Zašto mrzimo Izrael?

Post Reply
aratet

#701 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by aratet »

sorted wrote:Oteli im dvije trecine zemlje, vise od 50 god ih terorisu i ubijaju, dan danas im ruse kuce i otimaju grunt, zive u najvecem zatvoru otvorenog tipa na svijetu...ali nema veze nek budu sretni sto imaju dobru propagandu jer neko nema ni to. :-)
Svakavih nebuloza ces procitat ovdje. :roll: :run:
Ispravka krivog naroda, ne krivim tebe nego medije koji te obrazuju, skoro 90% nekadasnjeg britanskog mandata Palestine je dobio Jordan.
Sara03

#702 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by Sara03 »

sorted wrote:Oteli im dvije trecine zemlje, vise od 50 god ih terorisu i ubijaju, dan danas im ruse kuce i otimaju grunt, zive u najvecem zatvoru otvorenog tipa na svijetu...ali nema veze nek budu sretni sto imaju dobru propagandu jer neko nema ni to. :-)
Hhh, ne baš.

To je ono što ti želiš vidjeti; a istovremeno ne vidiš sebe, ni druge dvolične likove (a što je i srž pisanja mnogih na posljednjih nekoliko stranica ove teme), koji razvijaju empatiju samo prema žrtvama iz svog tora.

Baš zamišljam, koliko i šta bi te bolilo kad bi Palestinci kojim slučajem bili pravoslavci. Sav bi se osuo, jelte? Kao što se "osipaš" i na najvećeg u muslimana, svog sultana, čije ruke nisu ništa čistije od ruku izraelskih državnih zločinaca...
moke_31

#703 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by moke_31 »

Po komentarima bi se haman moglo doći do zaključka da Izrahelu treba dati Nobelovu nagradu za mir, a da Palestinci samo bezze kmeče i da je za negativnu sliku kojom se Izrahel predstavlja u svijetu kriva propagande Al-Jazeera.

ZaGinisa je šta sve mogu formuski stručnjaci i analitičari izrelativizirati i spinovati :-) :-) :-)
Rampage

#704 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by Rampage »

Ma nemaš se šta čuditi, bar mi ovdje u Bosni znamo šta znači pisanje neke paralelne, valjda pobjedničke, historije

Ja sam nedavno prolazio kroz Zvornik i svojim očima vidio ovaj džambo plakat:

"25 godina oslobođenja Zvornika"

Image

A znamo da obilježavaju i oslobođenje Prijedora (majko mila, da se normalan insan naježi kad se sjeti ubijene djece Prijedora), Srebrenice, Vlasenice i ostalih gradova diljem BiH gdje je izvršen genocid i etničko čišćenje.

Ne mogu ni zamisliti kako li se tek osjećaju ljudi koji su protjereni iz tih dijelova BiH ili oni kojima su pobijeni najdraži.

E to ti je taj mentalni sklop ovdje koji nam objašnjava sreću palestinskog naroda.
arzuhal

#705 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by arzuhal »

Izrael, ako se mrzi, mislim da se mrzi zbog ogromnog ogledala kojeg on nosi i u kojem se ogledaju oni koji ga mrze...
beni-bu-man

#706 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by beni-bu-man »

Image
Kikibombona

#707 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by Kikibombona »

Sara03 wrote:Hhh, ne baš.

To je ono što ti želiš vidjeti; a istovremeno ne vidiš sebe, ni druge dvolične likove (a što je i srž pisanja mnogih na posljednjih nekoliko stranica ove teme), koji razvijaju empatiju samo prema žrtvama iz svog tora.

Baš zamišljam, koliko i šta bi te bolilo kad bi Palestinci kojim slučajem bili pravoslavci. Sav bi se osuo, jelte? Kao što se "osipaš" i na najvećeg u muslimana, svog sultana, čije ruke nisu ništa čistije od ruku izraelskih državnih zločinaca...
Pazi samo dvolicnjaka, spin majstora, kako na sebi svojstven, patetican nacin, izvrcu misljenja pojedinih forumasa.

Niko, ili skoro niko, na ovoj temi ne dovodi u pitanje zlocinacki karakter izraelske vlasti.

Rekoh da je propaganda pozeljna. Ako reflektore usmjeris ka zlocincu, makar malo ce pripaziti sta radi. Ako je mrak, pokazat ce zlo u punom kapacitetu. Da nema zestoke propagande Palestinci bi bili u puno goroj poziciji.

Jedan forumas je napisao kako se Palestincima otima grunt, otimaju kuce. O tome pisu svi moguci mediji. O tome smo procitali milion clanaka i pogledali milion dokumentaraca. O tome svako od nas zna dosta. I treba da zna. I to je sreca u nesreci za Palestince. Neki drugi narodi pate u tisini. Turska isto tako otima grunt i kuce. Cijele gradove sastavlja sa zemljom. O tome ne zna niko nista, mediji o tome ne izvjestavaju. U izraelskim zatvorima su Palestinci strajkovali gladju. Svi smo za to culi. I strajk je okoncan, Palestinci proglasili pobjedu. Ogroman pritisak se srucio na Izrael i oni su morali udovoljiti nekim zahtjevima. Zato je pro-palestinska propaganda pozitivna, daje neke rezultate. Bilo bi puno gore da je nema. To najbolje znaju zatvorenici u Turskoj koji su poceli strajk gladju u isto vrijeme, 2-3 dana prije ili poslije, kada i Palestinci. O tome niko ziv nije pisao. Ti zatvorenici nemaju nikakvu podrsku. Mogu samo crknuti. A da proglase pobjedu, pa to Turska ne bi nikad dozvolila.

A sta tek reci za zatvorenike u Rusiji, Kini, Mijanmaru, Filipinima, Somaliji itd!?? Mogu ih na komade sjeckati, niko ne bi saznao, niko se ne bi pocesao.

Svaki izraelski potez prate stotine kamera. Oni su silnik na velikoj pozornici.

Turska i slicne zlocinacke drzave rad 10 puta gore zlocine u djelimicnom ili potpunom mraku. E to nece da prihvate ovi veliki muslimani. Oni kao Insomnia brinu samo za svoje. Insomnia brine samo za Bosnjake, islamisti za muslimane. Razlika je ta sto je Insomnia jedan od postenijih likova na ovom forumu i sto on uvijek kaze sto misli. Nije patetican i ne poziva se na moral, pravo i pravdu. On kaze, vodim brigu o Bosnjacima, boli me briga za druge. I ja to respektujem, samo mi smeta sto je dosadan i cesto namece svoj stav. S druge strane, imamo dvolicnjake koji se predstavljao kao covjekoljupci, moralisti, svjetski pravednici, a zapravo brinu iskljucivo o svom coporu, u ovom slucaju o muslimanima. Kada muslimani cine zlo, bas ih briga. Kada se muslimanima cini zlo, onda kmece. Providni su kao staklo.
kakotakonikako

#708 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by kakotakonikako »

Kikibombona

Procitaj naslov teme, pa se toga drzi. Ako treba, otvori ti novu temu, pa tamo pisi o cemu zelis. Ovdje je tema IZRAEL a ne ono o cemu ti spinujes i to debelo.
BHCluster

#709 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by BHCluster »

To perimo zlocine jednih sa zlocinima drugih. :thumbup: TO!
Sara03

#710 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by Sara03 »

Kikibombona wrote:

Jedan forumas je napisao kako se Palestincima otima grunt, otimaju kuce. O tome pisu svi moguci mediji. O tome smo procitali milion clanaka i pogledali milion dokumentaraca. O tome svako od nas zna dosta. I treba da zna. I to je sreca u nesreci za Palestince. Neki drugi narodi pate u tisini. Turska isto tako otima grunt i kuce. Cijele gradove sastavlja sa zemljom. O tome ne zna niko nista, mediji o tome ne izvjestavaju. U izraelskim zatvorima su Palestinci strajkovali gladju. Svi smo za to culi. I strajk je okoncan, Palestinci proglasili pobjedu. Ogroman pritisak se srucio na Izrael i oni su morali udovoljiti nekim zahtjevima. Zato je pro-palestinska propaganda pozitivna, daje neke rezultate. Bilo bi puno gore da je nema. To najbolje znaju zatvorenici u Turskoj koji su poceli strajk gladju u isto vrijeme, 2-3 dana prije ili poslije, kada i Palestinci. O tome niko ziv nije pisao. Ti zatvorenici nemaju nikakvu podrsku. Mogu samo crknuti. A da proglase pobjedu, pa to Turska ne bi nikad dozvolila.

A sta tek reci za zatvorenike u Rusiji, Kini, Mijanmaru, Filipinima, Somaliji itd!?? Mogu ih na komade sjeckati, niko ne bi saznao, niko se ne bi pocesao.

Turska i slicne zlocinacke drzave rad 10 puta gore zlocine u djelimicnom ili potpunom mraku. E to nece da prihvate ovi veliki muslimani.

S druge strane, imamo dvolicnjake koji se predstavljao kao covjekoljupci, moralisti, svjetski pravednici, a zapravo brinu iskljucivo o svom coporu, u ovom slucaju o muslimanima. Kada muslimani cine zlo, bas ih briga. Kada se muslimanima cini zlo, onda kmece. Providni su kao staklo.
E baš takvi su mi ujedno i najodvratniji likovi, zbore o nekom poštenju i pravdi, al' ih odaje tolika doza hipokrizije i duplih aršina, pa se evo i ovdje javljaju i negoduju, na pomen zločina koje čine pripadnici njihovog plemena, jer samo takvi su valjda opravdani?!
Kikibombona

#711 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by Kikibombona »

kakotakonikako wrote:Kikibombona

Procitaj naslov teme, pa se toga drzi. Ako treba, otvori ti novu temu, pa tamo pisi o cemu zelis. Ovdje je tema IZRAEL a ne ono o cemu ti spinujes i to debelo.
Ja se strogo drzim teme i objasnjavam zasto mrzimo Izrael.

Mrzimo zato sto Zidovi ubijaju muslimane i zato sto je medijska propaganda probudila empatiju u nama.

Da su uloge obrnute, da su tlacitelji muslimani a zrtve jevreji, mrznje ne bi bilo. I to je gola istina.

Vidimo na primjeru Turske koju od dusebriznika na ovoj temi niko ne mrzi. Stavise, vole Tursku, iako je deset puta veci monstrum od Izraela.

VJERA BRALE!!

Ova istina moze zuljati ali se od nje ne moze pobjeci. Eto zasto mrzimo Izrael, cast rijetkim izuzecima, od kojih empatija nije uvjetovana nacijom, vjerom, rasom i sl.
Kikibombona

#712 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by Kikibombona »

Sara03 wrote:
Kikibombona wrote:

Turska i slicne zlocinacke drzave rad 10 puta gore zlocine u djelimicnom ili potpunom mraku. E to nece da prihvate ovi veliki muslimani.

S druge strane, imamo dvolicnjake koji se predstavljao kao covjekoljupci, moralisti, svjetski pravednici, a zapravo brinu iskljucivo o svom coporu, u ovom slucaju o muslimanima. Kada muslimani cine zlo, bas ih briga. Kada se muslimanima cini zlo, onda kmece. Providni su kao staklo.
E baš takvi su mi ujedno i najodvratniji likovi, zbore o nekom poštenju i pravdi, al' ih odaje tolika doza hipokrizije i duplih aršina, pa se evo i ovdje javljaju i negoduju, na pomen zločina koje čine pripadnici njihovog plemena, jer samo takvi su valjda opravdani?!
Tu pricu mogu idiotima prodavati. Ja sam ih davno skontao. Cim zine odmah ga provalim i drzim na distanci, za vijeke vjekova, sto bi popovi rekli, jer se takvima ne moze vjerovati.
Rampage

#713 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by Rampage »

BHCluster wrote:To perimo zlocine jednih sa zlocinima drugih. :thumbup: TO!
Pa svaka tema im se svodi na isto - zli i odvratni Turci, Bošnjaci vole Erdogana, Bošnjaci opravdavaju terorizam..... Koriste svaku moguću priliku da izjednače Bošnjake sa zločincima koji stoje iza udruženih zločinačkih i genocidnih poduhvata.

Hvala Bogu pa ih nije teško prepoznati, jadan je onaj kome oni mogu prodavati muda pod bubrege. Ljigavci odvratni, gusle im se usijale od guslanja o zlim Turcima i ljubavi Bošnjaka prema ISIL-u i Erdoganu.
BHCluster

#714 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by BHCluster »

#Fuc**ngBosniaks
Kikibombona

#715 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by Kikibombona »

I da odrzim jedan kratki (ateisticki) ders u svetom mjesecu ramazanu! :-D

Poslanik Muhamed, koji za mene nije poslanik, ali jeste velika historijska licnost i reformator, je prezirao licemjere. Napisao je da su licemjeri najgora sorta ljudi i da ce biti na dnu dzehenema. Prije ce deva kroz iglene usi nego licemjer u dzenet. Tako je pisao Muhamed. Dosta se bavio licemjerima, citao sam o tome nekada davno.

Oni koji vjeruju u Boga, trebali bi se zapitati. Ako postoji, u problemu su.

Dobar broj mrzitelja Izraela su zapravo licemjeri. Oni svoju mrznju pravdaju moralom, pravdom i pravom. Ne govore istinu. Ne govore da je mrznja motivisana vjerskim motivima. Na drugim primjerima, u kojima iste stvari rade islamski despoti i zlocinci, ne vidimo taj moral, pravdu i pravo. Dakle, licemjeri.

Bilo bi iskreno reci. Mrzim Izrael zato sto tlaci muslimane. I to je posteno, ako nista.

Ja sam napravio jedan eksperiment na drustvenoj mrezi. Postavio sam slike zlocina nad civilima u Turskoj i u potpisu napisao da se isti desio u Izraelu. Sjevnulo je par komentara. Onda sam napisao da se radi o Turskoj. :D Jedan poznanik, teski licemjer, se tada naljutio. :lol: Budi brate posten, reci fino, ne volim cifute, mrzim ih zato sto ubijaju muslimane i zdravo. Takvi ljudi su puno bolji od licemjera. Takav ce ti prije pomoci i biti pouzdan prijatelj ako se nadjete. Licemjerstvo je grozna osobina i govori puno o licnosti covjeka. To su obicno ljige koje ce te izdati i prevariti prvom prilikom. Takvi ljudi obicno nemaju savjesti i morala. Cim se upinje da je moralan i da zeli pravdu, odmah posumnjaj u njega. Kod takvih ljudi je pravda selektivna i uvjetovana.

Ako mrzis Izrael, red je da mrzis Rusiju, Kinu, Tursku, Ameriku, Veliku Britaniju, Francusku i druge tvorevine koje cine zlo! Ako mrzis po nacionalnoj, vjerskoj ili rasnoj liniji... i lazes da su razlozi moralne prirode... onda si licemjer!
@mba

#716 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by @mba »

mirzaaa33 wrote:Interesantna mi ta mržnja prema Izraelu koja dolazi od našeg naroda a i inače od jednog dijela svjetske populacije. Većina nas je zapamtila Arafata

Image

Ne sjećam se da je Palestina uopšte bila toliko interesantna ljudima, znalo se da ratuju jedni protiv drugih, da ima Izrael i Palestinci i vojne grupacije ali posmatrao se kao i svaki drugi sukob.

Zašto se sada toliko priča o tome? Kad sve sagledam ima naroda koji su i u težoj situaciji nego Palestinci, sa gorim komšijama od Izraelaca, sa komšijama koje ubiju 10 puta više ljudi.

Ima i naroda kojima je teže a okrenuti su miru 10 puta više nego Palestinci a nemaju mira

a sta ti to znas o tvorevini zvanoj "Israel"
od 1948 pa na dalje?
Kikibombona

#717 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by Kikibombona »

Rampage wrote:
Pa svaka tema im se svodi na isto - zli i odvratni Turci, Bošnjaci vole Erdogana, Bošnjaci opravdavaju terorizam..... Koriste svaku moguću priliku da izjednače Bošnjake sa zločincima koji stoje iza udruženih zločinačkih i genocidnih poduhvata.

Hvala Bogu pa ih nije teško prepoznati, jadan je onaj kome oni mogu prodavati muda pod bubrege. Ljigavci odvratni, gusle im se usijale od guslanja o zlim Turcima i ljubavi Bošnjaka prema ISIL-u i Erdoganu.
Nemoj se kriti iza Bosnjaka. Cim te neko dirne odmah bjez' u tor i brani se. Mozes govoriti samo u licno ime. Pripadnost narodu ne odredjuje karakter covjeka. Bosnjaka ima svakakvih, hiljade razlicitih profila. Altruista, postenjacina, supaka, kriminalaca, ljigavaca, nasilnika, mirotvoraca, licemjera, pravednika itd. Nema kakvih nema.

Isto vazi za svaki drugi narod.

Mada, tacno je, vecina jedinki u svakoj od grupacija ima mentalitet copora. Vecina katolika zali katolike. Vecina pravoslavaca zali pravoslavce. I jedne i druge boli kita kada njihovi tlace. Prodavaci laznog morala a zapravo vojnici vjere. Licemjeri. Meni smeta neiskrenost. Reci bolan, ja sam vojnik pravoslavlja i brinem samo za svoj narod. Boli me briga za druge. I to je posteno. Nemoj se, Tita ti, pozivati na moral, kada sa moralom nema dodira.

Vecina Srba se ubi od ljubavi prema Rusima. To je cinjenica. Kada Rusi satiru Cecene, nema veze, tako treba. A kada oni dobiju po glavi, buuu - kmeee, nepravda i nemoral.

Sve je to u pet deka. Ja tu nemam ni mrvicu rezerve. Kiki uredno oplete po svima.
cyprus

#718 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by cyprus »

Meni nije jasno zašto neki kada koriste riječ 'tvorevina' kako bi nešto omalovažili ili diskreditirali... Pa svaka država je tvorevina... Sve što ima veze sa politikom, društvom, kulturom, sve što je čovjek ikada napravio i stvorio, sve je to tvorevina...
cyprus

#719 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by cyprus »

Rastavi ih kiki ovdje na proste faktore, ubada milimetarski u centar, secira tačno kako jeste... Moram ovdje opalit lajk :-D :thumbup:
Rampage

#720 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by Rampage »

Kikibombona wrote:
Rampage wrote:

Nemoj se kriti iza Bosnjaka. Cim te neko dirne odmah bjez' u tor i brani se. Mozes govoriti samo u licno ime. Pripadnost narodu ne odredjuje karakter covjeka. Bosnjaka ima svakakvih, hiljade razlicitih profila. Altruista, postenjacina, supaka, kriminalaca, ljigavaca, nasilnika, mirotvoraca, licemjera, pravednika itd. Nema kakvih nema.

Isto vazi za svaki drugi narod.

Mada, tacno je, vecina jedinki u svakoj od grupacija ima mentalitet copora. Vecina katolika zali katolike. Vecina pravoslavaca zali pravoslavce. I jedne i druge boli kita kada njihovi tlace. Prodavaci laznog morala a zapravo vojnici vjere. Licemjeri. Meni smeta neiskrenost. Reci bolan, ja sam vojnik pravoslavlja i brinem samo za svoj narod. Boli me briga za druge. I to je posteno. Nemoj se, Tita ti, pozivati na moral, kada sa moralom nema dodira.

Vecina Srba se ubi od ljubavi prema Rusima. To je cinjenica. Kada Rusi satiru Cecene, nema veze, tako treba. A kada oni dobiju po glavi, buuu - kmeee, nepravda i nemoral.

Sve je to u pet deka. Ja tu nemam ni mrvicu rezerve. Kiki uredno oplete po svima.
Ko se, bolan, krije iza Bošnjaka:)?

Koga si ti dirnuo, čime? Misliš da mene boli što ti pišeš o zločinima Turaka protiv Kurda? Rekao sam to i opet ponavljam - nabijem i sultana svih muslimana ali i one koji demoniziraju čitav turski narod zbog njega.

Ti da zaista pišeš iz neke ljubavi prema Kurdima, ti bi odavno shvatio da tom jadnom i napaćenom narodu nanosiš samo štetu svojim nebulazama ovdje na forumu. Međutim, obzirom da pišeš za novac i da te očito plaćaju po količini otipkanog spama, odavno si se zgadio svima, samo što to podnosiš stoički, pravi profesionalac.

Btw, kome sam to ja, kao Bosanac, Bošnjak i musliman nešto dužan? Tebi i takvim kao ti trebam polagati račune? Od vas se trebam kriti?

Taj tor i mentalitet ćopora ostavi za svoje fanove ovdje, da ti ne kažem kome drugo da ostavljaš.
insomnia78

#721 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by insomnia78 »

Cuj za novac :lol: :lol:
Ko bi placo za ove budalastine
Rampage

#722 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by Rampage »

A očito da neko plaća, misliš da bi normalan čovjek provodio ovoliko vremena tu i pisao ovoliku količinu gluposti bez neke naknade?
insomnia78

#723 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by insomnia78 »

Ma kako placanje. Ovaj Forum doduse ima uticaja direkt u NATO-u pa Kurdi lobiraju na njemu
BHCluster

#724 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by BHCluster »

:meza1:
Rampage

#725 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by Rampage »

insomnia78 wrote:Ma kako placanje. Ovaj Forum doduse ima uticaja direkt u NATO-u pa Kurdi lobiraju na njemu
Ipak se sjećam da se bio uzHebao kad je @Salik na temi o Siriji nešto otipkao o plaćenicima koji pišu po forumima.
Post Reply