Što da 20+ godina ponavljamo nas stav po pitanju drugih zrtava?, pa bolan Bosnjaci nikad nisu negirali zlocine, dabogda se raspado svaki vojnik Armije BiH koji je namjerno ubio jednog civila, ili ko je naredio da se ubije jedan civil. Nikad sa tim nismo imali problem, mi smo se i za vrijeme rata obracunavali sa zlocincima iz Armije BiH. Ali ne možeš nikako porediti jednu i drugu stranu, jedan dan Srpski politicari kukaju kako "niko" ne odgovara za ubistvo preko 20 hiljada Srba u BiH, pa onda za 9 januar odu u kasarnu u BL i odaju počast vojnicima RS koji su poginuli u ratu, po Bosanskim cukama na zidu ispisana imena njih preko 20hiljada.Nije zlocin ubiti vojnika na bojnom polju, zlocin je ubiti civila ili ratnog zarobljenika koji se predao, sad fino nadji zvanicne podatke ubijenih civila sve tri strane pa da nastavimo pricati. Meni je jasno da vas bombarduju pricama o 3hiljade Srba ubijenih oko Srebrenice 1992, ali preko 90% takvih je ubijeno na liniji u direktnim borbama prilikom pokusaja osvajanja Bosnjackih enklava. Niko i od Srba ne odgovara za ubistva Bosnjaka na Zuci iznad Sarajeva, ni Hrvati ne odgovaraju za ubistva Bosnjaka u Santicevoj ulici u Mostaru itd, odvoji civile i vojnike ubijene u direktnim borbama. Rahmet i pokoj dusi svakoj civilnoj žrtvi rata u BiH, a izvinjenje porodicama svakog civila ubijenog od moje Armije BiH.markomilanov wrote:Svakako da je srpska politika 90 bila pogrešna,rat bukti u hrvatskoj,jna na strani srba,vi se odlučite za savez sa hrvatima,pobegli od srba iz jugoslavije,a zovete srbe u zajednici sa hrvatima ,zašto je odbijen kutiljerov plan,doveli ste mudžahedine da prave gradjansku bih,zar je moguće da niko od vas ne pomene nijedu žrtvu drugih naroda,sve rekla ,kazala.
Nova agresija na BIH?
-
Lopez1981
#701 Re: Nova agresija na BIH?
-
archi_a
#702 Re: Nova agresija na BIH?
Ma ne mogu oni mnogo toga. Ako može i zrak da se podEli. Ne može ni državni hitni broj 122 jer to je prenos na tzv. BiH, iako bi to i meni i tebi i svakom putniku namjerniku bilo od pomoći. Ne može iako na cijeloj zemaljskoj kugli može. To je dodik i co. i južna osetija.Duka Dizel wrote:Srbi u BiH ne mogu da dožive 1.mart kao svoj praznik ni uz pomoć najsavremenijih tehnika koncentracije, meditacije i milovanja obrva i trepavica.archi_a wrote:
I građani i ambasade. Pa doživljavajte! Poštujte zakone. Nije švedski stol.
-
markomilanov
#703 Re: Nova agresija na BIH?
Bilo je i srba doktora koji su ostali u sarajevu,pa su nestajali noći,to samo kažem da srbi nisu samo stradavali od srpske ruke.jao_situacije wrote:u mojoj zgradi komšije srbi slave 1. martDuka Dizel wrote:Srbi u BiH ne mogu da dožive 1.mart kao svoj praznik ni uz pomoć najsavremenijih tehnika koncentracije, meditacije i milovanja obrva i trepavica.archi_a wrote:
doduše oni su "alijini srbi" koje su pravi srbi gađali granatama i snajperima 4 godine
- manijak1
- Bloo
- Globalna šefica
#705 Re: Nova agresija na BIH?
Zapravo dosta.civila.negira da su pojedinci iz armije bih cinili zlocine. Ne samo pojedinci, vec i grupe.Lopez1981 wrote:Što da 20+ godina ponavljamo nas stav po pitanju drugih zrtava?, pa bolan Bosnjaci nikad nisu negirali zlocine, dabogda se raspado svaki vojnik Armije BiH koji je namjerno ubio jednog civila, ili ko je naredio da se ubije jedan civil. Nikad sa tim nismo imali problem, mi smo se i za vrijeme rata obracunavali sa zlocincima iz Armije BiH.markomilanov wrote:Svakako da je srpska politika 90 bila pogrešna,rat bukti u hrvatskoj,jna na strani srba,vi se odlučite za savez sa hrvatima,pobegli od srba iz jugoslavije,a zovete srbe u zajednici sa hrvatima ,zašto je odbijen kutiljerov plan,doveli ste mudžahedine da prave gradjansku bih,zar je moguće da niko od vas ne pomene nijedu žrtvu drugih naroda,sve rekla ,kazala.
To kao nije armija vec odmetnuti krimilalci, blablabla...
Naravno, ne izjednacavam strane i uzase koji su pocinjeni, ali fakt je da prosjecni civil negira da je armija ikada pocinila ikakve zlocine nad gradanima koji nisu bosnjaci.
- jao_situacije
#706 Re: Nova agresija na BIH?
nisi u pravu archiarchi_a wrote:Ma ne mogu oni mnogo toga. Ako može i zrak da se podEli. Ne može ni državni hitni broj 122 jer to je prenos na tzv. BiH, iako bi to i meni i tebi i svakom putniku namjerniku bilo od pomoći. Ne može iako na cijeloj zemaljskoj kugli može. To je dodik i co. i južna osetija.Duka Dizel wrote:Srbi u BiH ne mogu da dožive 1.mart kao svoj praznik ni uz pomoć najsavremenijih tehnika koncentracije, meditacije i milovanja obrva i trepavica.archi_a wrote:
on kad kaže ne mogu ne misli na "federalne srbe" kako ih sad zovu, nego republiko-srpskijanske srbe
srbi koji žive sa mnom u zgradi nemaju nikakav problem sa danom nezavisnosti i državnosti
a izgleda da ni svi republiko-srpskijanski srbi nemaju problem sa tim, jer im je to neradni dan kad dođu da rade u goražde i sarajevo, iz foče lukavice i pala
nisam čuo da se nešto bune
- Bloo
- Globalna šefica
#707 Re: Nova agresija na BIH?
Pa tako i bosnjaci...kontinuirana mrznja prema srbima i RSu potpaljivana od strane politickih voda.manijak1 wrote:Eto nećespavajte mirno
Nema se jesti, ali bitno je da se mrzi.
Od ugrozenog nacionalnog interesa zna se ko profitira.
-
archi_a
#708 Re: Nova agresija na BIH?
Dostupni svima. Stavljeni na stol da ih vide svi koji su organizovali i insistirali na Daytonu, ali da ih vide i milošević i tuđman, da im se skrešu ruke kojima su mahali, da ih vidi i Izetbegović, da malo razmisli i da odgovori klintonu i co. na insistiranja da se potpiše sporazum.Bloo wrote:Dostupni kome?archi_a wrote:Ne moraš ti to govoriti, to za tebe govore tvoji predsjednici, a vi mašete zastavama za njih. A sudovi nisu tako ni rekli niti potvrdili.markomilanov wrote:Ako ja kažem da su se bošnjaci borili za muslimansku državu,kalifat,etničku čistu državu,da žele šerijat, što naravno nije tačno,pa ih zovem u zajedničku državu,naravno da me neće blagonakolno gledati.
Ovo što govorimo mi i naši predstavnici za politiku i nastanak entiteta rs, dokazali su i sudovi i tako rekli. A vi koji i dalje nastavljate da opravdavate i taj sistem koji su uspostavili karadžić, krajišnik, plavšička.... Vi koji i dalje nastavljate da dižete u nebesa, mladića kao heroja, negirate genocid, masovne grobnice, vi sami stigmatizirate vaš cjelokupni narod. Vi sami gospodo stavljate sebi stigmu genocidnog naroda podržavajući, slaveći ove likove i braneći njihova djela.
A ja ti još jednu stvar garantujem, da su u Daytonu u vrijeme pregovora i potpisivanja sporazuma bili dostupni dokazi o broju ubijenih u Srebrenici, o broju masovnih grobnica, primarnih, sekundarnih, tercijarnih....... Garantujem ti da entitet rs ne bi danas postojao!! A ti pričaj šta hoćeš.
-
markomilanov
#709 Re: Nova agresija na BIH?
Ološi poput juke,cace,arkana,legije,stavili su ljagu na običnog borca koji je branio svoju kuću.Bloo wrote:Zapravo dosta.civila.negira da su pojedinci iz armije bih cinili zlocine. Ne samo pojedinci, vec i grupe.Lopez1981 wrote:Što da 20+ godina ponavljamo nas stav po pitanju drugih zrtava?, pa bolan Bosnjaci nikad nisu negirali zlocine, dabogda se raspado svaki vojnik Armije BiH koji je namjerno ubio jednog civila, ili ko je naredio da se ubije jedan civil. Nikad sa tim nismo imali problem, mi smo se i za vrijeme rata obracunavali sa zlocincima iz Armije BiH.markomilanov wrote:Svakako da je srpska politika 90 bila pogrešna,rat bukti u hrvatskoj,jna na strani srba,vi se odlučite za savez sa hrvatima,pobegli od srba iz jugoslavije,a zovete srbe u zajednici sa hrvatima ,zašto je odbijen kutiljerov plan,doveli ste mudžahedine da prave gradjansku bih,zar je moguće da niko od vas ne pomene nijedu žrtvu drugih naroda,sve rekla ,kazala.
To kao nije armija vec odmetnuti krimilalci, blablabla...
Naravno, ne izjednacavam strane i uzase koji su pocinjeni, ali fakt je da prosjecni civil negira da je armija ikada pocinila ikakve zlocine nad gradanima koji nisu bosnjaci.
- Bloo
- Globalna šefica
#710 Re: Nova agresija na BIH?
archi_a wrote: Dostupni svima. Stavljeni na stol da ih vide svi koji su organizovali i insistirali na Daytonu, ali da ih vide i milošević i tuđman, da im se skrešu ruke kojima su mahali, da ih vidi i Izetbegović, da malo razmisli i da odgovori klintonu i co. na insistiranja da se potpiše sporazum.
Ti mene zajebavas.
Niko jadan tamo nije znao sta se desava. Alija pogotovo, jel da?
- Bloo
- Globalna šefica
#711 Re: Nova agresija na BIH?
Erm...od koga je vojska RSa branila kuce?markomilanov wrote: Ološi poput juke,cace,arkana,legije,stavili su ljagu na običnog borca koji je branio svoju kuću.
- jao_situacije
#712 Re: Nova agresija na BIH?
ja te doktore ne znam, ali znam moje komšije kojima niko ni ružan pogled nije uputiomarkomilanov wrote: Bilo je i srba doktora koji su ostali u sarajevu,pa su nestajali noći,to samo kažem da srbi nisu samo stradavali od srpske ruke.
jeli su iste splačine iz humanitarne pili istu kišnicu i sjedili u istim podrumima sa bošnjacima i hrvatima
ako ti znaš te doktore ili barem neke podatke o njima ili tim događajima bilo bi lijepo da odeš u tužilaštvo bosne i hercegovine ili državnu agenciju za istrage i zaštitu pa da to fino prijaviš da bi se odgovorni sankcionirali
- jao_situacije
#713 Re: Nova agresija na BIH?
od nato aviona i rokfeleraBloo wrote:Erm...od koga je vojska RSa branila kuce?markomilanov wrote: Ološi poput juke,cace,arkana,legije,stavili su ljagu na običnog borca koji je branio svoju kuću.
rokfeler ima fetiš na kuće srba
- manijak1
-
Duka Dizel
#715 Re: Nova agresija na BIH?
Ma i to za Kazane što se priča, uglavnom je guslanje.jao_situacije wrote:ja te doktore ne znam, ali znam moje komšije kojima niko ni ružan pogled nije uputiomarkomilanov wrote: Bilo je i srba doktora koji su ostali u sarajevu,pa su nestajali noći,to samo kažem da srbi nisu samo stradavali od srpske ruke.
jeli su iste splačine iz humanitarne pili istu kišnicu i sjedili u istim podrumima sa bošnjacima i hrvatima
ako ti znaš te doktore ili barem neke podatke o njima ili tim događajima bilo bi lijepo da odeš u tužilaštvo bosne i hercegovine ili državnu agenciju za istrage i zaštitu pa da to fino prijaviš da bi se odgovorni sankcionirali
-
markomilanov
#716 Re: Nova agresija na BIH?
Ima dosta srpskih političara,pljuju po instucijma bih,a nije im mrska dobra plata,nemaju muda da napuste institucije i da onda srbuje.
-
Lopez1981
#717 Re: Nova agresija na BIH?
8hiljada ubijenih Bosnjackih civila? Smradu četnički ne zelim trositi vrijeme na takve debile.markomilanov wrote:Podržavam,i svakako odvojiti civilne žrtve i vojnike za tri hiljade poginulih srba,kao i za 8 hiljada poginulih bošnjaka.Lopez1981 wrote:Što da 20+ godina ponavljamo nas stav po pitanju drugih zrtava?, pa bolan Bosnjaci nikad nisu negirali zlocine, dabogda se raspado svaki vojnik Armije BiH koji je namjerno ubio jednog civila, ili ko je naredio da se ubije jedan civil. Nikad sa tim nismo imali problem, mi smo se i za vrijeme rata obracunavali sa zlocincima iz Armije BiH. Ali ne možeš nikako porediti jednu i drugu stranu, jedan dan Srpski politicari kukaju kako "niko" ne odgovara za ubistvo preko 20 hiljada Srba u BiH, pa onda za 9 januar odu u kasarnu u BL i odaju počast vojnicima RS koji su poginuli u ratu, po Bosanskim cukama na zidu ispisana imena njih preko 20hiljada.Nije zlocin ubiti vojnika na bojnom polju, zlocin je ubiti civila ili ratnog zarobljenika koji se predao, sad fino nadji zvanicne podatke ubijenih civila sve tri strane pa da nastavimo pricati. Meni je jasno da vas bombarduju pricama o 3hiljade Srba ubijenih oko Srebrenice 1992, ali preko 90% takvih je ubijeno na liniji u direktnim borbama prilikom pokusaja osvajanja Bosnjackih enklava. Niko i od Srba ne odgovara za ubistva Bosnjaka na Zuci iznad Sarajeva, ni Hrvati ne odgovaraju za ubistva Bosnjaka u Santicevoj ulici u Mostaru itd, odvoji civile i vojnike ubijene u direktnim borbama. Rahmet i pokoj dusi svakoj civilnoj žrtvi rata u BiH, a izvinjenje porodicama svakog civila ubijenog od moje Armije BiH.markomilanov wrote:Svakako da je srpska politika 90 bila pogrešna,rat bukti u hrvatskoj,jna na strani srba,vi se odlučite za savez sa hrvatima,pobegli od srba iz jugoslavije,a zovete srbe u zajednici sa hrvatima ,zašto je odbijen kutiljerov plan,doveli ste mudžahedine da prave gradjansku bih,zar je moguće da niko od vas ne pomene nijedu žrtvu drugih naroda,sve rekla ,kazala.
- manijak1
#718 Re: Nova agresija na BIH?
za razliku od ostalih guslara , to se rasčistilo u jeku agresije , početkom i krajem 11-og mjeseca 93-e .Ma i to za Kazane što se priča, uglavnom je guslanje.
tako da ni to ne može biti isto .
Časno i pošteno da opet zapalimo
-
archi_a
#719 Re: Nova agresija na BIH?
Apsolutno ne zajebavam. Sumnjalo se na najgore, bilo je djelimičnih informacija, nisi imao crno na bijelo dokaze.Bloo wrote:archi_a wrote: Dostupni svima. Stavljeni na stol da ih vide svi koji su organizovali i insistirali na Daytonu, ali da ih vide i milošević i tuđman, da im se skrešu ruke kojima su mahali, da ih vidi i Izetbegović, da malo razmisli i da odgovori klintonu i co. na insistiranja da se potpiše sporazum.![]()
Ti mene zajebavas.
Nakon rata i početka otkopavanja masovnih grobnica, nakon pronalaska mnogih dokaza i saslušavanja mnogih svjedoka, međunarodni istražitelji su ostajali zaleđeni strahotama koje su saznavali i vidjeli na mjestima masovnih egzekucija. Na kraju krajeva svi ti dokazi su i prikazani na međunarodnim i domaćim sudovima i rezultirali su optužnicama i kaznama doživotnih i dugotrajnih robija.
Znaš, normalan svijet optužuje i osuđuje tek sa prikupljenim dokazima i na osnovu toga zarezuje kazne. Dodik i co. osuđuju i presuđuju na osnovu rekla kazala. I to komentarišu stranci, koji vide i ne mogu da vjeruju. Eto pusti šta mi pišemo i komentarišemo u Bosni i Hercegovini, pogledaj kako svijet komentariše.
Naravno, lakše je zatvoriti uši i reći, bla,bla,bla. nas ne vole, bombardovali nas nako!
- jao_situacije
#720 Re: Nova agresija na BIH?
za kazane se ne "priča" za kazane se znaDuka Dizel wrote:Ma i to za Kazane što se priča, uglavnom je guslanje.jao_situacije wrote:ja te doktore ne znam, ali znam moje komšije kojima niko ni ružan pogled nije uputiomarkomilanov wrote: Bilo je i srba doktora koji su ostali u sarajevu,pa su nestajali noći,to samo kažem da srbi nisu samo stradavali od srpske ruke.
ne znam da li su sve žrtve izvađene iz jame ali caco je ubijen za razliku od presvetih nebeskih komandanata koji i dalje šetaju među republiko-srpskijanskim zvaničnicima i građanima
-
markomilanov
#721 Re: Nova agresija na BIH?
od mudžahedina koji su širili multikulturizam po vozući,kao što su rusi po grbavici.Bloo wrote:Erm...od koga je vojska RSa branila kuce?markomilanov wrote: Ološi poput juke,cace,arkana,legije,stavili su ljagu na običnog borca koji je branio svoju kuću.
- Bloo
- Globalna šefica
#722 Re: Nova agresija na BIH?
Stvarno mislis da Alija ne bi potpisao sporazum, da je znao sve sta se desava, a ako podemo od pretpostavke da nije?archi_a wrote:Apsolutno ne zajebavam. Sumnjalo se na najgore, bilo je djelimičnih informacija, nisi imao crno na bijelo dokaze.Bloo wrote:archi_a wrote: Dostupni svima. Stavljeni na stol da ih vide svi koji su organizovali i insistirali na Daytonu, ali da ih vide i milošević i tuđman, da im se skrešu ruke kojima su mahali, da ih vidi i Izetbegović, da malo razmisli i da odgovori klintonu i co. na insistiranja da se potpiše sporazum.![]()
Ti mene zajebavas.
Nakon rata i početka otkopavanja masovnih grobnica, nakon pronalaska mnogih dokaza i saslušavanja mnogih svjedoka, međunarodni istražitelji su ostajali zaleđeni strahotama koje su saznavali i vidjeli na mjestima masovnih egzekucija. Na kraju krajeva svi ti dokazi su i prikazani na međunarodnim i domaćim sudovima i rezultirali su optužnicama i kaznama doživotnih i dugotrajnih robija.
Znaš, normalan svijet optužuje i osuđuje tek sa prikupljenim dokazima i na osnovu toga zarezuje kazne. Dodik i co. osuđuju i presuđuju na osnovu rekla kazala. I to komentarišu stranci, koji vide i ne mogu da vjeruju. Eto pusti šta mi pišemo i komentarišemo u Bosni i Hercegovini, pogledaj kako svijet komentariše.
Naravno, lakše je zatvoriti uši i reći, bla,bla,bla. nas ne vole, bombardovali nas nako!
-
markomilanov
#723 Re: Nova agresija na BIH?
Koliko i kako su osudjeni.manijak1 wrote:za razliku od ostalih guslara , to se rasčistilo u jeku agresije , početkom i krajem 11-og mjeseca 93-e .Ma i to za Kazane što se priča, uglavnom je guslanje.
tako da ni to ne može biti isto .
[url=http://**%20No%20links%20**.ba/clanak/171176/mektic-potvrdio-uz-pomoc-ruskih-i-srbijanskih-specijalaca-dodik-formira-paravojne-jedinice-u-rs-u]Časno i pošteno da opet zapalimo[/url]
- LBVIEW
#724 Re: Nova agresija na BIH?
O tome ste trebali ranije misliti, kad ste davali legitimitet politici "krvi i tla". RS jeste stvorena genocidom nad Bosnjacima - a drugacije nije ni moglo s obzirom da su Bosnjaci na teritoriji iste cinili 40÷ stanovnistva - sto je i najavljeno prezentiranjem 5 strateskih ciljeva na zasjedanju Skupstine iste maja 92-e.markomilanov wrote:Ako ja kažem da su se bošnjaci borili za muslimansku državu,kalifat,etničku čistu državu,da žele šerijat, što naravno nije tačno,pa ih zovem u zajedničku državu,naravno da me neće blagonakolno gledati.
Kako bilo, na jednoj strani imas legalnu i legitimnu politicku borbu za svoja prava, Medjunarodno pravo i prijem u UN, dok na drugoj brutalnu silu, agresiju, UZP i genocid. I ovo ce se, kako tebi, tako i drugim maskiranim djikanima poput onog Djenerala, spominjati za vik vikova, svidjalo vam se to ili ne.
- Bloo
- Globalna šefica
#725 Re: Nova agresija na BIH?
Ko jos.sluzi kaznu osim.suada omanovica?jao_situacije wrote:
za kazane se ne "priča" za kazane se zna
ne znam da li su sve žrtve izvađene iz jame ali caco je ubijen za razliku od presvetih nebeskih komandanata koji i dalje šetaju među republiko-srpskijanskim zvaničnicima i građanima
Nije caco sam divljao