Dzuma petkom

Post Reply
Dr Baltazar

#701 Re: Dzuma petkom

Post by Dr Baltazar »

piupiu wrote:
Dr Baltazar wrote:UNSA pohađaju većinom Bošnjaci - muslimani. Demokratija, vladavina većine i tako dalje. Svi uvjeti se ispunili.
Loše vas uče i na UNSA, a i u Centrali. Ponavljaj za mnom - demokratija - prava pojedinca i manjine, prava pojedinca i manjine, prava pojedinca i manjine. Demokratija nije 'vladavina' bilo koga nad bilo kime.
:thumbup:

Druge definicije nama davali.

@banksy

O tome ti pričam. I dalje liječiš svoje frustracije iz života. Neko živi, neko preživljava. Čini mi se da upadaš u ove druge i žao mi te je, ali si tu isključivo svojim greškama u životu.
Last edited by Dr Baltazar on 09/10/2016 16:13, edited 1 time in total.
aratet

#702 Re: Dzuma petkom

Post by aratet »

Treba promijeniti i naziv trokutistanu na "Islamska republika Muslimanija", pa bice tu svega sto se zamisli, sto je u skladu sa serijatu naravno.
insomnia78

#703 Re: RE: Re: Dzuma petkom

Post by insomnia78 »

Banksy wrote:
Dr Baltazar wrote:
Kako se kreću cijene iftara na Baščaršiji po restoranima ? Zanimaju me cijene iftarskih menija za Aeroplan i Morića han, a može preporuka i za neko drugo mjesto ali da može prostorno obezbijediti 15-tak osoba :)
stup metropola wrote:

9 KM je u Tarcinu iftar ako se predomislis za lokaciju
Ma treba mi na Baščaršiji zato što je većini tu najbliže(srednjoškolci su u pitanju), a nemamo logično ni auta :D
[emoji38]
[emoji1] [emoji1] [emoji1] [emoji1]
Connaisseur Karlin

#704 Re: Dzuma petkom

Post by Connaisseur Karlin »

Dr Baltazar wrote:UNSA pohađaju većinom Bošnjaci - muslimani. Demokratija, vladavina većine i tako dalje. Svi uvjeti se ispunili.
UNSA nije privatno vlasnistvo :)

Ti pises o nekom novom obliku demokracije ,jer demokracija nije pravo vecine ili manjine.
Dr Baltazar

#705 Re: Dzuma petkom

Post by Dr Baltazar »

Connaisseur Karlin wrote:

Ti pises o nekom novom obliku demokracije ,jer demokracija nije pravo vecine ili manjine.
Naravno da nije privatno.

A šta su izbori :lol:
Connaisseur Karlin

#706 Re: Dzuma petkom

Banksy wrote:
Dr Baltazar wrote:
Kako se kreću cijene iftara na Baščaršiji po restoranima ? Zanimaju me cijene iftarskih menija za Aeroplan i Morića han, a može preporuka i za neko drugo mjesto ali da može prostorno obezbijediti 15-tak osoba :)
stup metropola wrote:

9 KM je u Tarcinu iftar ako se predomislis za lokaciju
Ma treba mi na Baščaršiji zato što je većini tu najbliže(srednjoškolci su u pitanju), a nemamo logično ni auta :D
:lol:
:D :lol:

Dr. Baltazar je srednjoskolac :D
Connaisseur Karlin

#707 Re: Dzuma petkom

Dr Baltazar wrote:
Connaisseur Karlin wrote:

Naravno da nije privatno.

A šta su izbori :lol:
Kad zavrsis srednju skolu,javi se :D :lol: :kiss:
insomnia78

#708 Re: Dzuma petkom

Post by insomnia78 »

Al ide u medEcinsku
Dr Baltazar

#709 Re: Dzuma petkom

Post by Dr Baltazar »

Zbog ovakvih sa foruma prosječna plata i jest cca 800 KM. Ali samo nastavite. Neki žive, vi preživljavajte.

Mahsuz selam :)

@karlin insomnia

Takva država da sa srednjom školom radiš poslove VSS. Dobra Centrala :thumbup:
Last edited by Dr Baltazar on 09/10/2016 16:23, edited 1 time in total.
piupiu

#710 Re: Dzuma petkom

Post by piupiu »

aewi wrote:Ne znam zasto si odmah po automatizmu pomislila da je zivot u pitanju.
Nedavno iskustvo.
Sto se tice Zahirovicevog zahtjeva, ja mislim da je sasvim opravdan. I nemam problema s time, podrzavam. Narocito zbog licemjerstva i cudnog tumacenja sekularizma i demokratije, koja nema problem s krscanskim... Ali zato sa svime drugim ima, cak i u drzavi gdje je ogroman broj muslimana i gdje je taj zahtjev htjeli ne htjeli sasvim opravdan.
Nema to veze sa licemjerjem. Ima veze sa zaustavljanjem čitavog jednog sistema svakog petka zbog vjerske obaveze odredjenog broja ljudi samo jedne vjere. Obrazovni sistem je ideološki aparat - a ovo je promjena načina života čitavog kolektiva. Tebi je vjera broj jedan - meni sekularna država i sistem, i tu se ne možemo nikako naći.

Usput, neki dan Bakir odvede Milorada na Ustavni sud, navodno zbog krsne slave entiteta. Kaže - diskriminira protiv manjina ... a ovamo mu pulen zavodi 'nema škole kad je džuma' po zadatku. E, to ti je licemjerje. ;-)
MUNAFIK

#711 Re: Dzuma petkom

Post by MUNAFIK »

Prvo pederi, pa Šešelj, pa onda profesor sa Filozofije i sad kad se sve to smirilo i kad je Haris pao u Zaborav kreula je prica sa DŽUMOM!!!

Momak želi svim silama biti u centru pažnje, pa kakvom takvom. To što je kod iole normalnog svijeta postao karikatura to nema veze. Puno je normalne raje, muslimana, pokrivenih djevojaka i momaka koji idu na džumu koji se ne slažu sa ovim što Haris radi.

SPUS je izgubio podršku javnosti, a dobio podršku SAFF-A i drugih radikalnih struja u BIH, to je valjda uspjeh!

Studentski problemi stoje kako stoje, studenti podjeljeni na pitanjima na kojima se zna da će biti podjeljeni i to je to... I šta je cilj? Meni izgleda da je cilj SAMO PROMOCIJA...
Fudo387

#712 Re: Dzuma petkom

Post by Fudo387 »

piupiu wrote:Tebi je vjera broj jedan - meni sekularna država i sistem, i tu se ne možemo nikako naći.
Ma mozete, sto ne bi mogli?
Ni jedno ni drugo nije neki bauk, samo treba dobre volje i pameti.
Dobro, s vremena na vrijeme i kvalitetno ispendreciti. :D
mO k3

#713 Re: Dzuma petkom

Post by mO k3 »

piupiu wrote:
aewi wrote:Ne znam zasto si odmah po automatizmu pomislila da je zivot u pitanju.
Nedavno iskustvo.
Sto se tice Zahirovicevog zahtjeva, ja mislim da je sasvim opravdan. I nemam problema s time, podrzavam. Narocito zbog licemjerstva i cudnog tumacenja sekularizma i demokratije, koja nema problem s krscanskim... Ali zato sa svime drugim ima, cak i u drzavi gdje je ogroman broj muslimana i gdje je taj zahtjev htjeli ne htjeli sasvim opravdan.
Nema to veze sa licemjerjem. Ima veze sa zaustavljanjem čitavog jednog sistema svakog petka zbog vjerske obaveze odredjenog broja ljudi samo jedne vjere. Obrazovni sistem je ideološki aparat - a ovo je promjena načina života čitavog kolektiva. Tebi je vjera broj jedan - meni sekularna država i sistem, i tu se ne možemo nikako naći.

Usput, neki dan Bakir odvede Milorada na Ustavni sud, navodno zbog krsne slave entiteta. Kaže - diskriminira protiv manjina ... a ovamo mu pulen zavodi 'nema škole kad je džuma' po zadatku. E, to ti je licemjerje. ;-)
:thumbup:
Dobar post ..... !!
aewi

#714 Re: Dzuma petkom

Post by aewi »

Connaisseur Karlin wrote: aewi,ne mozes rad cijelog univerziteta usmjeriiti ka prioritetu ukidanja sat i po radnog vremena ,jer je univerzitet drzavni,a kod privtnih islamskih univerziteta je moguce :)
piupiu wrote:
Nedavno iskustvo.

Ama u tim drzavnim univerzitetima je prioritet da su sabati i nedjelje kad je misa neradni radi malog broja ljudi pa su neradni. Citav taj vas "sistem" koji je samo jadna kopija evropskih, pociva na uvazavanju krscanskih prioriteta...
Citav jedan sistem se zaustavi nedjeljom, znate li koju stetu to pravi konkretno mojoj firmi?
Evo ja vcrs radim, a moze se desiti da me vrate s posla bas zato sto je nedjelja nvcr i sto ovi neki nisu ispunili svoje obaveze jer je nedjelja!
Da ne spominjem te neke nacionalne kvote i o nepravdi istih koja nas izjede.
Ja vise ne mogu da shvatim zasto toliki problem imate s dzumom, vjerskom obavezom velikog broja ljudi u ovoj drzavi. Da je bilo sta drugom, npr vjerska obaveza jevreja to bi se sav svijet sjatio da rjesava to i govori o ugrozenosti manjine. A ovdje vecina ne moze da dobije svoja prava. I svijet ne staje u sat vremena, niti bilo kakav sistem.
piupiu

#715 Re: Dzuma petkom

Post by piupiu »

aewi wrote:
Ama u tim drzavnim univerzitetima je prioritet da su sabati i nedjelje kad je misa neradni radi malog broja ljudi pa su neradni. Citav taj vas "sistem" koji je samo jadna kopija evropskih, pociva na uvazavanju krscanskih prioriteta...
Citav jedan sistem se zaustavi nedjeljom, znate li koju stetu to pravi konkretno mojoj firmi?
Evo ja vcrs radim, a moze se desiti da me vrate s posla bas zato sto je nedjelja nvcr i sto ovi neki nisu ispunili svoje obaveze jer je nedjelja!
Ja vise ne mogu da shvatim zasto toliki problem imate s dzumom, vjerskom obavezom velikog broja ljudi u ovoj drzavi. Da je bilo sta drugom, npr vjerska obaveza jevreja to bi se sav svijet sjatio da rjesava to i govori o ugrozenosti manjine. A ovdje vecina ne moze da dobije svoja prava. I svijet ne staje u sat vremena, niti bilo kakav sistem.
Ti i dalje ne želiš da čuješ šta Zahiragić traži - ne traži da on može otići na džumu, on traži da niko drugi ne može predavati, ni imati nastavu, ni ispite u to vrijeme. Je l' stvarno ne razumiješ ili ne želiš da razumiješ?
mayab

#716 Re: Dzuma petkom

Post by mayab »

aratet wrote:
U Sarajevu su Bosnjaci i Arapi - muslimani vecina. Sta se ceka da se uvede serijat.

Kad su cafiri mogli olimpijske igre dovesti, mozete i vi serijat.
Ako šerijat podrazumjeva i one (zna se kakve :D ) kazne za kradje, prevare i preljub, može odmah što se mene tiče, ali qrac, da izvinete.... :izet: :izet:
Bodkin

#717 Re: Dzuma petkom

Post by Bodkin »

Otprilike podjednako bi bilo nametnuti da u obdanistima ili mensama mora biti riba petkom
Connaisseur Karlin

#718 Re: Dzuma petkom

aewi wrote:
Connaisseur Karlin wrote: aewi,ne mozes rad cijelog univerziteta usmjeriiti ka prioritetu ukidanja sat i po radnog vremena ,jer je univerzitet drzavni,a kod privtnih islamskih univerziteta je moguce :)
piupiu wrote:
Nedavno iskustvo.

Kakvih krscanskih prioriteta :D Subota i nedelja su odavno radni dani :D Sirom hriscanskog svijeta mozes otvoriti vrata univerziteta subotm i nedeljom :) Pa mnogi moji rpijatlejih durgi relgija ne mogu otici u svoje Svete Kuce sbotama i nedeljama , zato ne znam,zasto se stalno provlaci prica da je problem dzuma,jer je muslimanska. :) Cijeli svijet je u vecini drzava postavio rad i obrazovanje na prvo mejsto,a ako vjernici traze prioritete,tad se prioriteti moraju realziirati i sortirati od strane osobe koaj trazi posebene beneficije,kao i kompanije ili skole koja moze uraditi kompromis,ali ne moze nijenda strana potupno biti iskljuciva i insisitirati na svojim priostietima. U SAD praviatni faktleti,pisala sam ojde privje dva dana,imaju prvo da postave svoja relgijska pravila ,ai drzavni faktulteti imaju sluzbenu obavezu u skladu sa drzavom da zadovolje religijske potrebe studenata,ako je moguce i u skladu sa radom obe strane. U SAD muslimnske studentske organizacije dobiju prostorije univerziteta i klanjaj dzumu,bez daljenjg insistiranja da cijeli univerzitet prestane raditi :D :lol:
Last edited by Connaisseur Karlin on 09/10/2016 17:33, edited 1 time in total.
aratet

#719 Re: Dzuma petkom

Post by aratet »

Koliko sam razumio, ovaj Zahiragic je zavrsio fax, a predstavnik je studenata?
Connaisseur Karlin

#720 Re: Dzuma petkom

Bodkin wrote:Otprilike podjednako bi bilo nametnuti da u obdanistima ili mensama mora biti riba petkom
obavezno na menu postaviti tri vrste ribe :oops:

volim ribu,eh ako ja volim ribu,svi moraju jesti ribu :D
salik79

#721 Re: RE: Re: Dzuma petkom

Post by salik79 »

kolegione wrote:
salik79 wrote:
kolegione wrote:pitam ove super vjernike, koji se zaista razumiju, smijem li ja doci otklanjati svoje dok hodzica prica za kog glasati, o poganim jevrejima, i podmuklom zapadu i na kraju klanjati

Jesi li ti musliman (sa malim m)?!
Ma nije za foruma, uglavnom nisam bas praktikant...
Ne svidja mi se sta hodze pricaju na dzumi ja bih volio ako sam tu da se trude da poslije izadjem kao bolji covjek...
Ne treba mi tabirenje politike u makro i mikro planu...

Ovo pitanje je bilo jer me fakat zanima jel to moguce moze i na pp
Velis - nisi praktikant...Da li si, kada i gdje bio na nekoj hutbi petkom, ili si cuo od nekoga da je neki hodza pricao to i to?
kolegione

#722 Re: Dzuma petkom

Post by kolegione »

Vise puta, odgovor mogu dobiti i u pp ako se vec razumijes u te teme, za mene je to jako privatno pitanje cak iako smo anonimno.

Sve sto sam naveo sam i cuo, ali necemo ulaziti u detalje ionako su to nebitni likovi.
insomnia78

#723 Re: Dzuma petkom

Post by insomnia78 »

Pa dobro, mozda je sprijecen tehnickim razlozima. Mozda je, npr rodjen dje dzamije nema
[emoji1] [emoji1] [emoji1] [emoji1]
aewi

#724 Re: Dzuma petkom

Post by aewi »

piupiu wrote:
Ti i dalje ne želiš da čuješ šta Zahiragić traži - ne traži da on može otići na džumu, on traži da niko drugi ne može predavati, ni imati nastavu, ni ispite u to vrijeme. Je l' stvarno ne razumiješ ili ne želiš da razumiješ?
Mislim da sam rekao vec. S obzirom na veliki broj ljudi kojima bi to odgovaralo, mislim da je sasvim legitiman zahtjev. Mada ne ocekujem neku mogucnost da bi se to ikada moglo desiti...
Connaisseur Karlin

#725 Re: Dzuma petkom

aewi wrote:
piupiu wrote:
Mislim da sam rekao vec. S obzirom na veliki broj ljudi kojima bi to odgovaralo, mislim da je sasvim legitiman zahtjev. Mada ne ocekujem neku mogucnost da bi se to ikada moglo desiti...
aewi,broj zahtjeva nije vazan,jer je univerzitet drzavno vlasnistvo ,kuzis :)
Post Reply