Ljiljan se digao u nebo

Sanjarko

#701 Re: Ljiljan se digao u nebo

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:
BHCluster wrote: O tome i pisem, ti se borci bore za svoja prava a sta ti radis kmecis po forumu. Have a TOPS.
Ma trebali bi se borit za prava nas svih, ne samo sebe. Da i sebe, i nas sve zastite, a ne samo sebe. Sutra im i djeca itd. mogu bit recimo u istoj situaciji kao ja. Neki su govorili da treba, bivsi borci sa kojima sa lezo. Da se barem 200 km da meni i slicnima. Ali jb nas, nek mi crknemo svi. Nek su hiljade, milione itd. sirom svijeta sebi nabili. A mi stoka sitnog zuba nek crknemo. I crkavamo, ali veoma bolno, dugo, tesko. Bolje da nas zakolju, prikolju odmah nego da nas vako muce, da nam ovo rade.
Neka traze uvodzenje socijalne pomoci itd. za sve nezaposlene, ugrozene, bolesne. Ne samo za sebe. Sutra im se djeca itd. mogu naci u toj situaciji ili u goroj ili kao u mojoj. Vjeruj da ne bi nikome pozelio da bude u mojoj situaciji. Bolestan, bez primanja itd. Sam sebi sam odvratan itd. Dojadio sam sebi itd. I kao sta sam reko da ima eutanazija, mozda bi je i trazio, ali ne znam bi li porodica htjela dopustit je. Da mogu u sumu otic ko Indijanac kad ostari i postane teret berem.
Sanjarko

#702 Re: Ljiljan se digao u nebo

Post by Sanjarko »

pemanapemani wrote:
Ako tu bude Dovište Domovini, onda tu nema mjesta za one koji nisu muslimani. Opet ponavljam, legitimno koliko god se meni ne sviđalo, ali onda ne možeš Dovište predstaviti kao mjesto za sve branitelje BiH.
Kako nema. Ko brani da se misa odrzi itd. za nemuslimane koji su poginuli, shehidili. Eno u Jasenovcu budu molitve sve ako se ne varam. Jest cudno bilo, ali nije neki problem.
Sanjarko

#703 Re: Ljiljan se digao u nebo

Post by Sanjarko »

Jbg prekuco sam temu. Tako ispalo, tek iz depresije mozda izlazim, mozda u maniju. Zao mi je. Nisam stvarno imo zle, lose namjere ako sam sta lose itd. i napisao. Halalite.
BHCluster

#704 Re: Ljiljan se digao u nebo

Post by BHCluster »

General War wrote:
BHCluster wrote:
Dovoljno sam pametan da od SDA ne uzimam nista a isto tako i ne trazim. Sta mislis dace ti neko dati neko pravo samo tako? Za prava se moras boriti a ne kmecati ugledaj se malo na ove veterane. Aza ovo zadnje :thumbup: .
:-)
A ko je na vlasti? Nepotrebno smaras, jer nemas isti arsin rasudjivanja pa se vrtis u krug da bi necim poentirao.
Samo ti spinuj nije ti ovo prvi put. Pored svega sto su dali za Drzavu ti se nao da bi poentirao preko njihovi ledja sramoto jedna.
Drvosjeca iz Dejcica

#705 Re: Ljiljan se digao u nebo

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Vizionar 1985 wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Sva tri naroda u u *urcu i to zahvaljujući politikama koje su ih "branile". Spomenici kao ovaj nisu vjerski, ne grade se iznad Livna ili Banjaluke, na zemlji povratnika, tako da ne vidim kako nekome može smetati ovaj spomenik. Onima kojima smeta to mogu biti samo oni koji intimno podržavaju genocid i rezultate istog a ovamo su kao demokrate i liberali.
Citava planeta i covjecanstvo je u k-rcu, samo vam se jos nije javilo. Ali ja sam lud, i ludi smo mi koji svasta govorimo odavno. Da se razumijemo jesam lud, ali jesam li bas skroz lud, i jesam li zao ako sam lud, je li lazem itd. Za ove ostale ne znam. Govorim u svoje ime.
To se kaže jesam možda lud ali nisam glup. :mrgreen:
Sanjarko

#706 Re: Ljiljan se digao u nebo

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:
Sva tri naroda u u *urcu i to zahvaljujući politikama koje su ih "branile". Spomenici kao ovaj nisu vjerski, ne grade se iznad Livna ili Banjaluke, na zemlji povratnika, tako da ne vidim kako nekome može smetati ovaj spomenik. Onima kojima smeta to mogu biti samo oni koji intimno podržavaju genocid i rezultate istog a ovamo su kao demokrate i liberali.
Citava planeta i covjecanstvo je u k-rcu, samo vam se jos nije javilo. Ali ja sam lud, i ludi smo mi koji svasta govorimo odavno. Da se razumijemo jesam lud, ali jesam li bas skroz lud, i jesam li zao ako sam lud, je li lazem itd. Za ove ostale ne znam. Govorim u svoje ime.
To se kaže jesam možda lud ali nisam glup. :mrgreen:
Ja sam i glup. Ali ne znam koliko. Tu i tamo mozda malo bljesnem ali i za to nisam siguran. Cudak jbg.
BHCluster

#707 Re: Ljiljan se digao u nebo

Post by BHCluster »

Vizionar 1985 wrote:
Vizionar 1985 wrote:
BHCluster wrote: O tome i pisem, ti se borci bore za svoja prava a sta ti radis kmecis po forumu. Have a TOPS.
Ma trebali bi se borit za prava nas svih, ne samo sebe. Da i sebe, i nas sve zastite, a ne samo sebe. Sutra im i djeca itd. mogu bit recimo u istoj situaciji kao ja. Neki su govorili da treba, bivsi borci sa kojima sa lezo. Da se barem 200 km da meni i slicnima. Ali jb nas, nek mi crknemo svi. Nek su hiljade, milione itd. sirom svijeta sebi nabili. A mi stoka sitnog zuba nek crknemo. I crkavamo, ali veoma bolno, dugo, tesko. Bolje da nas zakolju, prikolju odmah nego da nas vako muce, da nam ovo rade.
Neka traze uvodzenje socijalne pomoci itd. za sve nezaposlene, ugrozene, bolesne. Ne samo za sebe. Sutra im se djeca itd. mogu naci u toj situaciji ili u goroj ili kao u mojoj. Vjeruj da ne bi nikome pozelio da bude u mojoj situaciji. Bolestan, bez primanja itd. Sam sebi sam odvratan itd. Dojadio sam sebi itd. I kao sta sam reko da ima eutanazija, mozda bi je i trazio, ali ne znam bi li porodica htjela dopustit je. Da mogu u sumu otic ko Indijanac kad ostari i postane teret berem.
Radi se o ljudima koji su dali sve sto su mogli za drzavu kad je trebalo jos samo nisu dali zivote i da ja virtualno poentiram kao ovaj necu. Znaci radili bi ali posla nema.
Sanjarko

#708 Re: Ljiljan se digao u nebo

Post by Sanjarko »

BHCluster wrote:
Radi se o ljudima koji su dali sve sto su mogli za drzavu kad je trebalo jos samo nisu dali zivote i da ja virtualno poentiram kao ovaj necu. Znaci radili bi ali posla nema.
Ma ne kazem ja nista, niti imam ista protiv itd. Nego kazem koja korist. Bolje se borit da se svi koji su bolesni, nezaposleni, ugrozeni zastite nego samo borci. Ne kontaju, i ako se izbore za neka ta svoja prava danas sutra ce svi umrijeti za deceniju ili vise mozda i manje, i sta ce bit sa njihovom djecom itd. Ne mogu djeca itd. ne borci imat prava boraca. To govorim. Dok neko ne pocne da radi da zastiti sve ljude do tad je sve ovo ubleha, i to ona od Meril Lincha i Rimljana.
Sanjarko

#709 Re: Ljiljan se digao u nebo

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:
BHCluster wrote:
Ma ne kazem ja nista, niti imam ista protiv itd. Nego kazem koja korist. Bolje se borit da se svi koji su bolesni, nezaposleni, ugrozeni zastite nego samo borci. Ne kontaju, i ako se izbore za neka ta svoja prava danas sutra ce svi umrijeti za deceniju ili vise mozda i manje, i sta ce bit sa njihovom djecom itd. Ne mogu djeca itd. ne borci imat prava boraca. To govorim. Dok neko ne pocne da radi da zastiti sve ljude do tad je sve ovo ubleha, i to ona od Meril Lincha i Rimljana.
Ne samo bolesni itd. nego bas svi. Primjenjuju metode Meril Lincha nad narodom. Okrecu radnike protiv neradnika, neradnike protiv radnika, staro protiv mladog, mlado protiv starog itd. i uvijek radi, a narod to ne vidi. Pa tako je i Hitler na vlast doso itd., evo sad nedavno i Tramp. Uvijek upali zavadit jedne protiv drugih. Uvijek. Ne znam slucaj da nije upalilo, raspravljalo se i o ovome svemu po netu.
BarbaDue

#710 Re: Ljiljan se digao u nebo

Post by BarbaDue »

Vizionar 1985 wrote:
BarbaDue wrote: Ne valja kad šutimo i ništa ne radimo, ne valja kad se nešto radi. Nevjerovatan mentalitet!!!
Pozdrav Barba, nadam se da nisi zamjerio ono. Pogresno smo se samo razumili, i nismo se skontali.
No sikiriki :mrgreen:
Pitar s Kariba

#711 Re: Ljiljan se digao u nebo

Post by Pitar s Kariba »

Pitar s Kariba

#712 Re: Ljiljan se digao u nebo

Post by Pitar s Kariba »

Evo, kaže čovjek hodža uništio tenk ... Eto otkud Reis i IZ na otvaranju :D
mali jomu

#713 Re: Ljiljan se digao u nebo

Post by mali jomu »

orinoco wrote:
https://www.klix.ba/vijesti/bih/simbol- ... 0820034#18

U čast braniocima BiH kod Gradačca postavljen ljiljan visine 16 metara

Spomenik je postavljen na lokaciji s koje se pruža pogled na Gradačac, Posavinu i dio Slavonije, a vrpcu su presjekli član predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef.Kavazović.
Image

Znači li ovaj spomenik da će i VRS i HVO postaviti svoj spomenik negdje?

Ne vidi se dobro, salutiraju oficiri Armije BiH?

Zašto je reis presjekao vrpcu?

ja eto vrs i hvo nigdje nisu svoje spomenike postavili.....

Ljiljan je znak Armije BiH, zato i salutiraju oficiri Armije BiH.....

nece valjda oficiri vrs i hvo salutirat ljiljanu :lol:

Reis je tu samo zato sto se samo on odazvao pozivu, od svih drugih vjerskih konfesija koje se nalaze u BiH

mogli su svi doci..... ali nisu
TheMule

#714 Re: Ljiljan se digao u nebo

Post by TheMule »

Ko ne voli ljiljane, dabogda crko!
exliberal-ex

#715 Re: Ljiljan se digao u nebo

Post by exliberal-ex »

TheMule wrote:Ko ne voli ljiljane, dabogda crko!

Posao sam napisat komentar al me poce nesto presjecat u prsima... :lol:
Rugafet

#716 Re: Ljiljan se digao u nebo

Post by Rugafet »

Ja opet ne mogu od smijeha
kockakockica

#717 Re: Ljiljan se digao u nebo

Post by kockakockica »

:D

Image

Image

Image
Sara03

#718 Re: Ljiljan se digao u nebo

Post by Sara03 »

TheMule wrote:Ko ne voli ljiljane, dabogda crko!
Image
spreca

#719 Re: Ljiljan se digao u nebo

Post by spreca »

Bakir je svojim prisustvom samo ponizio sve one koji su na bilo koji nacin ucestvovali u odbrani BiH......ni Kavazovic nije trebao biti medju prvima.....ima jos zivih koji su dali vise za od branu i od Bakira i od njegovog oca.Bakire daj borcima pristojan zivot a ne gomilu betona,,,od tog spomenika djeca boraca niti ce biti sitija niti bolje obuvena niti bolje odjevema.....i ovaj Kavazovic mi se poceo gaditi mada sam od njega ocekivao da se ogradi od gnjida poput Bakira i ostalih.
General War

#720 Re: Ljiljan se digao u nebo

Post by General War »

spreca wrote:Bakir je svojim prisustvom samo ponizio sve one koji su na bilo koji nacin ucestvovali u odbrani BiH......ni Kavazovic nije trebao biti medju prvima.....ima jos zivih koji su dali vise za od branu i od Bakira i od njegovog oca.Bakire daj borcima pristojan zivot a ne gomilu betona,,,od tog spomenika djeca boraca niti ce biti sitija niti bolje obuvena niti bolje odjevema.....i ovaj Kavazovic mi se poceo gaditi mada sam od njega ocekivao da se ogradi od gnjida poput Bakira i ostalih.
:thumbup:
Gradzeni su spomenici i partizanima pa eno ih zarasli u korov ili minirani...ali makar su im dati stanovi i posao, a za ove ako se Merkelova ne pobrine nema suficita u budzetu kod Novalica...za kavazovica sam se stvarno iznenadio.

spreca

#721 Re: Ljiljan se digao u nebo

Post by spreca »

Neznam ko je finansirao taj spomenik......cija se lova trosi za Bakirovu predizbornu kampanju.......pa mi smo gori i od onih najgorih africkih plemenskih zajednica ....bolje nismo ni zasluzili :izet: nas
Rugafet

#722 Re: Ljiljan se digao u nebo

Post by Rugafet »

Dobro jutro, ti to tek sad skonto?
spreca

#723 Re: Ljiljan se digao u nebo

Post by spreca »

ma skonto sam ja to davnih dana.....ali me cudi kako mozemo da izdrzimo da nas tako dugo jebu i prave stokom
Sunca Sin
Location: Psi nam se dive, svinje nas smatraju jednakim, a mačke nas preziru.

#724 Re: Ljiljan se digao u nebo

Post by Sunca Sin »

spreca wrote:ma skonto sam ja to davnih dana.....ali me cudi kako mozemo da izdrzimo da nas tako dugo jebu i prave stokom
Crna magija i satanizam, prinošenje žrtava u krvi i ostale najgore stvari, to je jedino objašnjenje.
spreca

#725 Re: Ljiljan se digao u nebo

Post by spreca »

Sunca Sin wrote:
spreca wrote:ma skonto sam ja to davnih dana.....ali me cudi kako mozemo da izdrzimo da nas tako dugo jebu i prave stokom
Crna magija i satanizam, prinošenje žrtava u krvi i ostale najgore stvari, to je jedino objašnjenje.
ma ovo mi vise lici na ono....nemozete vi nas jebat koliko mi mozemo izdrzati......
Post Reply