Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#701 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by _BataZiv_0809 »

Ja mislio Zoya se stupasila :evil:
superiska

#702 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by superiska »

A to je kratkotrajno. Djeca jako brzo rastu i vrlo brzo skontaju ko je kakav, pa taj ko prica protiv druge strane samo skoci sebi u stomak. Ne treba djecu podcjenjivati, kontaju oni puno bolje nego mi mislimo.
duminjo

#703 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by duminjo »

:gunjastajl:
Zoya

#704 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Zoya »

_BataZiv_0809 wrote:Ja mislio Zoya se stupasila :evil:
Zoya planira još jedno dijete, kakvi razvodi i bakrači.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#705 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by _BataZiv_0809 »

Zoya wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Ja mislio Zoya se stupasila :evil:
Zoya planira još jedno dijete, kakvi razvodi i bakrači.
Steta za mene :(
Zoya

#706 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Zoya »

Golema :-)
Preboljet ćeš ti mene vec nekako :lol:
Ramzess Veliki

#707 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Ramzess Veliki »

superiska wrote: Pa da, istog sam misljenja.
Postoji samo jedna gora stvar od ove - razdvajati djecu, ono da je jedno kod mame, drugo kod tate :shock: a ima i takvih slucajeva i zahtjeva.
Kod mene je taj slucaj.
Ramzess Veliki

#708 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Ramzess Veliki »

Zoya wrote:Imam u bližoj familiji takav slučaj. Još jedna gora stvar od toga je okrenuti dijete protiv majke ili oca. Uh, ne postoji dovoljna kazna za takve ljude, al' fakat.
I to njih dvije pokusavaju. Uce mi malenu da me ne oslovljava sa tata, nego imenom.
superiska

#709 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by superiska »

Ramzess Veliki wrote:
Postoji samo jedna gora stvar od ove - razdvajati djecu, ono da je jedno kod mame, drugo kod tate :shock: a ima i takvih slucajeva i zahtjeva.
Kod mene je taj slucaj.
Moje mišljenje je da ovo nije u redu. Niko nema pravo da razdvaja djecu i da, brat i sestra/sestra i sestra/brat i brat, odrastaju odvojeno. Ponavljam, to je moje mišljenje i nikad to ne bih dozvolila pa ni pod cijenu da oboje odrastaju samo uz oca a da ih ja povremeno posjećujem.
Ramzess Veliki

#710 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Ramzess Veliki »

superiska wrote:
Ramzess Veliki wrote:
Kod mene je taj slucaj.
Moje mišljenje je da ovo nije u redu. Niko nema pravo da razdvaja djecu i da, brat i sestra/sestra i sestra/brat i brat, odrastaju odvojeno. Ponavljam, to je moje mišljenje i nikad to ne bih dozvolila pa ni pod cijenu da oboje odrastaju samo uz oca a da ih ja povremeno posjećujem.
To me najvise jede.
superiska

#711 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by superiska »

Ramzess Veliki wrote:
Zoya wrote:Imam u bližoj familiji takav slučaj. Još jedna gora stvar od toga je okrenuti dijete protiv majke ili oca. Uh, ne postoji dovoljna kazna za takve ljude, al' fakat.
I to njih dvije pokusavaju. Uce mi malenu da me ne oslovljava sa tata, nego imenom.
:shock: :shock:
E ovo ne kontam, ali nikako! Šta god da se desi između bivših supružnika, koliko god buran razlaz bio, kad se sve smiri - čemu osvete na ovaj način :? A samo se djetetu konfuzija pravi. Ako se već ne može ostati u nekim normalnim odnosima, treba djecu izolovati od bilo kakvih provokacija sličnog tipa. Ali eto, ne misle svi prvobitno na djecu, egoizam dominira.
A kako ranije rekoh, djeca će vrlo brzo odrasti i uvidjeti ko je i kako mutio. Samo polako...
Euridika
Globalna šefica

#712 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Euridika »

superiska wrote:
Ramzess Veliki wrote:
:shock: :shock:
E ovo ne kontam, ali nikako! Šta god da se desi između bivših supružnika, koliko god buran razlaz bio, kad se sve smiri - čemu osvete na ovaj način :? A samo se djetetu konfuzija pravi. Ako se već ne može ostati u nekim normalnim odnosima, treba djecu izolovati od bilo kakvih provokacija sličnog tipa. Ali eto, ne misle svi prvobitno na djecu, egoizam dominira.
A kako ranije rekoh, djeca će vrlo brzo odrasti i uvidjeti ko je i kako mutio. Samo polako...
Zato što najvjerovatnije ide logikom da je tata neko ko živi uz dijete, a taj "neko" iz daljine ne može biti tata, već samo čiko koji povremeno dođe i donese darove. Fuj! :cry:

Ne smijem više pisati po forumu, od jutros me loše krenulo... :zoka:
superiska

#713 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by superiska »

Djeci su potrebne obje figure, i majčina i očeva.
Druga stvar je ako neko ne želi, kao što, čini mi se, Natašin bivši suprug nije bio dio odrastanja njihove kćerke.
Ne znam šta je gore, potpuno odsustvo jednog roditelja ili filovanje malih glava takvim nebulozama :?
zoomba

#714 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by zoomba »

U tim stvarima djeca najvise ispastaju
Paco

#715 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Paco »

superiska wrote:
Ne znam šta je gore, potpuno odsustvo jednog roditelja ili filovanje malih glava takvim nebulozama :?
Ovo drugo, definitivno.
Djeca su ionako zbunjena, izgubljena u svemu. To sto roditelji vise ne zive zajedno za njih je velika trauma. Sve one priredbe u kojima je jedva cekao/la da ucestvuje vise nemaju draz jer zna da jedno od roditelja nece doci da gleda (samo jedan od primjera, najlaksi za shvatiti onima koji nemaju djecu). Prisutni roditelj ce snimati telefonom priredbu kako bi pokazao ili na neki nacin poslaoo onom drugom roditelju snimak. Ali, dijete ne zeli da ga gleda objektiv kamere na telefonu nego zeli da vidi lice roditelja zbog kojih je i spremao/la tu priredbu.

"Filovanje malih glava" je manipulacija djetetom zarad neke "osvete" i totalni je idiotizam. Nebitno s cije strane dolazi. U biti, pravi se kontraefekat jer koliko god da filujes dijete negativnim stvarima, ono ce odrasti (vec napisano i receno), razgovarat ce zrelo s "omrazenim roditeljem" i onda shvatiti da ono sto mu je druga strana pricala i prezentirala godinama nema veze s istinom. A onda opet dolazi do sasvim nepotrebne konfuzije u glavi djeteta.

Kad si vec napisala to o potpunom odsustvu jednog roditelja, onda je najbitnije da je taj roditelj ziv. A kad-tad ce i u njemu proraditi taj neki nagon i zelja da vidi dijete. Pa barem na minutu.
broj dva

#716 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by broj dva »

Zoya wrote:
broj dva wrote:
Paco wrote:@broj dva
Dobrodosao u klub :)

Nisam bas skont'o. Jel' pokusavas da se izboris za starateljstvo nad djecom ili ...?
---
Zelim 50-50.
Malo je komplikovano jer je mladjem tek 11 mjeseci. A hanuma je ljuta ko ris i tesko je (makar trenutno) pricati sa njom. Ona ima neke adute, ja neke (vecinom finansijske). Tesko je ali kontam da nisam ni prvi ni zadnji. Opet, jedino sto me boli je kada o djeci razmisljam, problem je sto o njima stalno razmisljam. Googlam savjete, prodecure, mogucnosti...i razmisljam kako bi volio jedan vremeplom da sebi prije 9 godina dobar samar opalim.
Broj dva. Danas sam bila na kursu gdje su bile osobe razvedenih roditelja (sada već odrasli ljudi) i rekli da je 50-50 bila najgora stvar kroz koju su prošli i doživjeli i da nikad ne bi poželjeli da izlože djecu tome. Mi koji radimo u školi se slažemo sa tim jer vidimo kako je djeci i koliko su rastresena kad su sedmicu kod mater sedmicu kod oca, ili tri dana kod jednog tri kod drugog. Tebe se sjetih pa reko da ti prenesem.
--
Koje su alternative ?
triconja

#717 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by triconja »

Paco wrote:
superiska wrote:
Ovo drugo, definitivno.
Djeca su ionako zbunjena, izgubljena u svemu. To sto roditelji vise ne zive zajedno za njih je velika trauma. Sve one priredbe u kojima je jedva cekao/la da ucestvuje vise nemaju draz jer zna da jedno od roditelja nece doci da gleda (samo jedan od primjera, najlaksi za shvatiti onima koji nemaju djecu). Prisutni roditelj ce snimati telefonom priredbu kako bi pokazao ili na neki nacin poslaoo onom drugom roditelju snimak. Ali, dijete ne zeli da ga gleda objektiv kamere na telefonu nego zeli da vidi lice roditelja zbog kojih je i spremao/la tu priredbu.

"Filovanje malih glava" je manipulacija djetetom zarad neke "osvete" i totalni je idiotizam. Nebitno s cije strane dolazi. U biti, pravi se kontraefekat jer koliko god da filujes dijete negativnim stvarima, ono ce odrasti (vec napisano i receno), razgovarat ce zrelo s "omrazenim roditeljem" i onda shvatiti da ono sto mu je druga strana pricala i prezentirala godinama nema veze s istinom. A onda opet dolazi do sasvim nepotrebne konfuzije u glavi djeteta.

Kad si vec napisala to o potpunom odsustvu jednog roditelja, onda je najbitnije da je taj roditelj ziv. A kad-tad ce i u njemu proraditi taj neki nagon i zelja da vidi dijete. Pa barem na minutu.
Image
Zoya

#718 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Zoya »

Alternativa je ta da se ne razvodite nikako :-D a ako već želite onda da djeca budu kod majke pretežno a kod tebe svaki drugi vikend. Možeš ih nekad iz škole pokupiti i provesti poslije podne sa njima. Ili da živiš u istoj zgradi gdje i žena pa da djeca mogu do jednog ili drugog kad god požele.
heat
Grijem se na: Ljubav
Vozim: ABCD

#719 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by heat »

Paco wrote: razgovarat ce zrelo s "omrazenim roditeljem" i onda shvatiti da ono sto mu je druga strana pricala i prezentirala godinama nema veze s istinom.

moze druga strana ku*cu svirati kada se ovo desi, a istina uvijek ispliva :wink:
supercali

#720 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by supercali »

Zoya wrote: Zoya planira još jedno dijete, kakvi razvodi i bakrači.
Napravit cu ja ne brini samo reci kad ti odgovara termin
Zoya

#721 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Zoya »

supercali wrote:
Ne možeš ti to sve stići.
supercali

#722 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by supercali »

Zoya wrote:
supercali wrote:
Ne možeš ti to sve stići.
Ne brini mogu
Nego jel jos ben stoji gdje je stajao? :mrgreen:
Majana_sa

#723 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Majana_sa »

Evo i mene... da se tuspasim :)
zoomba

#724 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by zoomba »

Sjedi oguli jabuku.. :D
Majana_sa

#725 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Majana_sa »

:roll:
Post Reply