jedan je Hadžifejzović, drugi Šešelj
Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
-
breuer
#701 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
kako se Sarajlije šprdaju sa ovom hrvatskom seljančicom Kolindom
- General War
#702 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Kitofaticka-Mekticspreca wrote:Samo bi ja umjesto Grobara stavio Cirilicara Orla.......sva ova histerika iz hrvatske dolazi na insistiranje Cirilicara......sjecate se njegove izjave i zelene transverzale....onda njegove izjave dao sam Bakiru rok heftu dana.......li me isto tako cudi Bakirovo cutanje na onu zijavu dao sam ruk heftu a da Bakir ne upita Cirilicara ko si ti ds mi dajes rokove itd i na ovaj njegov odgovor se cekalo dugo...izgleda nije smio dok to nije uradio GOSPODIN (zasluzuje velika slova)Mektic.......znaci sva ova halabuka dolazi iz UZPherceg bosna......Hrvati iz Hrvatske kao narod nije kriv(mada su je oni birali)sto je ova guska kitarovicka nasjela na Cirilicarevu podvalu.....to samo govori o tome da je glupa i naivna i da apsolutnu ne zasluzuje da vodi iole ozbiljnu drzavuGeneral War wrote:
- Mx
#703 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Namjestila se sama Srbima na volej da je prasnu od pozadispreca wrote:Samo bi ja umjesto Grobara stavio Cirilicara Orla.......sva ova histerika iz hrvatske dolazi na insistiranje Cirilicara......sjecate se njegove izjave i zelene transverzale....onda njegove izjave dao sam Bakiru rok heftu dana.......li me isto tako cudi Bakirovo cutanje na onu zijavu dao sam ruk heftu a da Bakir ne upita Cirilicara ko si ti ds mi dajes rokove itd i na ovaj njegov odgovor se cekalo dugo...izgleda nije smio dok to nije uradio GOSPODIN (zasluzuje velika slova)Mektic.......znaci sva ova halabuka dolazi iz UZPherceg bosna......Hrvati iz Hrvatske kao narod nije kriv(mada su je oni birali)sto je ova guska kitarovicka nasjela na Cirilicarevu podvalu.....to samo govori o tome da je glupa i naivna i da apsolutnu ne zasluzuje da vodi iole ozbiljnu drzavuGeneral War wrote:
-
PM72
#704 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
dalmatinka wrote:Nadaš se da bi te konačno neka takla?PM72 wrote:Iskreno se nadam da će na predziđu kršćanstva tj. granici Hrvatske postaviti kabine za pregled jesi li osunećen ili ne.Valjda će ubaciti kakve fine policajke i neka stave Kolindine postere sa plaže.![]()
Ona koja voli pitu je Pitarevićka a naša Kolinda?
-
Hamolj
#705 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Namješta se ona svima, humana žena dijeli šakom i kapom.
- Mx
#706 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Lijepo od nje ali da ne bude srpski renta car, da ne naprave veliku kilometrazu sa njomHamolj wrote:Namješta se ona svima, humana žena dijeli šakom i kapom.
-
PM72
#707 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Sad i svaki avlijaner majstor zna vratiti kilometražu...
-
Hamolj
#708 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Vi zaboravljate da je ona bila pripadnik HV-a, i to pripadnica čete za podizanje morala boraca. 
- Mx
#709 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Pa dobro, ako joj tako odgovara neka je vozikaju pa neka joj vrate kilometrazu kada je budu vracali u HrvatskuPM72 wrote:Sad i svaki avlijaner majstor zna vratiti kilometražu...
- dalmatinka
#710 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Ja o Kolindi imam određeno mišljenje koje je sve osim pozitivnog, međutim vi o njoj ne razgovarate kao oPM72 wrote:dalmatinka wrote:Nadaš se da bi te konačno neka takla?PM72 wrote:Iskreno se nadam da će na predziđu kršćanstva tj. granici Hrvatske postaviti kabine za pregled jesi li osunećen ili ne.Valjda će ubaciti kakve fine policajke i neka stave Kolindine postere sa plaže.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ona koja voli pitu je Pitarevićka a naša Kolinda?
negativnoj osobi ili lošoj političarki već ti, Hamolj, i slični onako zatucano, primitivno seksistički.
Balkanski kromanjonci.
-
Hamolj
#711 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Oprostite poštovana, ali joj moram, iz ugla teroriste reći da je prava sex bomba.dalmatinka wrote: Ja o Kolindi imam određeno mišljenje koje je sve osim pozitivnog, međutim vi o njoj ne razgovarate kao o
negativnoj osobi ili lošoj političarki već ti, Hamolj, i slični onako zatucano, primitivno seksistički.
Balkanski kromanjonci.
- spreca
#712 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
i da bi je raznioHamolj wrote:Oprostite poštovana, ali joj moram, iz ugla teroriste reći da je prava sex bomba.dalmatinka wrote: Ja o Kolindi imam određeno mišljenje koje je sve osim pozitivnog, međutim vi o njoj ne razgovarate kao o
Balkanski kromanjonci.
-
Hamolj
#713 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Ovo neće lajkati samo ljubomorne djevojke i pederi.spreca wrote:i da bi je raznioHamolj wrote:Oprostite poštovana, ali joj moram, iz ugla teroriste reći da je prava sex bomba.dalmatinka wrote: Ja o Kolindi imam određeno mišljenje koje je sve osim pozitivnog, međutim vi o njoj ne razgovarate kao o
Balkanski kromanjonci.
- Mx
#714 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Kolindu za predsjednicu Kantona Sarajevo, za dizanje morala cijelom kantonu 
- argyle
#715 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Ja skandala, djeci dijeli srpske cokoladice.
Franjo se u grobu okrece.
- Mx
#716 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Kakav Franjo, Franjo je bio veci Srbin sa dna kace od autenticnih izvornih Srba koji jos postoje samo u srpskim mitovimaargyle wrote:Ja skandala, djeci dijeli srpske cokoladice.
Last edited by Mx on 08/12/2016 19:22, edited 1 time in total.
- jao_situacije
#717 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
odlično rečenoAlfons Kauders wrote:Logika nam je naopaka - reče čovjek koji brani iscrtavanje svastike na stadionu, i koji u svastici ne vidi fašizam. Ni u "Za Dom Spremni".balks wrote: Da je znak mira mogao izbaciti nogometnu reprezentaciju iz kvalifikacija za Euro bio bi nacrtan na Poljudu umjesto kukastog križa.
Kažem pola ovdje vas kuka Za dom spremi, a general B. Kraljević uz njega htio do Drine. Veliki antifašista Ž. Komšić sliku držao u uredu tog istog što je za dom bio spreman. Logika vam je malo naopaka. Da ne pričam da u zastavama sa bijelim poljem vidite ustaške zastave, mada makar ti znaš kako je ustaška zastava stvarno izgledala...
Da, znam kako je izgledala zastava ustaškog pokreta, kao i NDH, kao i banovine (bila mi je na profilu, pa se valjda pozivaš na nju?). Da, i među Bošnjacima je uvijek bilo ljudi koji su za tu opciju. Da, mnogi Bošnjaci nemaju ništa protiv ljudi poput Kraljevića - ne zato što je bio ustaša, već zato što se borio na našoj strani i bio neprijatelj našeg neprijatelja. Saveznik, brat, hvala mu.
Znaš u čemu je razlika? Što se mi ne pravimo ludi i ne lažemo o tome.
Među Bošnjacima ima ljudi naklonjenih toj ideji. S druge strane, ima i ISIL-ovaca. Prije 70 godina bilo je i komunista koji su išli u Španiju, bilo nas je i u Hrvatskoj 1991/92 - nerijetko upravo u uniformama HOS-a, s prvim bijelim poljem. Bilo nas je i s druge strane u svim navedenim sukobima.
Isto tako, Bošnjaci su u pravilu prilično direktni. U pravilu govorimo ono što mislimo i boli nas kurac za posljedicama - valjda zato što smo naučili da se ne bojimo ničega i nikoga, ponajmanje nekakve Kolinde i Andreja. Ako mislite da smo impresionirani prijetnjama i pričom o NATO saveznicima, bojim se da ste loše posložili kocke, jer vidiš, nas fakat zaboli kurac i za EU, i za NATO i za Hrvatskom. Nismo se plašili Slobe i Franje 1993, kamoli ovih vaših novih diletanata. Znaju to i u Zagrebu, zato laju po Hrvatskoj i prave predstavu za naivnu javnost, a ne smiju uraditi ništa konkretno. Osim ako ne misliš da provokacije i uvrede nešto mijenjaju na terenu? Mijenjaju, ali ne u korist Hrvata.
Znaš zašto? Zato jer ne volimo lafinu, i ne volimo pičkice. Zato Bošnjo voli Kraljevića a ne voli HDZ, jer ne volimo pizde.
Zato svaki put kada odete kmečati u Zagreb i praviti nam ovakva sranja sa svojim srpskim saveznicima, mi to ne vidimo kao prijetnju, već kao dokaz vaše nemoći i nedostatka muda. Kao kad dijete pravi sranje u ulici, neko mu opali šamar, i ode po velikog brata. Vidiš carko moj, to nikad nije palilo u Bosni. Takav mentalitet jebeš ga. Možda pali u Hrvatskoj, pa se situacija smiri kada dovedeš velikog brata, pa ne bude belaja. Kod nas se u takvim situacijama velikom bratu zabije čakija u stomak, a onda se mali brat opet šamara dok ne dođe pameti. I vi i Srbi ste probali dovoditi brata da pomogne, pa vidimo da niste riješili problem. Nećete ni ovaj put - samo ga možete učiniti gorim.
Znaš zašto? Zato jer smo naučili tako. Zapravo, vi i Srbi ste nas naučili. Stoga iskreno ne vidim korist prijetnji iz Zagreba, jer nas jednostavno zaboli kurac. Radite šta hoćete, a ako pokušate raditi ono što ste pokušali 1993, ne mislite da će uskakati veliki brat NATO. Čak i da uskoči, opet nas zaboli kurac. Kad veći krene da te bije, radi čakija, radi lopata. Jebi ga, šta ćeš kad smo stoka primitivna, neće nam iz guzice u glavu.
-
sandromen
-
tlr
#719 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Za one koji ne razumiju čime je Kolinda zaslužila da postane meta seksističkih komentara.
Mi pušimo da bismo obmanuli sebe, da utješimo drugoga; jebemo u glavu iz samilosti, guzimo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bijedu, nabijamo na kurac zbog poštenja.
Sudiju karamo zbog slobode.
Figurativno općenje i seksizam je vid patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije.
Jebemo stvaralački, maštovito, inventivno.
Mislim da je Kolinda dirajući u bosanski lonac koji se krčka na tihoj vatri, znala u šta se upušta, te da sada uživa u penetraciji fanova u njen privatni prostor.
Jebaji ga.
A do jučer je bila kraljica ... Balkana.
Mi pušimo da bismo obmanuli sebe, da utješimo drugoga; jebemo u glavu iz samilosti, guzimo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bijedu, nabijamo na kurac zbog poštenja.
Sudiju karamo zbog slobode.
Figurativno općenje i seksizam je vid patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije.
Jebemo stvaralački, maštovito, inventivno.
Mislim da je Kolinda dirajući u bosanski lonac koji se krčka na tihoj vatri, znala u šta se upušta, te da sada uživa u penetraciji fanova u njen privatni prostor.
Jebaji ga.
A do jučer je bila kraljica ... Balkana.
- Mx
#720 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Dobro, mi Bosnjacibosanci nismo iskljucivi i mi smo spremni da nasoj dragoj Kolindi oprostimo ako se popravi, izvine i digne nam moral pa da je opet proglasimo kraljicom Balkana 
- dalmatinka
#721 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Kako te bi i takvima poput tebe itko može dignuti nešto čega nemašMx wrote:Dobro, mi Bosnjacibosanci nismo iskljucivi i mi smo spremni da nasoj dragoj Kolindi oprostimo ako se popravi, izvine i digne nam moral pa da je opet proglasimo kraljicom Balkana
- General War
#722 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Nuto ovog, ja mislio da je jos u tvoru za...
Otvoreno pismo Jerka Lijanovića Kolindi: Muslimani u BiH su svijetla tačka ove zemlje
'Uvažena predsjednice, kao budući kandidat za člana Predsjedništva BiH i potencijalni član istog tijela koji će u narednom predsjedničkom mandatu možda učestvovati u direktnim međudržavničkim odnosima s Vama, uzimam za pravo da izrazim žaljenje što očigledno još uvijek niste imali priliku da upoznate stanovnike Bosne i Hercegovine raznih nacija ili konfesija, u ovom slučaju i muslimane ili pripadnike islamske vjeroispovijesti. U svom dosadašnjem političkom djelovanju, mnogo sam se družio i sarađivao sa svim Bosancima i Hercegovcima i s pravom vam tvrdim da su muslimani u BiH svjetla tačka ove zemlje i da su oni ti koji dijele sve evropske vrijednosti, oni koji zasigurno promoviraju i koji su ponosni na svoju domovinu i sve njene vjerske i nacionalne različitosti koje ih i čine istinskim stanovnicima BiH.
To su vrijedni, pošteni i brižni ljudi, koji su kroz historiju pokazali da im je ljudskost, privrženost, dobročinstvo i domaćinstvo u srcu te da radikalizam nema nikakve veze s njihovim historijskim vjerskim ili nacionalnim odrednicama.
Moja obaveza, kao člana ovog društva, kao stanovnika BiH koji radi i djeluje s ljudima iz ove zemlje, s onima kojima su mi do sada ukazivali povjerenje i ubuduće će me birati za člana Predsjedništva BiH, jeste da Vas pozovem da s prvom narednom posjetom BiH svoje diplomatske susrete zamjenite druženjem na selima, u gradovima i u domovima sa stanovnicima BiH, s muslimanima te da nakon toga svoja uvjerenja o radikalizmu među tim ljudima i sami demantujete.
Otvoreno pismo Jerka Lijanovića Kolindi: Muslimani u BiH su svijetla tačka ove zemlje
'Uvažena predsjednice, kao budući kandidat za člana Predsjedništva BiH i potencijalni član istog tijela koji će u narednom predsjedničkom mandatu možda učestvovati u direktnim međudržavničkim odnosima s Vama, uzimam za pravo da izrazim žaljenje što očigledno još uvijek niste imali priliku da upoznate stanovnike Bosne i Hercegovine raznih nacija ili konfesija, u ovom slučaju i muslimane ili pripadnike islamske vjeroispovijesti. U svom dosadašnjem političkom djelovanju, mnogo sam se družio i sarađivao sa svim Bosancima i Hercegovcima i s pravom vam tvrdim da su muslimani u BiH svjetla tačka ove zemlje i da su oni ti koji dijele sve evropske vrijednosti, oni koji zasigurno promoviraju i koji su ponosni na svoju domovinu i sve njene vjerske i nacionalne različitosti koje ih i čine istinskim stanovnicima BiH.
To su vrijedni, pošteni i brižni ljudi, koji su kroz historiju pokazali da im je ljudskost, privrženost, dobročinstvo i domaćinstvo u srcu te da radikalizam nema nikakve veze s njihovim historijskim vjerskim ili nacionalnim odrednicama.
Moja obaveza, kao člana ovog društva, kao stanovnika BiH koji radi i djeluje s ljudima iz ove zemlje, s onima kojima su mi do sada ukazivali povjerenje i ubuduće će me birati za člana Predsjedništva BiH, jeste da Vas pozovem da s prvom narednom posjetom BiH svoje diplomatske susrete zamjenite druženjem na selima, u gradovima i u domovima sa stanovnicima BiH, s muslimanima te da nakon toga svoja uvjerenja o radikalizmu među tim ljudima i sami demantujete.
- Mx
#723 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Imam garant, hoces da testiras? to moras vidjeti i osjetiti uzivo a ne prepiskama na forumudalmatinka wrote:Kako te bi i takvima poput tebe itko može dignuti nešto čega nemašMx wrote:Dobro, mi Bosnjacibosanci nismo iskljucivi i mi smo spremni da nasoj dragoj Kolindi oprostimo ako se popravi, izvine i digne nam moral pa da je opet proglasimo kraljicom Balkana![]()
![]()
Last edited by Mx on 08/12/2016 19:38, edited 1 time in total.
-
PM72
#724 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
dalmatinka wrote
Moram biti iskren.Kolindu bi iz meraka a tebe iz inata.Pa neka sam "kromanjonac".Ja o Kolindi imam određeno mišljenje koje je sve osim pozitivnog, međutim vi o njoj ne razgovarate kao o
Balkanski kromanjonci.
- muha_sa
#725 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Alfons Kauders wrote:
Logika nam je naopaka - reče čovjek koji brani iscrtavanje svastike na stadionu, i koji u svastici ne vidi fašizam. Ni u "Za Dom Spremni".
Da, znam kako je izgledala zastava ustaškog pokreta, kao i NDH, kao i banovine (bila mi je na profilu, pa se valjda pozivaš na nju?). Da, i među Bošnjacima je uvijek bilo ljudi koji su za tu opciju. Da, mnogi Bošnjaci nemaju ništa protiv ljudi poput Kraljevića - ne zato što je bio ustaša, već zato što se borio na našoj strani i bio neprijatelj našeg neprijatelja. Saveznik, brat, hvala mu.
Među Bošnjacima ima ljudi naklonjenih toj ideji. S druge strane, ima i ISIL-ovaca. Prije 70 godina bilo je i komunista koji su išli u Španiju, bilo nas je i u Hrvatskoj 1991/92 - nerijetko upravo u uniformama HOS-a, s prvim bijelim poljem. Bilo nas je i s druge strane u svim navedenim sukobima.
Isto tako, Bošnjaci su u pravilu prilično direktni. U pravilu govorimo ono što mislimo i boli nas kurac za posljedicama - valjda zato što smo naučili da se ne bojimo ničega i nikoga, ponajmanje nekakve Kolinde i Andreja. Ako mislite da smo impresionirani prijetnjama i pričom o NATO saveznicima, bojim se da ste loše posložili kocke, jer vidiš, nas fakat zaboli kurac i za EU, i za NATO i za Hrvatskom. Nismo se plašili Slobe i Franje 1993, kamoli ovih vaših novih diletanata. Znaju to i u Zagrebu, zato laju po Hrvatskoj i prave predstavu za naivnu javnost, a ne smiju uraditi ništa konkretno. Osim ako ne misliš da provokacije i uvrede nešto mijenjaju na terenu? Mijenjaju, ali ne u korist Hrvata.
Znaš zašto? Zato jer ne volimo lafinu, i ne volimo pičkice. Zato Bošnjo voli Kraljevića a ne voli HDZ, jer ne volimo pizde.
Zato svaki put kada odete kmečati u Zagreb i praviti nam ovakva sranja sa svojim srpskim saveznicima, mi to ne vidimo kao prijetnju, već kao dokaz vaše nemoći i nedostatka muda. Kao kad dijete pravi sranje u ulici, neko mu opali šamar, i ode po velikog brata. Vidiš carko moj, to nikad nije palilo u Bosni. Takav mentalitet jebeš ga. Možda pali u Hrvatskoj, pa se situacija smiri kada dovedeš velikog brata, pa ne bude belaja. Kod nas se u takvim situacijama velikom bratu zabije čakija u stomak, a onda se mali brat opet šamara dok ne dođe pameti. I vi i Srbi ste probali dovoditi brata da pomogne, pa vidimo da niste riješili problem. Nećete ni ovaj put - samo ga možete učiniti gorim.
Znaš zašto? Zato jer smo naučili tako. Zapravo, vi i Srbi ste nas naučili. Stoga iskreno ne vidim korist prijetnji iz Zagreba, jer nas jednostavno zaboli kurac. Radite šta hoćete, a ako pokušate raditi ono što ste pokušali 1993, ne mislite da će uskakati veliki brat NATO. Čak i da uskoči, opet nas zaboli kurac. Kad veći krene da te bije, radi čakija, radi lopata. Jebi ga, šta ćeš kad smo stoka primitivna, neće nam iz guzice u glavu.
naklon do poda