne minus? :D
Nije problem prirodi bio smjestiti mliječne žlijezde negdje drugo u tijelu da nije postojala evolutivna potreba za seksualnom privlačnosti. Pa je priroda spojila dvije funkcije u jednu. Bradavice su kao cucla da dijete može u usta uzeti izvor hrane, ne kao mjesto na kojem su mliječne žlijezde.

Koliko ja znam i žene koje su ravne kao daska imaju mliječne žlijezde, i nisam još naišao da to da se dokazalo žene sa većim grudima imaju više mlijeka od žena sa malim grudima. To je dovoljan dokaz da su grudi, možda i primarno, seksualni alat.

Ta potreba za ponižavanjem i pametovanjem izgleda da vam radi brže od mozga.

Adam i Eva su hodali bez smokvinog lista. Dok Evi, dakle ženi, nije udarilo u glavu da pametuje. Ako postoji dokaz za to da žena treba da šuti i da ništa ne pokušava, to je ono šta je Eva uradila.
Jesu li mliječne žlijezde mogle biti i negdje drugo u tijelu? - Sigurno da jesu, mogle su nam i uši biti na koljenima. A što nisu, pa ne znam, tako odredio Bog/evolucija (šta već preferiraš). Sigurno je ovako bilo efikasnije (u funkcionalnom smislu, ne estetskom), nego da je raspored bio drukčiji.
Da li iz toga direktno slijedi da su mliječne žlijezde u dojkama da bi muškarcima bile seksualno privlačne? - Ni pod razno. To je inače svojstveno samo ljudima, nijedna druga životinjska vrsta to ne smatra faktorom seksualne privlačnosti (koliko mi je poznato). A čak ni svi muškarci ne doživljavaju grudi na isti način. Neko preferira zadnjicu, neko lice, neko kosu, neko noge (nožne prste) itd.

Svaka žena se rađa sa nerazvijenim mliječnim žlijezdama koje svoj prvi, mali razvoj doživljavaju u periodu puberteta. Pravi razvoj mliječnih žlijezda nastupa tek u periodu trudnoće, tj. dojenja (posebno prve trudnoće). Nijedna žena ne ostane ravna kao daska u periodu trudnoće i dojenja, onda kad je razvoj mliječnih žlijezda na svom vrhuncu, tako da priča da grudi postoje primarno kao seksualni alat nema apsolutno nikakvog smisla. Primarna i najbitnija uloga grudi je stvaranje mlijeka i hranjenje beba. A sve ostalo je sekundarno i promjenljivo (opet ću ponoviti da nisu svakom muškarcu grudi najveći ženski atribut). Količina mlijeka ovisi od niza faktora, prije svega od potreba bebe za hranom. A ono što jeste istina je da količina mlijeka itekako utiče na veličinu grudi, tj. što se više mlijeka proizvede, to grudi budu veće (dok se ne isprazne). I sve to nema nikakve veze sa veličinom grudi žene prije i nakon trudnoće.

Ovo boldirano - pripazi malo na izražavanje. Ovo već graniči sa uvredom.
Euridika
Globalna šefica

#715 Re: Sve više fufica po Sarajevu!!!

Post by Euridika »

spreca wrote:da su male niko nebi ni primjetio ni komentirao

A od kud znas da je sve bilo ovako kako si napisal....mozda joj otac radio u to vreme ili ga nema...ja svojoj nebih zbranjivao
Ja komentarišem neovisno o veličini, degutantno je i kad su manje. Sad svi mogu komotno goli hodati. Zalijepi dvije žvake preko bradavica i metni kakvu krpu među noge i možeš na vašar. Sve je OK. :-)

Hajd' ba Spreca, ne nerviraj me džaba. Pustio bi, al' da ne kažem... jedino bi je kroz šake propustio... :twisted: ... dok je tuđa, nek se skine gola, kad je moja, samo k'o nindža može hodati...
spreca

#716 Re: Sve više fufica po Sarajevu!!!

Post by spreca »

Euridika wrote:
spreca wrote:da su male niko nebi ni primjetio ni komentirao

Ja komentarišem neovisno o veličini, degutantno je i kad su manje. Sad svi mogu komotno goli hodati. Zalijepi dvije žvake preko bradavica i metni kakvu krpu među noge i možeš na vašar. Sve je OK. :-)

Hajd' ba Spreca, ne nerviraj me džaba. Pustio bi, al' da ne kažem... jedino bi je kroz šake propustio... :twisted: ... dok je tuđa, nek se skine gola, kad je moja, samo k'o nindža može hodati...
Mozda bi ti i bila u pravu da ja nisam otrco opanke odlazeci iz svog lijepog sela...a mozda ni tada
trambusek88

#717 Re: Sve više fufica po Sarajevu!!!

Post by trambusek88 »

zipoo wrote:
alonzo_harris wrote:Image

Ako ovo nije fufica, ne znam onda. Je li normalno da se djevojka ovako oblači za svoju matursku večer?
Sad je mogu napokon pratiti
Al su lijepe hej more
Al su lijepe pa ćemo do zoooore
Al su lijepe živiničke dameeeee

Viđao sam je na ovim mrežama tipa Badoo, Twoo...
Hakiz

#718 Re: Sve više fufica po Sarajevu!!!

Post by Hakiz »

Euridika wrote:
Hakiz wrote:
Euridika wrote: Još jedan koji ne poznaje žensku anatomiju.
Ta potreba za ponižavanjem i pametovanjem izgleda da vam radi brže od mozga.

Dok Evi, dakle ženi, nije udarilo u glavu da pametuje. Ako postoji dokaz za to da žena treba da šuti i da ništa ne pokušava, to je ono šta je Eva uradila.
Ovo boldirano - pripazi malo na izražavanje. Ovo već graniči sa uvredom.
Pvi bold je odgovor na citirano.

Drugi bold, je li ja to rekoh nešto što nije u skladu sa pravilima, ili je po principu može mi se, prijetnja korištenja moderatorske moći zbog ličnog neslaganja?

Evo, da ti dam pravi povod:

Niti ću ja puno izgubiti banovanjem, niti će bilo ko dobiti. Osim moderatora će time učvrstiti iluziju da umjesto virtualne ima neku stvarnu i bitnu moć.

Dovoljno sam velikodušan da pomognem u liječenjima tih frustracija.

Izvoli.
annoy

#719 Re: Sve više fufica po Sarajevu!!!

Post by annoy »

Wow, cura je prezgodna! I haljina je predivna i super joj stoji, doduse neprikladna je.
Mene od haljine vise cudi sto sad svi imaju osobno profi fotografiranje za maturalnu. Mi smo samo imali neke grupne fotografije i neciji caca fotograf nas je slikao unutra u sali, ali ne ovako svakog posebno.

A dekoltea je bilo. Samo na manjim sisama pa nitko nije ni trepnuo :D
Ja sam nadobudno obukla haljinu bez naramenica, prvi i zadnji put :roll:
duminjo

#720 Re: Sve više fufica po Sarajevu!!!

Post by duminjo »

Ako je fufica (Ma sta god to bilo) fufica je sa ukusom :mrgreen:
djkurt

#721 Re: Sve više fufica po Sarajevu!!!

Post by djkurt »

što bi rekli u nas u narodu, jebozovna je samo tako.
vernes81

#722 Re: Sve više fufica po Sarajevu!!!

Post by vernes81 »

HAVANA wrote:Suti.Samo da mi je ovu srednju zavrsit.Nacu ja curu.
Imat cemo i mi maturu abd.
S4mpion

#723 Re: Sve više fufica po Sarajevu!!!

Post by S4mpion »

Evo, dosta ih spominje maturu, ali ja ne mogu smislit' ni jedan, iole normalan, javni događaj na kojem bi se ova haljina mogla smatrat' prigodnom.
annoy

#724 Re: Sve više fufica po Sarajevu!!!

Post by annoy »

S4mpion wrote:Evo, dosta ih spominje maturu, ali ja ne mogu smislit' ni jedan, iole normalan, javni događaj na kojem bi se ova haljina mogla smatrat' prigodnom.
Na crvenom tepihu :D
S4mpion

#725 Re: Sve više fufica po Sarajevu!!!

Post by S4mpion »

annoy wrote:
S4mpion wrote:Evo, dosta ih spominje maturu, ali ja ne mogu smislit' ni jedan, iole normalan, javni događaj na kojem bi se ova haljina mogla smatrat' prigodnom.
Na crvenom tepihu :D
Kad vidim ko sve šeta crvenim tepihom, teško mi je takve događaje svrstat' u iole normalne. :mrgreen:
Locked