Arapi u BiH, dobro ili lose?

Locked
KB9

#701 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by KB9 »

Fudo Bosna wrote:
KB9 wrote:poenta je svega da su arapi dobri jer su nam braca, navodno :thumbup:
:run:

"Dobri", a kada ti "brat", pokupuje ovu "nebitnu", bosansku zemlju, gdje cemo zivjeti, valjda u "havi letjeti"-kao ptice ?

:lol: !
u tom napisanom je ogromna doza sarkazma, valjda je ocito :-)
Rugafet

#702 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Rugafet »

KatarinaKosaca wrote::[email protected] bauk. Isti koji se klanjaju Vucicu sto je doveo nekog Arapina da izgradi NEKRETNINU na vodi, ovdje prosipaju ksenofobiju. Islamofobiju kroz toboznju brigu o legalnosti. Mos mislit brinu se :mrgreen: Bosnjo ne bi bio glupi Bosnjo da ne popusi tu pricu i povne naricati za Yugoslavijom. Kada vidim ko se zalaze za tobozbju legalnost na ovoj temi sve sa lajanjem na IZ zavolim Arape...
O Boze :lol: :lol: :lol:
mali_balon

#703 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by mali_balon »

Cuj braca .....hahahah taj arapski brat nas i ne smatraju nekim muslimanim a ni ljudima, mi i dodjemo isto ono nihovo roblje indijci, bangladesani, nepalci, indonezani.....

A isto tako mi sega kada kaze najezda, doseljavanje...hajd u oktobro izbrojete koiko ih ima....ljudi dodju ovdje 2 mjseca pobjegnu od vrucina i sad je to najezda...gotovo prevedose nas na vehabizam postadosmo teroristi....

Sta bi trebalo....inspekcija da zadje po ilidzi i zaci po kucama i stanovima pucat klempe valsnicima kuca.....pa onda ove "bracu turisticke vodice" i razne hodzice sto prodaju te nekakave "turisticke " aranzmane.....tu je prava lova...
Znam....sad ce se nac neko i rec nek prvo uvedu red u Medjugorju gdje cvjeta turizam preko citave godine......

Ali bosnjo nekad da skonta, ko mrski srbin, samo im treba uzeti lovu......jer vi stvarno mislite da je arapima stalo do nekretnin ko sto je nama....da smo London ili Pariz mozda bi, ovako im se jebe....sutra oni to sve mogu ostaviti, braci po bradi ili vakufu...ljudi su trgovci...ako nema racunice oni ododse...pa znam "brata" koji je zijano 50000ojra et nako.....
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#704 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Toto »

dina ti @Fudo: odakel iskopa cifru od 40 000 Arapa mjesecno..
mozes li malko sire o tom "sirem projektu "...jel to sire nesto politicko ili vjersko ??? .. ne kontam se nikako u Arape pogotove te sto golf igraju
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#705 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by KatarinaKosaca »

Rugafet wrote:
KatarinaKosaca wrote::[email protected] bauk. Isti koji se klanjaju Vucicu sto je doveo nekog Arapina da izgradi NEKRETNINU na vodi, ovdje prosipaju ksenofobiju. Islamofobiju kroz toboznju brigu o legalnosti. Mos mislit brinu se :mrgreen: Bosnjo ne bi bio glupi Bosnjo da ne popusi tu pricu i povne naricati za Yugoslavijom. Kada vidim ko se zalaze za tobozbju legalnost na ovoj temi sve sa lajanjem na IZ zavolim Arape...
obicnu nekretninu, da da...trgovinsli centar i stanove. Pa,se radi toga o Boze izmjesta autobuska na N. Bg, a zeljeznicka na Dorcol o Boze. Ali u Sarajevu, e u Sarajevu ne moze..dosta ste BRE odredjivali sta ce biti u Sarajevu
Rugafet

#706 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Rugafet »

mali_balon wrote:Ali bosnjo nekad da skonta, ko mrski srbin, samo im treba uzeti lovu......jer vi stvarno mislite da je arapima stalo do nekretnin ko sto je nama....da smo London ili Pariz mozda bi, ovako im se jebe
Vlasnik zemlje je on, 1/1. Nema se sta mislit, sve ima crno na bijelo. To sta oni misle je nebitno trenutno nam uzimaju zemlju na sumnjiv nacin i to je problem.
mali_balon wrote:sutra oni to sve mogu ostaviti, braci po bradi ili vakufu...ljudi su trgovci...ako nema racunice oni ododse...pa znam "brata" koji je zijano 50000ojra et nako.....
Mogu ali i ne moraju, mi to sad ne znamo.
and

#707 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by and »

Rugafet wrote:
mali_balon wrote:Ali bosnjo nekad da skonta, ko mrski srbin, samo im treba uzeti lovu......jer vi stvarno mislite da je arapima stalo do nekretnin ko sto je nama....da smo London ili Pariz mozda bi, ovako im se jebe
Vlasnik zemlje je on, 1/1. Nema se sta mislit, sve ima crno na bijelo. To sta oni misle je nebitno trenutno nam uzimaju zemlju na sumnjiv nacin i to je problem.
mali_balon wrote:sutra oni to sve mogu ostaviti, braci po bradi ili vakufu...ljudi su trgovci...ako nema racunice oni ododse...pa znam "brata" koji je zijano 50000ojra et nako.....
mi ništa ne znamo.kao da svemirci slijeću :mrgreen:
i strah nas je malo :lol:
imaju li kakve institucije kod nas, znaju li oni šta o tome da nam pojasne
crazy_diamond

#708 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by crazy_diamond »

sinuhe wrote:Ovaj slucaj sa Arapima je najblizi slucaju Mihrije Pelak i balonu u cijenama nekretnina. Arapi nece naseliti BIH jer nemaju -para :D
Oni zavise od svoje drzave vise od bilo koga a u slucaju da se isele neko bi vec zavrnuo pipu.

Image
Dzaba svi podaci kad nas ovdje ubjedjuju da ce crni arap ostavit sve blagodati svoje drzave, napustiti poso i doci ovdje zaposve sa desetero djece da se otima s nama za zemljiste, more bit i bidne ako od svojih drzavs imaju mjesecno 5 hiljada maraka radili ne radili,bili ili ne bili u drzavi, a nesto ne vjerujem u to, prije ce biti da mogu doci samo na godhsnji i to je to

A sto se tice vehabizma, ovi sto dodju koliko ja vidim, setaju,vozaju se,jedu,piju,razgledaju, ne vidim nesto da bosnje zaustavljaju po putu i sole im pamet i vrbuju za vehabizam,ljudi kuliraju zaboli ih
Rugafet

#709 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Rugafet »

KatarinaKosaca wrote:
Rugafet wrote:
obicnu nekretninu, da da...trgovinsli centar i stanove. Pa,se radi toga o Boze izmjesta autobuska na N. Bg, a zeljeznicka na Dorcol o Boze. Ali u Sarajevu, e u Sarajevu ne moze..dosta ste BRE odredjivali sta ce biti u Sarajevu
Hocu i ja malo toga sto ti uzimas, ako nije problem :lol: :lol:
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#710 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Toto »

and wrote: mi ništa ne znamo.kao da svemirci slijeću :mrgreen:
i strah nas je malo :lol:
imaju li kakve institucije kod nas, znaju li oni šta o tome da nam pojasne
Bogme je onaj Memic institucija: govori engleski, turski i arapski ..
drma opcinom, obrce milijarde
zavrsit ce za ambasadora u Kuvajtu ..
and

#711 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by and »

crazy_diamond wrote:
sinuhe wrote:Ovaj slucaj sa Arapima je najblizi slucaju Mihrije Pelak i balonu u cijenama nekretnina. Arapi nece naseliti BIH jer nemaju -para :D
Oni zavise od svoje drzave vise od bilo koga a u slucaju da se isele neko bi vec zavrnuo pipu.

Image
Dzaba svi podaci kad nas ovdje ubjedjuju da ce crni arap ostavit sve blagodati svoje drzave, napustiti poso i doci ovdje zaposve sa desetero djece da se otima s nama za zemljiste, more bit i bidne ako od svojih drzavs imaju mjesecno 5 hiljada maraka radili ne radili,bili ili ne bili u drzavi, a nesto ne vjerujem u to, prije ce biti da mogu doci samo na godhsnji i to je to

A sto se tice vehabizma, ovi sto dodju koliko ja vidim, setaju,vozaju se,jedu,piju,razgledaju, ne vidim nesto da bosnje zaustavljaju po putu i sole im pamet i vrbuju za vehabizam,ljudi kuliraju zaboli ih
veće je vjerovatnoća da će "braća" početi cugati :D
mali_balon

#712 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by mali_balon »

Rugafet wrote:

Da ti diplomatski kazem "lupas ko p...po samaru".
VLasnik zemlje je firma koju on mora otvoriti, a ne on kao pojedinac....ako se njemu kao direktoru fime dokazu malverzacije firma se zatvara i sud rasporodaje sve na drazbi, a njemu zabrana ulaska u BiH....naravno ako ima fiktivnu firmu onda je to da nasih drzavnih organa da to precesljaju...dakle dolazimo do stavke gdje su nasi posteni bosnjaci krivi a ne "braca".........imam posla sa njima i ni jedan nije uzeo zemlju na sumljiv nacin, ne kazem da nema ali to je opet problem drzave i organa a ne "brace"....jednom kada kupe nekretninu uredno plate sve poreze i dazbine na ugovorenu cijenu i ne bave se malverzacijama tipa nabijanja cijene zbog poreza....i sva placanja idu preko banke i racuna firme.....gdje se sve moze upratiti....

Ovdje je problem da je neko bacio neku pricu kako su oni opasnost, a taj neko je vjerovatno ostao kratak za neki biznis i sad baca suplju.....nama nasa braca ne valjaju a valjaju mrskim vlasima po srbiji......
nikad bosnjo pameti nece doci....samo treba pare uzeti....ali jok bosnji oni smetaju.....a bosnjo nikako da skonta da mu je vecu stetu alija 96 napravio, kada nije protjerao strane bradonje, nego ova "braca" sto mu sad dolaze.....
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#713 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Nurudin »

Ja sam vidio prošli ramazan jednu četu arapa , sjede u restoranu , jedu i piju sarajevsku.
Kontam, možda njih osim prirode i podneblja privlači i to .
Sve dok dolaze isključivo turistički, nemam ništa protiv ali imam ako žele da se u "uslugu" uključi
i to da se domaćin mora nešto prilagođavati njihovoj kulturi.
Tu bih citirao emeritusa Hižaslavusa " kome ba da se mi prilagođavamo?! nek' se oni nama prilagođavaju".
Tu ključnu ulogu odigrava šupački mentalitet naše raje , pa kad su sterali najlone po Begovoj da se
Vučić ne mora izuvati, vjerovatno bi pravili i nekakve oaze arapske kulture u sred BiH.
Znači, to treba odjebati ...ali teško u Sarajevu jer je tamo taj servilni mentalitet najizraženiji.
Znači, Vučiću - flaša u glavu, skidaj naočale i mrš! Isto tako i ovima , ili se navikni na našu kulturu ili razguli
odakle si i došao
Haris.ba

#714 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Haris.ba »

Jedino mene žulja što nigdje stranke u Bosni koja zastupa nativizam. Ili ja ne vidim?

P.S.
Nedavno sam u Italiji pomogao jaranu da osnuje firmu i kupi zemlju i kuću. Bilo mu mrsko ganjati papire za dokazivanje posjedovanja sredstava za život, za stalni boravak od 5 godina i dalje. Želja mu bila da ima nešta oko Trsta. Blizu mu Bosna, blizu mu Austrija, ljepota mu.

Ali u Italiji barem imaju onu Sjevernu ligu. A mi ništa. Gdje su naše nativističke stranke? :D Pa i tu smo zaostali....

U Austriji je isto. Imaju Štrahera. I U Francuskoj La Pen. Britanci imaju Faraža.Pa nije valjda da smo i ovdje izvan svih tokova. :D
mali_balon

#715 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by mali_balon »

Ma samo im napucane kockarnice otvarati.....jebiga oni odavde odu u Bg na pravi provod (sex drugs alch...)
Rugafet

#716 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Rugafet »

mali_balon wrote:Da ti diplomatski kazem "lupas ko p...po samaru".
VLasnik zemlje je firma koju on mora otvoriti, a ne on kao pojedinac....ako se njemu kao direktoru fime dokazu malverzacije firma se zatvara i sud rasporodaje sve na drazbi, a njemu zabrana ulaska u BiH....naravno ako ima fiktivnu firmu onda je to da nasih drzavnih organa da to precesljaju
Jeste, aii u nekoj sredjenoj drzavi tu kod nas znas i sam da to nije tako 'na terenu' Pa pogledaj malo cijene po kojima kupuju i sve je jasno. Nemoj da se pravis naivan. Muljanje pro level sa obje strane.
mali_balon wrote:imam posla sa njima i ni jedan nije uzeo zemlju na sumljiv nacin
Interesantno.
mali_balon wrote:nikad bosnjo pameti nece doci....samo treba pare uzeti.....
Pa uzet ce pare ne brini se ti za to, ali ne ja i ti, nego ovi sa kojima su ovi u talu. Ti ces dobiti sitni poslic i mislit da si B...uhvatio za jaja.
mali_balon wrote: bosnjo nikako da skonta da mu je vecu stetu alija 96 napravio, kada nije protjerao strane bradonje
Sa ovim se slazem u potpunosti.
Fudo Bosna

#717 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo Bosna »

Nurudin wrote:Ja sam vidio prošli ramazan jednu četu arapa , sjede u restoranu , jedu i piju sarajevsku.
Kontam, možda njih osim prirode i podneblja privlači i to .
Sve dok dolaze isključivo turistički, nemam ništa protiv ali imam ako žele da se u "uslugu" uključi
i to da se domaćin mora nešto prilagođavati njihovoj kulturi.
Tu bih citirao emeritusa Hižaslavusa " kome ba da se mi prilagođavamo?! nek' se oni nama prilagođavaju".
Tu ključnu ulogu odigrava šupački mentalitet naše raje , pa kad su sterali najlone po Begovoj da se
Vučić ne mora izuvati, vjerovatno bi pravili i nekakve oaze arapske kulture u sred BiH.
Znači, to treba odjebati ...ali teško u Sarajevu jer je tamo taj servilni mentalitet najizraženiji.
Znači, Vučiću - flaša u glavu, skidaj naočale i mrš! Isto tako i ovima , ili se navikni na našu kulturu ili razguli
odakle si i došao

:thumbup:

Ovi sto kazu nije opasnost vehabizam , dosli da se "provedu", tacno, pojedinci, mladji su kao pusteni sa lanca,
pricali su mi neki vlasnici sarajevskih restorana, da se cugnu i "viskici",( arapke ih, samo onako, "nonsalantno/indiskretno" cugnu), i to je razlog od razloga dolaska naravno.

Ali jedno ne iskljucuje drugo, ovi "dunjalucari" ce se malo provoditi, a nasi im se ubacivati "analno", (cuveni bosanski podanicki mentalitet), a ovi relgijozniji furati hanbelijski mezheb, (stran nasem/hanefijskom islamu, uz doobre dodatke wehabizma), i ovima drugima ce se zetonirati, ali ovoga puta domace Bosnje/wehabije, i (novim/"izvornim" dinom od brace Arapa, zatrovana omladina, do linije, ne daj Boze, medjumuslimanskoga sukoba), znaci , dunjalucari ili prowehabijski "turisti", eto problema.

Kazu, "zanemariv broj", ako sam dobro upratio , meni je indikativan august/2016, 100.000 putnika, neka su Arapi 80 %, to nije zanemarivo, znaci dogodine punno vise, neka svaki , 5-10, kupi nekoliko dunuma ili hektartic, nagrebali smo.

Kazu , neka kupe, kada im dosadi "halali ce nam to i ostaviti", ko ce nekome "halaliti privatni posjed? Daj bolan
nismo ludi, nismo djeca ! :-)

Kazu, nece se naseliti trajno, da ne izgube socijalu od 5000 ili prihode od desetak ili vise hiljada, ne moraju.
Neka i odu zimi, a ovdje budu 6-8 mjeseci sa prekidima to je isto kao i da su stalni nastanjeni, uvijek ce se smijenjivati i imati kucnoga slugu/ Bosanca, koji ce imati gazdu Arapa, "turistu", da mu sefuje i da ga nagleda, po potrebi malkice i izbicuje...

Da da, gospodo forumasi, ako treba,sumnjate da to arapske gazde rade, (pa pun je youtube klipova arapske balavurdije od 20 tak ili manje godina), koji tuku sluge iz Pakistana, Bangladesa, Indonezije,(nije mu dobro uredio vrt, prosuo mu kahvu i slicno), a ne, "nece to u nas", nas ce Drzava "stititi" i nasa ljudska/radnicka prava, "hoce" ali malo morgen :izet: ?
crazy_diamond

#718 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by crazy_diamond »

AntivladinForum wrote:Imam kuću i stan u njoj od 240 kvadrata sve klimatizirano, WIFI, kablovska, natkrivena terasa, otkrivena terasa već 2 godine izdajem arapskoj porodici na dnevnoj naplati od 150€, ljudi se živi ne čuju, čisti, fini budu tu po mjesec i po najviše 3, sve uredno plate, sporazumjevamo se na engleskom.Već malo dalje koji kilometar komšija je imao velikih problema sa arapima, peksino, uništiše šta dotaknu deru se i biju se sa ženama tako da sam dobro prošo.
Cuj to, priznaj raji forumskoj koliko su te puta izbicevali :)

O ovome ja pricam, momak dakle za dan uzme 3 stoje, par tisuca svake godine iz arapske pustinje slije se u dzep ovog naseg forumasa, koji te pare vjerovatno trosi i tako ide od tog lijep dio u porez,akcize,za domace proizvode itd, ili ako ne trosi to nego u nesto ulaze tim bolje i po njega i ekonomiju. Eh sad ako se primijeni represija na arape da im se zabrani kupovati i providno onako im se kaze mozete samo tako ko turisti ili investitori,kad prica medju njima krene,zgadit ce im se bosna i ovaj momak,i mnogi drugi i ekonomija u cjelini ostat ce bez ovih laganini novaca, i onda hajmo ko sto smo navikli,kopaj ugalj,valjaj bukve i slicni poslovi, unistavaj i svoja ledja i okolis da zaradis sicu, a dobru i laganu paru propustaj zbog glupog straha ili ponosa

Evo dakle vidimo kako covjek uzima novce i tako i treba i akobogda i vise da uzme, a sad da mu ti gosti ponude da im proda kucu,prodo bi malo morgen, nije lud kad im korist,al da mu daju dobru ponudu za zemlju neku koju ne koristi ionako, sto ne bi to prodo,tako dakle funkcionise pametan svijet, iznajmljuje,prodaje,kupuje,zavisi sve sta ti se isplati bolje, sta sad ovaj momak treba rastjerat arape od kojih lastru uzima zbog necijeg straha da ce ga stanari vehabizirati,bicevati i sl

Samo klofaj care,uredno i kulturno ono s osmijehom,nadam se da ovi uplaseni nece nadvladati i hebnuti ti poso
drndalo

#719 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by drndalo »

Fudo Bosna wrote:

Kazu, "zanemariv broj", ako sam dobro upratio , meni je indikativan august/2016, 100.000 putnika, neka su Arapi 80 %, to nije zanemarivo...
Otkud ti ideja da je 80% arapa? Srecom augustom nema nasih muhadzira od Los angelesa do Melburna nimalo... Nema ni domacih putnika koji putuju poslovno, nema ni stranaca koji dolaze poslom. Nema ni SFF-a u augustu...

Neke stvari koje navodis su na mjestu i o njima treba razmisljati, ali pretjerujes. Mi smo si sami krivi sto ni zajednicke taktike uzimanja para od njih nemamo, a kamoli strategije... Iznenadio nas snijeg u januaru, a i arapi vec trecu godinu zaredom...
insomnia78

#720 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by insomnia78 »

Jel moguce da je napis'o post bez spominjanja armije?
Zato je, doduse mezheb tu :D
Fudo Bosna

#721 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo Bosna »

drndalo wrote:
Fudo Bosna wrote:

Kazu, "zanemariv broj", ako sam dobro upratio , meni je indikativan august/2016, 100.000 putnika, neka su Arapi 80 %, to nije zanemarivo...
Otkud ti ideja da je 80% arapa? Srecom augustom nema nasih muhadzira od Los angelesa do Melburna nimalo... Nema ni domacih putnika koji putuju poslovno, nema ni stranaca koji dolaze poslom. Nema ni SFF-a u augustu...

Neke stvari koje navodis su na mjestu i o njima treba razmisljati, ali pretjerujes. Mi smo si sami krivi sto ni zajednicke taktike uzimanja para od njih nemamo, a kamoli strategije... Iznenadio nas snijeg u januaru, a i arapi vec trecu godinu zaredom...

Ne znam precizno, nebitno i da je 30 - 40, hiljada mjesecno, invazija je pocela tek od 2015, Sarajevu je i 30000 mjesecno, kao da Istanbulu dodje 1 milon.

Neka svaki 10 kupi po koji dunum, svaki 20 po koji hektar, neka ih dogodine ili za 2-3 ,'godine,dodje , a hoce, 100 hiljada, ostadosmo mi bez , iole vrjednije bosanske zemlje?

Mislim da uopste ne pretjerujem mislim da se stvari namjerno, (iz ko zna kojih razloga zataskavaju), i da se masovna kupovina/pjacka bosanskoga grunta, otela kontroli !

P.S.
Ovaj kolega foumas iznad, koji ih propisno "sisa" , za 150 eura, veliki respekt, svaka cast na snalazljivosti i zelja da mu biznis ojaca,(bez laznih moralisanja i prenemaganja da treba "pripaziti", bracu Arape) ,pripazi ih buraz , ugosti, naplati. ALI IM NE PRODAJI GRUNT! :thumbup:
Fudo Bosna

#722 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo Bosna »

insomnia78 wrote:Jel moguce da je napis'o post bez spominjanja armije?
Zato je, doduse mezheb tu :D

A vi kako ste? Hoces li biti na TV, a ne , na forumu, a kad?

Malo se puhnulo u Francusku pa dosadno, pa malo nostalgija copi, pa zauhar "zagrebavati" raju sa bosanskih , ili ex Yu foruma, zar je u zemlji Francuskoj tako dosadno ,nemaju neke domace forume , za svoju raju, izgleda da nemaju... :izet:

Piskaraj onda, ako, ako ! :wink:
Fudo Bosna

#723 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo Bosna »

AntivladinForum wrote:
Fudo Bosna wrote:
P.S.
Ovaj kolega foumas iznad, koji ih propisno "sisa" , za 150 eura, veliki respekt, svaka cast na snalazljivosti i zelja da mu biznis ojaca,(bez laznih moralisanja i prenemaganja da treba "pripaziti", bracu Arape) ,pripazi ih buraz , ugosti, naplati. ALI IM NE PRODAJI GRUNT! :thumbup:
ma majstore to se desilo sasvim slučajno neka lokalna varalica ih vodala i uzela im neku siću za prevoz a nije došao po ljude, vidim žene, djeca a napolju 50 stepeni, kontam da im priđem hoće li se naljutit, te im ponudio da se sklone kod mene da nisu na vrućini dok im ne zovnem neki taxy ili nešto.Kad ono iduće godine pronađoše me i upitaše bili im izdao kuću, kontam u sebi arapine ovo ono i bubnem 150€ mjesečno, prista čovjek bez ikakve priče, vidi što se uvali i zajeba sad :lol: bogami ikelio sam ih mjesec dana da vidim ko su nije mi svejedno bilo, vidjeh kasnije neki fini ljudi veseli, kulturni hajd reko neka vas :D

:thumbup: :bih: !
Sanjarko

#724 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Sanjarko »

crazy_diamond wrote: Za sedam mjeseci ove godine Turistička zajednica Kantona Sarajevo zabilježila je porast dolazaka iz arapskih zemalja u glavni grad BiH, potvrđuju posljednji podaci:

- 4.201 osoba iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i 13.795 noćenja. Emirati se nalaze na trećem mjestu po broju dolazaka i zabilježen je porast za 288 posto u odnosu na isti period prošle godine
- 1.815 osoba iz Saudijske Arabije sa 5.483 noćenja
- 1.751 turista iz Kuvajta i čak 7.009 noćenja, što je ovu zemlju svrstalo na peto mjestu po ukupnom broju noćenja stranih turista u našoj zemlji
- 1.004 dolaska iz Bahreina i 3.510 noćenja turista iz ove zemlje
- 671 turista iz Omana je bio sa 2.181 noćenjem

Zaista zastrasujuci broj arapa dolazi heh
Ma ne kontam ovo fakat. :?
Oko 9 Milja Arapa u KS doslo za 7 mjeseci.
Ni Milja i po mjesecno a Frka se digla samo Tolka.
Ono KS ima oko 700 Milja Stanovnika a digla se tolka frka sto ni Milja i po Arapa dodze mjesecno.
Ono 9 Milja Arapa ce pokorit 700 Milja Sarajevskih SheherOvaca.

:-) :lol:

Jbt.
Nije ovolika ni u vezi Ceta nikad se dizala.
Jos da je Rat pa da Izbjeglice moraju primat mogu zamislit kolku bi Frku digli.
Al izgleda Saraj je zaseban neki svijet.
Sam svoj svijet.
Fudo Bosna

#725 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo Bosna »

Vizionar 1985 wrote:
crazy_diamond wrote: Za sedam mjeseci ove godine Turistička zajednica Kantona Sarajevo zabilježila je porast dolazaka iz arapskih zemalja u glavni grad BiH, potvrđuju posljednji podaci:

- 4.201 osoba iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i 13.795 noćenja. Emirati se nalaze na trećem mjestu po broju dolazaka i zabilježen je porast za 288 posto u odnosu na isti period prošle godine
- 1.815 osoba iz Saudijske Arabije sa 5.483 noćenja
- 1.751 turista iz Kuvajta i čak 7.009 noćenja, što je ovu zemlju svrstalo na peto mjestu po ukupnom broju noćenja stranih turista u našoj zemlji
- 1.004 dolaska iz Bahreina i 3.510 noćenja turista iz ove zemlje
- 671 turista iz Omana je bio sa 2.181 noćenjem

Zaista zastrasujuci broj arapa dolazi heh
Ma ne kontam ovo fakat. :?
Oko 9 Milja Arapa u KS doslo za 7 mjeseci.
Ni Milja i po mjesecno a Frka se digla samo Tolka.
Ono KS ima oko 700 Milja Stanovnika a digla se tolka frka sto ni Milja i po Arapa dodze mjesecno.
Ono 9 Milja Arapa ce pokorit 700 Milja Sarajevskih SheherOvaca.

:-) :lol:

Jbt.
Nije ovolika ni u vezi Ceta nikad se dizala.
Jos da je Rat pa da Izbjeglice moraju primat mogu zamislit kolku bi Frku digli.
Al izgleda Saraj je zaseban neki svijet.
Sam svoj svijet.

:izet:
Grebe te logika i statistika, ja ih 7000 vidim / sretnem u jednom danu na Ilidzi i Carsiji, ( ti ocito ili nisi iz Sarajeva ili ne zalazis na Ilidzu i u Stari Grad), ili se svjesno pravis budala? Carsijom iza aksama nemozes proci od Arapa !

Ako je 100.000 posjetilo Kanton Sarajevo avionom u augustu, najmanje je 35000 Arapa od tih 100.000 putnika, (ako ukljucimo cistu logiku), samo u augustu doslo u Sarajevo, a Kanton izvinut ces, nema 700.000 , nego nesto preko 400.000 stanovnika !
Locked