Nisam ja ba nego nerodjena sestra umene veli da bla,bla....

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Šta nije po pravopisu gospodina Halilovića uredu? Ili je opet nešto mijenjao?Dozer wrote:Mislis - u dure![]()
vidis da ga dozer handri a ovaj se palikonektovan wrote:Kako vam se da više?! Cak je i Goranna temi oldtimera popustio, ali vas dvojica, jok.....
Kloc je skontao da se u prvom "pravopisu" toliko isprovaljivao da je onda odlucio da izda i drugi, u kojem je pokusao ispraviti prethodne odrone. Ali, kako to obicno bude, svaka popravka jedne nakarade, a s teznjom da drugi put bude bolje, pri cemu se zeli zadrzati neka novokomponovana svojstvenost - vodi jos vecem odronu. I, to mu se i desilo.vauvau wrote:Šta nije po pravopisu gospodina Halilovića uredu? Ili je opet nešto mijenjao?Dozer wrote:Mislis - u dure![]()
![]()
Kaže mi sestrićna da joj je slao pozivnicu za promociju novog pravopisa, kaže bit će i onlajn aplikacija.![]()
Pozdravila te moja sestrićna, kaže nema vremena za tebe.
Takoe, mudro zboriš, mladiću.beni-bu-man wrote:vidis da ga dozer handri a ovaj se palikonektovan wrote:Kako vam se da više?! Cak je i Goranna temi oldtimera popustio, ali vas dvojica, jok.....
Nema potrebe. Ostavi dizel za kamione, autobuse i radne masine, a benzincima povecaj obrtni moment, i eto ga.vauvau wrote:![]()
Smrt dizelima, živjeli beMzinci!
Konačno jedan lijep i smislen post.Dozer wrote:Naravno da je budalastina, ali to su uvijek nekakvi poceci. Malo po malo, da se ispipa puls naroda, ali i da ga se navikne na nesto. Za godinu ce takvih ulica biti gomila po svim gradovima, a onda krece sirenje.
Logicno je da se tolika kolicina vozila ne moze odjednom zabraniti na velikim prostorima, jer bi nastao opsti haos, bunt, protesti, itd.. Ali, malo po malo, i ici ce to. Kao i sve drugo sto je islo malo po malo, poput zabrane pusenja recimo.
Dozer wrote:![]()
![]()
Ne kontas ti mene od pocetka
Naslov ne znaci momentalni rez, bog te ne ubio, nego pocetak desavanja i nekih novih pravila koja ce se postepeno uvoditi. Cilj je, vjeruj mi na rijec, da se svi stariji dizel automobili (ispod EURO 6 norme) polako iskljuce iz svih gradova u EU, sto je ciljano do 2022., a onda postepeno i iz cijele EU, sto je ciljano za 2030.
Pocetak kraja...Dozer wrote:Naravno da je budalastina, ali to su uvijek nekakvi poceci. Malo po malo, da se ispipa puls naroda, ali i da ga se navikne na nesto. Za godinu ce takvih ulica biti gomila po svim gradovima, a onda krece sirenje.
Logicno je da se tolika kolicina vozila ne moze odjednom zabraniti na velikim prostorima, jer bi nastao opsti haos, bunt, protesti, itd.. Ali, malo po malo, i ici ce to. Kao i sve drugo sto je islo malo po malo, poput zabrane pusenja recimo.
Uzmi odgovarajuće pretjecanje, pa nećeš kasniti.Dozer wrote:Mah...kasnimo mi i za samim sobom, a ne za svijetom...