Ne mora se zapucati, ali o tome cemo misliti kad se pravci izbuse. Ti si pravo besposlen kad bi ti se dalo to radit.Skijaš wrote:Moraćeš zapucati ako želiš deblokirati putnu komunikaciju Vlasenica-Bratunac. Ili neku od pedeset drugih blokada kojima će se izbušiti manji entitet ako se ovo nastavi klizati u smjeru vaninstitucionalnog djelovanja.Rostiljdzija wrote:Skijaš wrote:
Ako ti se ne sviđa presuda Ustavnog suda, sačekaj izmjenu sastava Suda, ne možeš u međuvremenu izazvati krvoproliće.
Krvoprolice izaziva onaj koji prvi zapuca i prospe krv.
Referendum(i) u RS-u
- Rostiljdzija
#701 Re: Referendum(i) u RS-u
-
L u c i f e r
#702 Re: Referendum(i) u RS-u
jesmo li za sekularizam ili nismoze kalanga wrote:Za školu nemam dilemu i sasvim mi je logično da se proslavlja ime svetitelja Svetog Save. Za pravoslavce, Srbe jedna od najznačajnijih ličnosti u istoriji, istoriji dugoj 15 vijekova.Skijaš wrote:Zašto potreba da škola ima krsnu slavu ? Ili policija ?ze kalanga wrote: Što se tiče škola, nisam primijetio da se igdje djeca tjeraju da slave nešto što ne smatraju svojom slavom, što je takođe sasvim normalno. Dakle izbor jednostavan, slavim slavu, ne slavim jer ne smatram slavom.
Što se policije tiče, kontam da i nema neke potrebe, ali žele i oni obilježiti značajan dan.
Inače kod pravoslavaca imaš osim krsne slave koju slave, jedan "svetac" u godini za koji se mnogi vežu i proslavaljaju. To je pitanje za teologe, ja nisam, kao što nisam ni neki primjeran i ultra vjernik. Zato i kažem ljudi imaju pravo slavit što žele. I uplitati im se u to ili zabranjivati je poprilično nerezonski. Cijenim ono, moj život, moja stvar.
vjeski praznici organa i institucija nemaju mjesta u demokratskim drustvima
pravoslavno zapisavanje etnicki ociscenih teritorija nece zapisavacima donijeti nista dobro
-
kolegione
#703 Re: Referendum(i) u RS-u
Valjda je kljuc ideologija, svrha itd...L u c i f e r wrote:
jedan sam uspjesno prezivio, za drugi vidjecemo
smrt je nebitna
dostojanstvo je neprocjenjivo
Ali elem nejse, svako ima svoje
-
L u c i f e r
#704 Re: Referendum(i) u RS-u
nismo ni razgovarali o tomekolegione wrote:Valjda je kljuc ideologija, svrha itd...L u c i f e r wrote:
jedan sam uspjesno prezivio, za drugi vidjecemo
smrt je nebitna
dostojanstvo je neprocjenjivo
Ali elem nejse, svako ima svoje
to je posebna i obimna tema, za pdf filozofija
svakom svoje naravno, zato ti i velim sretan put u izbjeglicki kamp
- dobojlija81
#705 Re: Referendum(i) u RS-u
ma kod njih svaki autobus ima svoju slavu
- wonkaw
- Location: daleko od fukare i lopova, jos dalje od hodza i popova
#706 Re: Referendum(i) u RS-u
Vecina bira vlast. S obe strane Drine na vlasti su VELIKOSRPSKI politicari koji ZASTUPAJU tu istu politiku.Skijaš wrote:Velikosrbi su izmanipulisali inače častan srpski narod i većina ih ne mrzi nego se radi o vještački usađenom antagonizmu, propagandom usađenom nepovjerenju itd. Naša je ljudska obaveza da, paralelno sa (individualnim i kolektivnim) pripremama za oružanu odbranu države, ipak pozivamo na razum i zajedničke interese.wonkaw wrote:Djaba trosis zuch na guslare moj Skijash.
Slazem se da u slucaju sprovodbe referenduma treba odgovoriti svim mogucim legalnim i ustavom zagarantovanim sredstvima, pa makar taj odgovor izazvao i oruzane sukobe.
- Rostiljdzija
#707 Re: Referendum(i) u RS-u
Interesantno kad je bosanski identitet institucionalizovano muslimanski. Ali na onaj uobicajeni, implicitni nacin. Nema nista da moze biti "bosansko" da to prvo muslimani ne odobre, a onda se toj mjeri sve drugo prilagođava.Skijaš wrote:Pa slavi, kod kuće. Šta imaš recimo od nametanja krsne slave školi ? Ljudsko je pravo da slaviš šta hoćeš, ne možeš druge sjebavati institucionaliziranjem srpskog identiteta kao jedinog službenog.ze kalanga wrote:Ne pratiš ti političku situaciju u RS dovoljno... ako smatraš da mu je ovo ključni argument.arzuhal wrote:Dodik poziva srpski živalj - narod kojeg je već debelo osiromašio, u jad gurnuo i čiju je nejač zadužio - da svojim izlaskom na referendum legalizira sve tegobe koje će ih stići i iz toga proizaći...I to samo kako bi on vlastitu glavu spasio na izbroima...To je strašno i žalosno, meni je teško kada to vidim, duboko me to potresa kao čovjeka, ali to je Radoje Domanović već opisao u "Vođi"...To je sudbina...
![]()
Razbio ih je na lokalu ko siroče napolitanku, to će ti oktobar i pokazati. Pri tome, ne samo da ih je razbio, već oformio još 2-3 nove partije koje će raditi u interesu SNSD-a.... Jednom riječju, zaključno sa današnjim danom, opozicija u RS je razbijena. Uprkos teškoj socijalnoj situaciji koja je mogla biti ključ.
Ne podcjenjujte srpski narod u BiH pričama kako je narod ovca koja sluša vladara. Narod će slaviti ono što smatra svojim bez obzira na odluke, zabrane, nametanja, referendume. Kod Srba je slava svetinja. Kao i kumstvo. Oni koji ne slave, ne moraju drugima braniti.
- Skijaš
#708 Re: Referendum(i) u RS-u
Možda bi bilo pametnije o tom danas razmišljati, danas više nemaš posla sa yutelovcima nego s likovima koji su pili lokvu i jeli salatu od maslačka.Rostiljdzija wrote:Ne mora se zapucati, ali o tome cemo misliti kad se pravci izbuse.Skijaš wrote:Moraćeš zapucati ako želiš deblokirati putnu komunikaciju Vlasenica-Bratunac. Ili neku od pedeset drugih blokada kojima će se izbušiti manji entitet ako se ovo nastavi klizati u smjeru vaninstitucionalnog djelovanja.Rostiljdzija wrote:
Krvoprolice izaziva onaj koji prvi zapuca i prospe krv.
- Rostiljdzija
#709 Re: Referendum(i) u RS-u
Bosnjacki nacionalisti su izmanipulisali inace castan narod da sa ustasama vezu zastave i odluce odvojiti BiH iz krnje Jugoslavije. Od cega je i krenulo svo ovo sranje.wonkaw wrote:Skijaš wrote:Vecina bira vlast. S obe strane Drine na vlasti su VELIKOSRPSKI politicari koji ZASTUPAJU tu istu politiku.wonkaw wrote:
Velikosrbi su izmanipulisali inače častan srpski narod i većina ih ne mrzi nego se radi o vještački usađenom antagonizmu, propagandom usađenom nepovjerenju itd. Naša je ljudska obaveza da, paralelno sa (individualnim i kolektivnim) pripremama za oružanu odbranu države, ipak pozivamo na razum i zajedničke interese.
Slazem se da u slucaju sprovodbe referenduma treba odgovoriti svim mogucim legalnim i ustavom zagarantovanim sredstvima, pa makar taj odgovor izazvao i oruzane sukobe.
-
L u c i f e r
#710 Re: Referendum(i) u RS-u
to je sustina stvariSkijaš wrote:
Možda bi bilo pametnije o tom danas razmišljati, danas više nemaš posla sa yutelovcima nego s likovima koji su pili lokvu i jeli salatu od maslačka.
i nosili jedan metak za sebe
i mnogo sta drugog sto nije za foruma
- Rostiljdzija
#711 Re: Referendum(i) u RS-u
Mentalna Higijena wrote:Rostiljdzija wrote:
Interesantno kad je bosanski identitet institucionalizovano muslimanski. Ali na onaj uobicajeni, implicitni nacin. Nema nista da moze biti "bosansko" da to prvo muslimani ne odobre, a onda se toj mjeri sve drugo prilagođava.
Tako nekako. To je Skijaseva ideologija.
- Drvosjeca iz Dejcica
#712 Re: Referendum(i) u RS-u
Ja mislio da je krenulo još od one famozne "niko ne sme da vas bije"...proslave 500 godina Kosovskog boja...pa preko Slovenije, Hrvatske...itd.Rostiljdzija wrote:
Bosnjacki nacionalisti su izmanipulisali inace castan narod da sa ustasama vezu zastave i odluce odvojiti BiH iz krnje Jugoslavije. Od cega je i krenulo svo ovo sranje.
Tvoje razmišljanje je laičko, isto kao da kažeš problem Palestinaca i Izralea je počeo šestodnevnim ratom pritom zanemarujući preko 20 godina konflikta.
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 14/08/2016 17:42, edited 1 time in total.
- Rostiljdzija
#713 Re: Referendum(i) u RS-u
Znaci radi se o nostalgiji. Bili ste mladi i puni ideala. Koja sebicnost, da je neko spreman ubijati kako bi se bolje osjecao i mislio da je vazan. Zasto bi smo mi, kojima nije vazno kako nam se drzava zove i gdje su joj granice, bili taoci vase infantilnosti?L u c i f e r wrote:to je sustina stvariSkijaš wrote:
Možda bi bilo pametnije o tom danas razmišljati, danas više nemaš posla sa yutelovcima nego s likovima koji su pili lokvu i jeli salatu od maslačka.
i nosili jedan metak za sebe
i mnogo sta drugog sto nije za foruma
- SkyLimit
#714 Re: Referendum(i) u RS-u
Reče jednom Alija Izetbegović:
[quote]"Hrvatska vojska raspolaže snažnom artiljerijom. To joj je, naprimjer, omogućilo brzo zauzimanje Glamoča. Prema nekim pričama, oni su u roku od dva sata ispalili 9. 000 granata na srpske položaje oko Glamoča. Kada mi budemo mogli nešto slično da učinimo, mislim da ćemo i mi moći napraviti neku "Oluju" ili "Bljesak"."[/quote]
[quote]"Hrvatska vojska raspolaže snažnom artiljerijom. To joj je, naprimjer, omogućilo brzo zauzimanje Glamoča. Prema nekim pričama, oni su u roku od dva sata ispalili 9. 000 granata na srpske položaje oko Glamoča. Kada mi budemo mogli nešto slično da učinimo, mislim da ćemo i mi moći napraviti neku "Oluju" ili "Bljesak"."[/quote]
-
L u c i f e r
#715 Re: Referendum(i) u RS-u
@rostiljko
dzaba me citiras
blokirao sam te ima 2 dana
nemam nista protiv ljudi drugacijeg misljenja, ali ne pada mi na pamet da citam gluposti trolova
dzaba me citiras
nemam nista protiv ljudi drugacijeg misljenja, ali ne pada mi na pamet da citam gluposti trolova
- wonkaw
#716 Re: Referendum(i) u RS-u
Ma ja njega razumijem, cova pripremio rostilj za olimpijade a nigdje medalja, jos kad ona sa Kosova osvoji zlato cova popizditis dobio.L u c i f e r wrote:@rostiljko
dzaba me citiras
- ze kalanga
#717 Re: Referendum(i) u RS-u
Nemoj da te smaram romanima, ali i sam znaš odgovor.L u c i f e r wrote:
jesmo li za sekularizam ili nismo
pravoslavno zapisavanje etnicki ociscenih teritorija nece zapisavacima donijeti nista dobro
Mi nismo sekularni. I ko to ne vidi, taj jednostavno ne vidi da živimo formalnu demokratiju.
Ja sam za odvajanje, ali je ono nemoguće u društvu kao što je naše. Samo što ljudi ne žele priznati da srpska politika nije odvojena od SPC-a, odnosno bošnjačka od IZ-a. Da ne idemo dublje. Imamo konkretan problem u IZ-u vezan za vehabijske pokrete i paradžemate. Može li ih riješiti država? Ne može, bez jasnog stava IZ-a. Nedvosmislenog.
Drugo, radi se o poprilično konzervativnim društivima i bošnjačkom i srpskom i hrvatskom, vjera je utemeljenje. Hodže i popovi ljudi čija se poštuje. A istovremeno "lanac propagande" u političkim aktivnostima. Jeste ružno ovo reći i odmah da kažem, ne svi, ali većina.
Što se tiče zapišavanja, ništa više nije pravoslavno od islamskog. Ali valjda svakom svoje ljepše.
A primjera je tako puno.
- wonkaw
#718 Re: Referendum(i) u RS-u
Ja mislio sve krenulo sa Kosovom, al hajd I ta vam se pika, svemirci tukli po Sloveniji, knindze su pobjegle iz crtanog filma, vukovarci izvrsavali samoubojstvo iz zasjede, Ravno se samo sravnilo imena radi, jna se ukopavala oko Sarajeva da zastiti svatove, itd, I druge nebuloze.Rostiljdzija wrote:Bosnjacki nacionalisti su izmanipulisali inace castan narod da sa ustasama vezu zastave i odluce odvojiti BiH iz krnje Jugoslavije. Od cega je i krenulo svo ovo sranje.
-
L u c i f e r
#719 Re: Referendum(i) u RS-u
islamsko nije moje, ateist sam, al još nisam primjetio škole npr Hazreti Alija, no nebitno ionako za ovu temu...ze kalanga wrote:Nemoj da te smaram romanima, ali i sam znaš odgovor.L u c i f e r wrote:
Mi nismo sekularni. I ko to ne vidi, taj jednostavno ne vidi da živimo formalnu demokratiju.
Ja sam za odvajanje, ali je ono nemoguće u društvu kao što je naše. Samo što ljudi ne žele priznati da srpska politika nije odvojena od SPC-a, odnosno bošnjačka od IZ-a. Da ne idemo dublje. Imamo konkretan problem u IZ-u vezan za vehabijske pokrete i paradžemate. Može li ih riješiti država? Ne može, bez jasnog stava IZ-a. Nedvosmislenog.
Drugo, radi se o poprilično konzervativnim društivima i bošnjačkom i srpskom i hrvatskom, vjera je utemeljenje. Hodže i popovi ljudi čija se poštuje. A istovremeno "lanac propagande" u političkim aktivnostima. Jeste ružno ovo reći i odmah da kažem, ne svi, ali većina.
Što se tiče zapišavanja, ništa više nije pravoslavno od islamskog. Ali valjda svakom svoje ljepše.
A primjera je tako puno.
to što je je loše stanje demokratije, ne treba da znači da to trebamo prihvatiti kao normalno i dobro
poenta: dejton je sporazum kojim je zaustavljen rat, ko god ga krši taj provocira rat
- ze kalanga
#720 Re: Referendum(i) u RS-u
Ako si ateist onda budi objektivan. Jednostavno, ne možeš primjećivati jedno zapišavanje, a drugo ne primjećivati.
Drugo, da formalna demokratija. Svjetlosnim godinama daleko od demokratije. A suštinski ni demokratija, iskustvo nas uči, nije ništa spektakularno i dobro za pojedinca. Uvijek ima gore.
I da, što se tiče rušenja Dejtonskog sporazuma, nemojmo se vraćati u bližu prošlost i zapažati gdje je sve pokušano da se ruši, razrađuje.... čak su i originali navodno izgubljeni... Msm... Budimo politički korektni.
Drugo, da formalna demokratija. Svjetlosnim godinama daleko od demokratije. A suštinski ni demokratija, iskustvo nas uči, nije ništa spektakularno i dobro za pojedinca. Uvijek ima gore.
I da, što se tiče rušenja Dejtonskog sporazuma, nemojmo se vraćati u bližu prošlost i zapažati gdje je sve pokušano da se ruši, razrađuje.... čak su i originali navodno izgubljeni... Msm... Budimo politički korektni.
-
L u c i f e r
#721 Re: Referendum(i) u RS-u
zapišavanje je neuporedivo neproporcionalno, i k tome još na etnički očišćenim teritorijamaze kalanga wrote:Ako si ateist onda budi objektivan. Jednostavno, ne možeš primjećivati jedno zapišavanje, a drugo ne primjećivati.
članovi moje porodice, muslimani, su za vrijeme opsade sarajeva učestvovali u popravci pravoslavne crkve pogođene velikosrpskim granatama, dok sam ja bio na liniji, dakle neuporedivo
nažalost, sve pokušavaš da relativiziraš, i demokratiju i zapišavanje i dejton, no dobro svakom svoje, vi svoj poso mi svoj pa ko koga
-
Patriotska_Liga
#722 Re: Referendum(i) u RS-u
Opra lik salonskom.
- ze kalanga
#723 Re: Referendum(i) u RS-u
Previše je ta terminologija neutemeljena... tako da nema potrebe da diskusiju vraćamo na učestalost iste.
zapišavanje, etničko čišćenje, politizacija, laži, ideje.... sastavni dio svakog kamena u BiH. Posljedica neracionalnih poteza i opšte samoobmane.
Zbog toga je i samo pozivanje na sekularizam, isključivo floskula. Nemoguće je. I za to jedna krsna slava, apsolutno nije najvažniji detalj u cijeloj priči.
zapišavanje, etničko čišćenje, politizacija, laži, ideje.... sastavni dio svakog kamena u BiH. Posljedica neracionalnih poteza i opšte samoobmane.
Zbog toga je i samo pozivanje na sekularizam, isključivo floskula. Nemoguće je. I za to jedna krsna slava, apsolutno nije najvažniji detalj u cijeloj priči.
- Rostiljdzija
#724 Re: RE: Re: Referendum(i) u RS-u
Mentalna Higijena wrote:IZ i Crkva su leglo sveg zlaze kalanga wrote:Nemoj da te smaram romanima, ali i sam znaš odgovor.L u c i f e r wrote:
A primjera je tako puno.
Poslano sa mog M-MPI7A3G koristeći Tapatalk
U to nema nikakve sumnje. Mi nemamo niti jedno pravu lijevu stranku koja se u duhu Evropskog prosvijetljenja otvoreno usudjuje da kaze kako je religija zlo. Naprotiv. Bez hodza i popova nista ne moze. Nije cudo nista sto se u BiH desava.
Za ilustraciju, dovoljno je pogledati popis stanovnistva u civilizovanim zapadnim gradovima Evrope, pa onda u Sarajevo i to broj ateista.
U Ljubljani je prema popisu stanovnistva iz 2002 30% ljudi koji su se izjasnili da su civilizovani tj, da nemaju religiju tj da ne vjeruju u bajke od prije 1500 - 2000 godina. U Pragu je procenat prosvijetljenih preko 50%. U Holandiji je 50% ljudi zvanicno bez vjerske afilijacije. Slicno je i u Francuskoj.
U Sarajevu, Banjaluci, Mostaru i ostalim primitivnim izdrkotinama, vjernika je skoro 100%
Normalno da takva zemlja nije sekularna i da nema buducnost u Evropi. U Sarajevu se serijat vec jednom nogom institucionalizirao. Predstavlja potpuni mainstream, ljudi masovno poste pa iftare na javnim mjestima, festivali se prilagodjavaju dzamiji, itd.
-
Patriotska_Liga
#725 Re: Referendum(i) u RS-u
Vratio se Ali Salon.