To je softwerski problem. Prijatelj imao isti problem na s8+. Reinstalacija softwera ce rijesiti problem.djama wrote:Nije. Prijatelj kaze jutros razgovarao i onda poslije oko 12 da nazove to mu se desilo. I od tada skroz tiho...
Galaxy S8 i S8+
Moderator: Benq
- golfiista
#701 Re: Galaxy S8 i S8+
- Raigor Stonehoof
#702 Re: Galaxy S8 i S8+
Slican problem ima clan porodice sa Xperiom Ultra. Jedino restart popravi situacijugolfiista wrote:To je softwerski problem. Prijatelj imao isti problem na s8+. Reinstalacija softwera ce rijesiti problem.djama wrote:Nije. Prijatelj kaze jutros razgovarao i onda poslije oko 12 da nazove to mu se desilo. I od tada skroz tiho...
- SONY_91
#703 Re: Galaxy S8 i S8+
Čini mi se da mi je baterija lošija na 8.0.0 OS-u nego što je bila na 7.0.0. Ranije bih dan završio sa oko 20-30% dok se sada redovno dešava da sam na ispod 10%. Vratio sam uređaj na fabričke i izbrisao sam cache i sve sam ponovo složio kako je to i ranije bilo i znači brže mi "pojede" bateriju.
-
djama
#704 Re: Galaxy S8 i S8+
Da flasha opet zadnju verziju sistema ?golfiista wrote:To je softwerski problem. Prijatelj imao isti problem na s8+. Reinstalacija softwera ce rijesiti problem.djama wrote:Nije. Prijatelj kaze jutros razgovarao i onda poslije oko 12 da nazove to mu se desilo. I od tada skroz tiho...
- golfiista
#705 Re: Galaxy S8 i S8+
Dadjama wrote:Da flasha opet zadnju verziju sistema ?golfiista wrote:To je softwerski problem. Prijatelj imao isti problem na s8+. Reinstalacija softwera ce rijesiti problem.djama wrote:Nije. Prijatelj kaze jutros razgovarao i onda poslije oko 12 da nazove to mu se desilo. I od tada skroz tiho...
- Capsicum
#706 Re: Galaxy S8 i S8+
Ima li ko problem sa kalendarom? Nekad jednostavno nece da zazvoni na neki event. Npr stavite neki event koji se ponavlja svaki radni dan i zazvonit ce prvih par dana, a onda ce se prestati oglasavati. Strasno me to nervira. Vjerovatno ima neke veze sa agresivnim postavkama ustede baterije u zadnjim verzijama androida. Sve sam pokusao. Isti problem bio na Nougat i na Oreo. Kalendar stavljen kao izuzetak u opcijama za optimizaciju za potrosnju baterije i sl. Nista ne pomaze. Kao da Samsung u sistemskim postavkama kalendar nije stavio dovoljno visoko u listi prioriteta i onda se nakon nekog vremena aplikacija baci u hibernaciju ili sta vec. Ali majku mu, pa zar taj kalendar nije jedna od najosnovnijih stvari koja pametni telefon cini pametnim?!
Nekoliko puta sam profulao neke sastanke i sl, jer telefon nije zazvonio. Interesantno je da kad preko racunara otvorim google calendar i tamo dodam neki event bezveze, samo da testiram hoce li se javiti notifikacija, onda ga to "probudi", pa zazvoni i taj novi test i onaj event koji je iz nekog razloga preskocen...
Nekoliko puta sam profulao neke sastanke i sl, jer telefon nije zazvonio. Interesantno je da kad preko racunara otvorim google calendar i tamo dodam neki event bezveze, samo da testiram hoce li se javiti notifikacija, onda ga to "probudi", pa zazvoni i taj novi test i onaj event koji je iz nekog razloga preskocen...
- golfiista
#707 Re: Galaxy S8 i S8+
Sinhronizacija kalendara nije najsretnije i najspretnine rijesena. Ja imam problema da sinhronizujem ostale kalendare sa drugih acc sa ovim na telefonu. Ne znam.zasto. trebalo.bi biti bas ono automatski jel bez napora posebnog. Ovako...jbg.
Meni jos nije stigao Oreo, zna li neko sta je sa tim. Hvala.
Meni jos nije stigao Oreo, zna li neko sta je sa tim. Hvala.
- diablobih
#708 Re: Galaxy S8 i S8+
Jeste li probali drugu aplikaciju za kalendar koristiti?
- Capsicum
#709 Re: Galaxy S8 i S8+
Ja probao Google calendar, ali ista stvar. Čak sam zvao Samsung support i kačili su se na moj telefon da provjere jesu li sve postavke ok i nisu ništa skontali. Baš glupa stvar. Telefon od milju i po, a nisu u stanju kroz 2 verzije androida da riješe problem s kalendarom. Jbg kalendar radi i na kinezima od 100 KM...
-
zecov
#710 Re: Galaxy S8 i S8+
evo i na BHTelecomu od jutros ima update. galaxy s8+
- Capsicum
#711 Re: Galaxy S8 i S8+
Ja presao na DBT (njemacki) FW zbog glupih bht bookmarka u internet browseru. Taman se nakanio kad je izasao Oreo. Peglativno mi bilo ranije zbog toga sto moram do banke da mi aktiviraju elektronsko bankarstvo...
- friskyoreo
#714 Re: Galaxy S8 i S8+
Ne znam kako vi, ali ja uopste nisam zadovoljan ovim update na oreo. Nije nista bolje donio, baterija je za nijansu losija nego ranije, a ionako je generalno losa. Ono sto me ponajvise nervira kod ovog update je sto jako lose ili nikako switcha izmedju band-ova. Ako uletim u podzemnoj gdje nema lte i prebaci na neki drugi band, moram ukljuciti pa iskljuciti avionski rezim kada udjem u zonu gdje ima lte, jer sam nece nikad da se vrati. Prije update je to bolje funkcioniralo.
Jos sam nakon update sve pobrisao i vratio na fabricke...
Jos sam nakon update sve pobrisao i vratio na fabricke...
- Better Man
#715 Re: Galaxy S8 i S8+
Prošle sedmice instalirao Oreo i nisam radio nikakav factory reset. Sve mi odlično radi i nemam zamjerke. Bateriju punim jednom dnevno. Napunim je prije spavanja i sljedeći put je punim slijedeći dan u isto vrijeme, tj. prije spavanja.
- VladaFBiH
#716 Re: Galaxy S8 i S8+
Da li neko ima problem sa "burn-in"-om... naime meni se pojavio u obliku onih brojeva sa originalnog clear covera tako da imam sada "88" na sredini ekrana - znači cover je napravio burn in...
-
exampLe.
#717 Re: Galaxy S8 i S8+
Nosi ga na servis ako je pod garancijom.VladaFBiH wrote:Da li neko ima problem sa "burn-in"-om... naime meni se pojavio u obliku onih brojeva sa originalnog clear covera tako da imam sada "88" na sredini ekrana - znači cover je napravio burn in...
Na AMOLED ekranima se cesto desava burn-in, nista cudno.
- arnes_king
#718 Re: Galaxy S8 i S8+
Imao s4, s5, e7Edge i sad s9+, hvala Bogu nikada mi se nije desilo. Ljudi kod kojih se desavalo su bili oni koji su koristili maximalno osvjetljenje ili veoma visoko konstantno, a nisu stavljali automatsko gasenje ekrana pa ostave telefon sa istom slikom duze vremena jos sa povecanom svjetlinom pa se desi.exampLe. wrote:Nosi ga na servis ako je pod garancijom.VladaFBiH wrote:Da li neko ima problem sa "burn-in"-om... naime meni se pojavio u obliku onih brojeva sa originalnog clear covera tako da imam sada "88" na sredini ekrana - znači cover je napravio burn in...
- VladaFBiH
#719 Re: Galaxy S8 i S8+
znam to ali mi je čudno jer je burn-in napravio originalni cover - jednostavno ne mogu da vjerujem da je Samsung napravio ovakav previd... pokušat ću sa servisom pa ćemo vidjeti šta kažuexampLe. wrote:Nosi ga na servis ako je pod garancijom.VladaFBiH wrote:Da li neko ima problem sa "burn-in"-om... naime meni se pojavio u obliku onih brojeva sa originalnog clear covera tako da imam sada "88" na sredini ekrana - znači cover je napravio burn in...
Last edited by VladaFBiH on 06/04/2018 10:26, edited 1 time in total.
- VladaFBiH
#720 Re: Galaxy S8 i S8+
Ovdje nije u pitanju ništa od navedenog (na to pazim manje-više) već je burn-in nastao zbog korištenja originalnog clear view coveraarnes_king wrote:Imao s4, s5, e7Edge i sad s9+, hvala Bogu nikada mi se nije desilo. Ljudi kod kojih se desavalo su bili oni koji su koristili maximalno osvjetljenje ili veoma visoko konstantno, a nisu stavljali automatsko gasenje ekrana pa ostave telefon sa istom slikom duze vremena jos sa povecanom svjetlinom pa se desi.exampLe. wrote:Nosi ga na servis ako je pod garancijom.VladaFBiH wrote:Da li neko ima problem sa "burn-in"-om... naime meni se pojavio u obliku onih brojeva sa originalnog clear covera tako da imam sada "88" na sredini ekrana - znači cover je napravio burn in...
- arnes_king
#721 Re: Galaxy S8 i S8+
Nista onda nosi, imas garanciju. Moguce je da kada koristi taj cover da bi se vidjelo kroz njega mora pojacati svjetlinu toga sto prikazuje, i mozda se ne mice kao na AOD pa ti se desilo.
- skafiskafsnjak
#722 Re: Galaxy S8 i S8+
A da li se ti brojevi prikazuju bez covera ?
Ako prikazuju, onda ne spominji cover...samo reci burn in i cao...
- arnes_king
#723 Re: Galaxy S8 i S8+
Ne mora spominjati jer nasi znaju komplikovati, ali ako je originalni samsunogov clear cover onda to nema veze i moraju priznati garanciju. U najgorem slucaju direktno Samsung kontaktirati, jedne su godine davali potpuno nove telefone jer je clear cover nekako uspijevao da izgrebe displej. To se i meni desilo ali na zalost nije originalni samsungov pa se nisam mogao zaliti (s7 Edge).skafiskafsnjak wrote:A da li se ti brojevi prikazuju bez covera ?
- skafiskafsnjak
#724 Re: Galaxy S8 i S8+
Pa ja svakako ne bih spominjao cover...ako se ti brojevi prikazuju i bez njega.arnes_king wrote:Ne mora spominjati jer nasi znaju komplikovati, ali ako je originalni samsunogov clear cover onda to nema veze i moraju priznati garanciju. U najgorem slucaju direktno Samsung kontaktirati, jedne su godine davali potpuno nove telefone jer je clear cover nekako uspijevao da izgrebe displej. To se i meni desilo ali na zalost nije originalni samsungov pa se nisam mogao zaliti (s7 Edge).skafiskafsnjak wrote:A da li se ti brojevi prikazuju bez covera ?
Zasto komplikovati....
- VladaFBiH
#725 Re: Galaxy S8 i S8+
pa baš je karakterističan burn-in - dvije osmice na sredini ekrana a taj tip AOD se uključuje automatski kada imaš Clear View Cover i ne možeš ga mijenjati tako da bi sa ili bez spominjanja znali o čemu je riječskafiskafsnjak wrote:Pa ja svakako ne bih spominjao cover...ako se ti brojevi prikazuju i bez njega.arnes_king wrote:Ne mora spominjati jer nasi znaju komplikovati, ali ako je originalni samsunogov clear cover onda to nema veze i moraju priznati garanciju. U najgorem slucaju direktno Samsung kontaktirati, jedne su godine davali potpuno nove telefone jer je clear cover nekako uspijevao da izgrebe displej. To se i meni desilo ali na zalost nije originalni samsungov pa se nisam mogao zaliti (s7 Edge).skafiskafsnjak wrote:A da li se ti brojevi prikazuju bez covera ?
Zasto komplikovati....