CaneBos wrote:
... Moze nama biti ovo prihvatljivo ili ne prihvatljivo, odvratno ili drago, moralno ili nemoralno, ali to nije ni blizu prostitucije i ne nagoni vise vodu na taj mlin, jer zena, a ni taj mudonja arapski nije prekrsio nikakve vjerske zakone, mozda gradjanske/civilne, ali vjerske ne i sa tog aspekta nema se sta vise pricati. Svaka prica dalje gdje forsiras etiketu prostitutki za takve zene postaje vid tvog licnog antagonizma prema samim propisima vjere. A mislim da vec postoji tema na PD koja diskutuje o Islamskom braku.
Amra je deklarisani islamofob, tako da mi bas i ne godi kad se slazem s njom, ali ...
Neki muslimani se bas i ne bi slozili sa tvojom konstatacijom. Ili bolje receno definicijom serijatskog braka.
Od pocetka mi smeta sto ljudi previdjaju da je sam clanak ispod svakog normalnog novinarskog standarda.
"Prica jedna Sarajka ... A kaze da ima i drugih djevojaka".

I djeca iz osnovne skole bi za domacu zadacu pokusali da pronadju te
druge djevojke da ih intervjuisu.
Ne slazem se da je ovo klasicna prostitucija. Ako je ovo uopste istina i ako je samo izolovan slucaj, sama tema je bezveze.
Ukoliko zaista postoje desetine bosnjackih djevojaka koje su rupe za punjenje nekom Arapu, Turcinu ili Dancu, onda imam veliki problem s tim.
Nazad na instituciju serijatski zasnovanog braka ... ukoliko se rigidno uzima definicija, onda je i onaj sibicarski arapski jad sto je koristio rat i siromastvo u Bosni da prisvoji sebi mladu, dok odradjuje svoju turu u humanitarnoj organizaciji u Bosni, a zatim je bacao kao isluzenu krpu, cinio sve sto se zahtijevalo od njega po pitanju islamskog braka.
Ukoliko medjutim ukljucimo mozak, i razmislimo da nista u islamu nije i ne moze biti protiv covjeka, onda krsenje zakona zemlje u kojoj zivimo, ponizavanje zene zbog njene neimastine, nije bas tako islamska praksa, zar ne?