DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Hafis

#701 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by Hafis »

Zamijenio pitomu ledinu Bosne za prerijska prostranstva. :place:

Kolega @Point, kad će to zakucavanje hargijom u čelo :D
Novak20

#702 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by Novak20 »

Je$ali mater svoju ne slave supci 1.Maj u Ameriki. Ja vec dva janjeta okrenuo.
Edin H.

#703 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by Edin H. »

Novak20 wrote:Je$ali mater svoju ne slave supci 1.Maj u Ameriki. Ja vec dva janjeta okrenuo.

Ne slave ni u Engleskoj, a da se mene pita zabranio bih i u BiH, jesmo li se borili za feudalizam ili nismo. :izet:
Novak20

#704 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by Novak20 »

Edin H. wrote:
Novak20 wrote:Je$ali mater svoju ne slave supci 1.Maj u Ameriki. Ja vec dva janjeta okrenuo.

Ne slave ni u Engleskoj, a da se mene pita zabranio bih i u BiH, jesmo li se borili za feudalizam ili nismo. :izet:
Ko im je$e mater. Shupci. Pa i u Turskoj slave 1. Maj.
Point.

#705 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by Point. »

Evo jedna za bilboarda

Image
zrakomlat

#706 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by zrakomlat »

Point. wrote:Evo jedna za bilboarda

Image
ne treba njemu bilbord, čovjek zna da je hrvat.
Skijaš

#707 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by Skijaš »

Gojeni H wrote:
Skijaš wrote:
Gojeni H wrote:Tabu temu treba razbiti i reci da jesmo za podjelu i nacionalno razgranicavanje zemlje i da je vrijeme da se sjedne za sto, ali sa Srbijom, Hrvatskom i onima koji su garantovali Dejton
Nije to nikakva tabu tema, to se pokušalo ali je činjenica da nema te karte oko koje se može dogovoriti. Zato BiH opstaje, na žalost mnogih kojima je kost u grlu.
Nekoliko forumasa je navelo emotivne razloge za odrzanje statusa quo, navodeci kao argument poginule.
Jedan od navedenih argumenata je da Srbija nikada nece odustati i da joj ne treba udovoljavati zeljama.
Zaboravi sve to, problem je u crtanju karte. Dakle zaboravi moralne, istorijske, pravne, strateške ili bilo koje druge argumente protiv podjele, najozbiljnija prepreka je u činjenici da nema svima prihvatljivog modela podjele niti ga može biti. Ti nudiš jedno veliko ništa, tražiš pristanak na raspad zemlje u zamjenu za nadu da će strane koje negiraju genocid i udruženi zločinački poduhvat biti korektne pri crtanju granica te bošnjačke minidržave. Odnosno, ne može se više sa budalama, ali će budale biti fer kada je u pitanju crtanje karte :-D Dašta ...
Novi_Nick

#708 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by Novi_Nick »

Skijas, Srbi su dobili takozvanu RS od 49% teritorije Bosne i Hercegovine. Znaci samo politicki predstavnici Bosnjaka i Hrvata trebaju crtati karte podjele teritorije FBiH i dogovoriti se o podjeli. Posto oni svi zajednicki rade na podijeli drzave BiH vec 26 i kusur godina nebi me cudilo da se dogovore i potpisu podjelu van odobravanja cijelog Bosnjackog i Hrvatskog naroda. To znaci da ova tvoja teorija o nemogucnosti podjele BiH ne dolazi u obzir ili?

Ako bi Bosancibosnjaci prihvatili bilo kakvu podjelu teritorije federacije BiH oni bi definitivno izgubili svoju drzavu BiH jer im svijet nikada nebi priznao takvu drzavicu. Zasto bi od gotovine pravili veresiju i uzimali takve rizike jer danas vec imaju priznatu drzavu Bosnu i Hercegovinu zajedno sa Hrvatima, Srbima i drugim.
fakat

#709 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by fakat »

Nije da se i sam ovo nisam pitao, ali na kraju uvijek zakljucim da nema alternative - bolje se sa stokom hrvati oko drzave BiH nego oko mini Bosnjakistana kojeg ce opet nakon podjele napadati kako i gdje stignu. Bolje se boriti za gradjansku i evropsku BiH malo koliko to tesko bilo.
Fudo Bosna

#710 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by Fudo Bosna »

Novi_Nick wrote:Skijas, Srbi su dobili takozvanu RS od 49% teritorije Bosne i Hercegovine. Znaci samo politicki predstavnici Bosnjaka i Hrvata trebaju crtati karte podjele teritorije FBiH i dogovoriti se o podjeli. Posto oni svi zajednicki rade na podijeli drzave BiH vec 26 i kusur godina nebi me cudilo da se dogovore i potpisu podjelu van odobravanja cijelog Bosnjackog i Hrvatskog naroda. To znaci da ova tvoja teorija o nemogucnosti podjele BiH ne dolazi u obzir ili?

Ako bi Bosancibosnjaci prihvatili bilo kakvu podjelu teritorije federacije BiH oni bi definitivno izgubili svoju drzavu BiH jer im svijet nikada nebi priznao takvu drzavicu. Zasto bi od gotovine pravili veresiju i uzimali takve rizike jer danas vec imaju priznatu drzavu Bosnu i Hercegovinu zajedno sa Hrvatima, Srbima i drugim.

Srbi nisu "dobili" 49% BIH. Dobili su entitet unutar medjunarodno priznate drzave BIH, sa obavezom da u njemu Bosnjaci , Hrvati i ostali gradjani budu ravnopravni.
Nije RS, postojao ranije, pa bila drzava BIH, 20/50/100 godina pa se raspala, pa se vraca RS u suverenost?(BIH, Slovenija, Hrvatska,Srbija, Makedonija, Crna Gora, su stvorile , SFRJ, pa su raspadom iste, ponovo postale drzave...) RS nikad nije bila drzava ...

Odakle ti to da Bosnjaci i Hrvati , "u slucaju podjele", trebaju "crtati" samo karte FBIH?

Tj. ta teza; "Sta bi bilo kad bi bilo", Daytonska BIH je kompromis i nikada se ne bi pristalo na zavrtanje ruke i RS u BIH, da ona nije ustvari samo to, entitet u suverenoj drzavi BIH.

Bilo kakvo ," cijepanje" BIH, odnosno da propadne ovaj Daytonski sporazum,to u prevodu bi znacilo da RS, koja je kompromis, vise, NE POSTOJI, tj; Bosnjaci dizu potpis sa nje, i onda se BIH ,"dijeli", sto je naravno, nemoguce bez rata ! Ako bi bila kao "podjela" ona bi vazila za cijelu BIH, ne samo na teritoriju FBIH, nego su i RS i Distrik Brcko upitni i medjuentitetske linije i kantonalne se brisu!

Nisu Bosnjaci "vesla sisali" , da poklone nekome tj ; konkretno ovdje, Srbima, pola Bosne, "eto ima njima i Hrvatima FBIH, pa neka se dogovore "?

Naravno, svako osporavanje Daytona, i eventualna podjela, je nemoguca bez sukoba, tj , ne daj Boze, RATA, i ovo je, " sta bi bilo kad bi bilo"...

Uostalom , 1992-1995 , smo imali upravo taj, "neuspjeli pokusaj podjele BIH", iznutra peta kolona i izvana ,agresijom , dakle rat, danas imamo cjelovitu BIH i u toj drzavi,(RS i Distrikt i FBIH), kao kompromise , dok je ovaj sporazum validan.

Nema potpisa, podjela, e pa nema ni RS, jer je RS kompromis, upravo tog, mirovnog sporazuma !

P .S.
Zato ce, aBd, cjelovita BIH i opstati , jer da je podjela bila moguca, desila bi se 1995; ali sigurno ne samo na 51% BIH !
:bih:
kiligonzales

#711 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by kiligonzales »

Bosnjaci imaju svoju drzavu i zove se BiH, sto rece Hare oni imaju satove, mi imamo vrijeme...
kiligonzales

#712 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by kiligonzales »

Skijaš wrote:
Gojeni H wrote:
Skijaš wrote:
Nije to nikakva tabu tema, to se pokušalo ali je činjenica da nema te karte oko koje se može dogovoriti. Zato BiH opstaje, na žalost mnogih kojima je kost u grlu.
Nekoliko forumasa je navelo emotivne razloge za odrzanje statusa quo, navodeci kao argument poginule.
Jedan od navedenih argumenata je da Srbija nikada nece odustati i da joj ne treba udovoljavati zeljama.
Zaboravi sve to, problem je u crtanju karte. Dakle zaboravi moralne, istorijske, pravne, strateške ili bilo koje druge argumente protiv podjele, najozbiljnija prepreka je u činjenici da nema svima prihvatljivog modela podjele niti ga može biti. Ti nudiš jedno veliko ništa, tražiš pristanak na raspad zemlje u zamjenu za nadu da će strane koje negiraju genocid i udruženi zločinački poduhvat biti korektne pri crtanju granica te bošnjačke minidržave. Odnosno, ne može se više sa budalama, ali će budale biti fer kada je u pitanju crtanje karte :-D Dašta ...
Ko bi pristao na buducu podijelu BiH, pristao bi i na nestanak i te mini drzave, a mozda i cijelog naroda. Oni ne posustaju u svojim ciljevima, zasto bi mi posustajali na putu stvaranja gradjanske BiH?
mO k3

#713 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by mO k3 »

kiligonzales wrote:Bosnjaci imaju svoju drzavu i zove se BiH, sto rece Hare oni imaju satove, mi imamo vrijeme...
:thumbup: to je to ... hvala svJema , kljucaj temu
Obi Wan Bosnian

#714 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by Obi Wan Bosnian »

Izgleda da je Mister Yes preuzeo profil gojenog. Nekako mu saznao šifru šta li :D
daddy-kool

#715 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by daddy-kool »

Gojeni H wrote:
daddy-kool wrote:
Ok i sjednu Bakir, Vučić i Kolinda za sto da dogovaraju podjelu.
Šta treba Bakir tražiti da bi Bosna bila vojno i ekonomski održiva?
Sebiji mjesto doglavnika u hrvatskoj vladi? :D

Neko ko voli svoj narod i zeli da taj narod zivi u normalnoj drzavi bi vjerovatno trazio Doboj, povezanost s Krajinom i prosireni koridor prema Gorazdu.
A sa Hrvatima kako bi razgraničio?
Gojeni H wrote:A jesi li primijetio da na moju tezu, iskljucivo ti i Skijas odgovarate, barem iole argumentovano, zasto bi bilo skoro nemoguce? A jos niko nema ni ofrlje tezu kako zaustaviti nametnutog monstruma od drzave i stvoriti zajednicu civilizovanih ljudi?
U svoje ime: uvijek sam volio sve scenarije proći i analizirati, ne postoje tabu teme, i kako biti istinski slobodan ako nisi prije svega slobodan u razmišljanju.

Prije svega smanjivanjem budžeta i ovlasti nivoima na kojim je konstitutivnost naroda primarani princip podjele moći. Raspodjela PDV po mjestu potrošnje.

Drugo što moramo presjeći je odlučiti se da potpuno prihvatimo neizbježni društeno-ekonomski okvir i napokon pređemo u kapitalizam. Po mom mišljenju je ovo najveći razlog zašto mladi odlaze.

Kad već nabrajamo želje, uspostaviti pravnu državu, ukloniti korupciju, ...
pemanapemani

#716 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by pemanapemani »

kiligonzales wrote:

Ko bi pristao na buducu podijelu BiH, pristao bi i na nestanak i te mini drzave, a mozda i cijelog naroda. Oni ne posustaju u svojim ciljevima, zasto bi mi posustajali na putu stvaranja gradjanske BiH?
Ko to mi?

Ovo sranje dolazi iz usta akademika člana Bošnjačke akademije nauka i umjetnosti (BANU).

Ovo je jedan od probnih balona, kojih je bilo i prije.

Velikosrpska politika 25 godina traži partnere u bošnjačkom narodu za ovako nešto. Kada je osnovana BANU, rekao sam da je to dezintegrativni proces za Bosnu i Hercegovinu. Nakon akademije nauka manjeg entiteta i hrvatske akademije znanosti i umjetnosti BiH, daljnja dezintegracija ANU BiH dolazi osnivanjem BANU, čime postojanje ANU BiH postaje praktički besmisleno.

U dogledno vrijeme očekujem prijedlog BANU o razmjeni teritorija buduće bošnjačke države sa Srbijom - veći dio Sndžaka za veći dio manjeg entiteta. Onda će početi hvatati ljude na emocije prema narodu, pa okolokole početi sa pričom koju ovdje vergla @Gojeni.

Vrijeme čini svoje i oni koji su se patili po rovovima stare i umiru. Mi koji smo bili djeca i sjećamo se agresije, u većini slučajeva smo ishavješteni svakodnevnim životom. Dobar dio nas je zglajzao u neke traumatične filmove i ne znamo jesmo li došli ili pošli.
Tada na scenu mogu stupiti Zahiragić i slični bilmezi koji će bez problema prihvatiti neku bošnjačku državicu u kojoj će oni biti baje i begovi.

Za kraj BANU = SANU RS = HAZU BiH - izdajice i neprijatelji BiH. Što su jučer bili četnici, ustaše i abdićevci, danas su oni.
kiligonzales

#717 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by kiligonzales »

pemanapemani wrote:
kiligonzales wrote:

Ko to mi?

Ovo sranje dolazi iz usta akademika člana Bošnjačke akademije nauka i umjetnosti (BANU).

Velikosrpska politika 25 godina traži partnere u bošnjačkom narodu za ovako nešto. Kada je osnovana BANU, rekao sam da je to dezintegrativni proces za Bosnu i Hercegovinu. Nakon akademije nauka manjeg entiteta i hrvatske akademije znanosti i umjetnosti BiH, daljnja dezintegracija ANU BiH dolazi osnivanjem BANU, čime postojanje ANU BiH postaje praktički besmisleno.

U dogledno vrijeme očekujem prijedlog BANU o razmjeni teritorija buduće bošnjačke države sa Srbijom - veći dio Sndžaka za veći dio manjeg entiteta. Onda će početi hvatati ljude na emocije prema narodu, pa okolokole početi sa pričom koju ovdje vergla @Gojeni.

Vrijeme čini svoje i oni koji su se patili po rovovima stare i umiru. Mi koji smo bili djeca i sjećamo se agresije, u većini slučajeva smo ishavješteni svakodnevnim životom. Dobar dio nas je zglajzao u neke traumatične filmove i ne znamo jesmo li došli ili pošli.
Tada na scenu mogu stupiti Zahiragić i slični bilmezi koji će bez problema prihvatiti neku bošnjačku državicu u kojoj će oni biti baje i begovi.

Za kraj BANU = SANU RS = HAZU BiH - izdajice i neprijatelji BiH. Što su jučer bili četnici, ustaše i abdićevci, danas su oni.
Mislim na Bosnjake kao narod, njima opstanka nema u buducnosti ako pristanu na ustavno uredjenje koje ce biti iskljucivo zasnovano na etnickoj podijeli. Sarajevo i kojekakvi zeleni klinci su nebitni, BiH je puno veca od samog Sarajeva i dok god ima protuteze unutar bosnjackog korpusa kao i razlicitih vizija unutrasnjeg ustrojstva BiH, gradjanska opcija ce biti vaznija od bilo koje druge koja forsira podjelu.

Probne balone mogu pustati, ali od njih nema nista.
pemanapemani

#718 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by pemanapemani »

kiligonzales wrote:
pemanapemani wrote:
kiligonzales wrote:

Ko to mi?

Mislim na Bosnjake kao narod, njima opstanka nema u buducnosti ako pristanu na ustavno uredjenje koje ce biti iskljucivo zasnovano na etnickoj podijeli. Sarajevo i kojekakvi zeleni klinci su nebitni, BiH je puno veca od samog Sarajeva i dok god ima protuteze unutar bosnjackog korpusa kao i razlicitih vizija unutrasnjeg ustrojstva BiH, gradjanska opcija ce biti vaznija od bilo koje druge koja forsira podjelu.

Probne balone mogu pustati, ali od njih nema nista.
Vidiš, prije 10 godina bi za ovu priču popio šamar na ulici ili u najmanju ruku verbalne uvrede.

Danas sasvim normalno pričamo da unutar bošnjačkog naroda postoji protuteža ovakvoj politici. Uvaženi akademik Muhić hladno priča o potrebi podjele BiH. Znači, danas imaš mali dio Bošnjaka koji su za ovakav prijedlog. Meni se čini da je za početak bitno da ta priča lagano upuže u glave Bošnjaka, kako su neki napisali na temi - "neka ove ideje negdje u zapećku zlu ne trebala".

Ukratko - prije deset godina nisi imao niti jednog Bošnjaka koji je podržavao ovu ideju. Danas ih imaš možda 5 % i jedno 10% koji ovu ideju "drže u zapećku, zlu ne trebala".
Šta će biti za 10 godina?
Šta će biti kada neko predloži nebuloznu ideju Sandžak za manji entitet?
kiligonzales

#719 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by kiligonzales »

pemanapemani wrote: Vidiš, prije 10 godina bi za ovu priču popio šamar na ulici ili u najmanju ruku verbalne uvrede.

Danas sasvim normalno pričamo da unutar bošnjačkog naroda postoji protuteža ovakvoj politici. Uvaženi akademik Muhić hladno priča o potrebi podjele BiH. Znači, danas imaš mali dio Bošnjaka koji su za ovakav prijedlog. Meni se čini da je za početak bitno da ta priča lagano upuže u glave Bošnjaka, kako su neki napisali na temi - "neka ove ideje negdje u zapećku zlu ne trebala".

Ukratko - prije deset godina nisi imao niti jednog Bošnjaka koji je podržavao ovu ideju. Danas ih imaš možda 5 % i jedno 10% koji ovu ideju "drže u zapećku, zlu ne trebala".
Šta će biti za 10 godina?
Šta će biti kada neko predloži nebuloznu ideju Sandžak za manji entitet?
Moze pricati iz Makedonije gdje zivi i radi. To soljenje pameti prema vidjenju prilika iz regiona kako neko drugi moze imati malu drzavu i funkcionisati, ne moze se prenjeti na BiH. Ko bi pristao na fildzan, pristao bi i da kafa u njemu bude popijena. Ko bi pristao na neke nove promjene granica, otvorio bi novu katastrofu ratova na Balkanu i srusio i ovakav suverenitet i integritet BiH. Jednostavno znamo kraj koga zivimo i tako da nam nase iskustvo neda razmisljati drugacije jer ko bi pristao da mu granica buduceg Bosnjakistana bude na Vracama, dok Srbi Sarajevo smatraju najvecim srpskim gradom koji su izgubili, je suicidan ili naivno glup.

Na kraju ni Srbi nebi mogli predloziti takvo sto iz njima opravdanih razloga jer bi i oni stavili na kocku ono sto sada imaju.

Da bi takve stvari bile moguce moraju se desiti nova tektonska pomjeranja u svijetskoj politici i poretku moci, ali takvo sto trenutno nije moguce.
Dozer

#720 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by Dozer »

Nema ovdje vise ratova.
Oligarhije su stvorene i etablirane, feudi podijeljeni, kanali i sheme pljacke "svako svojih" uhodane, i sada im svima zajedno preostaje samo da to odrzavaju.

A kako to bolje uraditi nego odrzavanjem prica o ugrozenosti svih od svakoga, drzanjem nivoa tenzija i straha i na taj nacin drzati ljude zatvorenima u etno-vjerskim torovima koje su nam napravili upravo oni....

Razmislite samo malo o tim mehanizmima ...
- Djeca u OŠ na ekskurzijama ne idu u drugi entitet, ne upoznaju drzavu, nego samo svoj entitet. Na taj nacin se djeci usadjuje podsvjesna slika da je onaj tamo entitet nesto strasno, strano, neppzeljno. I ovo rade svi.
- Kroz sve medije se konstantno, vec 22 g., odrzavaju etno-vjerske tenzije, a ta prica ima identican cilj kao i gornja - da se ljudima usadi strah od onih drugih i da ih se drzi na kratkoj uzici u svom feudu.

Sve ovo je vec sad kreiralo par stotina hiljada spremnih da brane taj svoj ENV tor i prostor, a pri tome da uopste ne kontaju da zapravo brane samo sacicu ENV vodja, polupismenih mediokriteta koji upravo tu masu koriste da bi zadrzali sve sto su pokrali - od te iste mase.

Savrseni zatvoreni krug, u kojem masa cuva svoje tlacitelje.

I zato ovdje vise nema ratovanja. Svi se mogu drzati svog na ovaj nacin narednih 100 g., a nove generacije su samo dodatni garant toga.
duh_sa_sjekirom

#721 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by duh_sa_sjekirom »

Dozer wrote:Nema ovdje vise ratova.
Oligarhije su stvorene i etablirane, feudi podijeljeni, kanali i sheme pljacke "svako svojih" uhodane, i sada im svima zajedno preostaje samo da to odrzavaju.

A kako to bolje uraditi nego odrzavanjem prica o ugrozenosti svih od svakoga, drzanjem nivoa tenzija i straha i na taj nacin drzati ljude zatvorenima u etno-vjerskim torovima koje su nam napravili upravo oni....

Razmislite samo malo o tim mehanizmima ...
- Djeca u OŠ na ekskurzijama ne idu u drugi entitet, ne upoznaju drzavu, nego samo svoj entitet. Na taj nacin se djeci usadjuje podsvjesna slika da je onaj tamo entitet nesto strasno, strano, neppzeljno. I ovo rade svi.
- Kroz sve medije se konstantno, vec 22 g., odrzavaju etno-vjerske tenzije, a ta prica ima identican cilj kao i gornja - da se ljudima usadi strah od onih drugih i da ih se drzi na kratkoj uzici u svom feudu.

Sve ovo je vec sad kreiralo par stotina hiljada spremnih da brane taj svoj ENV tor i prostor, a pri tome da uopste ne kontaju da zapravo brane samo sacicu ENV vodja, polupismenih mediokriteta koji upravo tu masu koriste da bi zadrzali sve sto su pokrali - od te iste mase.

Savrseni zatvoreni krug, u kojem masa cuva svoje tlacitelje.

I zato ovdje vise nema ratovanja. Svi se mogu drzati svog na ovaj nacin narednih 100 g., a nove generacije su samo dodatni garant toga.
Ako si primjetio, ne govori se o promjeni granica ratom već o mirnom raspadu zemlje, tj. treba sjesti za sto, nacrtati karte i na području sadašnje BiH definirati ekskluzivno bošnjačku državu.
Ostatak bi se pripojio matičnim susjednim državama.
Tako bi dobili ostvarenje velikodržavnih projekata susjednih država i to bez ispaljenog metka.
basar

#722 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by basar »

Bošnjaci već imaju svoju državu, zove se Bosna i Hercegovina, nalazi se u Evropina jugo-istoku u regionu poznatijem pod nazivom Balkanski poluotok.

Bosna i Hercegovina nije rijetka multikonfesionalna država, ali pošto je Bosna dosta slaba zbog mnogobrojnih agresija, napada, genocida i turbulentne historije, nije mogla da sačuva svoju stabilnost. Ali ako Bog da, jačanjem same Bosne, ona će svojim stanovnicima podariti sigurnost i stabilnost koju dugo vremena čekaju.
Haman2

#723 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by Haman2 »

Nema saglasnosti oko Izbornog zakona. Hrvati ozbiljno prijete haosom u cemu ce ih podrzati sve politicke stranke is Rep. Srpske.
Ovo je odlicna prilika da saznamo da li ce medjunarodna zajednica podrzati Covica.
Ako se to dogodi, onda su price Covica i Dodika samo jaci ili slabiji eho njene politike.

Image

U tom slucaju kako bi se trebali postaviti Bosnjaci koji nemaju svoj Nacionalni program i ne znaju sta hoce od BiH, kako realizirati svoje ciljeve, kako se suprostaviti secesionistickoj politici druga dva naroda itd.

Ja mislim da ce SBB uskoro poceti koalirati sa HDZ-om BiH. Sad ceka samo pogodan trenutak a to ce zavisiti od stava medjunarodne zajednice koja samo slusa sta pricamo ali ne daje nikakvu podrsku nikome.

Dakle, uskoro ce biti bacene karte na sto uzmi ili ostavi ili pak podjite ovim pravcem, jer to od vas trazi medjunarodna zajednica. Kuda ide taj put mozda uskoro saznamo?
Dozer

#724 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by Dozer »

duupli...
Last edited by Dozer on 04/05/2018 14:17, edited 1 time in total.
Dozer

#725 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by Dozer »

duh_sa_sjekirom wrote: Ako si primjetio, ne govori se o promjeni granica ratom već o mirnom raspadu zemlje, tj. treba sjesti za sto, nacrtati karte i na području sadašnje BiH definirati ekskluzivno bošnjačku državu.
Ostatak bi se pripojio matičnim susjednim državama.
Tako bi dobili ostvarenje velikodržavnih projekata susjednih država i to bez ispaljenog metka.
Zagore, u potpunosti ja razumijem o cemu se ovdje prica, a moj gornji post je upravo na tom fonu. Poenta posta je ne samo to da ovdje vise nema rata, nego i to da niko od politickih ENV prvaka ni ne zeli bilo kakva razdvajanja.
To su bajke za malu djecu, i zapravo su samo jedan od alata kojima se narod u BiH konstantno drzi pod tenzijom. To je sve njihova dogovorena prica.
Ko je imalo pratio njihove nebuloze zadnjih 10-12 godina, jasno mu je da je sve ovo unaprijed rezirani scenario, a kojim se pred svake izbore, bilo lokalne bilo opste, polarizira javnost, a cime se postize (vrlo uspjesno) skretanje sa stvarnih problema i fula koje vlastodrsci uporno, i namjerno, prave.
Niko, ni mediji ni bilo ko od politicara, pa tako ni opozicije, uopste ne spominju da se u FBiH za protekle 4 goine nije izgradio ni 1 jedini cm autoputa. Za to vrijeme su se prikupile desetine miliona KM od prethodnih akciza, a sada i novih. I niko ziv ne pita gdje su te pare i zasto se autoput ne gradi...
Masovno iseljavanje i odlazak ljudi iz zemlje, sto mladih, sto kompletnih porodica, takodjer se ne prati ni ptiblizno kako bi trebalo, nego se spominje kao sporedne vijesti. A radi se o i te kako bitnoj stvari i desavanjima.
Niko i niegdje ne spominje enormne pljacke koje se desavaju kroz javne nabavke, a to ce ove godine dostici nevjerovatne razmjere, kao i svake izborne godine, uostalom.
itd.itd.itd.

Drugim rijecima - ni Dodik ni Covic ni ne razmisljaju o bilo kakvom otcjepljenju od BiH, kao ni Bakir od nekakvoj mini muslimanskoj drzavici od komada BiH, jer naprosto su svjesni da nista od toga niti je moguce, niti moze opstati kao takvo iz X razloga. I zato je sve ovo samo suplja prica kojom se odrzavaju tenzije kako bi se dobili izbori.
Mislim...kome od njih bi u bilo kakvoj drugoj varijanti bilo ovako dobro kao ovdje...?
Ne budite djeca...
Post Reply