Brexit
-
omar little
#701 Re: Brexit
jel ima negdje breakdown stope izlaznosti po starosnim grupama? ne kako su glasali nego u kojem procentu su izasli na referendum. hvala unaprijed.
-
omar little
#702 Re: Brexit
cyprus wrote:Oni koji prate moje pisanje na fudbalskom podforumu, ne bi bili iznenađeni nimalohandžar88 wrote:Puni forumi ovakvih strucnjaka sto kao nesto znaju i to odavnocyprus wrote:Nema ništa od exita... To se odavno zna...![]()
![]()
![]()
Sad ozbiljno, ovo je veliki šok i iznenađenje... Sumnjam da su i pristalice Brexita vjerovale da će isti stvarno uspjet
tebe treba uzimati kao reper, ozbiljno, za radit kontra sta ti prognoziras.
- GeeTnT
#703 Re: Brexit
HOW AGES VOTEDomar little wrote:jel ima negdje breakdown stope izlaznosti po starosnim grupama? ne kako su glasali nego u kojem procentu su izasli na referendum. hvala unaprijed.
(YouGov poll)
18-24: 75% Remain
25-49: 56% Remain
50-64: 44% Remain
65+: 39% Remain#EUref
- ferratilis
#704 Re: Brexit
Šta mislite koliko je sad pametno držati novac u eurima? Koja valuta je najsigurnija za štednju?
- tututuuuu
#705 Re: Brexit
sto starije to ludje.GeeTnT wrote:HOW AGES VOTEDomar little wrote:jel ima negdje breakdown stope izlaznosti po starosnim grupama? ne kako su glasali nego u kojem procentu su izasli na referendum. hvala unaprijed.
(YouGov poll)
-
omar little
#707 Re: Brexit
to nije stopa izlaznosti, to su rezultati glasanja. mene zanima postotak ljudi u ovim grupama koji su izasli glasati. koliki postotak ljudi u 18-24 godine je izasao na referendum. i sve tako.GeeTnT wrote:HOW AGES VOTEDomar little wrote:jel ima negdje breakdown stope izlaznosti po starosnim grupama? ne kako su glasali nego u kojem procentu su izasli na referendum. hvala unaprijed.
(YouGov poll)
-
Juliuscezar
#708 Re: Brexit
Sta bi sa novim svjetskim poretkom nije valjda da se narod nesto pita ? Jbt ni ovi masoni-reptili nisu ko sto su bili ne mogu jedan referendum odradit kako treba
- cyprus
#709 Re: Brexit
Šuti, ja se prepadoh da ja nisam krivac za uspjeh Brexitaomar little wrote:cyprus wrote:Oni koji prate moje pisanje na fudbalskom podforumu, ne bi bili iznenađeni nimalo![]()
Sad ozbiljno, ovo je veliki šok i iznenađenje... Sumnjam da su i pristalice Brexita vjerovale da će isti stvarno uspjet![]()
tebe treba uzimati kao reper, ozbiljno, za radit kontra sta ti prognoziras.konstantno bi bio uspjesan.
![]()
- GeeTnT
#710 Re: Brexit
Nesto ne stima....za moguci referendum u eresu je izjavljivao da nece proci...omar little wrote:cyprus wrote:Oni koji prate moje pisanje na fudbalskom podforumu, ne bi bili iznenađeni nimalocyprus wrote:Nema ništa od exita... To se odavno zna...![]()
Sad ozbiljno, ovo je veliki šok i iznenađenje... Sumnjam da su i pristalice Brexita vjerovale da će isti stvarno uspjet
tebe treba uzimati kao reper, ozbiljno, za radit kontra sta ti prognoziras.konstantno bi bio uspjesan.
- hrle1976
#712 Re: Brexit
Pa nije Velika Britanija kokuzistan kao ostale miniputanske drzavice na Balkanu. Oni su od kad je vjeka privlacili bogate, sa koje kakvim povlasticama. A zamislite sata Kanalska ostvrva, Isle of Man, i ostali, a gdje je ono sedam godina 0% poreza na doseljenike koji imaju firme u drugim drzavama i sl.
Sve i jedna bogata drzava ce prije ili kasnje isto uciniti. Jedino ce Njemacka igrati neki link izmedju Mediterana i Istoka
Mene nebi cudilo da kao sto su 1995 Austrija, Svedska i Finska usle, da tako isto i izadju.
Sve i jedna bogata drzava ce prije ili kasnje isto uciniti. Jedino ce Njemacka igrati neki link izmedju Mediterana i Istoka
Mene nebi cudilo da kao sto su 1995 Austrija, Svedska i Finska usle, da tako isto i izadju.
-
radostan dan
#713 Re: Brexit
Tomahawk11 wrote:A ovih 48 % sto su glasali za EU....da se sele?
Nek idu u maticu, ko ih jebe...mogu ponijeti koliko su donijeli na opancima.
Ha ja....
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#714 Re: Brexit
Ovo ti je prije kao ona sa Bosancima i Slovenijom....radostan dan wrote:Tomahawk11 wrote:A ovih 48 % sto su glasali za EU....da se sele?
Ha ja....
-
TomANDJerry
#715 Re: Brexit
dok je Francuske i Njemacke EU postoji (jer to odmah povlaci i Belgiju , Lux , Nizozemsku , Austriju i Dansku) ... ovaj hamelj sto je protiv EU (krezubi desnicari i penzioneri u UK) ionako vise smeta.
Mozda EU nikada i nije trebala biti ovolika (tj. primati neke clanice koje tu ne pripradaju) , Grcka , Poljska , Rumunija , Hrvatska (ili mi i Srbija
) , Madjarska itd .. --- te drzave ne idu nekako u isti koš sa Njemackom , Francuskom i tim opcenito naprednim svijetom. Mozda jednog dana , ali trenutno pitanje je 
Mozda EU nikada i nije trebala biti ovolika (tj. primati neke clanice koje tu ne pripradaju) , Grcka , Poljska , Rumunija , Hrvatska (ili mi i Srbija
- tandmand
#716 Re: Brexit
Ko se zadnji smije, najslađe se smije - ASAD.
Politika EU prema Libiji, Iraku, pogotovo Siriji a posljedično Ukrajini, došla je na naplatu.
Politika EU prema Libiji, Iraku, pogotovo Siriji a posljedično Ukrajini, došla je na naplatu.
- tututuuuu
#717 Re: Brexit
ovo sve govori.
http://www.klix.ba/vijesti/svijet/putin ... /160624104
Putin o Brexitu: Odluka britanskog naroda da izađe iz EU je razumna
http://www.klix.ba/vijesti/svijet/putin ... /160624104
-
155_mm
#718 Re: Brexit
ma jok bre. nek rat izazovu kao neki devedesetih. ali prvo nek poruce onim 52% da bi se mogli naci na onoj autostradi stradanja koja bi ih mogla odvesti u nestanak..........radostan dan wrote:Tomahawk11 wrote:A ovih 48 % sto su glasali za EU....da se sele?
Ha ja....
ha ja.
-
Romanija
#719 Re: Brexit
Dosad nisam nasao na taj podatak, mislim da statisticki igra veoma malu ulogu, pa je mozda to razlog. Da objasnim, u UK generalno vazi da sto si mladji to si manje zainteresovan za politiku. A onda kod te mladje starosne grupe, postoje podkategorije stojeceg stanja i etnicke pripadnosti. Tako da kad se radi o grupi 18-24, oni koji su u najmanjem procentu izasli na referendum su slabije stojeci, ne-bijeli 18-24 glasaci, dok su na drugom kraju spektruma bolje-stojeci, bolje-obrazovani, i velika vecina njih je upravo izasla i na ovaj referendum. I onda u to moras da ukljucis i dio UK iz kog dolaze.omar little wrote:jel ima negdje breakdown stope izlaznosti po starosnim grupama? ne kako su glasali nego u kojem procentu su izasli na referendum. hvala unaprijed.
- hrle1976
#720 Re: Brexit
Ko im je kriv sto nisu isli u Cajnice na pregovore.tandmand wrote:Ko se zadnji smije, najslađe se smije - ASAD.![]()
- parappa
- Grijem se na: struju
- Vozim: Lotus Esprit TurboSE
#722 Re: Brexit
mislim da ne bi trebalo biti ljutnje medju eu i vb... sve je teklo demokratski i uredno je pokriveno sa pravne strane.
danas je tako i gotovo. mozda za 20 godina opet udju.
a da je eu slabija bez vb to je fakt. slabljenje eu je lose za cijelu evropu, a sto je lose za evropu pogotovo je lose za nas.
naravno da oni koji hoce da zive u eu mogu doseliti... imaju najmanje dvije godine vremena za to.
danas je tako i gotovo. mozda za 20 godina opet udju.
a da je eu slabija bez vb to je fakt. slabljenje eu je lose za cijelu evropu, a sto je lose za evropu pogotovo je lose za nas.
naravno da oni koji hoce da zive u eu mogu doseliti... imaju najmanje dvije godine vremena za to.
- Gojeni H
#723 Re: Brexit
madner wrote:Not good for Bosnia, not good at all.
- Gojeni H
#724 Re: Brexit
stakasa wrote:Ipak izlaze, BBC potvrdio. Nisam ocekivao
Hoce l' mili?
Anglo-saksonci se pozicioniraju za jos jaci odbrambeni savez od postojeceg, a UK ce traziti i ekonomski jace povezivanje sa SAD, Kanadom, Australijom i Novim Zelandom.
Skotska misli da ce se moci odvojiti ... vidjecemo.
Njemacka je na potezu.
- tututuuuu
#725 Re: Brexit
SAD je vec ranije jasno dala do znanja da u slucaju izlaska UK iz EU UK ce ici na kraj kolone za potpisivanje trgovackih sporazuma s SAD-om, osobito sto se tice trgovini bez carineGojeni H wrote:stakasa wrote:Ipak izlaze, BBC potvrdio. Nisam ocekivao![]()
Hoce l' mili?
Anglo-saksonci se pozicioniraju za jos jaci odbrambeni savez od postojeceg, a UK ce traziti i ekonomski jace povezivanje sa SAD, Kanadom, Australijom i Novim Zelandom.
Skotska misli da ce se moci odvojiti ... vidjecemo.
Njemacka je na potezu.