Xiaomi mobiteli

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
AhmetShabo

#701 Re: Xiaomi mobiteli

Post by AhmetShabo »

valjuga wrote:
AhmetShabo wrote: u servisu kazu vjerovatno maticna, jer racunar ne prepoznaje uredjaj kad se stavi usb..
Ja sam ženin redmi note tako brickovao sa pogrešnim softwerom da ga PC nije prepoznavao,bio potpuno mrtav.
Te sam ga nekako vratio u život,sjećam se da sam ispod SIM kartice neke kontakte morao prespojit da bi ga PC uopšte registrovao......
nesto kao ovo, solucija broj 2 ,ako ti nije mrkso pogledati
http://en.miui.com/thread-84580-1-1.html
citroen xm

#702 Re: RE: Re: Xiaomi mobiteli

Post by citroen xm »

Pake wrote:Ali nije ista cijena
Sve je do tebe
Da li trazis garanciju, servis....
Sve izvagaj
Činjenica je da huawei ima bolju servisnu podrsku, xiaomi nikakvu eno u behutu naš Ahmet Šabo, jes šteta, 4 stoje čojk zijamio
Za kameru nisam siguran da je bolja
Ista je cijena, 320 KM oba sa garancijom. P8 lite u univerzalnom, Redmi 3 kod Hercegovaca sa fiskalnim i garancijom.
Pake

#703 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Pake »

Do tebe je, huawei je dobar, ali taj model je plastikaner, meni bitno, tražim isključivo metalno kučište...redmi 3 ga ima

Evo ti malo recenzija redmi3
http://www.smartphonehrvatska.com/2016/ ... recenzija/
http://www.balkangadgets.com/xiaomi-red ... zija-mini/
http://www.racunalo.com/xiaomi-redmi-3- ... pozeljeti/
Treća generacija Xiaomi Redmia posve logično je i najbolja dosad. To se odnosi i na dizajn uređaja, koji sada uživa magnezijsko kućište, što osigurava još bolji
dojam u ruci ali i na daljinu dok ga gledate kako odmara na stolu.
jedna od većih zanimljivosti ovog uređaja i vrsta metala kojeg je Xiaomi odlučio ovdje upotrijebiti, a to je magnezij. Za sada nema mnogo uređaja koji se mogu pohvaliti tim materijalom izrade, a jedan od njih je OnePlus 2. Prema nekim najavama i Samsung će svoj nadolazeći flagship Galaxy S7 također opremiti magnezijskim kućištem.
Aplikacija kamere je intuitivna i jako jednostavna za korištenje te nudi mnogo više opcija za snimanje nego što će vam vjerojatno ikada zatrebati, a između ostaloga tu ćete pronaći HDR način snimanja, beauty mod, zatim su tu razni filteri, noćni način rada, postavke balansa bijele boje, ISO itd. Zgodna stvar je i prepoznavanje godina i spola kada se koristi prednja kamera, što funkcionira prilično dobro.
Last edited by Pake on 12/12/2016 22:29, edited 4 times in total.
Pake

#704 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Pake »

AhmetShabo wrote:
valjuga wrote:
AhmetShabo wrote: u servisu kazu vjerovatno maticna, jer racunar ne prepoznaje uredjaj kad se stavi usb..
Ja sam ženin redmi note tako brickovao sa pogrešnim softwerom da ga PC nije prepoznavao,bio potpuno mrtav.
Te sam ga nekako vratio u život,sjećam se da sam ispod SIM kartice neke kontakte morao prespojit da bi ga PC uopšte registrovao......
Ovo mu je velik problem

MOST IMPORTANT - BATTERY SHOULD BE ABOVE 20- 30% , so if you Mi4 has been bricked for more than 1 day more than 24 hrs , the battery is probably drained till then , soo charge the battery externally manually using any trick .
AhmetShabo

#705 Re: Xiaomi mobiteli

Post by AhmetShabo »

Pake wrote: Ovo mu je velik problem

MOST IMPORTANT - BATTERY SHOULD BE ABOVE 20- 30% , so if you Mi4 has been bricked for more than 1 day more than 24 hrs , the battery is probably drained till then , soo charge the battery externally manually using any trick .
u servisu gdje sam nosio, kaze da je napunio bateriju i da ona daje struju
Pake

#706 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Pake »

Onda probaj
gidra

#707 Re: Xiaomi mobiteli

Post by gidra »

konektovan wrote:
Pake wrote:Kolko je p9 u bhtelekomu
Tj ja cu ti reć...1200 KM
https://www.bhtelecom.ba/mobiteli_detal ... 90de0.html

xiaomi Mi5
260 dolara !!!!!!!!
http://m.gearbest.com/cell-phones/pp_294071.html

I da u pravu si, laźem
Nije duplo jeftinji, nego skoro troduplo !!!! :lol:

XiaoMi Mi5 5.15 inch
3D Glass Body 4G Smartphone MIUI 8
Snapdragon 820 64bit Quad Core 1.8GHz 3GB RAM 32GB ROM
16.0MP Rear Camera
Type-C NFC Front Fingerprint Sensor

Main Features:
Display: 5.15 inch, 1920 x 1080 Pixel, 428 PPI
CPU: Qualcomm Snapdragon 820 64bit Quad Core
GPU: Adreno 530
System: MIUI 8 (base on Android 6.0)
RAM + ROM: 3GB RAM + 32GB ROM
Rear Camera: Sony IMX298 sensor, 16MP 4-axis OIS camera, with PDAF and DTI technology

Prvo, poredis kruske i jabuke. Gearbest i telecom nije isto, al' posto zelis ispasti pametan uz ovakvu podvalu, malo si se zahebao druze pače. Koliko je p9 u univerzalnom, a koliko Mi5s, recimo kod nasih hercegovaca sa garancijom????
Ako provjeris, vidjeces da si plitak k'o Miljacka u augustu. :wink:
IKT nije samo sklapanje telefona a moj post se upravo odnosio na to. Huawei je mozda i veci gigant u svijetu telekomunikacija trenutno od Ericssona jer ljudi ulazu najvise u razvoj i ljudske resurse. Svi najveci telekomi na svijetu posluju sa Huaweijem. Najveci broj LTE mreza je podignut na Huawei infrastrukturi.
Xiaomi samo sklapa telefone dok Huawei proizvodi i ulaze u razvoj, marketing i distribuciju.
Ja ne sporim uspijeh Xiaomia i sigurno su to telefoni sa najboljim omjerom ulozeno/dobiveno.
Xiaomi uposljava ukupno oko 8 hiljada ljudi, dok u Huaweiju sam sektor za istraživanje i razvoj broji preko 100 hiljada ljudi. Imaju oko 30ak istrazivackih instituta od Kanade, USA, UK, Njemacke itd.
Kad si vec kod telefona Huawei koristi sopstveni chipset Kirin dok Xiaomi kupi gotovo rijesenje od Qualcomma ili Mediateka. Nije isto druze kupiti nesto i ugraditi i razviti nesto svoje i kasnije to prodati kao vrlo uspjesan proizvod. Mate 9 je sigurno top 3 android telefona i uz onakvu izradu i kvalitet i sav proces koji je doveo do pojave tog telefona mora kostati paperno...
zlo zlo

#708 Re: Xiaomi mobiteli

Post by zlo zlo »

Pake

#709 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Pake »

Pa da
Još bolje
gidra wrote:
konektovan wrote:
Pake wrote:Kolko je p9 u bhtelekomu
Tj ja cu ti reć...1200 KM
https://www.bhtelecom.ba/mobiteli_detal ... 90de0.html

xiaomi Mi5
260 dolara !!!!!!!!
http://m.gearbest.com/cell-phones/pp_294071.html

I da u pravu si, laźem
Nije duplo jeftinji, nego skoro troduplo !!!! :lol:

XiaoMi Mi5 5.15 inch
3D Glass Body 4G Smartphone MIUI 8
Snapdragon 820 64bit Quad Core 1.8GHz 3GB RAM 32GB ROM
16.0MP Rear Camera
Type-C NFC Front Fingerprint Sensor

Main Features:
Display: 5.15 inch, 1920 x 1080 Pixel, 428 PPI
CPU: Qualcomm Snapdragon 820 64bit Quad Core
GPU: Adreno 530
System: MIUI 8 (base on Android 6.0)
RAM + ROM: 3GB RAM + 32GB ROM
Rear Camera: Sony IMX298 sensor, 16MP 4-axis OIS camera, with PDAF and DTI technology

Prvo, poredis kruske i jabuke. Gearbest i telecom nije isto, al' posto zelis ispasti pametan uz ovakvu podvalu, malo si se zahebao druze pače. Koliko je p9 u univerzalnom, a koliko Mi5s, recimo kod nasih hercegovaca sa garancijom????
Ako provjeris, vidjeces da si plitak k'o Miljacka u augustu. :wink:
IKT nije samo sklapanje telefona a moj post se upravo odnosio na to. Huawei je mozda i veci gigant u svijetu telekomunikacija trenutno od Ericssona jer ljudi ulazu najvise u razvoj i ljudske resurse. Svi najveci telekomi na svijetu posluju sa Huaweijem. Najveci broj LTE mreza je podignut na Huawei infrastrukturi.
Xiaomi samo sklapa telefone dok Huawei proizvodi i ulaze u razvoj, marketing i distribuciju.
Ja ne sporim uspijeh Xiaomia i sigurno su to telefoni sa najboljim omjerom ulozeno/dobiveno.
Xiaomi uposljava ukupno oko 8 hiljada ljudi, dok u Huaweiju sam sektor za istraživanje i razvoj broji preko 100 hiljada ljudi. Imaju oko 30ak istrazivackih instituta od Kanade, USA, UK, Njemacke itd.
Kad si vec kod telefona Huawei koristi sopstveni chipset Kirin dok Xiaomi kupi gotovo rijesenje od Qualcomma ili Mediateka. Nije isto druze kupiti nesto i ugraditi i razviti nesto svoje i kasnije to prodati kao vrlo uspjesan proizvod. Mate 9 je sigurno top 3 android telefona i uz onakvu izradu i kvalitet i sav proces koji je doveo do pojave tog telefona mora kostati paperno...
Ne sporim ja huaweiu 1.mjesto, čak mu predviđam na dugoročno da će sa 3.mjesta u svijetu (iza samsunga i apple) doći na 1.mjesto kao najveći proizvođač smartfona
ali je ovdje priča isključivo sta za nas običnog korisnika povoljnije tj.jeftinije, malo koga interesuju pozadine priče koju objašnjavaš niti puno koga briga
Ljude zanima što bolji telefon za što manje para....tu je xiaomi broj jedan
valjuga

#710 Re: Xiaomi mobiteli

Post by valjuga »

AhmetShabo wrote:
valjuga wrote:
Pa da nešto slično tome ali ja sam našao uputstvo na youtube od nekog indijca.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#711 Re: Xiaomi mobiteli

Post by konektovan »

ko hoce telefon bez garancije, tu je xiaomi vrh. :mrgreen:
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#712 Re: Xiaomi mobiteli

Post by mali_milojica »

Rado bi Xiaomi prodaovao tel po cijeni IP7,S7,HTC 10 i sl. Ali kurko ne moze. Kao sto se Dacia ne moze prodavati po cijeni VW.
zlo zlo

#713 Re: Xiaomi mobiteli

Post by zlo zlo »

aaa pojavio mi se šaomi stick u Bih :D bar nešto.
Pake

#714 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Pake »

mali_milojica wrote:Rado bi Xiaomi prodaovao tel po cijeni IP7,S7,HTC 10 i sl. Ali kurko ne moze. Kao sto se Dacia ne moze prodavati po cijeni VW.
poređenje je niđe veze, glupost teška
Xioami u svijetu mobitela NIJE Dacia, jer koristi hardwer kao i razvikani brendovi, od top modela SoC-a snapdragona, konkretno taj gore Mi5 koristi SD 820, pa do sony kamera i sharp displeja...tako da ti je priča niđe veze
niže cijene imaju jer su kinezi, sa jeftinom radnom snagom (na iPhonu ti piše "assembled in China"...razmisli što li) jer ne ulažu u marketing i distributivno, servisnu mrežu i najvažnije.....ne prodaju muda pod bubrege
Pake

#715 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Pake »

AhmetShabo wrote:
Pake wrote: Ovo mu je velik problem

u servisu gdje sam nosio, kaze da je napunio bateriju i da ona daje struju
ovde se prijavi na forum, traži admina "Masva"
http://adria.mobiledevs.net/forums/xiao ... -4-lte.51/
objasni svoj problem, ako ti on ne pomogne kako da taj postupak odradiš...neće niko
Pake

#716 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Pake »

evo i na bug.hr forumu mislim da se tiče tebe ovaj post, prijavi se, raspitaj malo
http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/ ... 43640.aspx

Image
Image
mali_milojica

#717 Re: Xiaomi mobiteli

Post by mali_milojica »

Pake wrote:
mali_milojica wrote:Rado bi Xiaomi prodaovao tel po cijeni IP7,S7,HTC 10 i sl. Ali kurko ne moze. Kao sto se Dacia ne moze prodavati po cijeni VW.
poređenje je niđe veze, glupost teška
Xioami u svijetu mobitela NIJE Dacia, jer koristi hardwer kao i razvikani brendovi, od top modela SoC-a snapdragona, konkretno taj gore Mi5 koristi SD 820, pa do sony kamera i sharp displeja...tako da ti je priča niđe veze
niže cijene imaju jer su kinezi, sa jeftinom radnom snagom (na iPhonu ti piše "assembled in China"...razmisli što li) jer ne ulažu u marketing i distributivno, servisnu mrežu i najvažnije.....ne prodaju muda pod bubrege
Dileja medeni ili pake (vjerovatno 50 klon vec na klixu,sto je zabranjeno) Dacia koristi motor,kakav koristi i Mercedes,1.5 dci motor. Hoces da kazes da Mercedes prodaje muda pod bubrege? Da bi trebalo Daciu kupovati?
Pake

#718 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Pake »

kao prvo odma, da...i mercedes prodaje muda pod bubrege kompleksašima
kao drugo to nije mercedesov, nego renoov motor, to što su ga radili u kooperaciji ama baš ništa ne znači
kao treće, taj motor je low-end i opet fulaš, i opet niđe veze ti poređenje, jer xiaomi ugrađuje TOP hardwere a to bi značilo, ako baš želiš da prevedeš na auto teren, da mercedesovi 12-cilindraš iz S klase možeš naći i u Daciji, a to naravno nema veze s mozgom
dok isti TOP SoC SD820 nalaziš i u samsungu s7 i u xiaomiju Mi5
pandam Daciji u mobitel svijetu je neki Oukitel sa maxinalnim dometom MTK drugorazrednim chipsetom
poklopi se ba ušima :skoljka:
mali_milojica

#719 Re: Xiaomi mobiteli

Post by mali_milojica »

Pake wrote:kao prvo odma, da...i mercedes prodaje muda pod bubrege kompleksašima
kao drugo to nije mercedesov, nego renoov motor, to što su ga radili u kooperaciji ama baš ništa ne znači
kao treće, taj motor je low-end i opet fulaš, i opet niđe veze ti poređenje, jer xiaomi ugrađuje TOP hardwere a to bi značilo, ako baš želiš da prevedeš na auto teren, da mercedesovi 12-cilindraš iz S klase možeš naći i u Daciji, a to naravno nema veze s mozgom
dok isti TOP SoC SD820 nalaziš i u samsungu s7 i u xiaomiju Mi5
pandam Daciji u mobitel svijetu je neki Oukitel sa maxinalnim dometom MTK drugorazrednim chipsetom
poklopi se ba ušima :skoljka:
Image
Pake

#720 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Pake »

pa ja, kad si vidio da si se provalio i da valjaš gluposti i da nemaš nikakvih argumenata
ostaju ti samo gluposti kao odgovor
zlo zlo

#721 Re: Xiaomi mobiteli

Post by zlo zlo »

nemoj uz mercedes zaboravit kupit bijele čarape da nosiš sa sandalama :lol:
mali_milojica

#722 Re: Xiaomi mobiteli

Post by mali_milojica »

Pake wrote:pa ja, kad si vidio da si se provalio i da valjaš gluposti i da nemaš nikakvih argumenata
Kad ces se prestati klonirati sto je po pravilima foruma zabranjeno?
Koji ti je ovo nick po redu? 10? 20? 50?
Zasto ban i kaznu ne istrpis kao svako normalan?
Koliko imas godina? Tlinaest?
:lol:
Koji je bolji auto? Mercedes C klase sa 1.6 dci motorom ili Renault Megane sa istim motorom?
Ili ti je najbolji tatin Golf VI sa 1.4 motorom?
:mrgreen:
shalla

#723 Re: Xiaomi mobiteli

Post by shalla »

Dobar je Šao, ja nabavio onu Mi Band 2 da pratim koliko (ne) trčim na terminu, rođak ima Mi4, dobri su nema šta...
Pake

#724 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Pake »

mali_milojica wrote:
Pake wrote:pa ja, kad si vidio da si se provalio i da valjaš gluposti i da nemaš nikakvih argumenata
Koji je bolji auto? Mercedes C klase sa 1.6 dci motorom ili Renault Megane sa istim motorom?
što se tiče prvih gluposti nemam pojma o čemu pričaš
što se tiče ostalog opet pojma nemaš o čemu pričaš
opet kao prvo C klasa i megan nisu ista klasa, pandam C klasi je Reno Laguna
kao drugo, nikako da ti mozak proradi, radi se o top stvarima, a cijelo vrijeme ti to pričam, halooo o top stvarima
dakle ako ćeš o auto svijetu to je mercedes S klase i to 12-cilindraš, jer tome je pandam u mobitel svijetu SoC snapdragon 820
mali_milojica

#725 Re: Xiaomi mobiteli

Post by mali_milojica »

Pake wrote:
mali_milojica wrote:
što se tiče prvih gluposti nemam pojma o čemu pričaš
što se tiče ostalog opet pojma nemaš o čemu pričaš
opet kao prvo C klasa i megan nisu ista klasa, pandam C klasi je Reno Laguna
kao drugo, nikako da ti mozak proradi, radi se o top stvarima, a cijelo vrijeme ti to pričam, halooo o top stvarima
dakle ako ćeš o auto svijetu to je mercedes S klase i to 12-cilindraš, jer tome je pandam u mobitel svijetu SoC snapdragon 820
Nema Lagune,ima Talisman. Mozes i njega staviti u jednadzbu.
Memo,dileja,Golf,medeni,necemo se ludi praviti. Budi musko,nemoj biti balavac,priznaj ;-)
Post Reply