Novi rat
-
155_mm
#702 Re: Novi rat
znam ja! iskustvo iz devedesetih i nista drugo.shbc wrote:Ja samo ne znam otkud toliko zapomaganje "poklace nas Srbi ako ne budemo ratovali", kada rat ovaj put vecinom zagovara bosnjacka strana. Ni priblizno ovoliko komentara i ratobornih likova nema na, recimo, banjaluckom forumu. Ovdje je cak i citava tema posvecena tome. Je li vi fakat ne kontate da su se uloge obrnule? Da Srbi nemaju potrebe da prvi zapucaju? Da ce u slucaju rata Bosnjaci ovaj put, za razliku od devedesetih, ciniti zlocine zbog nadmocnije pozicije?
- Herr Flick
#703 Re: Novi rat
Nece biti rata,nista se nece destiti,ova anketa ce se dorzat,bice izbori i to je to..Uslova za rat nema,tako ne zele Amerika,Evropa i Rusija,oni su trenutno zaokupljeni bliskim istokom...Samo me interesuju s cime bi ratovali i jedni i drugi,s ono malo puskica i tenkova,para nema,sve je ovo poigravanje sa narodom i javnosti u cilju sticanja glasa na izborima.......1992 i 2016 se drasticno razlikuju po svemu
-
radostan dan
#704 Re: Novi rat
ko se spreja latio, na mome se klatio...KvaziExpert wrote:mir, mir, niko nije kriv
- mad_max_ba
#705 Re: Novi rat
Ma nije ba, pun mi više klinac ovih "domoljuba ta tlane". oni nama vako mi će mo njima nako.benjen wrote:Ranc negdje u brdima gdje se LOTR snimaomad_max_ba wrote:Ma vala, pravo da Vam kazem, malo ružno zvuči ali tako kontam.
Rata nema šanse da bude, a volio bih, jer ovakva PAT situacija nikome ne odgovara u sadašnjoj konsolidaciji.
A volio bih i da se mogu ispaliti odavde, pravac Novi Zeland, pa da i ja od tamo, iz tople i udobne atmosfere, komentarišem preko foruma, a direktno kraj potoka na nekoj zelenoj livadi: "Jebo majku šta nam uradiše".
Ja koji sam cijeli rat proveo tu (nisam imao dovoljno godina za armije ali sam se borio na drugi način, nebitno) tačno znam kako je to kontat da li će ili neće roknut u tom momentu kad sam ja na tom mjestu, po podrumima i memovima proveo djetinstvo a razonoda glavna bila kad neko dođe sa linije pa priča..... A nije da nisam mogo otić, nije otac htio.
Ja sada u toj ulozi Tate/Babe (kako hočeš nazovi) duboko razočaran u ono za što se moj otac, ili ako hočeš naši otAci, borili, ne bih ponovio tu grešku da mi djeca provode godine u vlazi memljivih podruma a bez perspektive u njihovoj budućnosti, bez razlike koja strana pobijedila.
Hence (šo bi reko dr Arsla) Novi Zeland, što dalje od naših govnara.
Idem čuvat ovce
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#706 Re: Novi rat
a ovo je napisano, gdje?155_mm wrote:ma dijaspora provocira. samo ostati miran i stalozen.KvaziExpert wrote:mir, mir, niko nije kriv
-
benjen
#707 Re: Novi rat
Apsolutno kontam sta pises,apsolutnomad_max_ba wrote:Ma nije ba, pun mi više klinac ovih "domoljuba ta tlane". oni nama vako mi će mo njima nako.benjen wrote:Ranc negdje u brdima gdje se LOTR snimaomad_max_ba wrote:Ma vala, pravo da Vam kazem, malo ružno zvuči ali tako kontam.
Rata nema šanse da bude, a volio bih, jer ovakva PAT situacija nikome ne odgovara u sadašnjoj konsolidaciji.
A volio bih i da se mogu ispaliti odavde, pravac Novi Zeland, pa da i ja od tamo, iz tople i udobne atmosfere, komentarišem preko foruma, a direktno kraj potoka na nekoj zelenoj livadi: "Jebo majku šta nam uradiše".
Ja koji sam cijeli rat proveo tu (nisam imao dovoljno godina za armije ali sam se borio na drugi način, nebitno) tačno znam kako je to kontat da li će ili neće roknut u tom momentu kad sam ja na tom mjestu, po podrumima i memovima proveo djetinstvo a razonoda glavna bila kad neko dođe sa linije pa priča..... A nije da nisam mogo otić, nije otac htio.
Ja sada u toj ulozi Tate/Babe (kako hočeš nazovi) duboko razočaran u ono za što se moj otac, ili ako hočeš naši otAci, borili, ne bih ponovio tu grešku da mi djeca provode godine u vlazi memljivih podruma a bez perspektive u njihovoj budućnosti, bez razlike koja strana pobijedila.
Hence (šo bi reko dr Arsla) Novi Zeland, što dalje od naših govnara.
Idem čuvat ovce
Al yebi ga tako nam(generaciji) grah pao .
- mad_max_ba
#708 Re: Novi rat
Ma grah nek pada nekom drugom, meni više nece 
-
junior3
#709 Re: Novi rat
Ti se pravo zabrin'o za turke?KvaziExpert wrote:mir, mir, niko nije kriv
-
junior3
#710 Re: Novi rat
Ma jok, šta imam kog đavola turke prozivati. 
- Banksy
#711 Re: Novi rat
Evo, listam temu, pa ne vidim ništa slično, baš nijedan post u tom smislu. Nego ljudi teško vare činjenicu da je ovaj put, umjesto Platforme Predsjedništva iz 1992. (od koje se odustalo već 1993.) ratni raspored sada Al Shiddi, Bosmal, BBI, Evropa, Holiday, Bristol, FDS, Bosnalijek i sve ostalo što je ispalo iz one Bakirove vreće... I to, a valjda i zamor materijala. Ali to što pišeš, baš ne stoji.daddy-kool wrote:
Vidim da ima dosta upisa sa lajtmotivom da BiH nije vrijedna borbe i čuvanja, da je mnogi ne smatraju domovinom.
-
Bodkin
-
Bodkin
#713 Re: Novi rat
Danas je drzava=sda. Pun forum ovih sto bi ginuli za bosnu. Da, ali kakvu? Bosnjacku sda bosnu. 92 je bila skroz druga situacija i za tu se drzavu vrijedilo boriti.palermo wrote:a tebe.......pa to je glavni argument, ako bi branio Bosnu i Hercegovinu onda mora da si SDA-ovac......tja....daddy-kool wrote:Ovo sam tek primjetio, gdje sam ja stavio znak jednakosti između države i sda?Bodkin wrote:
I ti poceo valjati gluposti. Ti pogini za drzavu, zastavu i sda. Neko drugi ce ti reci da si lud i otice u njemacku. Ti ces njemu reci da je on lud. Obojica imate pravo da raditr sta hocete.
Ali ne, ti napisao da treba ginuti i onda kad ti neko kaze da si budala, taj neko siri defetizam. Ali ti njemu imas pravo reci da je spijun koji radi za neprijatelja
Zasto bih ja ginuo za tvoj ideal?
http://forum.klix.ba/rat-u-bih-zbog-ref ... #p12835482
nego, za tvoje postove i postove Gojenog
Vrijedi i danas samo treba prave pojmove koristiti. Borio bi se za bosnjacku bosnu ili dio nje
Ps. Ne bi nista branio nego napadao. Oslobadjao kako bi se to zvalo. Redarstvena akcija koja alo bi uspjela bi rezultirala etnickim ciscenjem. Nadam se samo da srbi to znaju ako pokusaju da se odvoje (1% sanse u normalnim uslovina). Ako budu vanredni uslovi, proce kao kosovo ili kao rsk. I to je to
-
palermo
#714 Re: Novi rat
Meneka pitaš ? Ja bi se borio za multietničku, multireligijsku BOsnu i Hercegovinu, domovinu svih onih koji je žive, osjećaju svojom, bitnim dijelom svoga identiteta.Bodkin wrote:
Danas je drzava=sda. Pun forum ovih sto bi ginuli za bosnu. Da, ali kakvu? Bosnjacku sda bosnu. 92 je bila skroz druga situacija i za tu se drzavu vrijedilo boriti.
Vrijedi i danas samo treba prave pojmove koristiti. Borio bi se za bosnjacku bosnu ili dio nje
A ja zaista nisam kriv što se neki ne bi borili za BOsnu i Hercegovinu, pa onda nalaze razne izgovore, tipa ne borim se ja za bošnjačku BOsnu i Hercegovinu, za SDA Bosnu i Hercegovinu, za pizdinu BOsnu i Hercegovinu.
Stotinu razloga možeš naći da se ne boriš za Bosnu i Hercegovinu, samo je jedan razlog zašto bi se borio. Osjećaš je svojom.
-
Bodkin
#715 Re: Novi rat
Izvini ja ovo citam kao bla bla. Naivan nisam, a ti me smatras idiotom. Danas u bosni postoje tri strane. Cetvrta se zatire svakodnevno i na nivou je statisticke greske (popis pokazao). Dakle ti si na bosnjackoj i borio bi se za bosnjacku bosnu. To je to.palermo wrote:Meneka pitaš ? Ja bi se borio za multietničku, multireligijsku BOsnu i Hercegovinu, domovinu svih onih koji je žive, osjećaju svojom, bitnim dijelom svoga identiteta.Bodkin wrote:
Danas je drzava=sda. Pun forum ovih sto bi ginuli za bosnu. Da, ali kakvu? Bosnjacku sda bosnu. 92 je bila skroz druga situacija i za tu se drzavu vrijedilo boriti.
A ja zaista nisam kriv što se neki ne bi borili za BOsnu i Hercegovinu, pa onda nalaze razne izgovore, tipa ne borim se ja za bošnjačku BOsnu i Hercegovinu, za SDA Bosnu i Hercegovinu, za pizdinu BOsnu i Hercegovinu.
Stotinu razloga možeš naći da se ne boriš za Bosnu i Hercegovinu, samo je jedan razlog zašto bi se borio. Osjećaš je svojom.
93 je druga prica bila i nije se borilo za bosnjacku bosnu nego za republiku bih
- BayrakTB
#716 Re: Novi rat
Je li vi zaista mislite da je ikome osim onih koji se izjašnjavaju kao Bošnjaci stalo do Bosne i Hercegovine? Mislite li da ih tangira tendencija da sutra osvanu u velikoj srbiji ili velikoj hrvatskoj? Čak se raduju tome i priželjkuju takav rasplet. Kraj priče. Manite se tih gluposti o multietničnosti i sličnim kvaziutopijama.
-
prog321
#717 Re: Novi rat
Palermo ba , ti stvarno ne znas sa kim pricas ?

- insomnia78
#718 Re: RE: Re: Novi rat
Shvatas da ekipa u Africi i dan danas, bukvalno ratuje lukom i strijelom?Herr Flick wrote:Nece biti rata,nista se nece destiti,ova anketa ce se dorzat,bice izbori i to je to..Uslova za rat nema,tako ne zele Amerika,Evropa i Rusija,oni su trenutno zaokupljeni bliskim istokom...Samo me interesuju s cime bi ratovali i jedni i drugi,s ono malo puskica i tenkova,para nema,sve je ovo poigravanje sa narodom i javnosti u cilju sticanja glasa na izborima.......1992 i 2016 se drasticno razlikuju po svemu

-
VjecitiStudent
#719 Re: Novi rat
Koja je samo sjajna mladost izginula i ostala izranjavana po Igmanu, Bjelasnici, Treskavici ...
Ono što su oni odbranili, Berilo, u ratu logističar općine Trnovo, sada rasprodaje Arapima.
Ono što su oni odbranili, Berilo, u ratu logističar općine Trnovo, sada rasprodaje Arapima.
- shbc
#720 Re: Novi rat
Kako se BiH odvojila? Ja koliko se sjecam nisu Bosnjaci prvi zapucali. A to da Bosnjaci nece ciniti zlocine... Ma jok. Nismo mi, sami se poubijali. Sto li mi je ta prica poznata...japin_mutapi wrote:niti će činiti zločine, niti su nadmoćnija stranashbc wrote:Ja samo ne znam otkud toliko zapomaganje "poklace nas Srbi ako ne budemo ratovali", kada rat ovaj put vecinom zagovara bosnjacka strana. Ni priblizno ovoliko komentara i ratobornih likova nema na, recimo, banjaluckom forumu. Ovdje je cak i citava tema posvecena tome. Je li vi fakat ne kontate da su se uloge obrnule? Da Srbi nemaju potrebe da prvi zapucaju? Da ce u slucaju rata Bosnjaci ovaj put, za razliku od devedesetih, ciniti zlocine zbog nadmocnije pozicije?
kako će se rs otcijepiti ako ne zapucaju prvi i poslednji
- dogtag
#721 Re: Novi rat
Ja stvarno ne razumijem ove iz manjeg entiteta koji bi pokrenuli rat radi odcjepljenja?
Stvarno, za šta bi ratovali i svoju djecu slali da ginu???Za potpuno opljačkan entitet, bez perspektive? Ili za kriminalce iz stranaka SNSD I SDS koje se ih doveli do prosijačkog štapa. Za njih i njihovu tajkunsku djecu bi ratovali, za njihove guzice i debele bankovske račune, ???
Pa bolje vam je da idete na zapad da radite i spasite svoju djecu.
Kakav referendum, kakvo odcjepljenje, pa niste valjda više papci da vas uzimaju na istu foru 2 puta!!!
Stvarno, za šta bi ratovali i svoju djecu slali da ginu???Za potpuno opljačkan entitet, bez perspektive? Ili za kriminalce iz stranaka SNSD I SDS koje se ih doveli do prosijačkog štapa. Za njih i njihovu tajkunsku djecu bi ratovali, za njihove guzice i debele bankovske račune, ???
Pa bolje vam je da idete na zapad da radite i spasite svoju djecu.
Kakav referendum, kakvo odcjepljenje, pa niste valjda više papci da vas uzimaju na istu foru 2 puta!!!
-
radostan dan
#722 Re: Novi rat
Imal ko dojavu jel @skijaš zauzeo raskrsnicu u milićima, da ne trošim naftu za šepak džabe...
-
palermo
#723 Re: Novi rat
Ja zaista ne vidim nikakvog razloga da ti mene ili ja tebe u nešto ubjeđujemo. Ti si našao razlog zašto nećeš da se boriš za Bosnu i Hercegovinu,je li on ispravan ili nije stvarno nije na meni da sudim.Bodkin wrote:
Izvini ja ovo citam kao bla bla. Naivan nisam, a ti me smatras idiotom. Danas u bosni postoje tri strane. Cetvrta se zatire svakodnevno i na nivou je statisticke greske (popis pokazao). Dakle ti si na bosnjackoj i borio bi se za bosnjacku bosnu. To je to.
93 je druga prica bila i nije se borilo za bosnjacku bosnu nego za republiku bih
Moj izbor je jednostavno drugačiji od tvoga
-
155_mm
#724 Re: Novi rat
prestani se praviti mutav kad citav svijet zna da nije bilo mrtvog svata ne bilo ni rata.shbc wrote:Kako se BiH odvojila? Ja koliko se sjecam nisu Bosnjaci prvi zapucali. A to da Bosnjaci nece ciniti zlocine... Ma jok. Nismo mi, sami se poubijali. Sto li mi je ta prica poznata...japin_mutapi wrote:niti će činiti zločine, niti su nadmoćnija stranashbc wrote:Ja samo ne znam otkud toliko zapomaganje "poklace nas Srbi ako ne budemo ratovali", kada rat ovaj put vecinom zagovara bosnjacka strana. Ni priblizno ovoliko komentara i ratobornih likova nema na, recimo, banjaluckom forumu. Ovdje je cak i citava tema posvecena tome. Je li vi fakat ne kontate da su se uloge obrnule? Da Srbi nemaju potrebe da prvi zapucaju? Da ce u slucaju rata Bosnjaci ovaj put, za razliku od devedesetih, ciniti zlocine zbog nadmocnije pozicije?
kako će se rs otcijepiti ako ne zapucaju prvi i poslednji
-
palermo
#725 Re: Novi rat
Mulitetničnost nije glupost niti kvaziutopija. To je jedina realna budućnost Bosne i Hercegovine. Od nje nikada ne možeš pobjeći. Niti trebaš bježati.BayrakTB wrote:Je li vi zaista mislite da je ikome osim onih koji se izjašnjavaju kao Bošnjaci stalo do Bosne i Hercegovine? Mislite li da ih tangira tendencija da sutra osvanu u velikoj srbiji ili velikoj hrvatskoj? Čak se raduju tome i priželjkuju takav rasplet. Kraj priče. Manite se tih gluposti o multietničnosti i sličnim kvaziutopijama.
Makar u rovu imao sto Bošnjaka i jednog Srbina i Hrvata.