Burkini, Evropa i demokratija
-
AmirBaa
#701 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Ulijecem kao padobranac najveci
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/351 ... stimu.html vi forumsku najveci borci za ljudska prava i slobode, de mi nadjite koji se ljudsko pravo ovdje krsi, jer vidim sve ih znate, u malom prstu citavu deklaraciju imate 
- AleksoMKD
#702 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Leteli su i harpuni navodno, doduse i Korzikanci nisu poznati kao najstalozeniji ljudi na planetiinsomnia78 wrote: Na Korzici je neki dan izbio sukob izmedju arapa i lokalaca oko burkinija pa su letjele kamenice i sjevali nozevi. Zavrsilo se sa 10-15 povrjedjenih tako da policija i ovako malo pokusava stati na loptu (odatle ono o narusavanju javnog reda i mira)
- insomnia78
#703 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Treba podsjetiti da je Francuska, kao potpisnica povelje o Lj. P. a u sklopu borbe protiv terorizma i ostalih izama jos poslije napada na CH najavila privremenu suzbenziju i moguce krsenje pojedinih prava
- salik79
#704 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Halal olsun_BataZiv_0809 wrote:Saliče halali na tebi se kola slomise, ali ovu podebljanu tezu provlaci i postavljacica teme sve vrijeme.salik79 wrote:
Mogu li ja?!Francuska je, deklarativno, demokratski uredjena zemlja, potpisnica svih konvencija o ljudskim pravima. Saudija je kraljevina i nije potpisnica nikakvih konvencija o ljudskim pravima.
Valjda je ispravno da se kritika upucuje zbog neprihvatanja konvencija o ljudskim pravima od strane svih drzava. A ne kao da je bogom dano. Ovi nece i to je okej, ovi hoce hajmo njih zajebavati.
Isto nasa inspekcija. Najvise najebu oni sto pokusavaju raditi po zakonu
Pa zasto onda ne "natjeraju" Saudiju da i ona bude potpisnica istih?! Ili, ako vec ne zele, prestanu izigravati "pojmove demokracije i univerzalnih ljudskih prava", prestanu se busati u prsa sa egalite, liberte i slicnim sranjima, te pokazu svoju pravu stranu, pravo lice...i jasno i glasno kazu sta su i ko su, sta zele i kakvu drzavu zele. Pa, kom opanci, kom obojci, tom i jerry
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#705 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Mislim da se ide prema tom scenariju. Francuska je u vanrednom stanju i suspendovala je odredjene zakonske odredbe o ljudskim pravima. Bojim se da je to naznaka novog trenda.salik79 wrote: Halal olsun![]()
Pa zasto onda ne "natjeraju" Saudiju, da i ona bude potpisnica istih?! Ili, ako vec ne zele, prestanu izigravati "pojmove demokracije i univerzalnih ljudskih prava", prestanu se busati u prsa sa egalite, liberte i slicnim sranjima, te pokazu svoju pravu stranu, pravo lice...i jasno i glasno kazu sta su i ko su, sta zele i kakvu drzavu zele. Pa, kom opanci, kom obojci, tom i jerry
-
daddy-kool
#706 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Ali burkini i terorizam nidje veze.insomnia78 wrote:Treba podsjetiti da je Francuska, kao potpisnica povelje o Lj. P. a u sklopu borbe protiv terorizma i ostalih izama jos poslije napada na CH najavila privremenu suzbenziju i moguce krsenje pojedinih prava
- salik79
#707 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Eh, bravo, upravo o tome i pisem svo vrijeme._BataZiv_0809 wrote:Mislim da se ide prema tom scenariju. Francuska je u vanrednom stanju i suspendovala je odredjene zakonske odredbe o ljudskim pravima. Bojim se da je to naznaka novog trenda.salik79 wrote: Halal olsun![]()
Pa zasto onda ne "natjeraju" Saudiju, da i ona bude potpisnica istih?! Ili, ako vec ne zele, prestanu izigravati "pojmove demokracije i univerzalnih ljudskih prava", prestanu se busati u prsa sa egalite, liberte i slicnim sranjima, te pokazu svoju pravu stranu, pravo lice...i jasno i glasno kazu sta su i ko su, sta zele i kakvu drzavu zele. Pa, kom opanci, kom obojci, tom i jerry
- kritichar
#708 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Al i ti uživaš, ne znaš gdje prije pogledatsalik79 wrote:Ovdje gdje sam ja imas sve na raspolaganju, od toplesa, do burkinija i poluburkinijakritichar wrote:Kakvi su bikiniji u trendu tamo, jednobojni ili na cvjetiće?salik79 wrote:
Jok, Sredozemlje je u pitanjuSrecom, plaza je, u najmanju ruku, k'o Kopakabana, tako da ima prostora za svaciji nijjet
ho'š večeras u tekiju?
- insomnia78
#709 Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija
Pa ne moze samo jedna strana davati i izlaziti u susret "sloboda, jednakost, brztstvo" je super parola ali nisu ni Francuzi budalesalik79 wrote:Eh, bravo, upravo o tome i pisem svo vrijeme. [emoji106]_BataZiv_0809 wrote:Mislim da se ide prema tom scenariju. Francuska je u vanrednom stanju i suspendovala je odredjene zakonske odredbe o ljudskim pravima. Bojim se da je to naznaka novog trenda.salik79 wrote: Halal olsun![]()
- salik79
#710 Re: Burkini, Evropa i demokratija
kritichar wrote:Al i ti uživaš, ne znaš gdje prije pogledatsalik79 wrote:
Ovdje gdje sam ja imas sve na raspolaganju, od toplesa, do burkinija i poluburkinijaSrecom, plaza je, u najmanju ruku, k'o Kopakabana, tako da ima prostora za svaciji nijjet
![]()
ho'š večeras u tekiju?
Sto bi rekli - sve od "subhanAllah!" do "Elhamdulillah!"
- AleksoMKD
#711 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Kikibombona wrote:
Muslimanke u burkiniju koje dolaze na plazu medju 'gole' muskarce i zene su na pola puta da se integrisu u drustvu (ili su vec integrisane). Zabrana ih moze vratiti u nikab i dodatno radikalizovati.
Meni je zao tih zena sto su potpale pod uticaj muskog sovinizma i vjerske dogme koja ih tjera da se kupaju u odjeci. Al' eto, makar su za to izborile da se mogu kupati, da mogu doci na plazu, da se mogu opustiti kao svi drugi slobodni ljudi. A mogu brate vidjeti i pokojeg zgodnog muskarca, ispod oka.I onda stupa na scenu francuska ksenofobija i cini sve da te zene otjera medju cetiri zida.
Ako su im namjere bile zlonamjerne - uspjeli su, ako su bile dobronamjerne - usrali su totalno.
Sloboda za zene!!!!
- salik79
#712 Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija
Odlicno, zato neka sto prije prestanu sa tim ublehama i neka budu ono sto, ustvari, i jesu.insomnia78 wrote: Pa ne moze samo jedna strana davati i izlaziti u susret "sloboda, jednakost, brztstvo" je super parola ali nisu ni Francuzi budale
- HAVANA
#713 Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija
A sto je odlicno majke ti,bas je fino bilo dok ovi ne cackase mecku.Vidi sad sranja.Sace najebat i cisti i necisti...salik79 wrote:Odlicno, zato neka sto prije prestanu sa tim ublehama i neka budu ono sto, ustvari, i jesu.insomnia78 wrote: Pa ne moze samo jedna strana davati i izlaziti u susret "sloboda, jednakost, brztstvo" je super parola ali nisu ni Francuzi budale
- ABH017
#714 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Na isti način kao i muslimani u Francuskoj.Bodkin wrote:A kako se to oni nisu asimilirali?ABH017 wrote:Govorim o učesnicima na forumu.Hakiz wrote: Ajan Hirshi Ali?
A možda se brinemo zato što je ta religija previše agresivna u nametanju svoje vizije društva?
Nasilje nad ljudima na LGBT festivalu održavanog u vrijeme ramazana to jasno pokazuje.
Pokušaj sad svoja demokratska, nediskriminirajuća načela, jednakom logikom primjeniti na LGBT. Zašto oni ne trebaju da se asimiliraju?
- kritichar
#715 Re: Burkini, Evropa i demokratija
tu gore nego kod nas, kod nas ima zamjenski hodža koji uskačesalik79 wrote:kritichar wrote:Al i ti uživaš, ne znaš gdje prije pogledatsalik79 wrote:
Ovdje gdje sam ja imas sve na raspolaganju, od toplesa, do burkinija i poluburkinijaSrecom, plaza je, u najmanju ruku, k'o Kopakabana, tako da ima prostora za svaciji nijjet
![]()
ho'š večeras u tekiju?
Sto bi rekli - sve od "subhanAllah!" do "Elhamdulillah!"Cini mi se da u ovom selu (cca 500 - tinjak dusa, pa i manje) i nemaju tekije. Otis'o efendija, poslije prosle dzume, na odmor, pa se raja opustila
- na jaciji bude petero, od toga dvoje izbjeglica iz Sirije i jedan mjestanin. Ali, zato ezan ide preko centralnog razglasa!
ti će morat povest halku večeras, malo se isčistit do džume
- insomnia78
#716 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Sta da budu, evropska zemlja sa sekularnim vrijednostima?
Ko nije upozn'o par francuskih arapa taj ne zna sta je bezobrazluk
Francuska je dosada u kamaru primjera zbog njih pogazila sekularizam ali njima malo
Premijer i predsjednik npr cestitaju bajram sto nikad nije slucaj sa katolickim praznicima. Premijer i ministar MUP-a odu na otvorenje dzamije. Vojska cuva dzamije i sinagoge za razliku od crkava
Na kamaru mjesta pod kontrolom drzave imas duple menije zato sto oni ne jedu svinjetinu...
A sta oni rade, uvijek nezadovoljni, uvijek nesto fali, uvijek prilagodjavanje njima, uvijek Arapi a ne Francuzi osim ako im nesto treba od Francuske
Kod njih ti je samo daj, daj, daj i fakat je vrijeme da im se prestane izlaziti u susret nego da i oni malo dadnu nesto Francuskoj
Ovo sa burkinijem je cisto tjeranje inata i jednih i drugih a nije tesko pogoditi na kome ce se kola slomiti
Ko nije upozn'o par francuskih arapa taj ne zna sta je bezobrazluk
Francuska je dosada u kamaru primjera zbog njih pogazila sekularizam ali njima malo
Premijer i predsjednik npr cestitaju bajram sto nikad nije slucaj sa katolickim praznicima. Premijer i ministar MUP-a odu na otvorenje dzamije. Vojska cuva dzamije i sinagoge za razliku od crkava
Na kamaru mjesta pod kontrolom drzave imas duple menije zato sto oni ne jedu svinjetinu...
A sta oni rade, uvijek nezadovoljni, uvijek nesto fali, uvijek prilagodjavanje njima, uvijek Arapi a ne Francuzi osim ako im nesto treba od Francuske
Kod njih ti je samo daj, daj, daj i fakat je vrijeme da im se prestane izlaziti u susret nego da i oni malo dadnu nesto Francuskoj
Ovo sa burkinijem je cisto tjeranje inata i jednih i drugih a nije tesko pogoditi na kome ce se kola slomiti
- salik79
#717 Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija
Zato sto je to sve prividno i na silu. Jer, uostalom, svi znaju ko su i kakvi u sustini. Ja se uvijek sjetim stare profesorice iz tuzlanske gimnazije, svi su je zvali Latinka, posto je bila profesor latinskog i francuskog jezika, a u ratu je prevodila francuzima (inace, i sudski tumac je bila), uvijek bi reci: "Nema vecih fasista i sovinista od Francuza!".HAVANA wrote:A sto je odlicno majke ti,bas je fino bilo dok ovi ne cackase mecku.Vidi sad sranja.Sace najebat i cisti i necisti...salik79 wrote:Odlicno, zato neka sto prije prestanu sa tim ublehama i neka budu ono sto, ustvari, i jesu.insomnia78 wrote: Pa ne moze samo jedna strana davati i izlaziti u susret "sloboda, jednakost, brztstvo" je super parola ali nisu ni Francuzi budale
Doslo je vrijeme da ne glume i ponovo pokazu svoje pravo lice.
- insomnia78
#718 Re: RE: Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija
Isto to pojedini kazu za muslimanesalik79 wrote:
Zato sto je to sve prividno i na silu. Jer, uostalom, svi znaju ko su i kakvi u sustini. Ja se uvijek sjetim stare profesorice iz tuzlanske gimnazije, svi su je zvali Latinka, posto je bila profesor latinskog i francuskog jezika, a u ratu je prevodila francuzima (inace, i sudski tumac je bila), uvijek bi reci: "Nema vecih fasista i sovinista od Francuza!".HAVANA wrote:A sto je odlicno majke ti,bas je fino bilo dok ovi ne cackase mecku.Vidi sad sranja.Sace najebat i cisti i necisti...salik79 wrote: Odlicno, zato neka sto prije prestanu sa tim ublehama i neka budu ono sto, ustvari, i jesu.![]()
Doslo je vrijeme da ne glume i ponovo pokazu svoje pravo lice.
Sve go terorista i uvoditelj serijata
Last edited by insomnia78 on 25/08/2016 13:27, edited 1 time in total.
- insomnia78
#719 Re: Burkini, Evropa i demokratija
I ta njihova opsjednutost vjerom
Evo sest godina kako sam ovdje. Jbg po naglasku odmah skontaju da si stranac ali Francuzi me nikad nisu pitali za to. Kad upoznas Arapa, bukvalno druga stvar koju te pita je "jesi ti musliman"
Ja im onda namjerno cesto puta kazem da sam jevrej
Evo sest godina kako sam ovdje. Jbg po naglasku odmah skontaju da si stranac ali Francuzi me nikad nisu pitali za to. Kad upoznas Arapa, bukvalno druga stvar koju te pita je "jesi ti musliman"
- salik79
#720 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Ovdje bi bila ta razlika da je ona bila pravoslavka, rodom iz Srbije (srpsko-francusko prijateljstvo
), koja je do kraja zivota govorila ekavski. A u Francuskoj je provela povelik dio svog zivota.
- salik79
#721 Re: Burkini, Evropa i demokratija
To se vodis po zeni?!insomnia78 wrote:I ta njihova opsjednutost vjerom
-
Bodkin
#723 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Znaci oblace se drugacije? Ne postuju zakone?ABH017 wrote:Na isti način kao i muslimani u Francuskoj.Bodkin wrote:
A kako se to oni nisu asimilirali?
- Fudo Bosna
#724 Re: Burkini, Evropa i demokratija
insomnia78 wrote:Treba podsjetiti da je Francuska, kao potpisnica povelje o Lj. P. a u sklopu borbe protiv terorizma i ostalih izama jos poslije napada na CH najavila privremenu suzbenziju i moguce krsenje pojedinih prava
Je li razjebava... Libije sa miražima i pravljenje od jedne,( socijalno dobro uređene države), pravljenje pustinjske kolonije, u kojoj ti svaka naoružana budala može sasuti rafal u čemu je prije nekoliko godina , Francuska bila perjanica/predvodnica vojne intervencije, bilo u sklopu borbe protiv terorizma, je li ubijanje 100.000 Alžiraca, na pravdi Boga i pljačka, bilo u sklopu , borbe protiv terorizma, doduše, to je bilo prije stotinjak godina, (za razliku od "intervencije" u Libiji i tada "islamski tzv terorizam", nije ni postojao) ???
Da se razumijemo, ne podržavam Arape i mislim da su za razliku od večine od 1,8 milijardi muslimana oni upravo nacija koja se najslabije integriše na Zapadu, uzgred , Arapi ne čine ni 1/6 od ukupne populacije muslimana u svijetu, osnivaju geta, drsko se, često ponašaju, ne svi i to , NE ODOBRAVAM !!!
Ali pobogu ovdje je na djelu, najgrublje kršenje ljudskog prava, da žena /muslimanka, bude na plaži , da se kupa, da obuče burkini, koji nikoga ne vrijeđa, pa po Vama geyevi mogu da se žvale u centru Pariza, u mnogim evropskim evropskim "naprednim zemljama", ljudi spavaju i sa životinjama, geyevi kao od šale stupaju u brak , mogu usvojiti djecu, a ne može žena obući burkini i kupati se, (ako ne neka im daju poseban dio na plaži), a otkuda pravo, (to je fašizam) ,ženu tjerati da napusti plažu ili skine burkini, kao francuski žandari, neki dan ???
Ne podržavam Arape i njihova geta i neuklapanje, ali nemoj mi samo vaziti o Francuskoj "demokratiji":
"FRANCUSKI KOLONIJALIZAM
Francusko carstvo označava Francusku s kolonijalnim posjedima, u raznim oblicima, od početka 17. vijeka do '60-ih godina 20. vijeka. U 19. i 20. vijeku, francuska kolonijalna imperija bila je drugi po veličini u svijetu, iza Britanske imperije. Između dva svjetska rata, francusko kolonijalno carstvo prostiralo se na više od 13 miliona km² površine što je, zajedno s evropskom Francuskom, činilo 8.7% svjetske teritorije. Danas se ostaci kolonijalnog carstva nalaze na desetinama hiljada ostrva i arhipelaga u sjevernom Atlantiku, na Karibima, Indijskom okeanu, sjevernom i južnom Tihom okeanu, Antarktičkom okeanu i Južnoj Americi. Ukupna površina tih područja iznosi 123.150 km², što čini samo 1% posjeda koje je Francuska imala prije početka Drugog svjetskog rata. Francuska kolonijalna čizma vladala je u Kanadi, SAD, Karibima, Dominikanskoj Republici, Grenadi, Haitiju, Martiniku, Trinidadu i Tobagu, Francuskoj Gvajani, Novom Zelandu, Alžiru, Maroku, Tunisu, Beninu, Burkini Faso, Kamerunu, Srednjeafričkoj Republici, Obali Slonovače, Čadu, Kongu, Gabonu, Gvineji, Maliju, Mauritaniji, Nigeru, Senegalu, Togu, Džibutiju, Jemenu, Komorima, Madagaskaru, Libanu, Siriji, Kambodži, Kini, Vijetnamu, Novoj Kaledoniji, Francuskoj Polineziji, Tajlandu, Egiptu, Indiji, Sudanu, Etipiji, Palestini, sjevernom Iraku i Siriji. Francuska se očajnički i žestoko, bez obzira na cijenu, borila da zadrži afričke kolonije. U martu 2008. godine, bivši francuski predsjednik Žak Širak izjavio je: “Bez Afrike, Francuska bi dospjela u društvo zemalja Trećeg svijeta”. Njegov prethodnik, Fransoa Miteran, još je 1957. izjavio je: “Bez Afrike, Francuska neće imati budućnosti u 21. vijeku”. Teško je povjerovati kakvih se ugovornih obaveza moraju držati bivše francuske kolonije u Africi, koje su danas formalno nezavisne države. Evo ključnih odredbi:
KOLONIJALNI DUG Sve novonastale “nezavisne” države trebaju otplatiti infrastrukturu koju im je izgradila Francuska u vrijeme kolonizacije;
NACIONALNE REZERVE Sve bivše kolonije moraju deponovati svoje novčane rezerve u francusku Centralnu banku. Francuska godišnje ubire oko 500 milijardi dolara od zemalja koje praktički nemaju pristup svom novcu;
PRIRODNI RESURSI Francuska ima ekskluzivno pravo na novootkrivene prirodne resurse na teritorijama bivših kolonija;
JAVNI KONKURSI Bivše kolonije moraju na konkursima dati prednost francuskim firmama;
VOJSKA I VOJNI SAVEZI Svi, koji žele steći čin u vojskama svojih zemalja, moraju proći obuku u Francuskoj. Države su obavezane na savezništvo s Francuskom u slučaju rata, te imaju zabranu ulaska u vojne saveze s ostalim zemljama;
PODNOŠENJE RAČUNA Države moraju Francuskoj slati godišnje izvještaje o svojim finansijskim stanjima.
Malo je poznata činjenica da neke afričke zemlje i danas, u 21. vijeku, plaćaju kolonijalni porez Francuskoj. Čak 14 afričkih zemalja dužne su, kroz kolonijalni ugovor, davati 85 posto svojih novčanih rezervi Centralnoj banci Francuske. Afrički lideri, koji su odbili platiti porez, ubijeni su ili bili žrtve državnog udara. Također, Francuska je često koristila bivše legionare za rušenje afričkih predsjednika koje su izabrali njihovi vlastiti narodi. Ogromno prostranstvo Francuske Ekvatorijalne Afrike (današnji Čad, Gabon, Srednjoafrička Republika i Kongo) razdijeljeno je 1900. godine između 40 francuskih firmi koje su stekle pravo na 30 godina korištenja, bolje rečeno bezobzirne pljačke. Proizvode su skupljali Afrikanci koji su dovoljnim količinama gume, slonovače i ostale robe mogli skupiti novac za glavarinu koju su morali platiti kako ne bi išli na direktni prisilni rad. Za izgradnju željezničke pruge do atlantske obale, koja se gradila u južnim dijelovima Konga od 1921. do 1932., regrutovano je 127.250 muškaraca, od kojih je 14.000 nestalo. U zapadnoj Africi, Francuzi su u Drugom svjetskom ratu mobilisali 211.000 Afrikanaca, a 169.000 učestvovalo je u bitkama u južnoj Francuskoj. Ubijeno je 24.762, a ništa se ne govori o mnogima čija sudbina nije poznata. Niko se nikada nije potrudio isplatiti odštetu porodicama poginulih. Za vrijeme sedmogodišnjeg rata u Alžiru, francuska vojska pobila je između 350.000 i 400.000 civila. Čak ni arapski, kojim govori većina Alžiraca, nije bio dozvoljen kao službeni jezik u obrazovnim ustanovama niti su ga djeca mogla učiti u školama. Sve je to radila Francuska koja se sada čudi terorizmu u Parizu ili Nici i kaže kako je rat objavljen Francuskoj. Surovom kolonijalnom prošlošću, kao i intervencijama u Libiji i Siriji, računi stižu na naplatu, a Francuska je sama sebi donijela rat na kućni prag."
- ABH017
#725 Re: Burkini, Evropa i demokratija
asimilacija • ženski rod- Izjednačenje, izjednačavanje; gram. jednačenje (po zvučnosti, po mestu tvorbe glasova); psih. primanje u svest novog sadržaja (doživljaja) i njegovo prilagođavanje sastavu svestiBodkin wrote:Znaci oblace se drugacije? Ne postuju zakone?ABH017 wrote:Na isti način kao i muslimani u Francuskoj.Bodkin wrote:
A kako se to oni nisu asimilirali?
Gdje se tu spominje oblačenje i poštivanje zakona?