AUTENTIČNOST vs DOGMA, (islam, Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Diwan

#701 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Post by Diwan »

asurbanipal wrote:Hej zalimi šta bi s’ rodom Ahmeda?

Nebo, melek, zemlja i ljudi plaču

Jezidi se skupiše, na nejake udariše

Zbog te crvene krvi se srca zapališe

Žrtvovaše zalimi porod Ahmeda

Nebo, melek, zemlja, ihvani plaču

Nutrina Ašik Junusa sada izgara

Plačući on odlazi kod Gospodara

(Yunus Emre)

Image
:thumbup:
Diwan

#702 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Post by Diwan »

O Allah! Blagoslovi i povezi nas sa Gospodinom i Mevlom Muhammedom (a.s.), koji je drvo korjena svijetlosti, iskru pregrsti Bozije milosti, najbolje Stvorenje, Najplemenitiji od fizickih okvira, lađa Stvoriteljevih tajni i skladiste izabranog znanja, posjednika originalnog shvacanja Bozijeg, brilijantnog odsjaja, i najviseg cina, pod cijom zastavom su svi Poslanici, tako da su od njega i pokazuju na njega. Blagoslovi , posalami i usreci njega i njegovu porodicu i pratioce, brojem svega sto si Ti stvorio, odrzao, ucinio da umre, ucinio da ponovo ozivi, na dan kada Ti ozivis one koje Si reducirao u prasinu, i poselami ga sa puno i beskrajno selama. Slava i hvala pripadaju samo Allahu,Gospodaru svih Svijetova !

(prilagođen prevod salavata koji se pripisuje Ahmedu Bedeviju k.s.)
Dope_Man

#703 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Post by Dope_Man »

Diwan wrote:O Allah! Blagoslovi i povezi nas sa Gospodinom i Mevlom Muhammedom (a.s.), koji je drvo korjena svijetlosti, iskru pregrsti Bozije milosti, najbolje Stvorenje, Najplemenitiji od fizickih okvira, lađa Stvoriteljevih tajni i skladiste izabranog znanja, posjednika originalnog shvacanja Bozijeg, brilijantnog odsjaja, i najviseg cina, pod cijom zastavom su svi Poslanici, tako da su od njega i pokazuju na njega. Blagoslovi , posalami i usreci njega i njegovu porodicu i pratioce, brojem svega sto si Ti stvorio, odrzao, ucinio da umre, ucinio da ponovo ozivi, na dan kada Ti ozivis one koje Si reducirao u prasinu, i poselami ga sa puno i beskrajno selama. Slava i hvala pripadaju samo Allahu,Gospodaru svih Svijetova !

Tolika salva i hvala o Muhamedu, i onda opet ''slava i hvala pripadaju samo Allahu...'' :D
Diwan

#704 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Post by Diwan »

Dope_Man wrote:
Diwan wrote:O Allah! Blagoslovi i povezi nas sa Gospodinom i Mevlom Muhammedom (a.s.), koji je drvo korjena svijetlosti, iskru pregrsti Bozije milosti, najbolje Stvorenje, Najplemenitiji od fizickih okvira, lađa Stvoriteljevih tajni i skladiste izabranog znanja, posjednika originalnog shvacanja Bozijeg, brilijantnog odsjaja, i najviseg cina, pod cijom zastavom su svi Poslanici, tako da su od njega i pokazuju na njega. Blagoslovi , posalami i usreci njega i njegovu porodicu i pratioce, brojem svega sto si Ti stvorio, odrzao, ucinio da umre, ucinio da ponovo ozivi, na dan kada Ti ozivis one koje Si reducirao u prasinu, i poselami ga sa puno i beskrajno selama. Slava i hvala pripadaju samo Allahu,Gospodaru svih Svijetova !

Tolika salva i hvala o Muhamedu, i onda opet ''slava i hvala pripadaju samo Allahu...'' :D
Znaš kako kaže Pušenje u poznatoj pjesmi: ' Ne razumiješ ti to druže sudija ' .... :wink:
asurbanipal

#706 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Post by asurbanipal »

salik79

#707 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Post by salik79 »

asurbanipal wrote:

:lol: :lol: :lol:

Ideolozi "umjerenih" pobunjenika iz Sirije i "sunitskih plemena" iz Iraka.
zagortenej

#708 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Post by zagortenej »

"Situacija u muslimanskom svijetu nije dobra, ali onda pogledam u svete spise i zaključujem da probleme koji dolaze zbog interpretacije islama uopće nemaju utemeljenje u toj religiji. Primjer jednog takvog problema se pojavljuje u Saudijskoj Arabiji. U jednom letu iz Rijada u Istanbul primijetio sam zanimljiv šablon:

S obzirom da je u Saudijskoj Arabiji ženama zakonom određeno da pokrivaju glavu i kosu, sve one su u avionu u Rijadu bile prekrivene velom. Kada smo došli u Istanbul pojedine su se presvukle i sa sebe skinule svoje marame, a jedna je nosila najkraću suknju koju sam vidio u životu.

Šta onda Saudijci rade kada nametnu pokrivanje žena? Prvenstveno, kreiraju licemjerje jer nametanjem religije ne stvarate religiozne ljude, nego licemjere. Upravo zato, Saudijci kojima je alkohol zabranjen dolaze u Tursku na zabave i u klubove", objašnjava Akyol.

On se potom pita odakle dolazi ta naredba napominjući da "nigdje ne piše da muslimani moraju imati vjersku policiju koja će nadgledati kako se žene oblače".

"Također, nigdje ne piše da ulicama moraju hodati muškarci sa palicama koji provjeravaju da li postite ili ne, ali to vidite u Saudijskoj Arabiji i nekim drugim državama. Drugim riječima, vidim rupu između onoga što piše u Kur'anu i njegove praktične primjene. U njemu piše da nema prisile u vjeri, ali u Saudijskoj Arabiji ima prisile. Oni tu poruku razumiju na drugačiji način, stavljanjem zagrada u smislu "nema prisile (osim u) vjeri". To onda znači da te niko ne tjera da postaneš musliman, ali ako već jesi onda će se pravila nametati i kontrolisati", kazao je turski novinar i publicista.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/aykol-o- ... /161027081
Diwan

#709 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Post by Diwan »

vrijedi slusati pametne ljude:

Šteta što se zatvori ona teme o Veliću, tek je maloprije primjetih - bilo bi tu dobrog humora :lol: :lol:
Diwan

#710 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Post by Diwan »

Koliko samo ima prevara u tzv. religijama, da se čovjek pita ima li išta što je 'real', stvarno, istina ili je sve hand-made, man-made ili satan-made.

Kad poubijaš, obeščastiš, kompromitiraš, slažeš na nosioce istinske Božanske vjere, tumačenja i Nauku i sve to zamjeniš sa satan-made surogatima nazvanim islam, hriščanstvo, judaizam i tumačenjima u okvirima tih naziva, onda gotovo da ništa ne može biti istinito ...

Zapanjujuća je činjenica da satana prebiva tačno tamo odakle ga se najmanje očekuje - iz vjerskih knjiga, bogomolja, sa minbera i govornica.

Diwan

#711 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Post by Diwan »

Ah ti cionisti i ta njihova propaganda :lol: , stalno nešto imaju protiv 'islamskog' naslijeđa - sada su se zamaskirali u arape kako bi prevarili nedužne muslimane:

Diwan

#712 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Post by Diwan »

Hodžinsko proljece :lol: :D , ali je za pohvala bez obzira. Šta se sve može očekivati u nekom narednom periodu, kada mnoge perde počnu padati i idoli se rušiti ... kada neki r.a. ode u pikolo mondo :lol:

http://preporod.com/index.php/duhovnost ... ih-predaja
RNG_25

#713 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Post by RNG_25 »

Znači Isus, Muhammed i ostala kompanija su avatari Šejtana? Dobro da znam...
Diwan

#714 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Post by Diwan »

http://www.sarajevograd.info/da-li-zena ... -rijesena/

Jel normalno da netko doktorira na temu uzimanja abdesta ili dokle se peru noge ili na temu pranja guzice.

Da, da, to je veoma bitan faktor 'islama', kako i na koji način oprati guzicu. Nikad mi nije bilo jasno ono sa kamenćićima ..... užas šta sve ima u tzv. Vjeri.

'Gunja', navodno djelo od čuvenog sufije Abdul Kadir Gejlanija k.s., inače potomka Poslanika a.s., sadrži takve neke pikanterije u vezi kamenćića. I to je naravno prevedeno i to se je dijelilo besplatno, i u to se naravno vjeruje.

Da Bog sačuva od toga i od patvore na te časne ljude Poput Gejlanija k.s. koji je čist od toga.

Pa slagali na Ibn Arabija k.s., pa kod Mevlane piše kako je Omer, u nedoumici sam šta da stavim poslije njegovog imena )), da li šu..k, ili nešto drugo, popio vrč sa otrovom i kako je imao toliko jaku vjeru da mu naravno nije bilo ništa, dok je istovremeno časni Poslanik a.s. navodno preselio od posljedica trovanja.

I tako neke gluposti ili more njih u kojem se guši večina muslimana.

Ali eto, ovo doba i razmjena znanja i informacija nemilosrdno ruši sav taj religiozni mrak i ludilo, pa sve više i više istinitih informacija i znanja počinje da biva dijelom i oficijalne vjere, koja naravno da nema ikakve veze sa Božanskom vjerom.

Oni to ne čine iz dobra ili ljubavi prema istini i pravdi, nego pod pritiskom tih novih informacija i učenja – oni ne bi išta promjenili što se tiče učenja ni narednih milion godina. Muavija bi i dalje bio časni pisar, Ebu Hurejre pobožni prenosilac hadisa i ljubitelj mačaka, Buharija po njihovom i dalje klanja i skuplja hadise, kakva samo pobožnost ... žene bi i dalje morale biti prognane i od Boga i od ljudi zbog njihovog 'grijeha' mjesećnog pranja.... uh uh... nema kraja zloupotrebi i iskrivljenju, ludilu. Bog da nam pomogne.
fatamorgana

#715 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Post by fatamorgana »

Diwan wrote:Kada ljudi ne mogu podnijeti istinu, onda nakon psovki i vrijeđanja dolazi i fizički obračun.
I Sokrat je platio glavom uz pomoć otrova od kukute jer njegovi sunarodnjaci nisu podnosili istinu rečenu u lice i bez uvijanja, ni danas se to nije nimalo promijenilo.
belfy

#716 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Post by belfy »

fatamorgana wrote:
Diwan wrote:Kada ljudi ne mogu podnijeti istinu, onda nakon psovki i vrijeđanja dolazi i fizički obračun.
I Sokrat je platio glavom uz pomoć otrova od kukute jer njegovi sunarodnjaci nisu podnosili istinu rečenu u lice i bez uvijanja, ni danas se to nije nimalo promijenilo.
pozdrav druze, evo javljam se sa ISS-a, pa nemam puno vremena... od Sokrata je jedino Diogen bio orginalniji...
fatamorgana

#718 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Post by fatamorgana »

belfy [quote]
pozdrav druze, evo javljam se sa ISS-a, pa nemam puno vremena... od Sokrata je jedino Diogen bio orginalniji...[/quote]

:thumbup:
zagortenej

#719 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Post by zagortenej »

fatamorgana wrote:
Vremena se mijenjaju, ali ljudi ostaju uvijek isti.
asurbanipal

#720 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Post by asurbanipal »

Ono kad se hodže mlate :lol:

I čuj Ured za hadždž. Nema koje odjeljenje i funkciju neće izmisliti, samo nek' su blizu para :lol:

Šta će meni vjera prava kada novci nisu tu... :lol:

Diwan

#721 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Post by Diwan »

Matrica i mnogobrojni slojevi zablude i indoktrinacija, kome i dubokog sna u kojoj živi večina nas, u večoj ili manjoj mjeri, je najzastupljenija i najjača u okvirima zvaničnih religijskih učenja koji su prepuni laži i decepcijE.

Užasna je i šokantna činjenica vjerovanje u zabludu i od buđenje od takve jedne decepcije je vrlo teško i smatram ga činom Božije milosti.

Jedna od največih prevara u okvirima tzv. islama je vjerovanje u i poštovanja određenih ličnosti s početka islamske istorije, a koji su, koje li ironije, u ogledalu istine, negativci i bad guys. To su 'velikani islama', 'ikone vjere', .... za plakati ili za smijati, ali kako god žalosno.

Naiđoh na interesantnu predaju o tome, koju sam preuzeo sa interneta:
Muslim Nejšaburi, autor knjige Sahihul-Muslim, u spomenutoj knjizi prenosi jedan rivajet od Omera, u kojem se on obraća Imamu Aliji a.s.:
Omer govori: "Kada je umro Božiji Poslanik s.a.v.a., Ebu Bekr je rekao da je on naslijednik Božijeg Poslanika s.a.v.a. Onda ste došli vas dvojica (Alija a.s. i Abas (amidža Božijeg Poslanika s.a.v.a)), ti si Abase tražio nasljedstvo svog bratića, a ti Alija, tražio si nasljedstvo svoje supruge od njenog oca, Božijeg Poslanika s.a.v.a. Onda vam je Ebu Bekr rekao da je Božiji Poslanik s.a.v.a. rekao: "Mi poslanici ne ostavljamo nasljedstvo, ono što od nas ostaje je sadaka". Vas dvojica ste ga predstavili lažovom, griješnikom, prijestupnikom i izdajnikom, dok Allah zna da je on bio iskren, vjernik i slijedbenik Istine."

"Zatim, nakon što je umro Ebu Bekr, ja sam postao halifa Božijeg Poslanika s.a.v.a. i nasljednik njegov, a vi ste opet i mene predstavili lažovom, griješnikom, prijestupnikom i izdajnikom."
Onda ih Omer pita: "Je li ono što sam rekao tačno?"

Imam Alija i Abas odgovaraju: "Tačno je"!
Image

Image

Image

Sahih Muslim, knjiga Al-Džihad ve Al-Sejr, poglavlje Hukm Alfej, hadis br. 1756.

Isti rivajet je prenesen i u drugim ehli sunnitskim knjigama, gdje se navodi da su Imam Alija i Abas bili misljenja da su Ebu Bekr i Omer zulumcari i fadziri (razuzdani). Muhamed Naserdin Albani, takodzer ovu verziju spomenutog rivajeta smatra vjerodostojnom, sahihom:
Rekao je Omer: "Vi ste bili uvjereni da je Ebu Bekr po ovom pitanju (po pitanju Fedeka) zulumćar i fadžir, dok Allah zna da je on iskren i sljedbenik Istine. Nakon Ebu Bekra, poslije dvije godine, ja sam upravljao Fedekom i djelovao sam na način na koji su djelovali Božiji Poslanik s.a.v.a. i Ebu Bekr, a vi ste opet i mene smatrali zulumćarom i razuzdanim."!
Image

Image

Image

Al-Ta'likat Al-Hesan ala Sahih Ibn Haban, Muhamed Naseredin Albani, deveti tom, str 319. – 320.
Diwan

#722 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Post by Diwan »

arzuhal

#723 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Post by arzuhal »

:lol:

Hamza je odličan lik :thumbup:

"...stupid people..."
mousstapha

#724 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Post by mousstapha »

Haha Hamza je prejak. :D
arzuhal

#725 Re: BOŽANSKA VJERA vs Islam, (Hriščanstvo, Judaizam itd.)

Post by arzuhal »

mousstapha wrote:Haha Hamza je prejak. :D
Jes ti čuo za njegov legendarni potez spram svoje punice? :mrgreen: Koji ba majstor... :lol:
Post Reply