Institucija braka i današnji vakat
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- insomnia78
#701 Re: Institucija braka i današnji vakat
Jos ako povedes djete. 
- MarlboroGold
#702 Re: Institucija braka i današnji vakat
Ima nešto što ćeš naći u SCC, pa onda se sjetiš da nešto drugo ima samo u BBI, pa onda nešto treće u Robotu... da, 15 minuta 
- cendlerbing
#703 Re: Institucija braka i današnji vakat
Ogadićemo Zipu brak

-
zipoo
#704 Re: Institucija braka i današnji vakat
Ma neka ide sama u soping. Eno joj auto i vozi
- Bloo
- Globalna šefica
#705 Re: Institucija braka i današnji vakat
zipoo wrote:Ma neka ide sama u soping. Eno joj auto i vozi
- Bloo
- Globalna šefica
#706 Re: Institucija braka i današnji vakat
Nije mi to fakat jasno. Ako ima žena vozačku i ima se auto, fino sjedi i zaredaj po tržnim centrima i kupuj šta želiš u tom momentu.
Ovo se ne odnosi na zajedničku kupovinu namirnica, možda namještaja itd.
Mene kupovina srkleti, tako da idem sama.
Zašto bih vukla nekog da hoda sa mnom po npr. knjižarama dok ja tražim neki strip ili knjigu, a ta osoba ne uživa u knjižarama?
Zato što mi je momak/muž?
Ovo se ne odnosi na zajedničku kupovinu namirnica, možda namještaja itd.
Mene kupovina srkleti, tako da idem sama.
Zašto bih vukla nekog da hoda sa mnom po npr. knjižarama dok ja tražim neki strip ili knjigu, a ta osoba ne uživa u knjižarama?
Zato što mi je momak/muž?
- MarlboroGold
#707 Re: Institucija braka i današnji vakat
A ako nema vozačku i auto? Može li taksi ili je neprihvatljivo ne odvesti 
-
zipoo
#708 Re: Institucija braka i današnji vakat
poslati je u autoskoluMarlboroGold wrote:A ako nema vozačku i auto? Može li taksi ili je opet neprihvatljivo ne odvesti
- cendlerbing
#709 Re: Institucija braka i današnji vakat
Zavisi od osobe tj.koliko joj je iz poniženja ući u autobus.MarlboroGold wrote:A ako nema vozačku i auto? Može li taksi ili je neprihvatljivo ne odvesti
Moral gospođa uvijek u taksi, imati ličnog vozača i tako to.
- annoy
#710 Re: Institucija braka i današnji vakat
Što se tiče kupovine namirnica i toga, nemamo naviku ići u velike mjesečne kupovine, nego idemo u manje, recimo jednom-dvaput tjedno. I to idemo zajedno, tako smo navikli, nije nam to neka tlaka. Relativno brzo obavimo, uzmemo šta trebamo i usput malo razgledamo. A ovo drugo, kao što rekoh, u neki klasični šoping najviše volim ići sama...a on voli da ja idem s njim kad kupuje robu jer voli čuti moje mišljenje, i ne da mu se samom po dućanima pa ja odem s njim i pomognem mu izabrati. Nekad usput onda i sebi nešto kupim ako ugledam, ali ako ciljano idem nešto tražiti za sebe i znam da ću se dugo zadržati, obići puno dućana itd. onda ipak odem sama. Još jedna opcija je i da netko sjedne na kavu dok onaj drugi šopingira
Uglavnom, kad je dvoje normalnih, sve se može dogovoriti i nitko ne mora ispaštati i patiti se radeći nešto što mu nije zabavno...
Meni je najveći problem kad vozim mamu u kupovinu, ta žena je u stanju 10 minuta birati između dvije glavice luka...a kad kupuje robu, bože pomozi, moraju se sve zvijezde poklopiti da ona izabere neki komad
Meni je najveći problem kad vozim mamu u kupovinu, ta žena je u stanju 10 minuta birati između dvije glavice luka...a kad kupuje robu, bože pomozi, moraju se sve zvijezde poklopiti da ona izabere neki komad
- Bloo
- Globalna šefica
#712 Re: Institucija braka i današnji vakat
Pa odvezi je ako ti je zgodno ...dođi po nju...MarlboroGold wrote:A ako nema vozačku i auto? Može li taksi ili je neprihvatljivo ne odvesti
Ali što bi je odvezao i hodao sa njom dok bira fuckin gaće i hlače i cipele i kaput....whyyyyyyy?
Može se vratiti taksijem, tramvajem...
- MarlboroGold
#713 Re: Institucija braka i današnji vakat
o da, kod vas je i taksi dosta skupljicendlerbing wrote:Zavisi od osobe tj.koliko joj je iz poniženja ući u autobus.MarlboroGold wrote:A ako nema vozačku i auto? Može li taksi ili je neprihvatljivo ne odvesti![]()
Moral gospođa uvijek u taksi, imati ličnog vozača i tako to.
Kod nas 1,50-2KM od jednog kraja grada do drugog
- cendlerbing
#714 Re: Institucija braka i današnji vakat
Eeee al imamo trajvanMarlboroGold wrote:o da, kod vas je i taksi dosta skupljicendlerbing wrote:Zavisi od osobe tj.koliko joj je iz poniženja ući u autobus.MarlboroGold wrote:A ako nema vozačku i auto? Može li taksi ili je neprihvatljivo ne odvesti![]()
Moral gospođa uvijek u taksi, imati ličnog vozača i tako to.![]()
Kod nas taksisti odbiju vožnju ispod 5 KM, ne da mu se peglat.
- MarlboroGold
#715 Re: Institucija braka i današnji vakat
Može ako je zgodno, ako nije neka se snalaziBloo wrote:Pa odvezi je ako ti je zgodno ...dođi po nju...MarlboroGold wrote:A ako nema vozačku i auto? Može li taksi ili je neprihvatljivo ne odvesti
Ali što bi je odvezao i hodao sa njom dok bira fuckin gaće i hlače i cipele i kaput....whyyyyyyy?
Može se vratiti taksijem, tramvajem...
- Bloo
- Globalna šefica
#716 Re: Institucija braka i današnji vakat
Ne laži pošten narodMarlboroGold wrote:o da, kod vas je i taksi dosta skupljicendlerbing wrote:Zavisi od osobe tj.koliko joj je iz poniženja ući u autobus.MarlboroGold wrote:A ako nema vozačku i auto? Može li taksi ili je neprihvatljivo ne odvesti![]()
Moral gospođa uvijek u taksi, imati ličnog vozača i tako to.![]()
Nekad je i 3 do 4
- MarlboroGold
#717 Re: Institucija braka i današnji vakat
Ja sam prošle godine bio službeno u Sarajevu i noćio u Hotelu Sarajevo. Ostavio službeno na parkingu da se s njim ne zajebavam i odem taksijem...cendlerbing wrote: Eeee al imamo trajvan
U povratku uđem u taksi blizu vječne vatre i kažem da me vozi do Hotela... ma neće čovjek da si pita. Još sam ponudio i da mu više platim, ali džaba. Još 5 njih me odbilo, a nije špica bila. Na kraju sam pješke otišao... hebli vas vaši taksisti...
- MarlboroGold
#718 Re: Institucija braka i današnji vakat
Poslije 11 je skuplje, a ima uvijek delegata koji će te opuhati... inače do 3 marke naplati 90% njih pod uslovom da nema skretanja, jer svako skretanje naplati dodatno pola marke.Bloo wrote: Ne laži pošten narod![]()
Nekad je i 3 do 4
- Bloo
- Globalna šefica
#719 Re: Institucija braka i današnji vakat
Ako misliš na onaj hotel iznad Bazena...trebao si hvatati crveni taksiMarlboroGold wrote:Ja sam prošle godine bio službeno u Sarajevu i noćio u Hotelu Sarajevo. Ostavio službeno na parkingu da se s njim ne zajebavam i odem taksijem...cendlerbing wrote: Eeee al imamo trajvan
U povratku uđem u taksi blizu vječne vatre i kažem da me vozi do Hotela... ma neće čovjek da si pita. Još sam ponudio i da mu više platim, ali džaba. Još 5 njih me odbilo, a nije špica bila. Na kraju sam pješke otišao... hebli vas vaši taksisti...
- MarlboroGold
#720 Re: Institucija braka i današnji vakat
To je onaj nakon zgrade televizije, pa sa desne strane Miljacke... valjda Sarajevo. Jebat ga, sljedeći put ću uzeti taj.Bloo wrote: Ako misliš na onaj hotel iznad Bazena...trebao si hvatati crveni taksi
- Bloo
- Globalna šefica
#721 Re: Institucija braka i današnji vakat
Nema šanse da te niko nije htio voziti od vječne do tog hotela...to je serbez 7,8 KMMarlboroGold wrote:To je onaj nakon zgrade televizije, pa sa desne strane Miljacke... valjda Sarajevo. Jebat ga, sljedeći put ću uzeti taj.Bloo wrote: Ako misliš na onaj hotel iznad Bazena...trebao si hvatati crveni taksi
- cendlerbing
#722 Re: Institucija braka i današnji vakat
Ispod 10 nema šanse...uzmu i do 15, kako kome.Bloo wrote:Nema šanse da te niko nije htio voziti od vječne do tog hotela...to je serbez 7,8 KMMarlboroGold wrote:To je onaj nakon zgrade televizije, pa sa desne strane Miljacke... valjda Sarajevo. Jebat ga, sljedeći put ću uzeti taj.Bloo wrote: Ako misliš na onaj hotel iznad Bazena...trebao si hvatati crveni taksi
:stavljablokrunuzakraljicuofftopica:
- Bloo
- Globalna šefica
#723 Re: Institucija braka i današnji vakat
et,sad...
zato se ja neću nikad udat..
- insomnia78
#724 Re: Institucija braka i današnji vakat
Mozda ima ofirnu glOvuBloo wrote:Nema šanse da te niko nije htio voziti od vječne do tog hotela...to je serbez 7,8 KMMarlboroGold wrote:To je onaj nakon zgrade televizije, pa sa desne strane Miljacke... valjda Sarajevo. Jebat ga, sljedeći put ću uzeti taj.Bloo wrote: Ako misliš na onaj hotel iznad Bazena...trebao si hvatati crveni taksi
- MarlboroGold
#725 Re: Institucija braka i današnji vakat
cendlerbing wrote:
Ispod 10 nema šanse...uzmu i do 15, kako kome.
:stavljablokrunuzakraljicuofftopica:
To je previše s obzirom na cijenu i potrošnju goriva... ali hajd da ne idemo dalje offtopic.