Socijala je izmisljena da bi se podigli porezi,i nije problem socijala,problem je sto skandinavski narodi nemaju nekog majstorluka u sebi,pa tako oni na svakog useljenika izmisle supervizora za socijalu,pa biro,pa integracija a ti ljudi kostaju ko deset useljenika.animals wrote:Socijala je zamisljena kao pomoc slabim i ugrozenim..detroit-mercy wrote:Dobrota jedne drzave mjeri se u tome da li ti daje fer mogucnosti za uspijeh ili ne.prog321 wrote:dobrota jedne drzave se mjeri po tome kako se odnosi sa najnižim slojem. Slabi, neobrazovani, stari i nemoćni.
to je mjerilo dame i gospodo.
i po tome je USA na samom dnu
Pa tako, sin jednog emigranta iz Kenije zavrsi Harvard i postane predsjednik najmocnije drzave. A to ces vidjeti u Svedskoj ili Norveskoj ili Njemackoj ali u kurcu.
Opet, bio zivio na oba kontineta i ne moze se porediti.
Pise so o iseljenistvu, a cio tok price ide o tome kolika je socijala gdje. Je li se ljudi iseljavaju da bi isli na socijalu ili da sebi stvore neku drugu realnost koju nisu bili ustanju stvoriti u svojoj zemlji.
Po tom stvaranju nove realnosti, USA je za tri koplja ispred svih ostalih zemalja.
Nasa raja veoma cesto glorifikuje to neku socijalu, kao da im je to jedini smisao bivstvovanja na Zapadu. I o toj famoznoj socijali, svi koje ja znam a koji su bili u Njemackoj na socijali bili su te neke prve dvije-tri godine, malo socijala malo rad na crno dok se financijski ne ustabile. Ali 98% njih je gledalo da se sto prije rijesi te socijale i da si nadje nesto kako treba jer kad si na socijali zna se gdje pripadas i kolike su ti mogucnosti.
i sad kad je obilno pocnu koristiti useljenici, onda su domaci koji se pobune protiv toga
fasisti..po nekom forumskom rezonu..
Ne sad ,al kroz 10-20 godina ja ne vidim svijetlu buducnost za skandinaviju,jednostavno nemaju takmicarskog karaktera potrebnog za kapitalizam.