Ovo treba biti duhovito, da se smijemo, ili sta?kritichar wrote:Znam iz povjerljvih izvora da joj mati govori "sto je ne pobaci" a otac kaze "bolje da sam ga otreso nego sto je napravi"prog321 wrote:Ima li ova Lejla roditelje?
Ko su oni i šta misle o njoj?
Lejla Colak uzvraca udarac!
- dječak sa šibicama
#701 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!
-
prog321
#702 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!
Ako je to tačno onda je očigledno da roditelji nemaju zdrav odnos i komunikaciju sa Lejlom.
Izgleda ni obrazovanost roditelja nije na zavidnom nivou.
Izgleda ni obrazovanost roditelja nije na zavidnom nivou.
- jao_situacije
#703 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!
a šta je lejla izjavilaConnaisseur Karlin wrote:Sto je Lejla slagala u svojim izjavama?costacurta wrote: Jasno je i pticama da je to uradila zbog azila, i sad da joj ja ovdje dižem kapu i salutiram zbog "hrabrosti" je apsurd. Ne mogu da vjerujem da ima ljudi koji će joj reći "bravo djevojko, imaš muda". Zašto, jbte, zbog čega!? Treba skontala fol kako do azila i papira, samo što ti je to sad mač sa dvije oštrice. Ta priča tamo dobro prolazi kod ovih neonacista i mrzitelja Islama. Sad oni njoj kažu garant "Evo dali smo ti utočište, pomogli smo ti da preživiš teror, sad ti ideš sa nama na te naše konvencije da pričaš o svim tim zombijima u Bosni i svemu onom što su ti radili". Iz ovog klipa se vidi da priča preko one stvarke, ono prosto vidiš da joj je neugodno i svjesna je svojih laži.
Ja imam živce jake, mnogo mi treba da se iznerviram, teško ću planuti, ali ima ljudi koji su "kratkog fitilja" i burno reaguju. Tako npr ako ti neko pridje na ulici i kaže, iz čista mira "Hebo ti ja mamu. Glupane. Nosonja. Klošaru!" Šta ćeš ti:
a) pozvati ga na kafu, pa da popričate
b) okrenuti se i otići
c) Hebati i ti njemu mamu, uhvatiti se za revere pa da vidite čija majka crnu vunu prede.
Mlada je polupala lončiće ali eto Škoti su popušili fol, samo ja znam ljude koji su deportovani iz US zbog lažnog iskaza na osnovu kojeg su došli u Ameriku prije 15 godina i dobili papire.
- sinuhe
#704 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!
Sreca pa onaj sto joj je prijetio ima majku i sestru. 
- kritichar
#705 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!
Mozez se smijati, plakati, povracati, na volju tidječak sa šibicama wrote:Ovo treba biti duhovito, da se smijemo, ili sta?kritichar wrote:Znam iz povjerljvih izvora da joj mati govori "sto je ne pobaci" a otac kaze "bolje da sam ga otreso nego sto je napravi"prog321 wrote:Ima li ova Lejla roditelje?
Ko su oni i šta misle o njoj?
- jao_situacije
#706 Re: RE: Re: RE: Re: Lejla Colak uzvraca udarac!
redovna dosjelostChmoljo wrote:Forum nije moj, a bilo bi lijepo i da si nastavio sa citatom, jer je znacenje upravo suprotno.raoul duke wrote:Nidje veze, pa tvoj forum ti je olicenje apsurda kojeg si sad napisao, da ne govorimo jos o sredini u kojoj zivimoChmoljo wrote:de ba...
mi nemamo problem sa iznošenjem vlastitog mišljenja ako je ono upereno protiv religije.
Skoci pa reci hop.
- Donnie Smith
- Connaisseur Karlin
#708 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!
to sam i ja malo-prije pitalaJack Be Nimble wrote:Ali ko onda odluci sta je pogrdno? Za mene dildo nije pogrdno. Sprava koje mnoge zene koriste umjesto ili uz prste da bi se zadovoljile ako nemaju muskarca u zivotu ili jos gore imaju ga ali nema fajde od njega. Meni je pogrdna negativna prica prema hidzabu i dildu. Ali necu nekom prijetiti oko te price.red evil wrote:
Možeš kritikovat što ja klanjam, ali ne možeš to vrijeđat i porediti sa nekim pogrdnim nazivima. Kad se to skonta, razlika između uvrede i kritike, svima će biti bolje.
- Connaisseur Karlin
#709 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!
Ne mora se postovati nesto,ko ti je to reakoKorisničkoime wrote:Kao musliman ne odobravam taj događaj vezano za kurton i kip Isusa ali prvi korak u osuđivanju ipak treba da poduzmu kršćani, katolici ali i praoslavci, moju podršku će imati jer se radi o plitkoj provokaciji i ničemu drugome, pišanje u javnosti je izraz primitivizma i tačka. Ruganje katolicima za Međugorije dolazi po najviše iz lijepe im i drage Hrvatske po meni ljude koji vjeruju u ukazanje Gospe treba poštovati i pustiti u to da vjeruju a koliko znam Katolička crkva ima svoje organe koji odlučuju o vjerodostojnosti svetih mjesta tako da je to ipak više na Crkvi nego na običnom puku da odlučuje šta je a šta nije sveto mjesto, barem koliko sam ja upućen.red evil wrote:Ono, da se ne lažemo nisi uopšte u upravu.dječak sa šibicama wrote:Sloboda govora je kad se rugas katolicima zbog Medjugorja, nataknes kipu Isusa kurton na ruku (konceptualna umjetnost) popisas se iza pravoslavne crkve u Pofalicima, ali kritika bilo cega u islamu je islamofobija i tu prestaje sloboda govora.
Ono, da se ne lazemo.Bar za mene ni to nije sloboda govora jer ako ja u to ne vjerujem neko vjeruje ali ako šute pripadnici te vjere šutit ću i ja. Mene to ne vrijeđa jer niam pripadnik te vjere, ali ne podržavam to i ako to ne vrijeđa katolike onda nije ni mene jer mislim da ja, ipak, nemam pravo da određujem nešto za nekog drugog.
- Connaisseur Karlin
#710 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!
Ne znam,zato pitam,sto je konkretno slagala?jao_situacije wrote:a šta je lejla izjavilaConnaisseur Karlin wrote:Sto je Lejla slagala u svojim izjavama?costacurta wrote: Jasno je i pticama da je to uradila zbog azila, i sad da joj ja ovdje dižem kapu i salutiram zbog "hrabrosti" je apsurd. Ne mogu da vjerujem da ima ljudi koji će joj reći "bravo djevojko, imaš muda". Zašto, jbte, zbog čega!? Treba skontala fol kako do azila i papira, samo što ti je to sad mač sa dvije oštrice. Ta priča tamo dobro prolazi kod ovih neonacista i mrzitelja Islama. Sad oni njoj kažu garant "Evo dali smo ti utočište, pomogli smo ti da preživiš teror, sad ti ideš sa nama na te naše konvencije da pričaš o svim tim zombijima u Bosni i svemu onom što su ti radili". Iz ovog klipa se vidi da priča preko one stvarke, ono prosto vidiš da joj je neugodno i svjesna je svojih laži.
Ja imam živce jake, mnogo mi treba da se iznerviram, teško ću planuti, ali ima ljudi koji su "kratkog fitilja" i burno reaguju. Tako npr ako ti neko pridje na ulici i kaže, iz čista mira "Hebo ti ja mamu. Glupane. Nosonja. Klošaru!" Šta ćeš ti:
a) pozvati ga na kafu, pa da popričate
b) okrenuti se i otići
c) Hebati i ti njemu mamu, uhvatiti se za revere pa da vidite čija majka crnu vunu prede.
Mlada je polupala lončiće ali eto Škoti su popušili fol, samo ja znam ljude koji su deportovani iz US zbog lažnog iskaza na osnovu kojeg su došli u Ameriku prije 15 godina i dobili papire.
- jao_situacije
#711 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!
ne znam ni šta je izjavilaConnaisseur Karlin wrote:
Ne znam,zato pitam,sto je konkretno slagala?
- Connaisseur Karlin
#712 Re: RE: Re: Lejla Colak uzvraca udarac!
insomnia78 wrote:Slazem sedječak sa šibicama wrote:Nije ovdje rijec o tome sta ti ili ja ili neko peti, deseti osudjuje.
Rijec je o tome sta se smije, a sta se se ne smije, i da ne postoji nikakvo univerzalno pravo govora i granice. Da je Lejla napisala "nositi na glavi ono sto nose casne sestre za mene je isto kao nositi dildo na glavi", nebi bilo prijetnji ni verbalnog linca, to se smije reci. Kako rekoh, osudjivao ti ili ne, smije se reci. Mada ona u sustini i jeste napisala "ili bilo koje vjersko obiljezje na glavi" dakle nije mislila samo na muslimanska obiljezja.
Znaci da je sloboda govora parcijalna.
Djevojka je dozivjela prostacke uvrede, pljuvacinu, verbalni linc, zbog necega sto je rekla. Sto samo govori o zatucanosti sredine i pojedinaca. Spremno je ubiti zbog nekakve izjave nekakve anonimne Lejle, ako je to normalno.... sto je najsmjesnije, nju napadaju oni koji sami sramote religiju koju kofol brane.
Uvijek su mi bili fascinantni ti veliki zastitnici svoje religije, a krse pravila i zakone te iste religije na svakom cosku. Sta reci nego licemjeri.
- CaneBos
#713 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!
Dobra opservacija.Shaptach kobilama wrote:Lejla je lagano bolesna …ono kad stalno imaš temperaturu 38,7 C …prenemažeš se , "umireš" a oko tebe ne znaju šta ti je …po meni su gori oni koji su ovoj hipster journalistici dali pažnje …upalili se ko kutnjak na hladno ….trebalo je to izignorisati il njeno poređenje nikaba /dilda uporediti s njenim naočarima na njoj i na nekoj sexy trebi o kojoj vrijedi polemisati …
ps bolje bi bilo ovima sa zapada što je ko fol brane da su joj uplatiti heftu u Londonu pa bi vidjela da ima i drugo i drugačije …ne gleda ti se nikab a ti fino okrenes glavu kad ono Big Ben …i da ne bude zabune , nisam ni ja ljubitelj nindji ali sam normala i znam da svako ruganje drugima je ustvari ruganje samom sebi …stoga Lejla u pamet
- berenice
#714 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!
Da.CaneBos wrote:Ova kvazi novinarka i kjafirkinja je postigla efekat koji je i zeljela.
Da li je neciji ''izvrsioc'' ili samostalna u ovom pohodu (mada takvih nema) uvijek si neciji igrac, odigrala je perfidnu kartu i izazvala lavinu emotivno neopreznih, grubih i neodmjerenih komentara javnosti. Ciljala je na jedno javno mjenje, a to su bosnjaci.
Nema ona nikakve islamofobije kod sebe, ona je samo puna duhovnih i karakternih fekalija i kao takva, savrsen kandidat u sprovedbi islamofobicnih ideologija.
Neko rece da ima pravo na vrijedjanje ideje, tj. osobe koja iznosi odredjenu ideju... Da - isto tako, neka onda ta ideja nju proganja, kako bi sebe spasila, jbga. Moze ideja otici i u vasionu, a ne samo po planeti Zemlji setati.
- Edin H.
#715 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!
Kakav ba London, strefice Lejlu fras, pa u Engleskoj imas najvise "nindzi".CaneBos wrote:Dobra opservacija.Shaptach kobilama wrote:Lejla je lagano bolesna …ono kad stalno imaš temperaturu 38,7 C …prenemažeš se , "umireš" a oko tebe ne znaju šta ti je …po meni su gori oni koji su ovoj hipster journalistici dali pažnje …upalili se ko kutnjak na hladno ….trebalo je to izignorisati il njeno poređenje nikaba /dilda uporediti s njenim naočarima na njoj i na nekoj sexy trebi o kojoj vrijedi polemisati …
ps bolje bi bilo ovima sa zapada što je ko fol brane da su joj uplatiti heftu u Londonu pa bi vidjela da ima i drugo i drugačije …ne gleda ti se nikab a ti fino okrenes glavu kad ono Big Ben …i da ne bude zabune , nisam ni ja ljubitelj nindji ali sam normala i znam da svako ruganje drugima je ustvari ruganje samom sebi …stoga Lejla u pamet
- Connaisseur Karlin
#716 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!
What!?berenice wrote:Da.CaneBos wrote:Ova kvazi novinarka i kjafirkinja je postigla efekat koji je i zeljela.
Da li je neciji ''izvrsioc'' ili samostalna u ovom pohodu (mada takvih nema) uvijek si neciji igrac, odigrala je perfidnu kartu i izazvala lavinu emotivno neopreznih, grubih i neodmjerenih komentara javnosti. Ciljala je na jedno javno mjenje, a to su bosnjaci.
Nema ona nikakve islamofobije kod sebe, ona je samo puna duhovnih i karakternih fekalija i kao takva, savrsen kandidat u sprovedbi islamofobicnih ideologija.
Neko rece da ima pravo na vrijedjanje ideje, tj. osobe koja iznosi odredjenu ideju... Da - isto tako, neka onda ta ideja nju proganja, kako bi sebe spasila, jbga. Moze ideja otici i u vasionu, a ne samo po planeti Zemlji setati.
- LolaLola
#717 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!
Ima i u Londonu, ali u tom istom Londonu ima jos milion drugih vjerskih sljedbenika, sto se za Sarajevo i ne moze reci.
-
Margita81
#718 Re: RE: Re: Lejla Colak uzvraca udarac!
Nakon djecakovog posta temu bi trebalo zavrsiti zaista. Sve je rekao.Connaisseur Karlin wrote:insomnia78 wrote:Slazem sedječak sa šibicama wrote:Nije ovdje rijec o tome sta ti ili ja ili neko peti, deseti osudjuje.
Rijec je o tome sta se smije, a sta se se ne smije, i da ne postoji nikakvo univerzalno pravo govora i granice. Da je Lejla napisala "nositi na glavi ono sto nose casne sestre za mene je isto kao nositi dildo na glavi", nebi bilo prijetnji ni verbalnog linca, to se smije reci. Kako rekoh, osudjivao ti ili ne, smije se reci. Mada ona u sustini i jeste napisala "ili bilo koje vjersko obiljezje na glavi" dakle nije mislila samo na muslimanska obiljezja.
Znaci da je sloboda govora parcijalna.
Djevojka je dozivjela prostacke uvrede, pljuvacinu, verbalni linc, zbog necega sto je rekla. Sto samo govori o zatucanosti sredine i pojedinaca. Spremno je ubiti zbog nekakve izjave nekakve anonimne Lejle, ako je to normalno.... sto je najsmjesnije, nju napadaju oni koji sami sramote religiju koju kofol brane.
Uvijek su mi bili fascinantni ti veliki zastitnici svoje religije, a krse pravila i zakone te iste religije na svakom cosku. Sta reci nego licemjeri.
-
Korisničkoime
#719 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!
Morat ces pojasniti. Ne mora se postovati nesto, sta s time zelis da kazes, u svom postu nisam pricao o moranju, valjda ne mislis da se ne moze/ne mora imati postovanje prema objektu/predmetu buduci da kazes "nesto". Imati postovanje prema nekome moze se i radi njegovih djela, cinjenja ili pak ne cinjenja ne samo radi misljenja i podjele misljenja.Ne mora se postovati nesto,ko ti je to reakoa,imati postovanje znaci > imati respket prema nekome radi misljenja i podjele misljenja
Oprosti ali ovaj tvoj post je malo konfuzan siguran sam da ima smisla samo ...
- Connaisseur Karlin
#720 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!
LolaLola wrote:Ima i u Londonu, ali u tom istom Londonu ima jos milion drugih vjerskih sljedbenika, sto se za Sarajevo i ne moze reci.
- jao_situacije
#721 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!
izvini kad si ti zadnji put vidjela sarajevoLolaLola wrote:Ima i u Londonu, ali u tom istom Londonu ima jos milion drugih vjerskih sljedbenika, sto se za Sarajevo i ne moze reci.
-
Margita81
#722 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!
I prestanite da supljirate "ne smije vrijedjat"..jeste li vi pri sebi halo? Zena ili bilo ko drugi na svom profilu moze da pise sta hoce sta si umisljate jbt?
Nije problem kad ogranicene spodobe sire mrznju i netoleranciju prema-ateistima, zidovima, ciganima, srbima, krscanima-ne takvi mogu da kenjaju sta zele.
Sve je podlozno kritici i satiri. Sem islama? Nece moci
Nije problem kad ogranicene spodobe sire mrznju i netoleranciju prema-ateistima, zidovima, ciganima, srbima, krscanima-ne takvi mogu da kenjaju sta zele.
Sve je podlozno kritici i satiri. Sem islama? Nece moci
- berenice
#723 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!
Jel to, matere ti, mislis meine isprovocirati, glupavi klonu?Connaisseur Karlin wrote:What!?berenice wrote:Da.CaneBos wrote:Ova kvazi novinarka i kjafirkinja je postigla efekat koji je i zeljela.
@Moderatori: Je li ovo vrijedjanje ili vrijedjam samo ideju o tome da je prevara OK?
-
Korisničkoime
#724 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!
Djecak nama (Bosnjacima muslimanima) spocitava licemjerstvo jer da je to Lejla rekla za casnu sestru Bosnjaci muslimani bi je ne bi napali. Ne samo da se tema na ovu konstataciju ne bi trebala zavrsiti nego bi se mogle otvoriti jos dvije tri.Nakon djecakovog posta temu bi trebalo zavrsiti zaista. Sve je rekao.
Upakovano lijepo sa dosta ukrasa ali sustina i bit njegovog misljenja je da je sloboda govora u BiH parcijalna u smisli ako kritikujes Islam bices napadnut ako kritikujes Katolicizam neces. Sad ne znam jel mu smeta sto se napada ili sto se ne napada medjutim tu svoju teoriju moze slobodno da testira u Zapadnoj Hercegovini ali na vlastitu odgovornost.
- supercali
#725 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!
To hoces da kazes da u sarajevu ima 10% muslimana 10% katolika 10% pravoslavaca 10% ateista 10% hindusa 10% sintoista 10% protestanata i sl pa je raznoliko?jao_situacije wrote:izvini kad si ti zadnji put vidjela sarajevoLolaLola wrote:Ima i u Londonu, ali u tom istom Londonu ima jos milion drugih vjerskih sljedbenika, sto se za Sarajevo i ne moze reci.