meni evo
Moderators: _BataZiv_0809, anex

Naravno da je sirov. Nikad im necu oprostiti ovaj elektricni volan za ovu novu generaciju vozaca da se ne umore.Bullet Tooth Tony wrote:https://www.autoscout24.de/angebote/bmw ... ?cldtidx=2
Ja sam probao 235i i predobar je ... blizu je M2ice ... a 135i je vise onako ... sirov ... na snijegu je katastrofa![]()
svugdje hoce , pravo nece
![]()
...
135 ce vjerovatno postati klasik ali ne tako brzo kao 1M ... Ako imas vremena da ga cuvas 15 -20 godina , mozda se i isplati ... moje misljenje .. ovako na kratko tesko
Jebo Evo, nema goreg auta na bilo cemu sto nije staza.amar1994 wrote:
meni evo

Svaki BmW je dobar auto, pusti šuplju, nađi solidan primjerak i vozi,Alighieri wrote:BMW 1 mišljenje?
Ima mi ga Onkel već 10tak godina, hoću da i ja uzmem jedan, 2004-2005. Inače samo Merc u familiji, 2x 190tke, jedna 2.0, druga 2.5, pa i kamion Merc, sada C klasa iz 2005. Vrijeme je da postanem odmetnik.
Nema ih u Mostaru 5, tako da i ne možeš pitati nekog osim na forumima.
Nije bemve što je nekad biogolfiista wrote:Svaki BmW je dobar auto, pusti šuplju, nađi solidan primjerak i vozi,Alighieri wrote:BMW 1 mišljenje?
Ima mi ga Onkel već 10tak godina, hoću da i ja uzmem jedan, 2004-2005. Inače samo Merc u familiji, 2x 190tke, jedna 2.0, druga 2.5, pa i kamion Merc, sada C klasa iz 2005. Vrijeme je da postanem odmetnik.
To su ovi noviji u manjem segmentu. Jbg, pare. Svi idu u taj segment. BMW je drugu generaciju keca mislio striktno na kinesko tržište, ali se tako dobro prodavao da su ga ponudili na svim tržištima. Poprečni motor, prednja vuča, Aisin automatski mjenjac. Koga briga, pare uzimaju i šakom i kapom, a oni koji hoće BMW samo zbog značke boli qrtz.vauvau wrote:Nije bemve što je nekad biogolfiista wrote:Svaki BmW je dobar auto, pusti šuplju, nađi solidan primjerak i vozi,Alighieri wrote:BMW 1 mišljenje?
Gledam neki dan nešto grdno s prednje strane isto kombi sa zadnje
Kaže čovjek ima prednju vuču
Ja mu kažem ne može biti i hoću da se kladim da je zadnja vuča a točkovi smotani na autu kad stvarno vidim poluosovina naprijed
Pogledam ispod pozadi nema kardan
Isto auto ko folksvagen kedi oblikom ja se zijanio
Ne znam što im je to trebalo
jest ovaj najnoviji sto dolaziBullet Tooth Tony wrote:Jel ovo jefferson rece da je BMW kec prednja vuca![]()
![]()
![]()
![]()
Jedi BMW koji ima i prvi koji ima je serija 2 Active Tourer , sto izgleda ko kombi ....
Forumas ado_sampion ti ima tog keca pa pitaj njega za iskustva ... A ovi sto ti pricaju da to kao nije pravi BMW , pucaju suplju![]()
jako dobar auto
Ma rece on druga generacija , zato sam napisaoamar1994 wrote:jest ovaj najnoviji sto dolaziBullet Tooth Tony wrote:Jel ovo jefferson rece da je BMW kec prednja vuca![]()
![]()
![]()
![]()
Jedi BMW koji ima i prvi koji ima je serija 2 Active Tourer , sto izgleda ko kombi ....
Forumas ado_sampion ti ima tog keca pa pitaj njega za iskustva ... A ovi sto ti pricaju da to kao nije pravi BMW , pucaju suplju![]()
jako dobar auto
![]()
sce radi prostora , al hajde barem nije ruzan ko ta 2ka , ja sam to prosle godine vidio i mislio scenic novi![]()
onda se zajeboBullet Tooth Tony wrote:Ma rece on druga generacija , zato sam napisaoamar1994 wrote:jest ovaj najnoviji sto dolaziBullet Tooth Tony wrote:Jel ovo jefferson rece da je BMW kec prednja vuca![]()
![]()
![]()
![]()
jako dobar auto
![]()
sce radi prostora , al hajde barem nije ruzan ko ta 2ka , ja sam to prosle godine vidio i mislio scenic novi![]()

Moze biti da sam se zeznuo. Ja drugu generaciju keca nisam uopste vozio pa sam pretpostavljao da je prednja vuca. Sa X1 imam dosta iskustva i naravno, poprecan motor i aisin mjenjac, iako generalno dobri, nisu u rangu ZF-a ili dinamike uzduznog motora.Bullet Tooth Tony wrote:Jel ovo jefferson rece da je BMW kec prednja vuca![]()
![]()
![]()
![]()
jako dobar auto
nema govora, dvojku su uboli, ali nisu planirali. Dvojka nije uopste bila planirana kao M. N55 u M2 ne moze izdrzati veliku snagu zbog otvorene konstrukcije glave motora. M2 je bio na vrat na nos proizvod (izuzteno uspjesan) jer su i sami ostali iznenadjeni uspjehom dvojke. Zato su morali u Competitionu posuditi preradjeni N55 iz M3/M4 sa zatvorenom konsktrukcijom.Bullet Tooth Tony wrote:Al zato ....![]()
![]()
![]()
![]()
• S55 engine (from M3/M4)
• 405 hp from 5,230 to 7,000 rpm
• 406 lb-ft of torque from 2,350 to 5,230 rpm
• 0-60 in 4.0 seconds (7-Speed DCT)
• 0-60 in 4.2 seconds (6-speed manual)
• Top speed of 174mph with optional M Drivers Package (limited to 155mph otherwise) - comes with BMW Driving Experience voucher for a track training course at the BMW Performance Center East or West.
• Cooling system from BMW M4 Competition Package is used with some M2 specific adjustments
• Additional oil sump
• New carbon-fiber friction lining enhances shift feel of manual transmission
• Rev matching with manual transmission
• Enhanced steering system, Active M differential and DSC system
• New exhaust system
• M1 and M2 custom program buttons on steering wheel
Na M2 tuning je zajeban zbog otvorene konstrukcije glave i bloka radi sto boljeg hladjenja. Novi B58 motori ce biti laksi za tunirati.amar1994 wrote:![]()
![]()
Dobar je , mene po velicini podsjeca na s15 silviju , a ppgtovo sto se nudi manuelni, samo sto ovo ima haman 2x vise snage i moderniji je , kakav je tuning , zeznut ?
Ovu dvojku bi bilo sevap na single turbo prebacit i nabrijat na 600+ks![]()
Novi BMW 1 će sigurno imati prednji pogonjefferson wrote:Moze biti da sam se zeznuo. Ja drugu generaciju keca nisam uopste vozio pa sam pretpostavljao da je prednja vuca. Sa X1 imam dosta iskustva i naravno, poprecan motor i aisin mjenjac, iako generalno dobri, nisu u rangu ZF-a ili dinamike uzduznog motora.Bullet Tooth Tony wrote:Jel ovo jefferson rece da je BMW kec prednja vuca![]()
![]()
![]()
![]()
jako dobar auto