Oldtajmeri all about
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Sodom1
-
citroen xm
#702 Re: Oldtajmeri all about
Čestitam na Minici.
Moram prelistati ovaj crnogorski forum.
-
Me_again
#703 Re: Oldtajmeri all about
Ok, vrijeme je da i ja sa vama malo podijelim neke svoje tajne
Ovo je jedan od mojih bivših oldtimera.
Da budem pošten, prije bi se moglo reči da je fake oldimer, pošto je proizvodnja 1984 godine u Brazilu, dakle nije švabica
Ipak, radilo se o vanredno dobrom primjerku.
Prodao sam je prije otprilike 9 godina jednom čovjeku koji ju je koristio kao svakodnevno auto, ali sam potpuno izgubio trag i njemu i autu.
Nisam mogao izdržati da joj ne ubacim ovaj MOMO volan, nekako mi je pravo fino ležao na njoj. Originalni je bio zaista prevelik.
Naravno, sada mi je žao što sam je prodao, ali nemam gdje gomilati veliki broj auta.
Kasnije je kao pokajanje uslijedio još jedan oldtimer, i on je u međuvremenu prodan. Ali taj je vrlo blizu završio
Sada se zagledaju dvije varijante, ko zna šta će se desiti

Da budem pošten, prije bi se moglo reči da je fake oldimer, pošto je proizvodnja 1984 godine u Brazilu, dakle nije švabica
Prodao sam je prije otprilike 9 godina jednom čovjeku koji ju je koristio kao svakodnevno auto, ali sam potpuno izgubio trag i njemu i autu.
Nisam mogao izdržati da joj ne ubacim ovaj MOMO volan, nekako mi je pravo fino ležao na njoj. Originalni je bio zaista prevelik.
Naravno, sada mi je žao što sam je prodao, ali nemam gdje gomilati veliki broj auta.
Kasnije je kao pokajanje uslijedio još jedan oldtimer, i on je u međuvremenu prodan. Ali taj je vrlo blizu završio
Sada se zagledaju dvije varijante, ko zna šta će se desiti

- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#704 Re: Oldtajmeri all about
Ubio mecitroen xm wrote:Čestitam na Minici.![]()
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#705 Re: Oldtajmeri all about
joj dobre bube ...kako ja nisam znao za ovo 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#706 Re: Oldtajmeri all about
Dušegupkeradostan dan wrote:jesi to i ti skonto da su uje preferirale dajceve?Ommadawn wrote: A tek Švabe iz Fapova trineski i ustaše iz Dajceva...![]()
-
530i
#707 Re: Oldtajmeri all about
Otkud "Brazilka" kod nas??
- amar1994
#708 Re: Oldtajmeri all about
PredobraMe_again wrote:Ok, vrijeme je da i ja sa vama malo podijelim neke svoje tajne![]()
Da budem pošten, prije bi se moglo reči da je fake oldimer, pošto je proizvodnja 1984 godine u Brazilu, dakle nije švabica![]()
Kasnije je kao pokajanje uslijedio još jedan oldtimer, i on je u međuvremenu prodan. Ali taj je vrlo blizu završio![]()
Sada se zagledaju dvije varijante, ko zna šta će se desiti![]()
-
Me_again
#709 Re: Oldtajmeri all about
Mnogo ti još ne znašbitanga_sa_otesa wrote:joj dobre bube ...kako ja nisam znao za ovo
Skontao si da sam tajnovit, valjda
-
citroen xm
#710 Re: Oldtajmeri all about
Ima li ko prodati ovih ratkapa?
-
Me_again
#711 Re: Oldtajmeri all about
Korijeni su joj bili iz Čitluka, ne znam kako je tamo dospjela.530i wrote:Otkud "Brazilka" kod nas??
Ja sam je kupio od jednog čovjeka iz Lukavice, vlasnik neke veče građevinske firme. Dobar čova, voli oldtimere. Kada mi je prodao on je završavao nekog prastarog Land Rovera.
-
tempuser
#712 Re: Oldtajmeri all about
Cestitike!Sodom1 wrote:Sto vise gledam oldtajmere sve ih vise volim , nebitno auta , busovi ,kamioni ,traktori
I da se pohvalim postao sam vlasnik Minike 1973 g
- johntra
#713 Re: Oldtajmeri all about
Ima jedna Meksikanka koja se još vozi svakodnevno po gradu...ali to je već novija varijanta, mislim 90-e godine...Me_again wrote:Korijeni su joj bili iz Čitluka, ne znam kako je tamo dospjela.530i wrote:Otkud "Brazilka" kod nas??
Ja sam je kupio od jednog čovjeka iz Lukavice, vlasnik neke veče građevinske firme. Dobar čova, voli oldtimere. Kada mi je prodao on je završavao nekog prastarog Land Rovera.
-
tempuser
#714 Re: Oldtajmeri all about
Da nije Kulina?Me_again wrote:Korijeni su joj bili iz Čitluka, ne znam kako je tamo dospjela.530i wrote:Otkud "Brazilka" kod nas??
- Sodom1
#715 Re: Oldtajmeri all about
Hvalatempuser wrote:Cestitike!Sodom1 wrote:Sto vise gledam oldtajmere sve ih vise volim , nebitno auta , busovi ,kamioni ,traktori
I da se pohvalim postao sam vlasnik Minike 1973 g
- Sodom1
#716 Re: Oldtajmeri all about
Hvalacitroen xm wrote:Čestitam na Minici.![]()
-
tempuser
#717 Re: Oldtajmeri all about
Te je neko neposredno poslije rata uvozio, bilo ih je vise komada, branici u boji auta, crni retrovizori, jedan auspuh, unutra crna tabla, volan kao iz prvih Golfova 2. Ima jedna truHla u Velesicima kod one neke privatne pedijatrijske ordinacije.johntra wrote:
Ima jedna Meksikanka koja se još vozi svakodnevno po gradu...ali to je već novija varijanta, mislim 90-e godine...
- amar1994
#718 Re: Oldtajmeri all about
Cestitam , obavezno slike postaviSodom1 wrote:Hvalacitroen xm wrote:Čestitam na Minici.![]()
-
Me_again
#719 Re: Oldtajmeri all about
Vjeruj mi da sam zaboravio ime čovjeka. Poodavno je bilo a svašta se u međuvremenu izdešavalotempuser wrote:Da nije Kulina?Me_again wrote:Korijeni su joj bili iz Čitluka, ne znam kako je tamo dospjela.530i wrote:Otkud "Brazilka" kod nas??
Znam gdje mu je firma bila, jedino...
-
Me_again
#720 Re: Oldtajmeri all about
Ja sam često viđao jednu metalik sivu, jedan auspuh je imala. Parkirala se često u Marcela Šnajdera. Sada je več prilično ogrobljena, vlasnik je ne održava baš kako treba.johntra wrote:Ima jedna Meksikanka koja se još vozi svakodnevno po gradu...ali to je već novija varijanta, mislim 90-e godine...Me_again wrote:Korijeni su joj bili iz Čitluka, ne znam kako je tamo dospjela.530i wrote:Otkud "Brazilka" kod nas??
- amar1994
#721 Re: Oldtajmeri all about
Bila je jedna u Josipa Vancasa , ne znam je li jos uvijek 
- johntra
#722 Re: Oldtajmeri all about
Pričamo o istoj, sva trojica...auto je bilo za svakodnevnu upotrebu, mislim da ima crne branike...cura je vozi većinom...i da, sad je u lošijem stanju, vjerovatno se samo u mehaniku ulaže...
- Sodom1
#723 Re: Oldtajmeri all about
Cestitam , obavezno slike postaviamar1994 wrote:Hvalacitroen xm wrote:Čestitam na Minici.![]()
Hocu , s vana je kao restauriran , unutra moram sitnice rjesavati i tako,tepihe,sicevi su ok ali su prednja dva sa zadnjom klupom raspar
Dobar ti avatar , ja stalno mislim Arsen Dedic
-
Me_again
#724 Re: Oldtajmeri all about
Mislim da si u pravu, da je bila samo jedna ta u Sarajevu, i još je.johntra wrote:Pričamo o istoj, sva trojica...auto je bilo za svakodnevnu upotrebu, mislim da ima crne branike...cura je vozi većinom...i da, sad je u lošijem stanju, vjerovatno se samo u mehaniku ulaže...
-
Me_again
#725 Re: Oldtajmeri all about
Hocu , s vana je kao restauriran , unutra moram sitnice rjesavati i tako,tepihe,sicevi su ok ali su prednja dva sa zadnjom klupom rasparSodom1 wrote:Cestitam , obavezno slike postaviamar1994 wrote:Hvalacitroen xm wrote:Čestitam na Minici.![]()
Dobar ti avatar , ja stalno mislim Arsen Dedic
Gdje si je kupio, ako nije tajna ?