Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Dr Baltazar

#701 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

Post by Dr Baltazar »

It_is_a_Leclerc wrote:Još samo braća Litvanci noćas da prorade, pa da otimači bh. igrača - Hrvatska - nalete na Amere i da ih ovi raznesu sa -40 :D

InshAllah. :D
Amin :-D

Da vidimo taj suhi europski talenat. Braća Srbi su im već fasovali :lol:
golman

#702 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

Post by golman »

Opet kolektivna onanija :violina:

Španci će ovo dobiti,kao što rekoh sinoć

..za koga navijamo noćas :D ???
Itsoktobealone

#703 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

Post by Itsoktobealone »

Jel' ovo i ako izgube Hrvati, ponovo prolaze dalje? :? :?
It_is_a_Leclerc

#704 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

Post by It_is_a_Leclerc »

Itsoktobealone wrote:Jel' ovo i ako izgube Hrvati, ponovo prolaze dalje? :? :?
Prolaze, ali ne zadugo. Idu na Amerikance. :D
mistek

#705 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

Post by mistek »

Da. Ako Hrvati dobiju, polufinala su:
SAD-Argentina vs Francuska-Španija
Australija-Litvanija vs Srbija-Hrvatska

Ako Hrvati izgube, polufinalni parovi su:
SAD-Hrvatska vs Francuska-Španija
Australija-Argentina vs Srbija-Litvanija

Znači Španci će na Francuze svakako, a u polufinalu neko od njih na Amerikance. Litvaniji noćas tekma i ne znači puno, jer će svakako u dio žrijeba bez SAD, Francuske i Španije. Za njih najviše navijaju Argentinci, jer bi ih pobjeda Litvanije ostavila sa šansama za medalje. :D

Makar mislim da bi ovako trebalo biti.
Itsoktobealone

#706 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

Post by Itsoktobealone »

mistek wrote:
Da. Ako Hrvati dobiju, polufinala su:
SAD-Argentina vs Francuska-Španija
Australija-Litvanija vs Srbija-Hrvatska

Ako Hrvati izgube, polufinalni parovi su:
SAD-Hrvatska vs Francuska-Španija
Australija-Argentina vs Srbija-Litvanija

Znači Španci će na Francuze svakako, a u polufinalu neko od njih na Amerikance. Litvaniji noćas tekma i ne znači puno, jer će svakako u dio žrijeba bez SAD, Francuske i Španije. Za njih najviše navijaju Argentinci, jer bi ih pobjeda Litvanije ostavila sa šansama za medalje. :D

Makar mislim da bi ovako trebalo biti.
Ma ova drugi scenario zasigurno :D Hrvati jesu solidni, al' Litvanci ce srebro uzeti, tako da je svejedno :D
It_is_a_Leclerc

#707 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

Čekaj malo... Ako pobijede Hrvati - idu na Srbiju ?

Pa ovo ne može biti bolje za mene. Ili na svjetske prvake ili na druge najbolje na svijetu. Prekrasnog li scenarija. :D

Sa druge strane, ako sam dobro skontao Majera - Litvancima ovdje više odgovara poraz jer će onda igrati protiv Australije, a ne Srbije.
Dr Baltazar

#708 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

Post by Dr Baltazar »

It_is_a_Leclerc wrote:Čekaj malo... Ako pobijede Hrvati - idu na Srbiju ?

Pa ovo ne može biti bolje za mene. Ili na svjetske prvake ili na druge najbolje na svijetu. Prekrasnog li scenarija. :D

Sa druge strane, ako sam dobro skontao Majera - Litvancima ovdje više odgovara poraz jer će onda igrati protiv Australije, a ne Srbije.
:thumbup:

Upravo tako.

Litvanija v Australija

Hrvatska v Srbija
stalaktit

#709 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

Post by stalaktit »

Dobro, razumijem te, ne znaš kakav je osjećaj kad ti je reprezentacija na OI i izbori četvrtfinale, i kako te nije nimalo sram onda u četvrtfinalu izgubiti ni od SAD-a ni od Srbije, pa mogu shvatiti tvoju sreću :mrgreen: Traženje svjetla na kraju tunela :mrgreen:
It_is_a_Leclerc

#710 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

Litvanci evidentno puštaju Hrvatima, kontrolišu rezultat i ne dozvoljavaju rezultatsku sramotu, a ovi se lože :D
Što je i logično, je li :-)

Srbija protiv Hrvatske ? Eto prilike da se podrži i Srbija. Mada, ko god ispadne, neće mi biti žao. :D
dječak sa šibicama

#711 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

Post by dječak sa šibicama »

Litvanci su toliko pustali da je Kalnietis igrao 40 minuta (nije covjek sjeo cijelu utakmicu), Valenciunas 32 minute, Maciulis 34. Njihovi najbolji igraci.

Bravo Hrvatska, sat kosarke, bilo je i preko 20 razlike.
kakavdanakneiskustvu

#712 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

Post by kakavdanakneiskustvu »

Tomahawk11 wrote:
hrasno38 wrote: Poenta prije je tvrdna pojedinih forumasa da Teo po kvalitetu ne moze da igrau NBA jer ne igra odbranu :shock: Ja sam samo postavio dokaz da su ga zvali ali da on nece ako se ne ispune njegovi uslovi i da mu uopste nije toliko stalo.
Da trazi odredjene uslove, vjerujem.
Da mu nije stalo, kad i ako to izjavi, laze ko pas. Nema tog kosarkasa koji nema san igrati u NBA.
Kreni od nasih, igra Mirza, jer je to zelio. Igra Jusuf, jer je to zelio. Sta kaze Musa? I on hoce u NBA. Svaka cast CSKA i Euroligi, NBA je puno veci nivo i puno veci izazov.
Dok i ako Teodosic ne proba igrati u NBA, nikad necemo znati je li kalibar za istu. Tu kad dodjes, dokazes se, kapa dole. Sve ostalo su spekulacije.

:thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#713 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

Bodkin wrote:
Fudo387 wrote:
Bodkin wrote:
Bodiroga nije htio u usa jer je bio Bog u evropi. Teo i da nece jer bi bio marginalac je za postovanja. Plus sto sumnjam da bi vise zaradio
Pa nije bio veci, tobejarebi, Bog u evropskoj kosarci od Drazena, ili Kukoca...Divca.
No, to je razlika izmedju najvecih i ok igraca, ovi prvi imaju zelju da se okusaju sa najboljima, ovi potonji se zadovolje evropskom scenom. Sta je jednom Drazenu bilo vise interesantno u Evropi? Nista.
Dosadilo mu, prevazisao, otisao da se hrve sa Jordanom. Isto kad igrac iz premier lige BiH zapali u Bundesligu, pored para tu je i izazov, zelja za konstantnim napredovanjem, dokazivanjem...itd.
Od divca sigurno. On tad otisao sa 18-19. Nista u evropi nije napravio. Od drazena nije ali su bili razlicit mentalitet. Od kukoca ne znam. I on je rano otisao i nije karijeru pravio u evropi. Jos jednom, apsolutno necu da sudim takvim velicinama. Ni diamantidis nije nikad otisao. Ima ih jos

cek,kukoc nije karijeru pravio u evropi??
kakavdanakneiskustvu

#714 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

Fudo387 wrote:
Bodkin wrote:
Fudo387 wrote:
Bodiroga nije htio u usa jer je bio Bog u evropi. Teo i da nece jer bi bio marginalac je za postovanja. Plus sto sumnjam da bi vise zaradio
Pa nije bio veci, tobejarebi, Bog u evropskoj kosarci od Drazena, ili Kukoca...Divca.
No, to je razlika izmedju najvecih i ok igraca, ovi prvi imaju zelju da se okusaju sa najboljima, ovi potonji se zadovolje evropskom scenom. Sta je jednom Drazenu bilo vise interesantno u Evropi? Nista.
Dosadilo mu, prevazisao, otisao da se hrve sa Jordanom. Isto kad igrac iz premier lige BiH zapali u Bundesligu, pored para tu je i izazov, zelja za konstantnim napredovanjem, dokazivanjem...itd.
Od divca sigurno. On tad otisao sa 18-19. Nista u evropi nije napravio. Od drazena nije ali su bili razlicit mentalitet. Od kukoca ne znam. I on je rano otisao i nije karijeru pravio u evropi. Jos jednom, apsolutno necu da sudim takvim velicinama. Ni diamantidis nije nikad otisao. Ima ih jos
Divac nista nije napravio u Evropi?
Sem sto je bio evropski klupski prvak, i uzeo sa reprezentacijom sve sto se moglo uzeti.
Kukoc?
Pa sta nije osvojio sa Jugoplastikom?
Isto vazi i za reprezentaciju.
Naravno da je drugaciji od Drazena, ne moze se porediti. Smijesno. Jedan je Drazen, On pa pedeset praznih mjesta, i onda Kukoc. Kakav Bodiroga i qrac u tim shemama.[/quote]

divac nije nikad bio evropski klupski prvak
kakavdanakneiskustvu

#715 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

Fudo387 wrote:Moze li originalna izjava americkog trenera da takvog igraca nije vidio zadnjh deset godina? :D

to su kurtoazne izjave,poslije te izjave trebalo ga je upitati je li cuo za npr. nasha,ronda,paula,kidda,currya
kakavdanakneiskustvu

#716 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

sjedi 1 wrote:
Naravno da je drugaciji od Drazena, ne moze se porediti. Smijesno. Jedan je Drazen, On pa pedeset praznih mjesta, i onda Kukoc. Kakav Bodiroga i qrac u tim shemama.
Tačno je to da je jedan Dražen i po meni je to najbolji košarkaš sa ovih prostorama (Evrope ) kojeg sam ja gledao ali ne stoji to za 50 praznih mjestao
Najvjerovatnije da bi to stajalo da nije nesretan poginuo ovako,ostalo je šta bi bilo kad bi bilo
Jbga,Kukoč ako se ne varam ima 4-5 prstenova a pokojni Dražen ne
Nažalost

3
kakavdanakneiskustvu

#717 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

ako je vjerovati necijem pisanju,i litvanci su kao i srbija i hrvatska u nekim drugim sportovima pustili utakmicu,sto naravno nema veze sa pamecu
zanzakpizdolizije

#718 Re: RE: Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

Post by zanzakpizdolizije »

Kako si loš. Koga boli neka stvar je li nešto bolje ili gore za tebe? Provociraš i vrijeđaš po forumu jer si vjerovatno u realnom životu mali mišić koji se boji i svoje sjene pa svoje frustracije liječiš ovdje gdje znaš da te niko zbog laprdanja ne može tresnuti po labrnji.

Poslano sa mog SM-N910F koristeći Tapatalk
Tomahawk11
Globalni moderator

#719 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

Post by Tomahawk11 »

Jbg, pusis od Nigerije, dobijes hladno Litvu :-)

No dobro, nema vise mjesta kalkulacijama.

Utakmice sutra. Srbi i Hrvati u zadnjem terminu.

Ide Australija - Litvanija, Spanija - Francuska, USA - Argentina pa oni.
zanzakpizdolizije

#720 Re: RE: Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

Post by zanzakpizdolizije »

kakavdanakneiskustvu wrote:ako je vjerovati necijem pisanju,i litvanci su kao i srbija i hrvatska u nekim drugim sportovima pustili utakmicu,sto naravno nema veze sa pamecu
Sumnjam. Po meni je Australija bolja ekipa od Srbije. Mada ko zna kakve ko ima kalkulacije.

Tomahawk11
Globalni moderator

#721 Re: RE: Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

Post by Tomahawk11 »

zanzakpizdolizije wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:ako je vjerovati necijem pisanju,i litvanci su kao i srbija i hrvatska u nekim drugim sportovima pustili utakmicu,sto naravno nema veze sa pamecu
Sumnjam. Po meni je Australija bolja ekipa od Srbije. Mada ko zna kakve ko ima kalkulacije.

Mozda. Samo, ovo je sad knock out. Srbi su iskusniji. Dalje, na Ameriku se moze samo u finalu. Litvanci su svjesno izgubili ovu utakmicu.
Hrvati i nisu imali izbora. Porazom na Ameriku, sto je nezeljeni scenario. Pobjedom na Srbiju i sansa za srebro.
golman

#722 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

Post by golman »

Evo koliko vrijedi onaj Parkerov koš za pobjedu protiv Srbije.Umjesto da idu na Hrvatsku,Francuzima ovako slijedi "nemoguća misija "do finala(Španija,pa USA).
Ako Francuzi uđu u finale,zaslužili su zlato.
golman

#723 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

Post by golman »

kikser55 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Litvanci evidentno puštaju Hrvatima, kontrolišu rezultat i ne dozvoljavaju rezultatsku sramotu, a ovi se lože :D
Što je i logično, je li :-)

Srbija protiv Hrvatske ? Eto prilike da se podrži i Srbija. Mada, ko god ispadne, neće mi biti žao. :D

ubi te ljubomora :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

hrvati prvi u grupi u rukometu vaterpolu košarci :izet: :izet: :izet:
Koliko znam,u vaterpolu su prva mjesta u grupama osvojili Španija i Mađarska.
KB9

#724 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

Post by KB9 »

ko sad ide na koga? :lol:
Bodkin

#725 Re: Olimpijski Košarkaški Turnir - RIO 2016

Post by Bodkin »

Cuj sr-hr :D kosarkaski bogovi su nas pogledali. Jooj bice komentara za smijanja sutra na forumu :D
Locked